Oktay Toker 14 Şubat 2011 Yazar Paylaş 14 Şubat 2011 Yeni gördüm, eline sağlık abi, çok güzel olmuş.Sağolasın üstadım.Bu hafta sonuda okul açılışı nedeniyle alışverişti kitap kaplamaydı falandı derken bakamadım mondinin farlara.Bende evde gece uyuyamadım.Daha önce sökükp eve getirdiğim tavan lambasının mantar ledlerini smd5050 ile değiştirdim.30 küsür tane mantar ledi paralel bağlayıp wattlı direnç kullanarak monte etmiştim.Smd 5050 nin performansını km göstergesinde yeniden keşfedince karar vermiştim.8 tane smd5050 yi her 3 ucuna 560ohm yarım watt smd direnç ile fazlasıyla yetti.Kitap okuma yerlerinede 4 tane smd5050 taktım sonuç harikaydı.Sırada arka tavan aydınlatması ve bagaj aydınlatmalarını ve plaka aydınlatması için smd5050 modifiyesi var.Ledlerin arkasına dirençleri lehimleyerek normal direnç bacaklarını kullanarak monte etmek için bacak yaptım.Delikli pertinaxı uyğun boyutta kestim içine oturması için gerekli yerlere çentik açtım ve ledleri monte ettim.Pertinaxı hızlı sprey yapışkan ile tutturdum.Sonuç oldukca tatmin ediciydi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Şubat 2011 Paylaş 14 Şubat 2011 Ledleri niye öyle yamuk yumuk dizdin.. ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Şubat 2011 Yazar Paylaş 14 Şubat 2011 (düzenlendi) Ledleri niye öyle yamuk yumuk dizdin.. ?Şekli olsun istedim. Arkasından lehimlediğim tutturma bacaklarını çok esnetme şansım yoktu.Birde bu pertinaxların delikleri simetrik değil.elektronik parçaların standard pin aralıklarına uymuyor.Mecburen eldede yapınca böyle tipsiz oldu.Ama iyi performansı var ledlerin. Uyku sersemi yapmış işi Yok üstadım bu işlerden sonra gece 5 te yattım yinede uyuyamadım. 14 Şubat 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Şubat 2011 Paylaş 15 Şubat 2011 elektronik parçaların standard pin aralıklarına uymuyor.Matkabın yok mu ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Şubat 2011 Yazar Paylaş 15 Şubat 2011 Matkabın yok mu ?Var tabikide bu defa arkasındaki lehim noktaları yok oluyor anlamı kalmıyor.1mm deliği 1.2 yapınca oturuyor hepside lehim yerleri çabuk kopan bir pertinaks olunca açıkcası uğraşmayıda çok istemedim.Bu tarz kaliteli pertinaksı bulmak çok zor.Anca kemdim yaparsam olur,o işte bende zor. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Şubat 2011 Yazar Paylaş 15 Şubat 2011 güle güle kullan üstat...Sağolasın üstadım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts