Misafir 8 Nisan 2014 Paylaş 8 Nisan 2014 Farın içi çok dar. Bi-xenon mercek epey uğraştırır. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 8 Nisan 2014 Paylaş 8 Nisan 2014 Valeo H11 ile yeni nesil Hella arasında 1-1.5cm gibi bir fark var, fararka kapağında tadilat yapılarak sığdırılabilir... 2 Yorum bağlantısı
Turgay Kebenç 9 Nisan 2014 Paylaş 9 Nisan 2014 Valeo H11 takacağınıza Valeo D1S Bi-Xenon mercek takarak çok daha verimli bir aydınlatmaya sahip olabilirsiniz.Abi onu takacaktim ama bana siğmaz etmez dediler gözumu korkuttular simdi ben bunu yana yana düşünüyorum nasil siğdircam diyeValeo H11 ile yeni nesil Hella arasında 1-1.5cm gibi bir fark var, fararka kapağında tadilat yapılarak sığdırılabilir...Abi şimdi benim farin arka kapağini kesmem mi lazim acemiyim tam bilmiyorum nasil takilacağini o yuzden boyle sacma sorularim Farın içi çok dar. Bi-xenon mercek epey uğraştırır.Banada denilen o olduğu için gözum korktu abi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Nisan 2014 Paylaş 9 Nisan 2014 Bütçen varsa, yeni bir far seti alıp üzerinde çalış. Daha rahat edersin geriye dönüşün de kolay olur. Halojen merceklerle düzgün sonuç alınamaz, zaman ve para kaybetmiş olursun. Yorum bağlantısı
Turgay Kebenç 9 Nisan 2014 Paylaş 9 Nisan 2014 Bütçen varsa, yeni bir far seti alıp üzerinde çalış. Daha rahat edersin geriye dönüşün de kolay olur. Halojen merceklerle düzgün sonuç alınamaz, zaman ve para kaybetmiş olursun.Peki önereceğiniz bir far var mi marka olarak ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Nisan 2014 Paylaş 10 Nisan 2014 Peki önereceğiniz bir far var mi marka olarak ?Depo marka yan sanayi olabilir. Zaten kısayı kesip mercek takıcaksın, farın her tarafı deneme tahtası olacak. 1 Yorum bağlantısı
Turgay Kebenç 10 Nisan 2014 Paylaş 10 Nisan 2014 Depo marka yan sanayi olabilir. Zaten kısayı kesip mercek takıcaksın, farın her tarafı deneme tahtası olacak. Tesekkur ederim yorumunuz için Peki bu duvara ışığı yansitma olayi nasil sökünce mercek takalacaği zaman neye göre takacam tam anlatamadim heralde bi yardim ederseniz Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Nisan 2014 Paylaş 10 Nisan 2014 Tesekkur ederim yorumunuz için Peki bu duvara ışığı yansitma olayi nasil sökünce mercek takalacaği zaman neye göre takacam tam anlatamadim heralde bi yardim ederseniz Son bir kaç günün konularından bir tanesinde vardı, bulamadım şimdi biraz bak bakalım belki bulursun. Duvarın 3-5 mt. gerisini bir sehpa vs. koyup farı ona sabitleyeceksin, sabitlediğin yerleri işaretlemen lazım. Akü gibi bişeyle orjinal farı yak, duvardaki kısa çizgisini duvarda bantla işaretle. Reflektörün arkasını kestikten sonra yine işaretlediğin şekilde farı sabitle, xenon merceği reflektöre yerleştir ama yapıştırmadan tabii, yine akü ile merceği yak, duvardaki ışık çizgisini tutturunca merceği nasıl sabitleyeceğini bulmuş oluyorsun.Burdaymış : http://www.geceucusu.com/topic/109-vw-boraya-xenonu-nasil-yaptirmaliyim/page__view__findpost__p__61246 1 Yorum bağlantısı
Turgay Kebenç 10 Nisan 2014 Paylaş 10 Nisan 2014 Son bir kaç günün konularından bir tanesinde vardı, bulamadım şimdi biraz bak bakalım belki bulursun. Duvarın 3-5 mt. gerisini bir sehpa vs. koyup farı ona sabitleyeceksin, sabitlediğin yerleri işaretlemen lazım. Akü gibi bişeyle orjinal farı yak, duvardaki kısa çizgisini duvarda bantla işaretle. Reflektörün arkasını kestikten sonra yine işaretlediğin şekilde farı sabitle, xenon merceği reflektöre yerleştir ama yapıştırmadan tabii, yine akü ile merceği yak, duvardaki ışık çizgisini tutturunca merceği nasıl sabitleyeceğini bulmuş oluyorsun.Burdaymış : http://www.geceucusu.com/topic/109-vw-boraya-xenonu-nasil-yaptirmaliyim/page__view__findpost__p__61246Çok teşekkür ederim abi yorumlarin ve bilgim için Yorum bağlantısı
Samet Kayış 16 Nisan 2014 Paylaş 16 Nisan 2014 arkadaşlar astra g ye bi xenon mercek modifiyesi yapmıştım. ancak farın önündeki plastikte erime başladı. boyanın altından plastikler çıkmaya başladı. moralim baya bozuldu aklıma üzerine pleksi koyup gündüz farı yapmak geldi. pleksi de bu şekilde ısınır mı ? yarın fotoğraf eklerim net anlatmak için şimdiden çözüm önerilerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Nisan 2014 Paylaş 16 Nisan 2014 Halojen farda kullanılan malzeme ile oem xenon farda kullanılan malzeme farklı , deformasyon yaşanması normal ama bu kısa vade de pek yaşanmaz... Yorum bağlantısı
Samet Kayış 16 Nisan 2014 Paylaş 16 Nisan 2014 (düzenlendi) Halojen farda kullanılan malzeme ile oem xenon farda kullanılan malzeme farklı , deformasyon yaşanması normal ama bu kısa vade de pek yaşanmaz...ne yapmamı önerirsin Mahmut abi ? öndeki çerçevenin ortasında bi çizgi var gravürle ordan kessem nasıl olur 1-2 güne bu işi halletmem lazım 16 Nisan 2014 tarihinde Samet Kayış tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Nisan 2014 Paylaş 16 Nisan 2014 Resim atabilirsen daha sağlıklı yorum yapabiliriz... Yorum bağlantısı
Samet Kayış 17 Nisan 2014 Paylaş 17 Nisan 2014 inşallah kolay bi çözümünü buluruz. İyice deforme olmadan el atmam lazım Yorum bağlantısı
Semih Tunca 17 Nisan 2014 Paylaş 17 Nisan 2014 boya tam yapışmamış gibi belki yüzeyde kalan yağlar yada toz yüzünden olabilir ince zımpara gerekebilir Yorum bağlantısı
Samet Kayış 17 Nisan 2014 Paylaş 17 Nisan 2014 (düzenlendi) boya tam yapışmamış gibi belki yüzeyde kalan yağlar yada toz yüzünden olabilir ince zımpara gerekebiliriçinden erimiş plastik çıktı. boyayı ben yapmadım farın eski sahibi yaptı kararık olduğu için bende ellemedim. söktüğümde tekrar boyayıp test edicem. eğer başarısız olursam çevresine teneke sarıp ısıya dayanıklı silikonla yapıştırırım ama ben gündüz farı da yapmak istiyorum Oktay abi sana da sorayım xenon un ısısı, ledi ve pleksiyi eritir mi ? gündüz farı yapsam ? 17 Nisan 2014 tarihinde Samet Kayış tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 17 Nisan 2014 Paylaş 17 Nisan 2014 Zemin zımparalan mamış tabi boyanın kalitesi ve ısıya dayanıklı olması da etkenler arasında. Far açılıp zımpara yapılıp düzeltilir... Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 Aynısı benim farlarda da olmustu. Bozulan yerleri guzelce zimparalayıp karartma yaptigim kısımları araç kaplamada kullanılan folyo ile kapladım daha şık oldu. 1 Yorum bağlantısı
Samet Kayış 1 Temmuz 2014 Paylaş 1 Temmuz 2014 Yarın farlari söküp hiza alip yeniden ayar çekeceğim eriyen kisma tenekeden parça kesip yapıştıracağim. Kisaca proje yeniden başlayacak buraya daha başlamadan yazma sebebim ise foruma bişey yazmadan elim hiç işe gitmiyor buraya yazinca iş başlıyor başlayıncada hizlaniyor Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Temmuz 2014 Paylaş 27 Temmuz 2014 (düzenlendi) Parlak siyah boyalardaki vernik bu hataya yol açıyor.Tecrübe ile sabit.Bu kabarmayı vernik ısıya maruz kalınca oluşuyor ve bulunduğu katmanada zarar verebiliyor.Büyük farlarda bu boyalar sorun yapmıyor böyle dar farlarda maalesef bu sorun oluyor.Tavsiyem bu boya kazınıp yada güzelce zımpara atılıp vernikli olmayan mat boya yada ısıya dayanıklı boya kullanılması.Ayrıca parlak boya 1 kattan sonrasıda bu soruna vesile oluyor.Boyanırken tek katta bu işlemin bitmesi gerekiyor.Merceğin ön kısmına gelen yerler özel işlem yapılırsada olabilir.Boya genel itibariyle ısılara fazlasıyla dayanıklıdır.Bunu üst üste atılan ve en az 1 er hafta kurumadan üzerine atılan boya katmanı ve sonradan atılan vernik katmanları sorun yapıyor.Mercek montajı yaparken merceğin sabitlenen yerlerini komple silikonlama yapmayın.Muhakak merceğin arka kısmına dogru hava geçişleri olsun.Böyle olursa mercek etrafında özellikle alt kısıma led montajı yapılabilir.Mercek kenarlarına gelecek şekilde montaj yapabilirsiniz ama mesafeyi korumanız faydalı olur.Mercek camının önü boş olmalı.kenarları sorun olmaz.Kullandığım BMW Angel halkalarda şimdiye kadar sorun olmadı.Orijinal pleksi çubuk kullanılırsa bunlardada sorun olmaz.Zaten ledlerdede sorun olmaz. 27 Temmuz 2014 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Samet Kayış 15 Eylül 2014 Paylaş 15 Eylül 2014 en sonunda farları kapattım aslında uzuuunca bir süredir farlar açıktı fakat şu 1-2 hafta daha fazla eğildim ve bitirdim neler mi yaptım sağ hüzme inanılmaz yukarıdaydı onu ayarladım kabaran yerleri temizleyip üzerine tenekeden parça kesip boyadım mercek kapakları ilk uygulamada silinmişti bende griye boyamıştım ve görüntü kötüudü onları tekrar orjinal olacak şekilde yeniden aldım far ciddi derece su alıyordu onların çözümünü mümkün ölçüde giderdim su alma olayı yarın netleşecek. balastları far altındaki boşluğa aldım zaten dar olan far arkasında iyi bir yer açıldı birde arko kremden arkasına kapak yaptım su almanın en büyük etkeni arkayı açık birakmamdı şimdilik o sorunda ortadan kalktı inşallah istediğim gibi olmuştur yarın yağmur yağmazsa arabaya takacağım 2 Yorum bağlantısı
Uğur Özbay 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 ...Valeo H7 Megane-Passat merceği...Özür dileyerek... Elimde yıllar önce arkadaşımın verdiği bu merceklerden var.Xenon merceği midir yoksa halojen için mi ? BMW e34'ün farlarının içine tadilatla yerleşir mi ? Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 bunlar h7 halojen mercek diye biliyorum xenon takarsın ama merceği zamanla karartırsın. Yorum bağlantısı
Uğur Özbay 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Arabamda da halojen mercekli fara takılmış xenon var ,bunun merceği daha büyük ama xenon için değilse bir fark olmayacak diyebilir miyiz? Yorum bağlantısı
Recommended Posts