İçeriğe Yönlendir

Sis farı montajı için yer çnerisi

Onur Çelikörs

Recommended Posts

Onur Çelikörs

Elimde 4 adet sis farı mevcut. Bunları skoda favorit marka aracıma monte etmeyi düşünüyorum. Sis farlarının 2 tanesi yuvarlak ve büyük, 2 tanesi küçük ve dikdörtgen. Dikdörtgen olanları aşağıdaki örnekte 3 ve 4 ile sarı renkte gösterdiğim alanlara, yuvarlakları ise 1 ve 2 numara ile gösterdiğim sarı alanlara monte etmeyi düşünüyorum. Bunun ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum.

33yl1ms.jpg

1) 3 ve 4 numaralı alanda zaten aracın orjinalinde sis farı yeri mevcut sorun olacağını sanmıyorum ama 1 ve 2 numaralı alana takacağım sis farları trafikte veya ileride muayenede bir sorun teşkil eder mi?

2) Normalde aracın sis farı kabloları içeriden öne kadar mevcuttu ancak fan için içeriye manuel düğme çekerken kullandığım için kullanamayacağım. Sis farı için elektriği nereden çekmemi önerirsiniz. Sigorta paneline sigorta eklemeye vs. ihtiyaç olur mu?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Yasal yönetmeliklere göre en fazla iki tane ön sis farı olabilir. En ideal yer 3-4 olarak işaretlediğin yerler. Ayrıca 1-2 no'lu yerlerde sis farı sırıtır ve çirkin görünür.

Sis farı için röleli, ayrı kablolama çekmek zorundasın ve sigortalı olmalı. Şçeriye de bir switch koyarsın.

Sis farlarının resmi var mı?

Yorum bağlantısı
Onur Çelikörs

Yorumunuz için teşekkürler sis farlarının kendi çektiğim resmi şuan yok ama internette benzerini gördüm. Küçük dikdörtgen olanlar aşağıdaki resimdekine benziyor. Aynısından bile olabilir.

1094a.jpg

Yuvarlaklar çok mu çirkin olur diye bende düşünüyordum. Zaten 2 taneden fazlasının yasak olduğuna göre takmamaya karar verdim. Sadece 3 ve 4 ile gösterdiğim alanlara yerleştireceğim.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Evet alt taraf uygun. Sonuçları bekleriz.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

geçen gün ankara kızılayda aynı tip skodada böyle 4 tane sis takmışlar ön pancuru kesip biçicez diye rezil etmişler.tavsiye etmem en ideal ve olması gereken yer alt kısımlar.eger takmadıysanız muhakkak sarı sis alıp takın amacına uygun olsun derim.

uygulamanızın sonuçlarını bekleriz.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sis farı için teknik olarak en ideal yer, 3-4 numaralı yerlerdir...

Yorum bağlantısı
Hasan Mildan

Sis farları bütün araçlarda alt taraftadır. Panjurda olan sis farlarının size hiç bir avantajı olmaz. Sisi farı yere yakın olmalı ki sadece yolu aydınlatsın. Sisli havada uzun farlarınızı yakınca önünüzde bir sis duvarı oluşur. Yolu göremezsiniz bile. Sis farı yere en yakın far olduğu için sadece yolu gösterir. Onun için alt taraf 3-4 en uygun yer. Bu sis ( süs sis farı ) farlarından fazla birşey beklemeyin. Camları çok çabuk çatlıyor.

Yorum bağlantısı
Onur Çelikörs

Mesajı attığım zamanlar elimde olan sis farları sis farı yuvasına küçük geldi arabaya takınca yakışmayacağını düşündüğüm için takmaktan şimdilik vazgeçtim. Şleride belki bir gün tekrar takmayı düşünürsem, orjinal sis farılarını bulur takarsam paylaşırım. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...