İçeriğe Yönlendir

En iyi H8 ampul ?

Mehmet Özer1679652588

Recommended Posts

Mehmet Özer1679652588

Merhaba arkadaşlar,

Sizlere bir konuda danışmak istiyorum. Peugeot 308 sahibiyim, aracımda Philips'in 4300K lık xenon kiti mevcut. (Şu an için farlarım merceksiz ancak Şlker Kemal Bey mercek montajını yapacak.) Daha önceden bir "hata" edip, sislerime 6K xenon taktırmıştım. Normalde xenon zaten merceksiz kullanımda göz alan, bunun üstüne bir de 308'deki tamamen her yöne açık büyük sis lambaları eklenince, xenon aşırı derecede dağılıyor, hem önümü çok iyi aydınlatmıyor hem de karşıdaki sürücülere saygısızlık ediyorum. Dolayısıyla sis farlarımı çok çok az kullanabiliyorum. Sorum ise şu şekilde, hazır mercek montajı yapılacakken, sislerimdeki xenonları söküp yerine halojen takmayı düşünüyorum. Her ne kadar xenonlar beyaz aracı gerçekten çok güzel gösterse de, karşıdaki sürücünün sürüş güvenliğini çok etkiliyor. Bu sebepten dolayı yeniden halojenlere çevirmeyi düşünüyorum. Bu sayede hem ben mevcut olan ancak kullanamadığım sislerimi kullanmaya başlayacağım hem de karşımdaki sürücü rahatsız olmayacak.

Sorum şu,

Aracımın standartında gelen sis farı Philips H8 35W olarak yazmakta. Sislere xenon montajı yapılırken H11 far kullandılar, sokete oturmakta herhangi bir sıkıntı olmadı. Yeniden standart farlarımı takabilirim ancak 4300'ün yanında çok sarı kalacağını düşünüyorum ve sislerden halojene geçince performans kaybı yaşacağım bu sebeple bu kaybı en aza indirgemek açısından "güçlü yanan" , "yolu gerçekten iyi aydınlatabilecek" bir halojen istiyorum. Geçmiş konuları da araştırdım, bir çok marka, model mevcut. Aracıma uygun olan H8 soketlerindeki halojenlere baktığımda açıkcası standart ampüller dışında bir çözüme ulaşamadım. H11 soket tipine uygun ampüller mevcut ancak onlara baktığımda 55W yazmakta. Dediğim gibi şu an da H11 xenon takılı ve sokete uyum veya ısıdan dolayı herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Eğer H11 55W lik kitlerden alırsam, bu halojenler, xenon kitlerden daha mı çok ısınır ? Sislerimin reflektörlerine veya mikasına zarar verebilir mi ?

Uçları mavi olan ampüllerin açıkcası iyi bir aydınlatma sağlayacağına inanmıyorum. Şahsen uzunlarda öyle bir çözüm denemiştim ancak uzunları yakıp yakmadığım bile belli olmuyordu hemen onları çöpe atıp orjinal uzunlarımı takmıştım :) Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Genel olarak "Osram Nightbreaker" lardan performans açısından kullanıcılar çok memnun. Normal sarı halojene göre daha beyaz yandığını söylüyorlar. Elbette 4300 xenon ile aynı renk olamaz ancak biraz uyumlu olsun çok da sırıtmasın istiyorum.

Bu konuda ki tavsiyeleriniz nelerdir ?

Cevaplarınızı bekliyorum,

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Yusuf Gür
(düzenlendi)

h8 35 watt h11 55 watt tır. h8 halojen ile xenon ampulün ısı değeri hemen hemen aynıdır. ancak H11 in ısısı daha yüksektir. aracın sis farlarını eritmesi olasıdır. tecrübe ile sabittir. orjinal H8 den başka birşey kullanmanızı önermem. H8 de performans ampulü malesef bulunmuyor ayrıca. orjinalden başka seçeneğiniz yok

tarihinde Yusuf G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Özer1679652588

Şlginiz için teşekkür ederim. 55W halojenin ısı değeri, 35W xenondan daha fazla oluyorsa o zaman dediğiniz gibi bir seçim şansım kalmıyor. Düşündüğüm gibi, sizin de belirttiğiniz gibi, yüksek ısı kuvvetle muhtemel far içerisinde tahribat yapabilir. O zaman xenonları söktürüp, orjinal sis farlarımı yeniden taktırmaktan başka bir seçeneğim bulunmuyor gibi gözükmekte.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Can Gürler

aracımın angel ampüllerini beyaz yapmak istiyorum çünkü araç 2010 da makyajlandı ve makyajlı halinde ön angel ampülleri beyaz renk olmuş. bmw nin orjinal angel ampülümü istedim fakat ampül tipini değiştirmişler benim arabamın angel ampülleri h8 iken yeni çıkan makyajlı aracın angel ampülleri h3 olmuş. Piyasada araştırdıktan sonra h8 olup beyaz ışık veren iki marka buldum ismi yaygın olan , piaa H8 Xtreme White mi yoksa mtec cosmos blue mu karar veremedim . benim için ışığın önemi yok çnkü angellerı aydınlatıcak ama uzun ömürlü ve kaliteli birşey olsun istiyorum. sizce hangisi ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Biri beyaz diğeri maviye yakın renkte ışık verecektir, senin seçimin.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bilmiyorum, pek kullanan da yok zaten, denemeden anlamak zor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...