Ferhat Göldeli 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 Merhabalar bi kaç gün önce aracımın kadranlarının sarımsı ışığını mavi yaptırttım fakat kadranda bazı noktalar daha fazla aydınlandı. Bu problem nasıl önleyebilirim? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Aracım Hyundai Atos Prime GLS 2007 Model.. Uploaded with ImageShack.us Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 Uygulama başarısız... Bence yanlış led kullanılmış... ya da bu arabada olabileceğin en iyisi bu... Halojen ampul yerine led mi takıldı... ? Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 Uygulama başarısız... Bence yanlış led kullanılmış... ya da bu arabada olabileceğin en iyisi bu... Halojen ampul yerine led mi takıldı... ?ne yani abi hyundaiden araba olmaz mı?sanki biraz küçümseme hissettim 2007 model olduğuna göre led olmaı arkadasın arabasında ama benim gördüğüm göstergelerin arkasında ışığı yansıtan bir şey var ondan kaynaklanıyor olabilir veya lede gelen akımlar farklı.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 ne yani abi hyundaiden araba olmaz mı?sanki biraz küçümseme hissettim 2007 model olduğuna göre led olmaı arkadasın arabasında ama benim gördüğüm göstergelerin arkasında ışığı yansıtan bir şey var ondan kaynaklanıyor olabilir veya lede gelen akımlar farklı..Estağfurullah, niye küçümseyim canım... Kadran, halojen ile aydınlanıyorsa, ışığı dağıtan bir parça vardır arada, Led takınca bu parça ışığı düzgün dağıtamaz... Detaylı çalışma ister... Ama led sökülüp, mavi renkli led takıldı da bu sonuç elde edildiyse, uygulama hatalı, muhtemelen de led seçimi yanlış... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 (düzenlendi) led olarak uygulama yapıldı ise eski ledlerin yerine takılmış olması gerekir.turuncu ile mavi led için kullanılan drenç degerleri farklı alınmış olabilir,kullanılan ledlerin fazla ışık veren yerlere denk gelen ledlerin cinsi farklı olabilir yanı ışık şiddeti deyim yada o lede baglı drenç degeri farklı.en son aklıma gelen ise kadranın bu bölümleri zarar görmüş olabilir boyasında sıyrıklık falan o şekilde.işçilk kötü görünüyor.ve sanki çok karanlık olmuş aydınlatma sıfıra yakın gibi.yusuf bey var forumda kadran led dönüşümünde usta bana göre.detaylı bilgi verecektir.okudugunda tabi yada siz yardım isterseniz.mehmet beyin yorumunuda katılıyorum ayrıca.yardım isterken daha detaylı yazılırsa yapılan işlem yada sorun bence yorumlarda o denli yerinde olucaktır.2007 model olması kaliteli yada kalitesiz olarak alınmamalı algılama olarak.kadranda hata vardır o yüzden bu şekilde görünüyordur.yansıtıcı ile kadran arasında boşluk oluşmuştur buda ışık görünümünü bozar.ilk yazınız her türlü yoruma açıktır.kızmamalısınız.bu araçlarda kullanılan kadran boyasının kalitesiz olma olasılıgıda var bazı yerleri hatalı boyanmış olabilir buda ışıgı fazla verdiyorudur.turuncuda yada sarı neyse artık önceki renk pek anlaşılmayabilir belki.yada daha önceden dikkat etmediniz.ihtimaller çogalır bu şekilde. 20 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ferhat Göldeli 20 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2010 bu konuda izmir bölgesinde bana yardımcı olabilicek arkadaşlar var mı bu konu hakkında hiç bilgim yok. bi arkadaş vasıtasıyla yaptırdım bu işi ama şuan hiç memnun değilim. bildiğim kadarıyla orjinalleri halojen ampulmüş yerine led takılmış. kadranda herhangi bi boya işlemi ya da başka bi işlem yapılmadı sadece arka zemindeki ışıklar değiştirilmiş. yaptırdığım insana da ulaşamıyorum eğer manisa ya da izmir bölgesinde yardımcı olabilicek arkadaşlar varsa sevinirim. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 orjinalleri halojen ampulmüş yerine led takılmış.Sorunun cevabı bu işte... Bu uygulama ile bundan öteye gidilemez... Eğer illaki renk değişimi düşünülüyorsa, çok detaylı çalışmak, yapıyı değiştirmek gerekir... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 (düzenlendi) Sorunun cevabı bu işte... Bu uygulama ile bundan öteye gidilemez... Eğer illaki renk değişimi düşünülüyorsa, çok detaylı çalışmak, yapıyı değiştirmek gerekir...+1buda gösteriyorki ledler takılırken düzensiz takılmış cogu kadrana uzak kalmış bazıları yakın.bence yusuf gür beyle irtibata geçin derim ona göre işlem yapın. 20 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ferhat Göldeli 20 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2010 (düzenlendi) Orjinal ampul sağdaki onların yerine takılan ise soldakiymiş. kendim az önce kadranı söktüm ve ledleri söküp eski halojenleri taktım. eskisi gibi oldu şuan kadran ışıkları. aslında çok basit bi işlem ve amatörceymiş adamın yaptığı, cahilliğimize geldi artık 3,5 tl lik küçük bi masrafla düzelttim. 7 tane soket var lambalar için yaptırdığım kişi bunlardaki halojenlerin yerine sadece ledleri takmış ve geçmiş. dediğiniz gibi çok kötü bi çalışma olmuş ve bi dünya paramı aldılar bu işlem için sonuç olarak kötü bi tecrübe oldu benim için. yardımlarınız için çok teşekkürler. 20 Mayıs 2010 tarihinde Ferhat G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 +1buda gösteriyorki ledler takılırken düzensiz takılmış cogu kadrana uzak kalmış bazıları yakın.bence yusuf gür beyle irtibata geçin derim ona göre işlem yapın.Yok yok, düzensizlik yok... Sadece ampuller sökülüp yerine dandik ledlerden takılmış.. Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 ledler kaliteli olsaydı böyle olmazdı sanırım değil mi abi.. bende ilerde beyaz led ampüle geçmeyi düşünüyorum ama böyle olacaksa hiç bulaşmayalım..?? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Mayıs 2010 Paylaş 21 Mayıs 2010 (düzenlendi) ledler kaliteli olsaydı böyle olmazdı sanırım değil mi abi.. bende ilerde beyaz led ampüle geçmeyi düşünüyorum ama böyle olacaksa hiç bulaşmayalım..??evet düzensizlik yok şimdi anlaşıldı ledler 20 derecelik basit ledlerden bunlarla kadran çalışması böyle olur.talihsizlik olmuş gerçekten.ben yinede tekrarlıyorum yusuf gür beyle görüşün umudunuz kırılmasın onun çalışmalarını inceleyin derim. 21 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Mayıs 2010 Paylaş 21 Mayıs 2010 ledler kaliteli olsaydı böyle olmazdı sanırım değil mi abi.. bende ilerde beyaz led ampüle geçmeyi düşünüyorum ama böyle olacaksa hiç bulaşmayalım..??Led kaliteli de olsa.. bu gösterge panelinde, halojendeki homojenliği yakalamanız zor... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Mayıs 2010 Paylaş 21 Mayıs 2010 Led kaliteli de olsa.. bu gösterge panelinde, halojendeki homojenliği yakalamanız zor...katılıyorum.küçük bi araşltırma yaptım hundai lerde ampulle desteklenen kadranlara sanırım kimse ledli bir çalışma yapmayı daha düzgün bi şekilde yapamamış hep sorunlar mevcut.gerçekten teferruatlı bir çalışma şart. Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 21 Mayıs 2010 Paylaş 21 Mayıs 2010 Led kaliteli de olsa.. bu gösterge panelinde, halojendeki homojenliği yakalamanız zor...hımmm..mesaj alınmıştır..otur yerinde kaşınma diyorsun yani Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Mayıs 2010 Paylaş 21 Mayıs 2010 hımmm..mesaj alınmıştır..otur yerinde kaşınma diyorsun yani Kızmazsan, evet... Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 21 Mayıs 2010 Paylaş 21 Mayıs 2010 Kızmazsan, evet... sizler benim yol göstercimsiniz..ustamsınız..abilerimsiniz ..hiç kızar mıyım Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Mayıs 2010 Paylaş 21 Mayıs 2010 sizler benim yol göstercimsiniz..ustamsınız..abilerimsiniz ..hiç kızar mıyım ledlerle yıllardır ugraşıyorum.ampul gibi hamojenligi yakalamak bencede çok çok zor bu gerçektir.aracımda daha basit yerleri ledlerle donattım.kadran çalışmasına başlamadım en sona bıraktım çünki teferruat gerektiriyor ve iyi bir dizayn.bir çok kadran çalışmasını inceledim.ve aslında yeni farkettim ampullü bir kadran çalışması pek göremedim bi kaç tane var onlardada hep sorun böyle ışık degerleri farkı yaşanmış.aracımın ilk baktıgımda kadranda ampul yuvaları çok güzel ustalıkla yapılmış hep iç ayna mantıgıyla destekli bu işimi kolaylaştırıyor biraz.ama yinede zor.led seçimini çok iyi yapmam gerekiyor.uygulamaya başladıgımda burada paylaşacagım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Mayıs 2010 Paylaş 21 Mayıs 2010 ledlerle yıllardır ugraşıyorum.ampul gibi hamojenligi yakalamak bencede çok çok zor bu gerçektir.aracımda daha basit yerleri ledlerle donattım.kadran çalışmasına başlamadım en sona bıraktım çünki teferruat gerektiriyor ve iyi bir dizayn.bir çok kadran çalışmasını inceledim.ve aslında yeni farkettim ampullü bir kadran çalışması pek göremedim bi kaç tane var onlardada hep sorun böyle ışık degerleri farkı yaşanmış.aracımın ilk baktıgımda kadranda ampul yuvaları çok güzel ustalıkla yapılmış hep iç ayna mantıgıyla destekli bu işimi kolaylaştırıyor biraz.ama yinede zor.led seçimini çok iyi yapmam gerekiyor.uygulamaya başladıgımda burada paylaşacagım.Murat Dere'nin focus çalışmasını gördün mü... ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 Murat Dere'nin focus çalışmasını gördün mü... ?evet baştan sona baktım ama kadran çalışmasını hatırlamıyorum.şimdi tekrar bakıyorum.merak ettim,yaptıysa göümden kaçmış olmalı.valla gözümden kaçmış inceliyorum şimdi.kendime kızdım şimdi. Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 peki abilerim su mtecin beyaz ampüllerinden kullansak da mı homojenliği yakalayamayız?led değil yani....veya geniş açılı led kullanılsa yinede olmaz mı?ayrıca sizleri diğer forumdanda baktım oktay abi seni bir kez daha tebrik ederim güzel çalışmalar ancak neden hepsini burda da paylaşmıyorsun ...yapım aşamalarını da pek fotograflamıyorsun.. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 (düzenlendi) peki abilerim su mtecin beyaz ampüllerinden kullansak da mı homojenliği yakalayamayız?led değil yani....veya geniş açılı led kullanılsa yinede olmaz mı?ayrıca sizleri diğer forumdanda baktım oktay abi seni bir kez daha tebrik ederim güzel çalışmalar ancak neden hepsini burda da paylaşmıyorsun ...yapım aşamalarını da pek fotograflamıyorsun..burda sadece led çalışmalarım var.ve bütün yaptıklarım resimlidir.sadece geceleri ugraşabiliyorum.elimden geldigince resimliyorum aslında ve burdakiler sonuçlar başlangıçlar.bu linkte buraya eklemedigim epey resim var daha ekliyecegim.http://img189.imageshack.us/i/mavieritleya...paralar.jpg/,,,, 22 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 burda sadece led çalışmalarım var.ve bütün yaptıklarım resimlidir.çalışmalar bitince genel olarak resmi görmeyi isterim.. güzel çalışmalar.. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 çalışmalar bitince genel olarak resmi görmeyi isterim.. güzel çalışmalar..şüphen olmasın. Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 (düzenlendi) peki abilerim su mtecin beyaz ampüllerinden kullansak da mı homojenliği yakalayamayız?led değil yani....veya geniş açılı led kullanılsa yinede olmaz mı?ayrıca sizleri diğer forumdanda baktım oktay abi seni bir kez daha tebrik ederim güzel çalışmalar ancak neden hepsini burda da paylaşmıyorsun ...yapım aşamalarını da pek fotograflamıyorsun..göstergelerdeki ampuller 3 watt dır. oraya 5 watt ampul takarsanız kısa sürede göstergeyi eritir daha kötü bir performans alırsınız. accent e gelince öncelikle bir çalışmadan ziyade ampul değişimi yapılmış. dar açılı 3 mm ledden bu kadar performans alınır. durumu kurtarmak adına bir ihtimal yapılacak şey ledin kafası bir miktar kalın zımpara ile traşlanıp düz yapılır. daha zonra ince zımpara ile etrafı matlaştırılır. bu ledin açısını genişletip daha homojen bir dağılım sağlayacaktır. kurtarma ihtimali mevcut bir deneyin. 22 Mayıs 2010 tarihinde Yusuf G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts