Ozan Kocabıyık 30 Mayıs 2010 Paylaş 30 Mayıs 2010 gündüz farı yapmak istiyorum bağlantıyı nasıl yapıcam? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Mayıs 2010 Paylaş 30 Mayıs 2010 Sigorta kutusundan, kontağı açınca elektrik olan bir yerden +12 bulacaksınız.. Arabanın uygun bir yerine anahtar bağlarsanız iyi olur.. Çünkü gündüz farı hala bizde sis farı olarak değerlendirip ceza yazabiliyorlar.. Anahtar ile ampul arasına da en küçüğünden sigorta koymalısınız.. Yorum bağlantısı
Ozan Kocabıyık 30 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2010 Sigorta kutusundan, kontağı açınca elektrik olan bir yerden +12 bulacaksınız.. Arabanın uygun bir yerine anahtar bağlarsanız iyi olur.. Çünkü gündüz farı hala bizde sis farı olarak değerlendirip ceza yazabiliyorlar.. Anahtar ile ampul arasına da en küçüğünden sigorta koymalısınız..ceza olayı sorun değil burda karışmıyorlar öyle şeylere en kolay nasıl yapılır parklara bağlanır mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Mayıs 2010 Paylaş 30 Mayıs 2010 ceza olayı sorun değil burda karışmıyorlar öyle şeylere en kolay nasıl yapılır parklara bağlanır mı?Yapacağınız şey gündüz farı ise parklara değil, kontağa bağlı olmalı... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Haziran 2010 Paylaş 1 Haziran 2010 (düzenlendi) Sigorta kutusundan, kontağı açınca elektrik olan bir yerden +12 bulacaksınız.. Arabanın uygun bir yerine anahtar bağlarsanız iyi olur.. Çünkü gündüz farı hala bizde sis farı olarak değerlendirip ceza yazabiliyorlar.. Anahtar ile ampul arasına da en küçüğünden sigorta koymalısınız..Yapacağınız şey gündüz farı ise parklara değil, kontağa bağlı olmalı...+1 katılıyorum.başka türlü baglantı olmaz gündüz farı için gecede kullanıcaksanız direk baglantı yapın aküden ama anlamı olmaz gündüz farı demenin.yanılmıyorsam yuvarlak far sizin araçta kullanılan.çember şeklinde ledli tasarımlar var onları inceleyin isterseniz.basit montajı var ugraştırmaz.farklı tasarıom düşünüyorsanız anlatımız detaylı olursa yorumlarda uygun olur. 1 Haziran 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ozan Kocabıyık 2 Haziran 2010 Yazar Paylaş 2 Haziran 2010 +1 katılıyorum.başka türlü baglantı olmaz gündüz farı için gecede kullanıcaksanız direk baglantı yapın aküden ama anlamı olmaz gündüz farı demenin.yanılmıyorsam yuvarlak far sizin araçta kullanılan.çember şeklinde ledli tasarımlar var onları inceleyin isterseniz.basit montajı var ugraştırmaz.farklı tasarıom düşünüyorsanız anlatımız detaylı olursa yorumlarda uygun olur.bizim farların şekli acayip biraz bende karar veremiyorum nasıl yapsam diye Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Haziran 2010 Paylaş 4 Haziran 2010 bizim farların şekli acayip biraz bende karar veremiyorum nasıl yapsam diyearacın önden çekilmiş resmini paylaşın fikirler alırsınız.kelimeler yetersiz kalıyor genelde. Yorum bağlantısı
Ozan Kocabıyık 19 Haziran 2010 Yazar Paylaş 19 Haziran 2010 aracın önden çekilmiş resmini paylaşın fikirler alırsınız.kelimeler yetersiz kalıyor genelde.http://img31.imageshack.us/i/renaultsymbolfrontwdebu.jpg/ far bu resimde arakdaşlar Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 http://img31.imageshack.us/i/renaultsymbolfrontwdebu.jpg/ far bu resimde arakdaşlariki far yuvasıda sanırım üstten veya yandan dik kesiliyor tam yuvarlak degil gibi.işiniz zorlaşıyor.o nedenle tavsiyem sis farlarının yanı olucaktır ona göre dizayn yapmanız iyi olur düşüncesindeyim.benimde çalışmam var araştırma aşamsındayım bazı resimler var yardımı veya fikir verme yönünden faydası olabilir.far içine sıralı led kullanıcaksan o yuvarlak ledli olanı boyutu uyan tipte al ve elektronikciye götürerek farda dik kesim yerine gelen kısımdaki ledlerin oldugu yeri kestir ve ucları baglat.aklıma gelen bu ay şeklinde olur böylece.far etrafına bence hiç denemeyin bile. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Temmuz 2010 Paylaş 18 Temmuz 2010 teşekkür ederimyaptıysanız uygulamayı ayrı bir anahtarla uygula yapın sadece gündüz yansınlar.daha iyi olur ismine göre anlam kazanır. Yorum bağlantısı
İsmail Öz 13 Eylül 2010 Paylaş 13 Eylül 2010 Oktay bey merhaba,Passat 2009 model aracıma gündüz farı yapmak istiyorum bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz elimde 2 şalterli (devreli) H15 far ampülü var 3 çıkışlı uzun+gündüz+şase Araba gündüz çalışınca 1. flaman yanıyor, tahminen 21W gibi bir ışık veriyor. Uzunları yakınca 2. flamanda yanıyor ve parlak uzun aydınlatma sağlanıyor.Passatfarında uzunlar kısmında h4 uzun ampül var tek devreli.Oraya bu ampülü nasıl takabilirim?Yeni ampül 3 bacaklı üstündeki uzun ampül ise iki ayaklıdır Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Eylül 2010 Paylaş 14 Eylül 2010 Oktay bey merhaba,Passat 2009 model aracıma gündüz farı yapmak istiyorum bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz elimde 2 şalterli (devreli) H15 far ampülü var 3 çıkışlı uzun+gündüz+şase Araba gündüz çalışınca 1. flaman yanıyor, tahminen 21W gibi bir ışık veriyor. Uzunları yakınca 2. flamanda yanıyor ve parlak uzun aydınlatma sağlanıyor.Passatfarında uzunlar kısmında h4 uzun ampül var tek devreli.Oraya bu ampülü nasıl takabilirim?Yeni ampül 3 bacaklı üstündeki uzun ampül ise iki ayaklıdırFarınızın yakın plandan bir fotoğrafını gönderin. Şu anda ne var farda anlamamız lazım, verdiğiniz bilgiler hatalı. Yorum bağlantısı
İsmail Öz 14 Eylül 2010 Paylaş 14 Eylül 2010 (düzenlendi) Farınızın yakın plandan bir fotoğrafını gönderin. Şu anda ne var farda anlamamız lazım, verdiğiniz bilgiler hatalı.Hocam,Araç bu comfortline donanımen kenarda park (5 w) sonra ortada kısa hüzmeli far (mercekli olan) iç yanda da uzun H4 ampül var. o kısıma iki şalterli ampül koymak istiyorum ki kısa şalterinde gündüz sürekli yansın kontağı açınca. 14 Eylül 2010 tarihinde ?smail tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 14 Eylül 2010 Paylaş 14 Eylül 2010 h4 cift flamanli ampuldur. "uzun h4" diye birsey olmaz. hem uzun hem kisa flamana sahiptir. dolayisiyla bundan dolayidir ki, iki degil uc ayagi mevcuttur. neyse, konumuz bu degil. soylediginiz gibi iki kablo mevcutsa, dusundugunuz sey icin arac calistiginda elektrik gelen en kolay yerden ekstra bir kablo daha cekmeniz gerekecektir. ve ekstra bir degisken kontakli 5 bacakli role tertibatina ihtiyaciniz olacak. role neden mi? soylediginiz ampulun gunduz flamani arac calisinca role araciligiyla yanmasi saglanacak, ardindan kislar acildiginda da yine ayni role araciligiyla kisadan alinacak tetik ile gunduz flamani sondurulecek. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 15 Eylül 2010 Paylaş 15 Eylül 2010 h4 cift flamanli ampuldur. "uzun h4" diye birsey olmaz. hem uzun hem kisa flamana sahiptir. dolayisiyla bundan dolayidir ki, iki degil uc ayagi mevcuttur. neyse, konumuz bu degil. soylediginiz gibi iki kablo mevcutsa, dusundugunuz sey icin arac calistiginda elektrik gelen en kolay yerden ekstra bir kablo daha cekmeniz gerekecektir. ve ekstra bir degisken kontakli 5 bacakli role tertibatina ihtiyaciniz olacak. role neden mi? soylediginiz ampulun gunduz flamani arac calisinca role araciligiyla yanmasi saglanacak, ardindan kislar acildiginda da yine ayni role araciligiyla kisadan alinacak tetik ile gunduz flamani sondurulecek.+1 katılıyorum.ama bence far bölgesinde bu tür uygulama için kurcalama yapmayın derim.anlatıldıgı üzere detaylı çalışma lazım.degişik çözümlerle ugraşın sis yanına daha uygun bir montaj ile olabilir. Yorum bağlantısı
İsmail Öz 15 Eylül 2010 Paylaş 15 Eylül 2010 +1 katılıyorum.ama bence far bölgesinde bu tür uygulama için kurcalama yapmayın derim.anlatıldıgı üzere detaylı çalışma lazım.degişik çözümlerle ugraşın sis yanına daha uygun bir montaj ile olabilir.Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Tek sıkıntı şu bunların beyinleri çok hassas. ilave bir hattı hata olarak olarak algılayıp error ışığı yakacağı yönünde duyumlarım var.röleyi bir hat sürekli besleyecek ve gündüz flamanı hep açık olacak kısa hüzmeliyle bağlantıya gerek yok uzunlar yakıldı mı veya selektör yapınca röle gündüz flamanını söndürüp uzunu yakacak sanırım olacak gibi görünüyor nasıl bir röle almalıyım fikir verirseniz sevinirim (marka tip?) Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 15 Eylül 2010 Paylaş 15 Eylül 2010 asagidaki gibi bir role almaniz lazim. 5-10 amper kaliteli bir role yeterli gelir. cunku 2-3 amper (15w/12v*2ampul) gibi bir akim gececek uzerinden. kontak acildiginda elektrik gelen noktadan 30'a bir baglanti, 87a'dan da gunduz flamanina bir baglanti. 85 kisadan yahut parktan paralel bir baglanti, 86 sase(sase eksi ise tabi), 87 ise bos kalacak. sekilden calisma mantigini anlamissinizdir belki ama kisaca aciklamak gerekirse, role calismadigi surece 30'a gelen akim 87a uzerinden gecip ampule gidecek. kisalar yahut parklar yandigi anda role calisacak ve 30, 87'ye donecegi icin gunduz fari(87a) kapanacak. Yorum bağlantısı
İsmail Öz 15 Eylül 2010 Paylaş 15 Eylül 2010 asagidaki gibi bir role almaniz lazim. 5-10 amper kaliteli bir role yeterli gelir. cunku 2-3 amper (15w/12v*2ampul) gibi bir akim gececek uzerinden. kontak acildiginda elektrik gelen noktadan 30'a bir baglanti, 87a'dan da gunduz flamanina bir baglanti. 85 kisadan yahut parktan paralel bir baglanti, 86 sase(sase eksi ise tabi), 87 ise bos kalacak. sekilden calisma mantigini anlamissinizdir belki ama kisaca aciklamak gerekirse, role calismadigi surece 30'a gelen akim 87a uzerinden gecip ampule gidecek. kisalar yahut parklar yandigi anda role calisacak ve 30, 87'ye donecegi icin gunduz fari(87a) kapanacak.Hocam çok teşekkür ederim gerçekten.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Eylül 2010 Paylaş 16 Eylül 2010 Hocam,Araç bu comfortline donanımen kenarda park (5 w) sonra ortada kısa hüzmeli far (mercekli olan) iç yanda da uzun H4 ampül var. o kısıma iki şalterli ampül koymak istiyorum ki kısa şalterinde gündüz sürekli yansın kontağı açınca.Passat'ın uzun farı optik olarak H7 'ye göre tasarlanmış durumda. Şki ampul tipinin geometrileri birbirinden farklı.Örneğin orjinal uzun ampulu H7'de filaman 25 mm uzaktadır. H15'de ise iki filaman var farklı mesafelerde yani bununla örtüşmüyor.H7 duyuna H15 duyunu zaten uyduramazsınız. Uydursanız bile optik geometri bozulacağından ne gündüz farı ne de uzun far sadece yanıyor görünür ama hiç bir işe yaramaz.Tampon ızgarasına takılan led'li gündüz farı (hella ledayline vb) opsiyonlarını incelemenizi öneririm.Alternatif olarak ampulü dimleyip kısan ve açan devreler de mevcut, orjinal H7'ye bununla da dimlenip yapılabilir ama pek ürün incelemediğimden net bir şey söyleyemeyeceğim. Yorum bağlantısı
İsmail Öz 16 Eylül 2010 Paylaş 16 Eylül 2010 (düzenlendi) Passat'ın uzun farı optik olarak H7 'ye göre tasarlanmış durumda. İki ampul tipinin geometrileri birbirinden farklı.Örneğin orjinal uzun ampulu H7'de filaman 25 mm uzaktadır. H15'de ise iki filaman var farklı mesafelerde yani bununla örtüşmüyor.H7 duyuna H15 duyunu zaten uyduramazsınız. Uydursanız bile optik geometri bozulacağından ne gündüz farı ne de uzun far sadece yanıyor görünür ama hiç bir işe yaramaz.Tampon ızgarasına takılan led'li gündüz farı (hella ledayline vb) opsiyonlarını incelemenizi öneririm.Alternatif olarak ampulü dimleyip kısan ve açan devreler de mevcut, orjinal H7'ye bununla da dimlenip yapılabilir ama pek ürün incelemediğimden net bir şey söyleyemeyeceğim.Selçuk hocam,Tabi optik geometri konusunda denemeden birşey söylemek zor ama çok etkileneceğini sanmıyorum iki ampülü kıyasladım evet h15 de mesafe merkezden biraz uzaklaşıyor ama duylar uyuyor bir tertibat ile sıkıştırmak lazım. o sorun değil. Gündüz farı zaten aydınlatma için değil farkedilmek için. uzun ise çok etkilenmez diye düşünüyorum çünkü ne yakarsanız yakın uzun farın çanağının ve aynanın geometrisi aydınlanmayı her türlü sağlayacaktır yani hiç olmamasına göre kıyaslarsak herhalde aydınlatmada çok ciddi problem yaratmayacaktır.Benim tek sıkıntım motor bölümünde kontak açıldığında +12 volt bulabilmek. Yani böyle bir arabada motor içinde fazladan işe yaramayan boşta bırakılmış bir 12 volt uç bulabilmek mümkün müdür? eski araçlarda bulabiliyorduk aküden hat çekmek doğru olmaz diye düşünüyorum bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz? 16 Eylül 2010 tarihinde ?smail tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Eylül 2010 Paylaş 16 Eylül 2010 Bulunabileceğini pek sanmam denemedim araca göre değişir herhalde. Motor çalışınca iç aydınlatma ya da teyp gibi voltaj gelen bir yerden de tetik alınarak aküden ayrı hat çektirmek bence daha iyi olur.Optik geometri konusunda iyimser olamayacağım, fizik kuralları belli. Bu işlemi yaptırdıktan sonra, 10 metre geriden bir duvar fotoğrafı çekersiniz bakar yorumlarız. Yorum bağlantısı
Recommended Posts