Lokman Ceritlioğlu 30 Aralık 2010 Paylaş 30 Aralık 2010 bu ampül yine sorun yaratacak, bende daha önce yaşamıştım internetten bu ürünü almıştım.sağolsun Selçuk ve Servet mpülleri değiştirmişlerdi ve sorun çözülmüştü.burdada sağ far ve sol farın farkı aynı ampül ama sağ kuvvetli sol zayıf. dediğim gibi sorun ampülde bencede. Yorum bağlantısı
Köksal Koşar 3 Şubat 2021 Paylaş 3 Şubat 2021 Merhaba, bende Ercan beyin sorununun aynısını yaşıyorum.Mondeo chıa x aracımın mercekleri küçük ve aydınlatması zayıf olduğu için hella xenon mercek aldım,orjinal d2s ampüller yuvaya oturmuyor çeltikler denk gelmiyor,birçok d2s ampül aldım hepsi aynı sonuç.Far tasarım ve ampül satan yerlere gittim hepside japonla tutturun dediler,biriside merceğin çeltiklerine uyacak şekilde ampülü tırtıklamamı söyledi ama sonuç aynı. Kaliteli philips d2s ampüllerde oturmuyor.Çözüm bulamadım. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Şubat 2021 Paylaş 3 Şubat 2021 Köksal bey görsel paylaşırmısınız , sorun mercekte mi? ampul tutucuda mı? yoksa ampulde mi? bi görelim ... Yorum bağlantısı
Köksal Koşar 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 (düzenlendi) Mahmut bey,dün farı eve getirip deneme yanılma yöntemiyle sabaha kadar uğraştım,ampülü oynatarak olması gereken yere getirebildim ve sıcak silikonla kenarlardan sabitledim,ampül tutucuyuda taktım ve düz çizgiyi elde ettim sonunda,fakat merceği monte ederken sağ taraf düzgün oldu ama sorunlu olan bu mercekte eğrilik olduğunu fark ettim.Hafta sonu tekrar söküp merceği olması gereken düzeye getireceğim.Fotoyu akşam çekip atarım. Merceği Aliekspresten aldım Royalin firmasından Hella xenon. 4 Şubat 2021 tarihinde Köksal Koşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Köksal Koşar 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 (düzenlendi) Alıntı Aydınlatmayı çekmeye çelıştım. Sol tarafın merceğini sola doğru fazla çevirip sabitledim hafta sonu söküp düzelteceğim. Sol taraf philips 4300 k. sağ taraf philips 6000 k. renk farkı bundan. Hafta sonu söktüğüm zaman hem mercek hemde ampüllerin resmini paylaşırım.Yine deneme yanılma ile ampülleri ayarlamaya çalışacağım.Günlerdir uğraşıyorum kabüsüm oldu resmen.Bu arada mercekler Hella Bi xenon.Forumda bir arkadaşımın paylaştığı mercek çeşitleri videosunda fark ettim,yeni hella bi xenon mercek diye geçiyor. 4 Şubat 2021 tarihinde Köksal Koşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 4 saat önce, Köksal Koşar yazdı: Kullanılan mercekler arkadan vidalı olanlardansa eğer , ampulü takıp sıkarken merceği çevirmiş olabilirsiniz , çünkü mercek yönü sol aşağıya doğru yamuk duruyor . Önce mercek kalibrasyonu ardından seviye ayarı yapılmalı ki , aydınlatma homojen ve net olsun ... Fotoları paylaşınca ne olduğunu daha iyi anlayacağız , hafta sonu olsun bakalım ... 1 Yorum bağlantısı
Köksal Koşar 4 Şubat 2021 Paylaş 4 Şubat 2021 Tekrar merhaba,merceği silikonla sabitledim,sabitlerken sanırım sola fazla çevirdim,yarın akşam silikonları söküp evde duvara yansıtarak daha net ayar yapmaya çalışacağım.Mercek vidalı değil,ampül sabitleme aparatı ile tutturuluyor fakat ben ampülü merceğe sıcak silikonla uçlardan sabitlemiştim.Tamamlanınca tekrar fotoğraflarını paylaşırım,teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Köksal Koşar 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 (düzenlendi) 6 Şubat 2021 tarihinde Köksal Koşar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Köksal Koşar 6 Şubat 2021 Paylaş 6 Şubat 2021 Kızımın Odasını berbat ettim hemde eşimin doğum gününde.Sabah altıya kadar uğraştım ayar için,bu bir hastalık yoruluyorum ama keyif alıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts