Mehmet Can 2 26 Haziran 2010 Paylaş 26 Haziran 2010 merhaba arkadaşlar aracımın sis farlarına değişik bi önem kazandırmak için titreyen role takmaya karar verdim titreyen roleyi nasıl bağlayacağım ve role uzun bi zaman çalışsa yanar mı yardımcı olur musunuz Yorum bağlantısı
Oktay Toker 29 Haziran 2010 Paylaş 29 Haziran 2010 ampullerin bu titreme roleye dayanıcagına ihtimal vermiyorum ve zararlı olur düşüncesindeyim.bu titreyen rolelere uygun olurmu emin degilim yeni çıkmış galiba ilginç. n tipinde ışık veren ampul gördüm onları inceleyin sislere takmışlar.yanılmadıgımı sanıyorum bana ilginç geldi. Yorum bağlantısı
Mehmet Can 2 29 Haziran 2010 Yazar Paylaş 29 Haziran 2010 oktay bey bu korna roleleri varya akımı kesik kesik veriyo sanel marka dayanma işine gelince dayanır diye düşünüyorum sinyallerde ki flaşör buna baya benzer onlar yanmıyor flaşör den farkı biraz daha hızlı olması Yorum bağlantısı
Oktay Toker 29 Haziran 2010 Paylaş 29 Haziran 2010 oktay bey bu korna roleleri varya akımı kesik kesik veriyo sanel marka dayanma işine gelince dayanır diye düşünüyorum sinyallerde ki flaşör buna baya benzer onlar yanmıyor flaşör den farkı biraz daha hızlı olmasıben ampul dayanmaz diye demiştim.normal ampul stoplardaki dayanır.ama h4 galiba sisler o ampuller dayanmaz diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Can 2 29 Haziran 2010 Yazar Paylaş 29 Haziran 2010 ampuller h11 şöyle yapsak xenon olarak balansın ünitesenden alsam elektriği xenon ampul patlamaz herhal Yorum bağlantısı
Oktay Toker 29 Haziran 2010 Paylaş 29 Haziran 2010 ampuller h11 şöyle yapsak xenon olarak balansın ünitesenden alsam elektriği xenon ampul patlamaz herhaltahminimce oda olmaz eminde degilim selçuk bey daha iyi yorum yapabilir okuyunca.far ampulleri normal stop ampullerinden daha farklı yapıya sahip diye biliyorum.dalgalı gelen bir voltaja tepkisi iyi olmayabili, telin fazla dayanacagını sanmıyorum ama denedikten sonra bu anlaşılır.h11 pahalı degil galiba deneyin burda paylaşın sonucu.kafaya koymuş oldugunuz açık barı xeon ampul ve balansı heba olmasın.yinede tavsiye etmiyorum bu tür uygulamayı. Yorum bağlantısı
Murat Şen 30 Haziran 2010 Paylaş 30 Haziran 2010 xenon ampülse bende dayanmaz diyorum... çakar lamba alıp sislere baglamak daha mantıklı Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 30 Haziran 2010 Paylaş 30 Haziran 2010 bunu yapınca sisler sürekli yanıp sönecek değil mi? yapmaktaki amaç nedir acaba? görsellik, güvenlik... anlamadığım için soruyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Can 2 30 Haziran 2010 Yazar Paylaş 30 Haziran 2010 çakar lambalar parklara diye biliyorum h11 çakar lamba varsa deneyeceğimevet sürekli yanıp sönecek görsellik diyelim güzellik ve hoş bi görüntü ama çakar lambanın h11 seceneği varsa neden olmasın Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Haziran 2010 Paylaş 30 Haziran 2010 emin degilim ama çakar lambanın yapısı farklıydı galiba servet bey daha uzman bu konuda onun yorumu nu bekleyin.net cevap verecektir. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 30 Haziran 2010 Paylaş 30 Haziran 2010 Ben bu işi picle yapıyorum ama hiçbir zaman böyle bir uygulamayı sislere yapmam.Araya röle koyunca çakmalar çok belirgin olmuyor röle yavaşlatıyor.Direk olarak picli devredeki transistörden sis lambalarına baglantı gerekli Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Haziran 2010 Paylaş 30 Haziran 2010 (düzenlendi) Ben bu işi picle yapıyorum ama hiçbir zaman böyle bir uygulamayı sislere yapmam.Araya röle koyunca çakmalar çok belirgin olmuyor röle yavaşlatıyor.Direk olarak picli devredeki transistörden sis lambalarına baglantı gerekli+1hazır roleleride araştırdım 12 volt oldugu için 14 voltta şarjz voltajında yani aşırı hızlanıyormuş bunun içinde artı regülatör gerekiyor adamın biri rolenin içine 7812 yerleştirmiş yapmış ama sislere degil kornaya yapmış sise yapana raslamadım geçmiyor hiç bir yerde.american polis arabalarındaki tavan ışıgı gibi isteniyor galiba ama onlarda mekanik motor var o görüntü alınıyor yarım silindirikti galiba ışık içinde o görüntüyü veriyordu ama emin degilim.her halukarda yapılsa bile sislere uygulşanmamalı. 30 Haziran 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Haziran 2010 Paylaş 30 Haziran 2010 merhaba arkadaşlar aracımın sis farlarına değişik bi önem kazandırmak için titreyen role takmaya karar verdim titreyen roleyi nasıl bağlayacağım ve role uzun bi zaman çalışsa yanar mı yardımcı olur musunuzKorna'lara bağlanılan bu tip flaş röleler kornada tepki verir.Korna anlık gerilim kesilmesini algıyabildiğinden çalışır ancak ampüllerin yanma ve sönme zamanı vardır.Flamanın ısınması ve sönmesi flaş etkisi vermez.Çok hızlı sinyal gibi olur hatta söndüğünü tam göremezsiniz.Xenon sistem hiç olmaz.Balast bir kaç kez çaktıktan sonra korumaya geçer. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Temmuz 2010 Paylaş 1 Temmuz 2010 Bu işlem için led gerekir... Halojen ampulle olmaz bence.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Temmuz 2010 Paylaş 1 Temmuz 2010 Bu işlem için led gerekir... Halojen ampulle olmaz bence..+1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Temmuz 2010 Paylaş 1 Temmuz 2010 (düzenlendi) oto aksesuarcılarda sis farı içine yerleştirilmiş klashligt kutusu ile birlikte satılan ürünler var onlar bu amaca göre üretilmiş.yanlız ampul farklı sis ampulu falan degil yanılmıyorsam çakar tiptekilere benziyor.geçen n tipini andıran ampul gördüm bu nedir kavrayamadım sis kutusuna yerleştirmişler bu tip ampulmu çakar da kullanılan?daha önce görmedim foto makinalarında kullanılansa onu biliyorum bu farklı geldi.http://www.birebir.com/index.php?birebir=d...;uid=0000001536 1 Temmuz 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Can 2 1 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2010 eğer bu şekilde ise bunu alıp ayakları varsa uygun bi yere takmak daha mantıklı boşuna sisleri mesgul etmeyelim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Temmuz 2010 Paylaş 1 Temmuz 2010 eğer bu şekilde ise bunu alıp ayakları varsa uygun bi yere takmak daha mantıklı boşuna sisleri mesgul etmeyelimkarar seninn Yorum bağlantısı
Ender Karaaslan 4 Ocak 2015 Paylaş 4 Ocak 2015 Merhaba,Aracıma balastlı 4800lm 30w sis lambası aldım. Araç stop halindeyken çalışıyor sorun yok ama araç çalışınca biri iyi diğeri titremeye başlıyor yada yanmıyor. Bu sorun diğer aynı takımdan alan arkadaşımda da aynı. Aracımın uzun kısa sinyal viraj tüm lambaları led ve hiç sorun yok tek sorun siste acaba direnç role felanmı koymak gerekiyor. Yardımınızı rica ederim. Tşk... Yorum bağlantısı
Misafir 4 Ocak 2015 Paylaş 4 Ocak 2015 Ledin besleme voltajinı ölçün araç çalışır halde iken. Eğer voltaj normal ise artı besleme hattına seri led bağlanmalı Yorum bağlantısı
Recommended Posts