Murat Atagenç 2 Temmuz 2010 Paylaş 2 Temmuz 2010 Park ampullerini sokup parkın işlevini sinyale yuklemek amaç (yine sinyal gorevinide yapacak tabi ki) parklar açıkken hafif yanacak, sinyal verilince daha şiddetli şekilde yanıp sonecek bunun için papatya duy ve 21/5W çift duy ampul(kia sephia sinyal ampulu olarak bulabilecegimi ogrendim) almam gerekiyormuş bunları temin ettikten sonra elektrikçime montaj yaptıracagım ama baglantıların nasıl olacagını,puf noktalarını ogrenirsem oyle tarif eder yaptırırım bulundugum yerdeki ustaların "bu iş olmaz,ugraşılmaz" gibi sozleri de olabiliyor.Belki de nasıl yapacaklarını bilmemekten... Bu konuda yardımınızı rica ediyorum Yorum bağlantısı
Serdar Ergin1679652589 2 Temmuz 2010 Paylaş 2 Temmuz 2010 çift duylu ampulle kolayca yapabilisin ama neden böyle bişey yapmak istiyorsun? Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 2 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2010 Yani kendi duyuna çift duy ampulu takarsam olacak mı?peki 5w park baglantısını nasıl yapacagım o duya?park ampulu kısalarla aynı tasta4300k xenon var ama mercek(projektor) dolayısıyla hafif mavi gibi gorukuyorpark ampulu standart olunca çok sarı kalıyor,beyaz olanını denedim o da araçta sırıtıyor (E segmenti araç)hem bu goruntuden kurtulacagım hem de daha hoş duracak gibi geliyor bana Yorum bağlantısı
Mehmet Can 2 3 Temmuz 2010 Paylaş 3 Temmuz 2010 (düzenlendi) biraz uğraş lgerektiririr bacaklı duy al iki adet 3 Temmuz 2010 tarihinde Mehmet Can 2 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 3 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2010 biraz uğraş lgerektiririr bacaklı duy al iki adetbacaklı duy nedir? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 Temmuz 2010 Paylaş 3 Temmuz 2010 E34'ün sinyali dışta ve tek duylu ampul girişi var.Çoğu aracın stop lambasında bulunan çiftli duylardan kolayca bulabilirsin. Parklar açıkken 5W, frene basınca 21W yanan duylardan yani. Parktan gelen + duyun 5W ucuna, sinyalden gelen + duyun 21W ucuna bağlanacak. Bir de şase tabi.Fotoğraflayıp burda dökümante edersen güzel olur.Karışık değil ben yapmadım ama böyle çalışacağını düşünüyorum. Herhangi bir elektrikçi kolayca yapabilir bunu.Parklarına ledli ampul koymayı düşündün mü ? Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 3 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2010 (düzenlendi) Bilgi için teşekkurler ustama bunu okutacagım ledli denedim nokta şeklinde goruktu, dipsiz parkın beyaz yananını aldım xenonla uyumlu oldu ama beyaz parkta istemiyorum açıkcasıE36-E39.. serileri gibi uzun tasında olsaydı park, halojen sarı mukemmel oluyor onlarda turuncu ve mavimsi renkle, uyumlu guzel bir kombinasyon elde ederim diye duşunuyorum 3 Temmuz 2010 tarihinde Murat Atagen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ufuk Ünal 27 Aralık 2010 Paylaş 27 Aralık 2010 herkese merhabalar.daha önce aracımda 21/5w ampüllerle yapılmış amerikan sinyal vardı fakat daha sonra iptal etmiştim bunları.şimdi tekrar yaptırmayı dğşünüyorumda araştırırken birşeye rastladım.bir modul varmış.resimde şeması mevcut.bu modul ile parklar %50 yanıyormuş sinyal %100 yanıyormuş.yani tek duy ampül ile.yalnız bu modulun şemasından birşey anlamadım.detaylı anlatırsanız sevinirim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Aralık 2010 Paylaş 27 Aralık 2010 şemada park ve sinyal için farklı iki ampul gösterilmiş.buda iki duyu var demektir.ampuller birbirinden farklı.modülden kasıt ise role uygulaması olan bir kutudur. Yorum bağlantısı
Ufuk Ünal 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 Oktay bey sanırım sizde çözemediniz.Park ampülünden elektrik alınıyor o şemada.mantık olarak anladım ama kabloları çözemedim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 Şu konuda konuşulan şeyler değil mi bu.. http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2070 Yorum bağlantısı
Ufuk Ünal 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 bi bakıma aynı konu.fakat bu modul sayesinde 21w yanan tek duylu ampül parkları 10w gücünde yanıyor.sinyal verince ise 21w yükselip 10w düşüyor.umarım anlatabilmişimdir Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 Şemanın anlaşılmayacak bir yanı yok.. Şki modül lazım bize.. birini sağ için diğerini sol için kullanacağız.. Sinyal ampulünün + ucunu kesip modüle gireceğiz, parktan aldığımız paraleli modüle gireceğiz, modülün çıkış ucundan ampule bağlantı yapacağız.. Bu devre 7805 entegreli bir devre ile basitçe de yapılabilir.. Parktan gelen elektrik, 7805'ten geçip, 5 volt olarak parka ulaşır, kısık yanar.. (9 W), sinyal gelen elektrik ampule direk girer.. 12 volt 21W yanar.. Geri dönüşler diyot ile kesilir.. 7805 ısınırsa başka bişey düşünülür.. Evde rahat çalıştırrım ben bunu da, arabada uzun süre ne yapar bilemem... Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 7805 direk baglanırsa ısınıyor.denemeyin.6amperlik diyotlar bile ısınıyor 2 amperde.Transistörlü bi devre gerekli. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 şemada park ve sinyal için farklı iki ampul gösterilmiş.buda iki duyu var demektir.ampuller birbirinden farklı.modülden kasıt ise role uygulaması olan bir kutudur.şemada anlaşılıyor modulde.eğer tek bir ampul kullanılıyor olsa idi park ampulünü çıkışta diğer sinyal ampulü ile beraber şemaya eklemezdi. ampul resimlerinin olduğu kısım çıkışı gösteriyor.diğer taraf girişi.park ampulü koymayıp sinyal ampulü resminin yanına kısık yanmayı yani park lambasını temsil edecek bir ibare koyması gerekirdi şema kuralı budur. bu tarz ampulleri 78 serisi enteğrelerle sürmek çözüm olmaz.doğruda olmaz.ömrü kısa olur.78 serisini transistör destekli devre haline getirerek çözüm olabilir.modulde büyük ihtimal bu tür devre vardır.buda 10wattlık bir transistör reğüle veya diodla yapılmış bir devredir. Yorum bağlantısı
Ufuk Ünal 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 ozaman böyle bi modül kullanmak pek mantıklı değil.en güzeli kara düzen çift duylu ampül ile yapmak.teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 ozaman böyle bi modül kullanmak pek mantıklı değil.en güzeli kara düzen çift duylu ampül ile yapmak.teşekkür ederim yapılamayacak bir şey değil.ledli olursa sistem çok kolay.ampul olunca böyle. Yorum bağlantısı
Tarık Var 13 Şubat 2011 Paylaş 13 Şubat 2011 Merhaba, yaklaşık 2 ay önce Captiva aracımıza Çift duylu sinyal taktırmıştım.Bu ara havalar yağmurlu ben görmedim ama babam "sinyal su alıyor dedi (artık buğu mu ne yapıyorsa)". Elektrikçide söküp orjinal ampulu taksak iyice kapatsak su almaya devam eder mi veya orjinalini takınca servis garanti kapsamında bakım yapar mı ? Öneriniz nedir ? Yorum bağlantısı
Vural Dumlu 13 Şubat 2011 Paylaş 13 Şubat 2011 Merhaba, yaklaşık 2 ay önce Captiva aracımıza Çift duylu sinyal taktırmıştım.Bu ara havalar yağmurlu ben görmedim ama babam "sinyal su alıyor dedi (artık buğu mu ne yapıyorsa)". Elektrikçide söküp orjinal ampulu taksak iyice kapatsak su almaya devam eder mi veya orjinalini takınca servis garanti kapsamında bakım yapar mı ? Öneriniz nedir ?Garantisi varsa servise götürün. Biryerinde kırık çatlak varsa servis değiştirir. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 14 Şubat 2011 Paylaş 14 Şubat 2011 Garantisi varsa servise götürün. Biryerinde kırık çatlak varsa servis değiştirir. + çift duy olayını sonradan yaptırdıysanız onu iptal edip servise götürün Yorum bağlantısı
Uğur Seyhan 14 Şubat 2011 Paylaş 14 Şubat 2011 arkadaşlar şu modülü yapalımda takalım arabamıza uzun ömürlü voltaj düşüren ebayda falan hazırı satılıyor .... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Şubat 2011 Paylaş 14 Şubat 2011 Buğu değildir.. su almıştır muhtmelen.. Contası falan yokmuydu ? Yorum bağlantısı
Tarık Var 22 Şubat 2011 Paylaş 22 Şubat 2011 (düzenlendi) Buğu değildir.. su almıştır muhtmelen.. Contası falan yokmuydu ?Dediğiniz gibi orjinal sinyali takıp servise götürücem , Anlamazlar sanırım..Farın içini hiçbirşekilde açmadık zaten sinyallerle farlar ayrı bölmede biyerde su alma ihtimali yüksek ama .. 22 Şubat 2011 tarihinde Tar?k Var tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 2 Şubat 2012 Yazar Paylaş 2 Şubat 2012 Yaklaşık 1.5 sene sonra sonucu buraya yazabiliyorum. Çünkü yukarda bahsettiğim yöntemi uygulamak istemedim, çift duy ampül, papatya duy,.. tadilat yapmak gerektiği için. Yıl geçtikten sonra üstünden bu işi tam da benim anlattığım gibi gerçekleştiren hem de tadilat gerektirmeyen bir modüle denk geldim. Satın aldım ve bu hafta montajı yaptık hiç bir yeri delmeden, deşmeden hallettik Bu modül ile sinyal ampülünü, duyunu,.. değiştirmeye gerek kalmıyor, sadece modülün bağlantıları yapılıyor. Parklar aktifken sinyal 5W güçte yanıyor, sinyal verdiğimde ise hiç bir değişiklik yokmuş gibi 21W ile görevini yerine getiriyor.(fotoğrafta sis farları beyaz çıkmış, halojen sarısını beyazlatmak gibi bi hata yapmadım ) Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 2 Şubat 2012 Paylaş 2 Şubat 2012 o bahsettiğin dirençle yapılan modül kısık yakıyor ama 5 watt harcamıyo.parklar açıkken de 21 watt harcıyo.çekilen akimın 15wattini direnç geri kalan 6 watti ampül harcıyo.Ayrıca da modul ısınma yapıyo. Yorum bağlantısı
Recommended Posts