Serkan Demir1679652589 21 Temmuz 2010 Paylaş 21 Temmuz 2010 Mrb Arkadaslar. Yeni katıldım aranıza. Ama uzun zamandır Takipteym Benm Chevrolet cruze aracım var. Xenon taktırmak istiyorum ama xenon taktıranlara sordugumda xenonun önünü yerine tavanı aydınlattıgını söyleyip memnun olmadıklarını eklemişlerdi.Yapılabilirmi mümkün mü böyle bir uygulama? Ne derece değişir ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Temmuz 2010 Paylaş 21 Temmuz 2010 Mrb Arkadaslar. Yeni katıldım aranıza. Ama uzun zamandır Takipteym Benm Chevrolet cruze aracım var. Xenon taktırmak istiyorum ama xenon taktıranlara sordugumda xenonun önünü yerine tavanı aydınlattıgını söyleyip memnun olmadıklarını eklemişlerdi.Yapılabilirmi mümkün mü böyle bir uygulama? Ne derece değişir ?Mercek takılmayıp direkt xenon kit takılırsa elbette ki heryeri aydınlatan çakma bir xenon farınız olur. Doğru olan uygulama çıkma xenon mercek montajının yapılması olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Demir1679652589 22 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 22 Temmuz 2010 (düzenlendi) O kadar Parayı verdikten sonra Orjinalinden alırım.Yan sanayi. Ucuz hemde ) Görünüsü Falan nasıl sizce ? Kesilme çizgileride ii gibi sanki Acamiyim yardım lütfen Selçuk Bey'den yardımlarını esirgememesini diliyorum Bir angellı Bde angelsız modeli varmış Angelsız alıcam alırsam eğer.. 22 Temmuz 2010 tarihinde Serkan Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Temmuz 2010 Paylaş 23 Temmuz 2010 Öncelikle bütçeyi netleştirmen lazım. Xenon modifikasyonu da her iş gibi "ne kadar ekmek o kadar köfte" prensibiyle olur. Bu araçta zaten orjinal mercekli far gibi bir seçeneğin yok onu eliyoruz. Fotoğraftaki gibi angel farlar da kalitesizlikleri ile meşhurdurlar dolayısıyla angel far alıp xenona çevirmek astarı yüzünden pahalıya gelen bir seçenek olur. Ne kadar bu farın seti ? Yorum bağlantısı
Serkan Demir1679652589 23 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2010 Angelsız olanı 395$ Angellı olanınada 450$ diyorlar. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Temmuz 2010 Paylaş 23 Temmuz 2010 O paralara iyi bir far modifikasyonu yapılır.Hem orjinal bi-xenon sistemi hemde kaliteli xenon kullanılır bence. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 23 Temmuz 2010 Paylaş 23 Temmuz 2010 (düzenlendi) Bu farı alırsanız 1 sene kullanamazsınız. Çok kaltesiz ürün. Ancak mercek montajı yatırırsanız Allah göstermesin kaza yapmadığınız sürece devamlı kullanabilirsiniz.. 23 Temmuz 2010 tarihinde H tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600 19 Ağustos 2012 Paylaş 19 Ağustos 2012 Konyadan merhabalar öncelikle böyle bir forum ile bilgi paylaştığınız için herkese teşekkür etmek istiyorum. Forum sayesinde birçok bilgiye sayenizde ulaşmış bulunuyorum. Keşke öğrendiklerimi farlarımı değişmeden önce öğrenebilseydim. Birkaç ay öncesine kadar Chevrolet CRUZE marka aracım için far aldım çift çanaklı kısalar H 7 mercekli uzunlar normal çanaklı H1 halojen. Sorunum kısa farlarım gayet yeterli ve güzel 6000k xenon kullanıyorum. Uzunlarda ise tam bir felaket kısa xenon mercekten sonra uzunlara geçince sanki yol aydınlanmıyor gibi sağ farın uzun çanağı yukarıyı sol farda ise arabanın önünü aydınlatıyor kısalar mercekli xenon olduğu için halojen ampül ile zaten ışıkta çok yetersiz geliyor. 1 Hafta önce uzun farlara da H1 xenon taktırdım 8000k evet ışık şiddetlendi daha parlak ama uzun hüzmelerin far taslarının biri anya ya biri konyaya baktığı için yine tam randıman alamıyorum Şimdi kafamdan geçen H7 kısa farlarımdaki mercek yerine bi-xenon mercek yerleştirebilirmiyim? Uzun normal far çanaklarını bu sayede iptal etmeyi düşünüyorum. Yada mercek değişimine gitmeden uzun far çanakları ayarlanabilirmi konuştuğum ustalar sadece kısa far ayarının olduğunu ayrıca uzun farlar için bir ayar olmadığını söylediler. Araç üzerinde fotoğrafları ekleyemedim ama aldığım farın resmini ekledim. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ağustos 2012 Paylaş 20 Ağustos 2012 Genelde uzun far ve kısa far tek parçadır.. kısa ayarlanınca uzun da ayarlanmış olur... Acaba kısa farlarınızın ayarı ne kadar iyi.. 10 metreden duvara karşı durup kısa ve kısa ile birlikte uzunları yakarak resim çekmeniz mümkün mü. ? Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600 21 Ağustos 2012 Paylaş 21 Ağustos 2012 En kısa sürede çekiyorum. Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600 25 Ağustos 2012 Paylaş 25 Ağustos 2012 Arkadaşlar şuan için montaj resimlerini koyamıyorum ama bu far içine eski mercekleri söküp Hella bi xenon mercek taktım tabi şimdi en büyük problem bu merceklerin arkasına D1S tipi ampül ve balast bulmak bu konuda hem piyasadan temin etmek hem zor hemde maliyetli acaba bana fikir verebilirmisiniz elimde 2 adet H1 ve H7 kit var bunları d1s yerine oturtamam ama ampüllleri D1S alıp H serisi balastlarla çalıştırabilirmiyim? Bu konuda yardım ve yönlendirmelerinizi bekliyorum. Ayrıca bir arkadaşla konuştum İst.dan bana osram 4300K ampül Bosh Gen.5 balast ve ampül mercek ayaklarına 400TL dedi bu fiyat sizce uygumudur? Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600 25 Ağustos 2012 Paylaş 25 Ağustos 2012 montajı yaptınızmı ? bittimi ? d2s ampul ve ballast alamlısınız sellektöre dayanmıyacaktır o ballastlarbana mail den ulaşabilirsiniz her türlü yardım içinmail atıyorum şimdi telefonunuzu alabilirsem daha ii olmazmı? Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600 25 Ağustos 2012 Paylaş 25 Ağustos 2012 Merhaba bu konuda birşey öğrendim yine sizlerin sayesinde forumu okudukça. Bi halojen mercek yerleştirme şansım olabilirmi Bi-xenon mercek için D1S kitleri pahalı ama elimdeki H7 kit ile Bi-halojen mercek daha ucuza gelecektir. Bi-halojen mercek boyutu eğer hella Bi-xenon ile aynı ise yerleştirebileceğimi sanıyorum. Sorun Bi-halojen mercek nereden nasıl temin edebilirim? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Ağustos 2012 Paylaş 25 Ağustos 2012 Merhaba bu konuda birşey öğrendim yine sizlerin sayesinde forumu okudukça. Bi halojen mercek yerleştirme şansım olabilirmi Bi-xenon mercek için D1S kitleri pahalı ama elimdeki H7 kit ile Bi-halojen mercek daha ucuza gelecektir. Bi-halojen mercek boyutu eğer hella Bi-xenon ile aynı ise yerleştirebileceğimi sanıyorum. Sorun Bi-halojen mercek nereden nasıl temin edebilirim?Hella bi-halojen-bi-xenon mercekle tamamen aynı sadece ampul yuvaları farklıdır Sahibinden.com da hella H7 mercek diye aratırsanız bulabilirsiniz... Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600 25 Ağustos 2012 Paylaş 25 Ağustos 2012 Hella bi-halojen-bi-xenon mercekle tamamen aynı sadece ampul yuvaları farklıdır Sahibinden.com da hella H7 mercek diye aratırsanız bulabilirsiniz...Bahsettiğiniz sitede Hella Bi-halojen H7 mercek bulamadım Yorum bağlantısı
Onur Koç 26 Ağustos 2012 Paylaş 26 Ağustos 2012 Bahsettiğiniz sitede Hella Bi-halojen H7 mercek bulamadım Direk olarak Hella H7 yazarsanız çıkıyor fiyatı 88 TL Yorum bağlantısı
Ayberk Bağbaşı 18 Ocak 2014 Paylaş 18 Ocak 2014 Benim Chavrolet Cruze marka aracım var. Farları değiştirip mercekli far taktım fotografını veriyorum.Daha sonra forumdan tanışıp konuştuğum adamlarda da aynı farın olduğunu gördüm. Bende Kısalar mercek uzunlar farklı reflektörden halojen olarak yanmakta ama onların farı bi-xenon. uzun far reflekterünün oldugu yer ise bos. Kafama takılan soru aslında benim farım da bi xenon olup da montajı yanlıs yapımıs olabilir mi? Bi xenon olan aracın videosunun linkini de veriyorum. Bilgisi olan yorum yapan herkse teşekkürler.https://www.facebook.com/photo.php?v=10202063140393291&set=o.261873670607&type=2&theater Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Ocak 2014 Paylaş 18 Ocak 2014 Öncelikler mercekler Bi-xenon olup olmadığını anlamnız lazım.Arka ampul plastiğini açınca mercegin iç kısmında perde motoru var mı yokmu görmeniz lazım. Linke bakmadım ama bu farların merceği düz olanından almış olabilirsiniz.HAlojen kısmı ampul takılmadıysa boş olabilir. Yorum bağlantısı
Ayberk Bağbaşı 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Öncelikler mercekler Bi-xenon olup olmadığını anlamnız lazım.Arka ampul plastiğini açınca mercegin iç kısmında perde motoru var mı yokmu görmeniz lazım. Linke bakmadım ama bu farların merceği düz olanından almış olabilirsiniz.HAlojen kısmı ampul takılmadıysa boş olabilir.Arkadasımla konustum farları H7 bi xenonmus. Benimki de H7 ama bi xenon yok. aynı far için hem bi xenonlu mercek hem normal mercek diye ayrım yapmışlar mıdır? 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Arkadasımla konustum farları H7 bi xenonmus. Benimki de H7 ama bi xenon yok. aynı far için hem bi xenonlu mercek hem normal mercek diye ayrım yapmışlar mıdır?Angeller genelde tek tip olur ama arada istisna çıkabilir , merceğin siperine bakma şansın varsa bunu çok kolay anlarsın sabit değil de hareketli bir siper varsa bi-xenon mercektir veya resim çekip eklersen beraber bakalım... 2 Yorum bağlantısı
Ayberk Bağbaşı 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Angeller genelde tek tip olur ama arada istisna çıkabilir , merceğin siperine bakma şansın varsa bunu çok kolay anlarsın sabit değil de hareketli bir siper varsa bi-xenon mercektir veya resim çekip eklersen beraber bakalım...Farin arkası o kadar dar ki kapağı çıkarınca elim zor geçiyor. Kafamı yaklaştırıp bakamıyorum bile içeri. Telefonu sokup video çekmeyi ordan bakmayı düşündüm onda da hiç birşey belli olmuyor.Angeller genelde tek tip olur ama arada istisna çıkabilir , merceğin siperine bakma şansın varsa bunu çok kolay anlarsın sabit değil de hareketli bir siper varsa bi-xenon mercektir veya resim çekip eklersen beraber bakalım...Bir de bir şey sormak istiyorum. Sahibindende mercek ampul ve blastlara bakarken bir çok d2s d3s ampul blast gördüm. Fakat burdan öğrendiğime göre soğuk selektörü yapmak için d1s ve gen5 blast gerekiyor. Onlar nasıl selektör yapabiliyor? Bu konuda biraz bilgiye ihtiyacım var. Halojen uzunumu iptal edip soğuk selektör yapmak istiyorum. d1s ve gen5 den baska kullanabilceğim bir şey yokmudur? Ve burdan görebildiğiniz kadar benim merceklerimde hangi tip kullanmam lazım birşey söyleyebilir misiniz? inc olarak nedir? Olmadı farlarımı parçalayıp fotograflarını koyarım. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Arkadasımla konustum farları H7 bi xenonmus. Benimki de H7 ama bi xenon yok. aynı far için hem bi xenonlu mercek hem normal mercek diye ayrım yapmışlar mıdır?H7 bi-xenon diye bişey yoktur. H7 halojendir. Bi-xenon far D1S/D2S tipinde olur. Yorum bağlantısı
Ayberk Bağbaşı 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 H7 bi-xenon diye bişey yoktur. H7 halojendir. Bi-xenon far D1S/D2S tipinde olur.Evet ben de oyle biliyordum Selcuk abi peki su nasil bi mercek? Bir yanlislik yok mu? http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-2x-hella-h7-bi-xenon-mercek....far-modifiyesi-122518570/detay Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Yanlışlık yok.Aldığınız far çin üretimi junyan veya Tyc marka farlardan.Bu farlardaki mercekler H1 bunu Junyan çok kullanıyor veya H7 halojen tipte üretilen aydınlatması bence Halejenlerden bile iyi olmayan mercek kullanırlar.Bi-xenon olması bile kaliteyi artırmıyor,sadece aynı merceğin iç perdesi hareketli hepsi bu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts