İçeriğe Yönlendir

Chevrolet Cruze Mercek + bi xenon

Serkan Demir1679652589

Recommended Posts

Sercan DİRİM
(düzenlendi)

post-7577-0-35058300-1411390815_thumb.jp

benim cruze aracımda bi xenon mercek var sislerede mercek taktırdım

Heralde 6 ay oldu herhangi bir problem yaşamadım.

bende photon da sorun yaşamadım ama sürekli sellektörden ampüller artık göstermiyordu sönük yanıyordu

tarihinde Sercan Dirim tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

benim cruze aracımda bi xenon mercek var sislerede mercek taktırdım

bende photon da sorun yaşamadım ama sürekli sellektörden ampüller artık göstermiyordu sönük yanıyordu

Resimlerini verdiğin led ampulleri kullandın mı ışık gücü nasıl? Led sürücüsü yok değil mi bunun.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Özgür Şahin1679652620
(düzenlendi)

post-7485-14123565834045_thumb.jpgpost-7485-14123565920857_thumb.jpgpost-7485-14123566125172_thumb.jpgpost-7485-1412356626777_thumb.jpgpost-7485-1412356642374_thumb.jpg

Arkadaşlar far ayarı nasıl sizce cok selektör yiyorum farlar orsam nb ( plus değil)

tarihinde Özgür Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

farlar güzel ama kesilme çizgisi ingiltereye özgü olmuş.

Yorum bağlantısı
Özgür Şahin1679652620

aynen bencede takan kişi ingiliz kraliyetinden sanrım :)

düzelir değil mi bu ??

Yorum bağlantısı
Özgür Şahin1679652620
(düzenlendi)

Evet cok cok iyi uzunlar...

eab4dbef2b0cbfcd3d37163a892f7e4c.jpg

tarihinde Özgür Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özgür Şahin1679652620

Teşekkür ederim cevaplarınız için bir sorum daha olacak far yandığı zaman hafif bir buğu oluyor sanki bu normal mi?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Teşekkür ederim cevaplarınız için bir sorum daha olacak far yandığı zaman hafif bir buğu oluyor sanki bu normal mi?

Nedenleri ;

1- Far içine olması gerekenden fazla hava alıyorsa nemli yağmurlu ve soğuk havalarda buhar yapar.

2- Farda mod yapıldı ise düzgün kapanmayan cam

3- İyi çekilmemiş ve kalitesiz silikon (su bazlı silikon kullanmamaya özen gösterin würth silikonları bu iş için oldukça kaliteli)

4- Farda çatlak kırık

5- Far toz kapağının açık bırakılması

6- Hava tahliye çıkışlarının çok açık yada kapalı olması

7- Mod sonrası farın hemen kapatılıp çalıştırılması (kapakları açık bir şekilde oda sıcaklığında yada güneş gören bir yerde 24 saat bekletilmeli , kullanılan yapıştırıcıların çıkardığı su buharı far içinde kalmamalı)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür Şahin1679652620

78ba5b09082bba599ee860102f420035.jpgf936f5269f34e7789860623c5acb200e.jpg

Mesala şu iki fotodaki gibi aynı anda cekildi araç yeni yıkandı farların içinde su yok hava 12 13 derece ama yanan kısımda hafif bi pus var sanki...

Buda uzunlar açıkken ki durum sanki ampuller yere çok eğik uzak yerine yakında çok yoğun bi ışık var..

e5548637ce55deb1f7928d9d02745813.jpg

cb5a0d62a289a6f157123eb7063429d4.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Farlar ve merceği çok kaliteli olmadığı için bu tarz aydınlatma sorunları yaşanması normal ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Belki pus diye gördüğünüz ışığın kendisidir.Camdan kaynaklanarak size öyle gözüküyordur.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Turan Yıldırım

Merhaba arkadaşlar,

Forumu bir süredir takip ediyorum. Bundan sonra da yeni bir üye olarak inşallah burada olacağım.

Bende Sercan Dirim arkadaşımızın aracındaki fardan almayı düşünüyorum. Buradan okuduğum kadarıyla onların üzerinde gelen mercekler kalitesiz oluyormuş. Bu nedenle onları kaliteli bir mercekle değiştireceğim. Fakat bende bu xenon ve bi-xenon konularında çok acemiyim. Aklıma takılan bazı noktalar oldu. Onları sormak istedim.

1-) Mesela burada Gen5 balast söyleniyor. Bunları araştırdım. Değişik markalarda Gen5 balastlar var. Bu balastlar araç markasına göre farklılık gösteriyor mu? Yoksa ben aracıma Bosch ya da Osram marka bir Gen5 balast alsam işimi görür mü?

2-) 1 çift Osram ya da Philips marka D1S 6000K xenon ampul , 1 çift Gen5 balast ve 1 çift Hella marka D1S mercek aldık diyelim. Bundan başka bir şeye ihtiyacımız oluyor mu? Yoksa bu üçlü grup yeterli mi?

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Merhaba, hoş geldin.

Gen5 balast işini görür balastlar araç markasına göre değilde farı yapan firmaya göre değişiyor.

6000k ampul ile aydınlatma kaliten düşer. 4300k alman daha iyi olacaktır. Diğer ihtiyaç duyacağın şeyler

Farı kapatmak için siyah silikon

Projektörü sabitlemek için ısıya dayanıklı silikon ve vidalar.

Şimdiden kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Turan Yıldırım

Merhaba, hoş geldin.

Gen5 balast işini görür balastlar araç markasına göre değilde farı yapan firmaya göre değişiyor.

6000k ampul ile aydınlatma kaliten düşer. 4300k alman daha iyi olacaktır. Diğer ihtiyaç duyacağın şeyler

Farı kapatmak için siyah silikon

Projektörü sabitlemek için ısıya dayanıklı silikon ve vidalar.

Şimdiden kolay gelsin.

Hoşbulduk. Ben far rengi beyaz olsun istiyorum. 6000K beyaz renk oluyor sanırım. 4300K sarı-beyaz arası bir renk olmaz mı? Birde kelvin arttıkça neden aydınlatma kalitesi düşüyor acaba?

Yorum bağlantısı
Turan Yıldırım

Tekrar merhaba arkadaşlar,

Bugün içerisinde Osram D1S ampul almayı düşünüyorum. İnternetten sipariş vereceğim. Ben beyaz ışık istiyorum. 4300K mı alayım? Yoksa 5000K mı? 5000K beyaz olarak geçiyor ama aydınlatma kalitesi nasıl olur? 5000K ampul alınır mı?

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Hoşbulduk. Ben far rengi beyaz olsun istiyorum. 6000K beyaz renk oluyor sanırım. 4300K sarı-beyaz arası bir renk olmaz mı? Birde kelvin arttıkça neden aydınlatma kalitesi düşüyor acaba?

renk-prizmasi.jpg

Fizik olarak ışığın rengi arttıkça frekansı ve dalga boyu değişir. Bu yüzden ışık sarı renkten mora doğru gittikçe yer yüzeyinden yansıması çok fazla oluyor ve bu da ışığın az göstermesine sebep oluyor.Bir diğer açıklama da şu olabilir Mor daha koyu bir renk olduğu için karanlık ortamda çok fazla aydınlatma sağlamaz.

Tekrar merhaba arkadaşlar,

Bugün içerisinde Osram D1S ampul almayı düşünüyorum. İnternetten sipariş vereceğim. Ben beyaz ışık istiyorum. 4300K mı alayım? Yoksa 5000K mı? 5000K beyaz olarak geçiyor ama aydınlatma kalitesi nasıl olur? 5000K ampul alınır mı?

4300k kullandım normal halojen renginden biraz daha açık duruyor 5000k cbi olanlar beyazımsı ama daha çok mavi gibi duruyor cbi dan dolayı.4300 ile 5000 bin arasında okadar çok fark olmaz kanımca ama 4300 12000k arasında gözle görülür bir fark olur.

Yorum bağlantısı
Turan Yıldırım

renk-prizmasi.jpg

Fizik olarak ışığın rengi arttıkça frekansı ve dalga boyu değişir. Bu yüzden ışık sarı renkten mora doğru gittikçe yer yüzeyinden yansıması çok fazla oluyor ve bu da ışığın az göstermesine sebep oluyor.Bir diğer açıklama da şu olabilir Mor daha koyu bir renk olduğu için karanlık ortamda çok fazla aydınlatma sağlamaz.

4300k kullandım normal halojen renginden biraz daha açık duruyor 5000k cbi olanlar beyazımsı ama daha çok mavi gibi duruyor cbi dan dolayı.4300 ile 5000 bin arasında okadar çok fark olmaz kanımca ama 4300 12000k arasında gözle görülür bir fark olur.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Beyaz istiyorum , 6000K aydınlatmıyor , 4300K iyi aydınlatıyor ama sarı renkte. Benim için pek iyi olmadı bu ama yapacak bir şey yok sanırım. 4300K almam gerekecek :(

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Ben 8000k kullanıyorum şu anda ben de beyaza alışık olduğum için.

Yorum bağlantısı
Turan Yıldırım

Ben 8000k kullanıyorum şu anda ben de beyaza alışık olduğum için.

8000K nasıl peki? Beyaz mı? Maviye mi yakın? Ben hala kararsızım hangisini alacağım konusunda :(

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...