İçeriğe Yönlendir

Chevrolet Cruze Mercek + bi xenon

Serkan Demir1679652589

Recommended Posts

Erdinç Yılmaz1679652600

Sol far en son içe kadar geldiği noktada sanırım mercek hafif dışa doğru yerleşmiş ve sol far cizgisi eğumli tam düz olmadığınsan ve yine sanırım mercek hafif eğimli sabitlenmiş :) sağ fardan biraz aşağıda ayarladım. Zaten far ayarını siteden okuyarakbyaptım. Fotoğraflara bakarsanız duvarda ayar için kalemle belirlediğim yerleri çizdim.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Mercek çizgisi size bunları yansıtsada montajda anlattığınız sıkıntılar yok.Ustamın ellerine sağlık.Bu mercek çizgisinde en olacak hatta orijjinal aracındaki duruşuda aynen bu şekildedir diyebilirim.

Ampul oturuşu veya ampul markası bile bu çizgi boyutuna kısmende olsa etkisi var.

Siz ayarda kesinlikle sola doğru uzayan çizgiyi aynı hizaya getirin.Diğer türlü aşagıda olan far uzun yolda size faide etmez.Sol çizgi her daim aynı çizgide olsun.

İyi günlerde kullanın.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600
(düzenlendi)

İlkerin işçiliğine en ufak sözüm yok ayrıca tanıdığım en mükemmel insan diyebilirim. Ben far ayarı yaptırmaya gittiğimde ustanın söylediğini aktardım. Kendim ayar yaparken banada öyle geldi. Ama farlarımdan çok memnunum :)

tarihinde Erdinç Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Erdinç Yılmaz1679652600

Tekrar konu hortlatıyorum ama bir sorum olacak. Bixenon mercek montajından sonra elektirik bağlantısını hazır role kiti ile yaptık. Soğuk sellektör yani farlarım kapalı iken sellektör yapıp bıraktığımda önce kısa far konumuna düşüp sonra farlar sönüyor. Yani mercek perdesi cekmeyi bırakıyor ve enson ampül sönüyor.  Bunun tersi olması gerekli degilmi önce ampül sönüp perdeyi bırakmalı. 1-2 saniyelik bir olay ama soğuk sellektörde gözüme batıyor.  Kullandığım role tertibatı hazır olan kitlerden. Hazır kit olduğu için Rolenin normal çalışması mı? Yoksa bağlantı hatasımı bilemedim. Bu konuda yorumunuz nedir?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On ‎23‎.‎05‎.‎2016 at 21:11, Erdinç Yılmaz yazdı:

Tekrar konu hortlatıyorum ama bir sorum olacak. Bixenon mercek montajından sonra elektirik bağlantısını hazır role kiti ile yaptık. Soğuk sellektör yani farlarım kapalı iken sellektör yapıp bıraktığımda önce kısa far konumuna düşüp sonra farlar sönüyor. Yani mercek perdesi cekmeyi bırakıyor ve enson ampül sönüyor.  Bunun tersi olması gerekli degilmi önce ampül sönüp perdeyi bırakmalı. 1-2 saniyelik bir olay ama soğuk sellektörde gözüme batıyor.  Kullandığım role tertibatı hazır olan kitlerden. Hazır kit olduğu için Rolenin normal çalışması mı? Yoksa bağlantı hatasımı bilemedim. Bu konuda yorumunuz nedir?

Kafaya takılcak bir durum göremiyorum :) Sanıyorum merceğin motoru geç tepki verenlerden.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600
(düzenlendi)
On 27.05.2016 at 10:45, Selçuk Keleş yazdı:

Kafaya takılcak bir durum göremiyorum :) Sanıyorum merceğin motoru geç tepki verenlerden.

mercekden ziyade role bağlantısından kaynaklı bir durum mu acaba? Sorun etmek istemiyorum ama soguk sellektorun tadi olmuyor.

tarihinde Erdinç Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
On 27.05.2016 at 10:45, Selçuk Keleş yazdı:

Erdinç beyin anlattıklarına göre , mercek motoru geç değil de erken tepki verenlerden :) perde , ampül tam sönmeden düşüyor , bu nedenle önce kısaya düşüyor.

1. Balastınızın özelliğinden olabilir , yani balastın akımı kesilmesine rağmen orjinal yapısı gereği 1 sn kadar akım vermeye devam ediyor olabilir.

2. yada kullandığınız röle üzerinde değeri yüksek bir kondasatör var ise o üzerindeki elektirik yükünü  ancak ampül üzerinden boşaltıyordur , perdeyi bir yay hemen geri çektiği için perde bu yük boşaltma işleminden etkilenmiyordur.

çözüm önerileri ;

1.başka marka bir balast ile deneyebilirsiniz.

2.Röle yerine diyot kullanarak deneyebilirsiniz 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oktay Toker

Sıırı kısmen değinmiş.

Roleye paralel kondansatör var ise sorunun kaynagı bu kondansatör var ise yapar.Fakat hazır h4 kitleri maalesef sorunlu ve denk geldim.İstenileni alamazsınız.Sökün ve linkteki konudaki şemayı uygulayınız.Rolede kondansatör var ise bu tip sorunlara yol açıyor.

http://www.geceucusu.com/topic/5850-r%C3%B6le-nedir-nas%C4%B1l-ba%C4%9Flan%C4%B1r-r%C3%B6leyle-neler-yap%C4%B1l%C4%B1r/?page=2

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mahir Isparta
On 22.01.2016 at 20:39, Erdinç Yılmaz yazdı:

Evet üstadlar. Uzuuuun uğraşlarla far değişimleri ile en iyi çözümün orjinal far içine mercek montajı olduğunu acı deneyimler ile tecrübe ettikten sonra işte son farlarım :)

FB_IMG_1453574302370.jpg

FB_IMG_1453574302370.jpg

hocam iyi günler müsait olduğunuzda yazar mısınız bilgi almak istiyorum

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Oktay Toker

İlk mesajınızdaki son cümlenize cevaplar oluşturduğu için linki vermiştim.Fiyat araşatırması için scevap arıyorsanız ilanlara bakabilirsiniz.:good1:

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
12 saat önce, MOZTURK yazdı:

Üstadım inceledim ama o kadar teknik bilgi sahibi olsam bir uçtan başlarım :)

Ad ve soyadınızı bildirin, üye adınızı değiştireceğim.

Mercek takma işlemini siz yapmayacaksanız, bulunduğunuz yerde sanayide bu tip tadilatları daha önce yapmış usta bulmanızı öneririm. Kullanılacak parçaları o önersin, biz yorumlarız, önceki mesajlarda örnekler var zaten.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
22 saat önce, MOZTURK yazdı:

Bu farda yeni ve eski nesil bütün bi-xenon merceklerin montajı uygundur.H4 tabanlı olduğu için soguk sellektör açısından yani araç çalışmaz iken sellektör performansı için gen5 serisi Bosch All,Hella,Valeo serisi balastları kullanabilirsiniz.Xenon olarak Osram Philips olarak rahatça bulabilirsiniz.Beyaz serisi oem olarak Osram cbi xenon kullanılabilir.Roeleli tertibatla çalıştırmanızı tavsiye ederim.H4 için satılan role sistemini kullanmayınız direkt far rolesi olarak tasarım yapılıp takılmalıdır.

Performans açısından bu oem ürünlerden şaşmayınız.

Far yapısı büyük olduğundan görsel açıdan iyi bir mercek etrafını kapatacak şapka seçilmesi önemli unsur.İmkan dahilinde Tavsiyem çalışmayı haricen bir far üzerinde yapmanız.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

H4 halojen performans ampulü kullanın yada bi-xenon mercek montajı yapın . Led ampullerde bu sorun çok sık yaşanıyor .

H4 zaten başlı başına garabet bir optik yapıya sahip , buna birde led ampul takınca neyse ...:cool2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...