fatih özoğul 29 Temmuz 2010 Paylaş 29 Temmuz 2010 arkadaşlar slm audi a4 yeni modellerde bulunan gündüz farları içinde 14 adet led gözüküyor.ayrıca ledlerden 4 adet kablo çıkıyor.benim sizlere sormak istediğim bu ledler kaç watlık ve bu 4 adet kablonun çıkışları nasıldır Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Temmuz 2010 Paylaş 30 Temmuz 2010 Kablo bağlantılarını bilmiyorum, muhtemelen park veya gündüz farı olarak kullanılmasını sağlayan beyin bağlantısıdır. Osram Advanced Power TopLED'lerle gelişmiş çip ve özel SMT teknolojisinin kullanıldığı şeritte 14 LED kullanılmış, her bir LED 140 mA akımla 18 lümen gücünde 5600K renk ısısına sahip beyaz ışık üretebiliyor. 1 Yorum bağlantısı
fatih özoğul 30 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 30 Temmuz 2010 (düzenlendi) selçuk bey slm acaba direk 12 v ilemi çalışıyor bu ledler,ayrıca 1 led kaç volt akım çekiyor 30 Temmuz 2010 tarihinde Fatih tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Temmuz 2010 Paylaş 30 Temmuz 2010 (düzenlendi) Vay İler'in koltuk değilmi bu? Ledler'e bağlı sürücü devresi vardı zannederim.Ayrı bir modül olması lazım.Modülden 11-14 volt arası gerilim verin aynı parlaklıkta yanıyor,1.5 amper civarında akım çekiyordu.Dört adet modül kablosundan ikisi ile ledleri yakmış,diğer ikisi ile artı yada eksi'ye temas ile dirençle dimlemiştim.Sorma hangi kablolardı hatırlamıyorum. 30 Temmuz 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
fatih özoğul 30 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 30 Temmuz 2010 [servet bey evet ilker abimiz gönderdi kablolardan hangilerine artı hangilerine eksi verelim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Temmuz 2010 Paylaş 30 Temmuz 2010 (düzenlendi) bu led güzel görünüyor süper flux var gibi içinde.kırmızı artı uç digeri eksidir. 30 Temmuz 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
fatih özoğul 31 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2010 oktay abi slm abi kabloların dört adedi de siyah ,hangisine + ,hangisine eksi verelim.ayrıca iki renk yanıyor bu ledler kırmızı ve beyaz Yorum bağlantısı
fatih özoğul 31 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2010 bu led güzel görünüyor süper flux var gibi içinde.kırmızı artı uç digeri eksidir.oktay abi slm resimde gösterdiğin audı a8 in far yapısının,dergide a4 far yapısı için olanıda var mı.dergi ismini yazabilirmisin,yada varsa resimle ekliyebilirmisin Yorum bağlantısı
Oktay Toker 31 Temmuz 2010 Paylaş 31 Temmuz 2010 (düzenlendi) oktay abi slm abi kabloların dört adedi de siyah ,hangisine + ,hangisine eksi verelim.ayrıca iki renk yanıyor bu ledler kırmızı ve beyazyakın çekim bi resim eklersen iyi olur.daha net söyleyebilirim.ledler de artı olan uç genelde drençle seridir eger kablolardan ikisi drençlerden sonra ise artı olandır.kafanı karıştırmakta istemem bazı montajlarda ledin eksi ucunada drenç baglanır artı drek verilir.bunun içinde şunu takip edebilirsin,ledin görünen iki pini var bunlardan biri kalın digeri incedir ince olan dünya standardı olarak artı uçtur.umarım fikir verir.power ledlerde ise dışa dogru çentik vardır.ölçü aletin varsa drençte olsa ohm degeri verir yüksek ohm degeri görürsün,ohm degeri gördügün ölçü aletinin kırmızı ucuna gelen kablo artıdır.a4 ler için elimde resim yok.dergi bi elime geçse çok aydınlatıcı resimler vardı ama elime geçmedi daha.dergi ismi audi magazin o gün sayısına ve ayına bakmak aklıma gelmedi sonraki gittigimde dergiyi vermişler birine.derginin linkine girdgimdede dergi kataloglarına ulaşamadım.audi magazin diye linkleri var.ama 2009 yılınındı dergi bunu hatırlıyorum. 31 Temmuz 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
fatih özoğul 2 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2010 yakın çekim bi resim eklersen iyi olur.daha net söyleyebilirim.ledler de artı olan uç genelde drençle seridir eger kablolardan ikisi drençlerden sonra ise artı olandır.kafanı karıştırmakta istemem bazı montajlarda ledin eksi ucunada drenç baglanır artı drek verilir.bunun içinde şunu takip edebilirsin,ledin görünen iki pini var bunlardan biri kalın digeri incedir ince olan dünya standardı olarak artı uçtur.umarım fikir verir.power ledlerde ise dışa dogru çentik vardır.ölçü aletin varsa drençte olsa ohm degeri verir yüksek ohm degeri görürsün,ohm degeri gördügün ölçü aletinin kırmızı ucuna gelen kablo artıdır.a4 ler için elimde resim yok.dergi bi elime geçse çok aydınlatıcı resimler vardı ama elime geçmedi daha.dergi ismi audi magazin o gün sayısına ve ayına bakmak aklıma gelmedi sonraki gittigimde dergiyi vermişler birine.derginin linkine girdgimdede dergi kataloglarına ulaşamadım.audi magazin diye linkleri var.ama 2009 yılınındı dergi bunu hatırlıyorum.teşekkürler abi bilgiler için yakın çekim görüntülerini yüklerim en kısa zamanda. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 7 Ağustos 2010 Paylaş 7 Ağustos 2010 Bu lambalar hesaplarıma göre2x14x0,140x12 = 47,04W harcıyor. Bunların ledliği nerede kaldı?Tüm yolu aydınlatan xenon far ise 70W harcıyor. Hatta yeni D5 formunda olanlar 50W harcayacak... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Ağustos 2010 Paylaş 7 Ağustos 2010 Bu lambalar hesaplarıma göre2x14x0,140x12 = 47,04W harcıyor. Bunların ledliği nerede kaldı?Tüm yolu aydınlatan xenon far ise 70W harcıyor. Hatta yeni D5 formunda olanlar 50W harcayacak...0.14 A ledin kağıt üzerindeki akım değeri. Uygulamada kısılmış olabilir. Servetin dediği de bunu doğruluyor.Xenon far tek başına yanmıyor, plaka lambasına kadar bir sürü gereksiz lambayı da yakıyorsun kısa farlarla birlikte ve tüketimin en az 150W oluyor. Bu ledli gündüz farı 47W yakıyor olsa bile yine tüketim az olucaktır. 1 Yorum bağlantısı
fatih özoğul 7 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2010 0.14 A ledin kağıt üzerindeki akım değeri. Uygulamada kısılmış olabilir. Servetin dediği de bunu doğruluyor.Xenon far tek başına yanmıyor, plaka lambasına kadar bir sürü gereksiz lambayı da yakıyorsun kısa farlarla birlikte ve tüketimin en az 150W oluyor. Bu ledli gündüz farı 47W yakıyor olsa bile yine tüketim az olucaktır.selçuk abi slm bu 14 adet ledin net olarak hesaplamasını nasıl yapıcaz.iki renk yandıgı için kırmızı renkte zannedersem düşük voltta ,beyaz renkte daha yüksek bir volttamı çalışıyor..birde osramın almanya sitesinde bu ledlerle ilgili bir bilgi bulamadım,selçuk abi bulabilirsen 1 led kaç volt akım ,kaç amper akım çekiyor bunu 14 ledde hesaplamasını yaparsan sevinirim.teşekkürler Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Ağustos 2010 Paylaş 8 Ağustos 2010 selçuk abi slm bu 14 adet ledin net olarak hesaplamasını nasıl yapıcaz.iki renk yandıgı için kırmızı renkte zannedersem düşük voltta ,beyaz renkte daha yüksek bir volttamı çalışıyor..birde osramın almanya sitesinde bu ledlerle ilgili bir bilgi bulamadım,selçuk abi bulabilirsen 1 led kaç volt akım ,kaç amper akım çekiyor bunu 14 ledde hesaplamasını yaparsan sevinirim.teşekkürlerLed'lerle ilgili bilgi bu linkte var. Diğer led üreticilerinin linkleri forumun Linkler/Üreticiler kısmında mevcut. Bu led beyaz yanıyor, kırmızı değil. Yorum bağlantısı
fatih özoğul 29 Aralık 2010 Yazar Paylaş 29 Aralık 2010 (düzenlendi) forumdaki tüm arkadaşlara slm.sonunda sevgili ilker abimizin ve siz değerli arkadaşlarımın da yardımıyla audi a4 gündüz farlarına son noktayı koyacağız.uzun süredir beklediğim led ballastları sonunda elime ulaştı.yalnız ballastların bağlantı uçlarını çözemedim,iki tip soket çıkıyor balasta baglanan , resimlerinide yükleyeceğim 1.ci tip sokette 3 kablo giriyor balasta mavi,kahve ve kırmızı. 2. tip sokette balasta 4 kablo giriyor kahve,sarı,yeşil,siyah sarı çizğili .bunların bağlantılarıyla ilgili bilgi sahibi olan herkesten yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ediyorum 29 Aralık 2010 tarihinde Fatih tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 burayı inceliyin.http://www.tagfahrlicht.com/DE/index.html Yorum bağlantısı
fatih özoğul 30 Aralık 2010 Yazar Paylaş 30 Aralık 2010 oktay abi teşekkürler.audi a4 farlarını al-lightning yapıyor .hellanın sitesinde bu tip balastlı gündüz farı yok galiba. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 30 Aralık 2010 Paylaş 30 Aralık 2010 (düzenlendi) pdf dosyasının için bütün tiplerin kodu mevcuttu.verdiğin resimdeki ürünün koduyla bu link çıkmıştı.pdf içinde tarama yaptır.yoksa araştırmaya devam.bağlantı hk.çok bilği yok.satış linkleri var.benim tahminim gündüz farı ışığı ile park ışığı olarak kullanıldığı bu uçlarda ona göre 4 tane verildiği yönünde.canlı renkler artı besleme olması gerekiyor.ama emin değilim.farklı uyğulama olabiliyor.bunu öğrenmenin iki yolu.eğer bu ürünün dış kasası şase olarak kullanıldı ise bunu düşük ihtimal görüyorum.koyu renkli uçlar ile kısa devre olmalı.değil ise zaten bütün uçlar bağımsız demektir.ikinci yol bağlantısını gösteren resim şema bulmak.buda zor biraz. en çabuk yol iyi bir elektronikci var ise giriş empedanslarını ölçü aletiyle okuyarak besleme ucunu bulması.yada deneme yanılma yoluyla öğrenme. 30 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
fatih özoğul 30 Aralık 2010 Yazar Paylaş 30 Aralık 2010 pdf dosyasının için bütün tiplerin kodu mevcuttu.verdiğin resimdeki ürünün koduyla bu link çıkmıştı.pdf içinde tarama yaptır.yoksa araştırmaya devam.bağlantı hk.çok bilği yok.satış linkleri var.benim tahminim gündüz farı ışığı ile park ışığı olarak kullanıldığı bu uçlarda ona göre 4 tane verildiği yönünde.canlı renkler artı besleme olması gerekiyor.ama emin değilim.farklı uyğulama olabiliyor.bunu öğrenmenin iki yolu.eğer bu ürünün dış kasası şase olarak kullanıldı ise bunu düşük ihtimal görüyorum.koyu renkli uçlar ile kısa devre olmalı.değil ise zaten bütün uçlar bağımsız demektir.ikinci yol bağlantısını gösteren resim şema bulmak.buda zor biraz. en çabuk yol iyi bir elektronikci var ise giriş empedanslarını ölçü aletiyle okuyarak besleme ucunu bulması.yada deneme yanılma yoluyla öğrenme. teşekkürler oktay abi . Yorum bağlantısı
fatih özoğul 2 Nisan 2011 Yazar Paylaş 2 Nisan 2011 selçuk bey slm acaba direk 12 v ilemi çalışıyor bu ledler,ayrıca 1 led kaç volt akım çekiyoröncelikle forumdaki tüm arkadaşlara slm.resimlerdeki gündüz farlarını aracımın ön tampon havalandırma kapaklarına montaj yaptıktan sonra ledlerin kavisli oluşu sebiyle çok kötü bir görünüm oluştu.resimde ki kavisli ledlere nasıl bir kalıp yapılır yada döktürülür.yardımlarınızı bekliyorum.resimleri en kısa zamanda yükleyeceğim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Nisan 2011 Paylaş 2 Nisan 2011 öncelikle forumdaki tüm arkadaşlara slm.Selam... Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 Bu lambalar hesaplarıma göre2x14x0,140x12 = 47,04W harcıyor. Bunların ledliği nerede kaldı?Tüm yolu aydınlatan xenon far ise 70W harcıyor. Hatta yeni D5 formunda olanlar 50W harcayacak...Yeni dikkatimi çekti bu hesaplama yanlış, böyle hesaplanırsa her led 12V ile yanıyormuş gibi olur, bu ledlerin maksimum herbiri 0.5 watt tüketse ki bu maks değer, bir taraf tüketimi 7 watt civarı olur, 7*2 toplamda 14-15watt gibi bir tüketimi olur gündüz 1 Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 Yeni dikkatimi çekti bu hesaplama yanlış, böyle hesaplanırsa her led 12V ile yanıyormuş gibi olur, bu ledlerin maksimum herbiri 0.5 watt tüketse ki bu maks değer, bir taraf tüketimi 7 watt civarı olur, 7*2 toplamda 14-15watt gibi bir tüketimi olur gündüzBizim hatamız ledlerin sürülme voltajını bilmemekten kaynaklanıyor. Benim 12v olarak kabul ettiğim değer 3,6v olabilir. Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 Bizim hatamız ledlerin sürülme voltajını bilmemekten kaynaklanıyor. Benim 12v olarak kabul ettiğim değer 3,6v olabilir.+1Evet aynen voltaj hesabı yanlış, 3.2--3-6V aralığıdadır büyük ihtimalle Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Kasım 2017 Paylaş 7 Kasım 2017 (düzenlendi) Konuyu tamamlama amaçlı. Ledler 3528 kılıfına benzeyen türde ve 2 renk chipi mevcut.Beyaz renk 100 ile 150ma arasında sabit akımı desteklliyor ve kırmızı led yine aynı akımı kullanılıyor.Kırmızı ters kutup yapılınca çalışıyor amacını hala anlayamadım.4 kablo girişinde artı,eksi diğer ikiside 600 ohm direnç baglı bu direnç kullanılan led sürücüde ledlerin akım sınırını belirleyen direnç kablosu.Led sürücü farklı sabit akımları bu şekilde algılayarak akımı belirliyor. kutuplar doğru verildiğigin 3.2 x 14 hesabı ile çalışan bir voltaja sahip ve akım 150ma. Sayfadaki resimdeki led sürücü üzerindeki soket yapıya anyne uyumlu sokete sahip.Üstte yazdığım voltaj degeri hesabı yapılarak Ayrı şekilde led sürücüler ile çalıştırılabilir. Ledleri Osram'da aynı yapıda bulamadım yada farkedemedim hangi marka şu an bilmiyorum.Lakin ürün Bosch All firması yapımı. 7 Kasım 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts