İçeriğe Yönlendir

Opel Corsa C (2000-2006) xenon far

Selim Keskinkılınç

Recommended Posts

Kürşat Coşkun

Uzun bir aradan sonra yine merhaba,

Sonunda bi-xenon seti tamamladık, farları söktük.
Ancak oem mercek bağlantı noktaları ile bendeki yeni tip hella merceklerin bağlantı noktaları tutmuyor.
Bağlantı için tavsiyeniz ne olur?
IMG_0011.thumb.JPG.cea46d5ddf84181c58ef1IMG_0012.thumb.JPG.78d585db304ac3b88d6c8

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Metal çubuklar veya delikli metal şerit kullanabilirsin.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Öncelikle mercegi o kısıma öylesine bir yerleştir ve far çerçevesini üzerine oturttur aradaki boşluğu incele.

Yeterli boşluk varsa resimdeki gibi bir aparat yapabilirsen montajda rahat edersin.Yada deliklere göre mercegin hizasını alıp kısa metallerden yapıp delip düz şekilde sabitleyebilirsin.

Yeterli boşluk yoksa vida kısımlarını hesabını yapıp yarım cm.yada 1cm kırpıp yine apratla sabitleyebilirsin.Aparatsız montaj imkanı sadece üstteki tek delik gibi ama ondada mercek ortada olmayabilir incelemen gerekiyor.

2262.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kürşat Coşkun
8 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Metal çubuklar veya delikli metal şerit kullanabilirsin.

Delikli metal şerit nasıl bir şey hocam fotoğrafı varsa eklemeniz mümkün mü ?

7 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Öncelikle mercegi o kısıma öylesine bir yerleştir ve far çerçevesini üzerine oturttur aradaki boşluğu incele.

Yeterli boşluk varsa resimdeki gibi bir aparat yapabilirsen montajda rahat edersin.Yada deliklere göre mercegin hizasını alıp kısa metallerden yapıp delip düz şekilde sabitleyebilirsin.

Yeterli boşluk yoksa vida kısımlarını hesabını yapıp yarım cm.yada 1cm kırpıp yine apratla sabitleyebilirsin.Aparatsız montaj imkanı sadece üstteki tek delik gibi ama ondada mercek ortada olmayabilir incelemen gerekiyor.

2262.jpg

Kullanılan sac olarak nasıl bir şey önerirsiniz hocam? Sac makasıyla kesip çıkarmamız gerekiyor sanırım şablonu?

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Caner Can1679652712

Merhabalar Cosmo mercekli far mecvut aracımda daha önceden xenon montajı vardı montaj için ayar yerleri zarar görmüş far ayarı yapamıyorum

Su ve deterjan ile temizlemeye calıştım ama pek faydası olmadı led xenon ve halaojende denedim ama pek memnun kalmadım görüşten biraz daha aydınlatma iyi olsun istiyorum

Daha öncecen bu far üzerinde çalışan ve olumlu sonuç alanlar var mı?

çılgınca gelebilir ama h7 ampul kısa da uzunda kısaya h4 takıp mercekli olduğu için kısa uzun birlikte yansa ve ayar çekip karşıyı rahatsız etmeyecek şekilde ama önümü de net şekilde gösterebilecek bişeyler yapılabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Hoşgeldiniz.İnceleyiniz.Farın kendi merceği normaldede yetersiz ve yaı gereğide islenme vesaire dahada yetersiz olmuştur ve yaptığınız işlemde buna tuz biber olmuş olabilir...

Yorum bağlantısı
Caner Can1679652712
6 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Hoşgeldiniz.İnceleyiniz.Farın kendi merceği normaldede yetersiz ve yaı gereğide islenme vesaire dahada yetersiz olmuştur ve yaptığınız işlemde buna tuz biber olmuş olabilir...

okudum bütün konuları ama yabancı olduğum için karışık geldi bana çözümleyemedim.

uyumlu bi mercek modeli var mıdır bu cosmo farlara hangi mercek temin edilmedi hangi ampul kullanılmalı fotoğraların hiç biri gözükmüyor uygulama örneklerinde

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
15 saat önce, caner can yazdı:

okudum bütün konuları ama yabancı olduğum için karışık geldi bana çözümleyemedim.

Buna yorumum olmaz.

Lakin bu son sayfada arkadaşımızın anlatımı mevcut ve çözümleride mevcut.Resimlerdede sorun yok rahatlıkla açılıyor.

Bire bir sadece kendi merceği uygulanabilir bunun haricinde ise bi-xenon mercek ve oem xenon set olarak tavsiyedir ve her şekilde farklı bir merceği sök tak yapılamıyor,ciddi sabır,uğraşı ve işçilik şart..

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Ömer Temel

Merhabalar. Aranıza yeni katıldım ve katılmayıda artık zaruri olarak görmeye başladım çünkü forum gerçekten baştan aşağı aydınlatma konusunda ansiklopedi gibi. Konuyu baştan aşağı okudum belki gözümden veya dikkatimden kaçan bir şeyler olabilir affola. Yeni konu açmaktansa burada sormayı daha mantıklı buldum. Aracım Opel Corsa C kasa Silverline modeli. Üzerinde mercekli farları mevcut. Bildiğim kadarıyla silverline paketinde fabrika çıkışlı mercekli farlarla çıkıyor. Aracımı ilk aldığımda aydınlatmasından kesinlikle memnun değildim bilgisizliğimden dolayı bi çok masrafa girdim ama yine de iyi bir aydınlatma yakalayamadım. Aracın üzerinde led ampuller vardı ilk etapta gücünün yetersiz kaldığını düşünerek daha güçlü bir led far aldım ama sonuç yine hüsrandı. Bende bu pandemi de yaşadığımız boşluktan dolayı aracımın farlarını söktüm. Forumdan okuduğum kadarıyla merceklerin kararmış olabileceğini düşündüm. Çünkü aracımda daha önce ki sahibi xenon kit kullanmış bunun biraz islenmeye sebep olabileceğini söylediler. Farın içini açtım mercekleri temizledim ve gerçekten merceklerim çok tozlanmış ve islenmişti. Farlarımı toplayıp aracıma montajını yaptıktan sonra far ayarlarımıda forumda gördüğüm şekilde yaptım. Ledlerin takılma yönünüde olması gerektiği pozisyona getirdim. Gözle görülür bir iyileşme yaşadım. Ancak aydınlatma konusunda hala daha eksik. Geçen gece sürüş esnasında bir şey fark ettim. Aracım yanlara çok daha fazla ışık veriyor ama merkezde daha cansız bir aydınlatma sağlıyordu. Yabancı forumlarda ve inceleme videolarını da inceledikten sonra led farların aslında halojen mercek veya xenon merceklere uygun olmadığını gördüm. İzlediğim bir inceleme videosunda led takılmış bir merceğin odak noktasının ortasında bariz bir boşluk vardı ve benim de fark ettiğim bir olaydı bu. Şimdi daha iyi bir aydınlatma sağlamak için Bi-Xenon kit mi uygulamalıyım yoksa mevcut mercekli farlarıma xenon ampul mü takmalıyım. Elimde Philips H7 8000K xenonlar var ama eğer değmeyecekse takmak çok mantıklı olmayacaktır. Halojen sınıfında tavsiyelerinize de açığım.

Yorum bağlantısı
Çağatay Bahtiyar

Corsa C lerde mercekli modeller H serisi halojen kullanıyor. Reflektör kısmı ona göre ayarlandığından siz Xenon takarsanız ilk başta güzel aydınlatma alırsınız ama zamanla hızlı bir şekilde kararacaktır. Birde şunu hatırlatayım. Bu aracın zaten sıfır orjinal farını alsanızda aydınlatması çok iyi değil. 2" lik mercekler kullanıyor ve yetersiz zaten. 2.5" komple setle değişim yoluna gidilmesi bence daha mantıklı. Birde piyasadaki çin malı ledlerin 1000 liralık olanını alsanız dahi bu tarz farlarda sonuç hüsran olacaktır.

Yorum bağlantısı
Ömer Temel

Anladım çok teşekkür ederim cevabınız için. Aslında daha önce mercek uygulamaları(montaj) hakkında biraz bilgi sahibi olmak için araştırmalar yapmıştım. Bunun sonucunda kalitesini çok bilmediğim ancak izlediğim videolardan anladığım kadarıyla kesilme çizgisi, odak noktası vs. başarılı gibi görünen Bi-Xenon mercek buldum Sinolyn Koito Q5 olarak geçiyor. Bu mercek aliexpresste satılıyor kullanıcı yorumlarını okuduğum kadarıyla herkes memnun tahminimce koito merceklerin replikası internette videoları mevcut hella merceklerle de kıyaslanıyor hemen hemen yakın sonuçlar alıyorlar. Siz ne önerirsiniz mercek konusunda ?

Yorum bağlantısı
Çağatay Bahtiyar
18 saat önce, Ömer Temel yazdı:

Anladım çok teşekkür ederim cevabınız için. Aslında daha önce mercek uygulamaları(montaj) hakkında biraz bilgi sahibi olmak için araştırmalar yapmıştım. Bunun sonucunda kalitesini çok bilmediğim ancak izlediğim videolardan anladığım kadarıyla kesilme çizgisi, odak noktası vs. başarılı gibi görünen Bi-Xenon mercek buldum Sinolyn Koito Q5 olarak geçiyor. Bu mercek aliexpresste satılıyor kullanıcı yorumlarını okuduğum kadarıyla herkes memnun tahminimce koito merceklerin replikası internette videoları mevcut hella merceklerle de kıyaslanıyor hemen hemen yakın sonuçlar alıyorlar. Siz ne önerirsiniz mercek konusunda ?

ben aliexpress ürünlerinden uzak dururum açıkcası. Çünkü OEM ürünlerde doğru merceği seçtiğinizde ürün elinizdeyken bile kalitesi güven veriyor. ARGE sonucu deneyler testler sonucu üretilmiş bir ürün sonucunda. Ama aliexpress ürünlerinin çoğu adi malzeme ve farklı koşullarda testleri olmayan aynı ürünü 1 ay sonra tekrar aldığınızda aynı malzeme olmayacak ürünler. Zaten güzel bir seti yurtdışı fiyatına buradan da temin edebilirsiniz. Ben Nissan Qashqai - Xtrail gibi araçlarda bulunan kısa hüzmeli led projektör dönüşümü yaptım. Çok memnun kaldım. Ben ilk başta bi-xenon yapma projesindeydim. Fakat doğru tedarikci ve yönlendirme sayesinde bi-xenon diye başladığım işe alakasız olarak kısa led 2,5" koito ile memnun bir şekilde bitirdim. Corsa C ile çalışmış diğer arkadaşlar daha net bilgi verecektir kullanmanız gereken mercek için.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...