İçeriğe Yönlendir

Opel Corsa C (2000-2006) xenon far

Selim Keskinkılınç

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Kolay gelsin. Farı bu hale getiren "usta" ne kadar para almış merak ettim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Mert Deveci

sayın site sakinleri öncelikle hepinize selam ederim

benim yaklaşık 5 yıldır bu farlarlabaşım dertte desteklerinizi esirgemezseniz sevinirm

aracım opel corsa c oem mercekli  fara sahip ancak bu seri farlarne takarsan tak kısa farları ışığını çok düşürüyor

Şimdiye kadar çin malı xenon osram ve philipsin baya bir çeşit ampulunu denedim (nb vb) ama istediğim verimi malesef alamadım

Şimdi diyorum acaba bu farın merceğini bi xenon merceklemi değiştirsem  ya da 300-500tl verip philips vb kaliteli xenon mu alayım

farlarım h7 kasabada oturuyorum sadece netten parça teminedebiliyorum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

mercekli far.png

Opel-Corsa-Silverline-1-7-Cdti-3p-20151213075135.jpg

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

İmkan var ise mercek değişimine gitmeniz daha verimli olacaktır.öncelikle mercek çapını ölçmeniz lazım.2.5 inç ise işiniz biraz zor ama 3 inc yani 7 cm ise mercek bulma şansınız oldukça yüksek.Bu mercek değişiminin dışında ne yaparsanız yapın bu durumdan çok ta ileriye gitmeyecektir.

16 saat önce, mert deveci yazdı:

benim yaklaşık 5 yıldır bu farlarlabaşım dertte desteklerinizi esirgemezseniz sevinirm

aracım opel corsa c oem mercekli  fara sahip ancak bu seri farlarne takarsan tak kısa farları ışığını çok düşürüyor

Şimdiye kadar çin malı xenon osram ve philipsin baya bir çeşit ampulunu denedim (nb vb) ama istediğim verimi malesef alamadım

Şimdi diyorum acaba bu farın merceğini bi xenon merceklemi değiştirsem  ya da 300-500tl verip philips vb kaliteli xenon mu alayım

Yorum bağlantısı
Murat Engin

Mercekleri ve reflektörünü  temizlemeyi denediniz mi? yılların tozunu çekmiş olup, ışığı kesiyor olabilir...

Bununla beraber küçük olan bu merceklere en yakını golf4 ve octavia1 de kullanılan sis farı merceği olabilir.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
16 saat önce, mert deveci yazdı:

benim yaklaşık 5 yıldır bu farlarla başım dertte desteklerinizi esirgemezseniz sevinirm

Mesajınız bu konuya aktarıldı.
Bunlar ZKW yapımı farlar, aydınlatması fena değildir, ama merceklerin içi kararmış olabilir, NBR bile fayda etmediyse islenmiş olma ihtimaki yüksek, eğer öyleyse xenon da taksanız faydasınız göremezsiniz.

Yorum bağlantısı
Mert Deveci
(düzenlendi)

farların biri kaza sonucu kaskodan değişti bende farklı olmasın diye diğerinide cepten alıp sıfır değitirdim farlar sadece 1 yıllık  philip xenon mu alsam  ya da çıkma merceksiz far alıp

onu mu kesip biçsem bilemedim bütçem fazla geniş değil 500 tl civarı cıkmacıdam 200 tl far alsam 300 tl diğer malzemeleri toplaya bilirmiyim bilemedim ??

pr_01_5_max.jpg

tarihinde mert deveci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Gökhan Tongay
(düzenlendi)

Bir corsa C kasayı daha mercekledik.Sahibi yedek farları aldı mercekleri aldı ve kapakları bulma konusunda ciddi zorluk yaşadık.Bu yüzden proje 3 4 ay kadar beklemek zorunda kaldı.Ama en kısa süreli çalışmam oldu öğlen 2 de başlayıp akşam 9 da bitirdik.

Yeni nesil hella gen3 mercek ve e 250 mercek kapağı kullanıldı.Çin malı xenon balast ve d2s 8000 ampul kullanıldı.

24c38ac3896003d07ad30fa8810d81f2.jpg

2e8cce52f2c25f926165b34becc76a13.jpg

ba6bd74b81d58f3192d17e84eed87666.jpg

12645189_10153889508647485_8780236833979669386_n.jpg

tarihinde Gökhan Tongay tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

Abimin yeni aldığı corsa silverline da sol far çok aşağı bakıyordu ayarlarından sandım ama mercek dusmus sanırım, arka kapaktan müdahale edilebilir mi farı açmak mi lazım?

IMG_20160203_121348936.jpg

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
Yazım hatası
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Bir ihtimal merceği iyice tutup mafsal olan yerine oturtabilirsiniz.Biraz uğraştırır ama ışıkla bakıp yerini görünce kolay olur.Sol veya sağ üst tarafta olması lazım.Kırılmış ise yapacak çok bir şey yok.Müdehale için açmak şart olacaktır.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On ‎02‎.‎02‎.‎2016 at 22:09, Gökhan Tongay yazdı:

Bir corsa C kasayı daha mercekledik.Sahibi yedek farları aldı mercekleri aldı ve kapakları bulma konusunda ciddi zorluk yaşadık.Bu yüzden proje 3 4 ay kadar beklemek zorunda kaldı.Ama en kısa süreli çalışmam oldu öğlen 2 de başlayıp akşam 9 da bitirdik.

Yeni nesil hella gen3 mercek ve e 250 mercek kapağı kullanıldı.Çin malı xenon balast ve d2s 8000 ampul kullanıldı.

Güle güle kullansın sahibi, 8000 olmayaydı daha iyiydi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay
19 dakika önce, Selçuk Keleş yazdı:

Güle güle kullansın sahibi, 8000 olmayaydı daha iyiydi :)

Normalde philips 4300 leri var ama o gün elimizde değildi başkasındaydı.Vakit problemi olunca 8000 bulabildik ancak.

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Kürşat Coşkun
(düzenlendi)

Herkese iyi forumlar,

2003 Model Corsa C sahibiyim. Şu an aracımın üzerinde 4 ay önce sıfır takılmış Depo marka mercekli Cosmo farlar mevcut.

IMG_8910.JPG

Maalesef aydınlatma kalitesinden memnun değilim.

Bu sebeple bir abim sayesinde GM ZKW orjinal Cosmo farlarından temin ettim. Farların şu an içi açık durumda.

5853df0d47a9c_CosmoZKW.thumb.jpg.3128f99

Hazır farlar açıkken Bi-xenon projesi yaparak aracıma montaj etmek istiyorum.
Kapaklar, duylar, bağlantı tesisatları ve ampüller elimde mevcut.
Maşallah aydınlatma ansiklopedisi gibi olan foruma göz attığım zaman çok güzel bilgiler edindim :)
Anladığım kadarıyla farıma uyumlu olacak mercek çeşidi D2S (2.5").

Bu konuda hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var,

Hem trafikte karşıdan gelen araçları rahatsız etmemek için, hem de sürekli uzun yol yaptığımdan dolayı geceleri en iyi aydınlatmayı sağlayabilmek için;
Önereceğiniz en iyi mercek + ampül kombinasyonu ne olur?

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

tarihinde Kürşat Coşkun tarafından düzenlendi
Fotoğraf.
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Hoşgeldiniz.

D1s xenon takımıda olur.d2s şart değil.

Far merceğinin yerine yeni tip Hella bi-xenon mercek ideal montajı sağlıyor.Diğer mercekler bu merceğin montajı yapılan kısıma çap olarak maalesef sıkıntılı oluyor.Elinizdeki farın mercek montajı olan kısmı bilmiyorum lakin uğraştığım farda sıkıntılı idi.Şansınıza belki bu kısım geniştir.yeni tip valeo.intemo bi-xenon merceklerde takılabilir.

Xenon takımı için d1s e d2s serieleri sizin maddiyatınıza göre seçenekler.Oem olduktan sonra marka farkı bence yok.

http://www.geceucusu.com/topic/970-mercek-tipleri-resimleri-ve-teknik-%C3%B6zellikleri/

http://www.geceucusu.com/topic/961-balast-tipleri-resimleri-ve-teknik-%C3%B6zellikleri/

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kürşat Coşkun
(düzenlendi)
2 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Hoşgeldiniz.

D1s xenon takımıda olur.d2s şart değil.

Far merceğinin yerine yeni tip Hella bi-xenon mercek ideal montajı sağlıyor.Diğer mercekler bu merceğin montajı yapılan kısıma çap olarak maalesef sıkıntılı oluyor.Elinizdeki farın mercek montajı olan kısmı bilmiyorum lakin uğraştığım farda sıkıntılı idi.Şansınıza belki bu kısım geniştir.yeni tip valeo.intemo bi-xenon merceklerde takılabilir.

Xenon takımı için d1s e d2s serieleri sizin maddiyatınıza göre seçenekler.Oem olduktan sonra marka farkı bence yok.

http://www.geceucusu.com/topic/970-mercek-tipleri-resimleri-ve-teknik-%C3%B6zellikleri/

http://www.geceucusu.com/topic/961-balast-tipleri-resimleri-ve-teknik-%C3%B6zellikleri/

Cevabınız için teşekkür ederim.
Elimizde scirocco mercek ve far-beyin girişi dönüştürücü soket de mevcut.
Teknik bilgimiz olmadığı için hangi mercek tipi daha üstün olur ve daha iyi performans alırız karar veremiyoruz :unsure2: 

tarihinde Kürşat Coşkun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
54 dakika önce, Kürşat Coşkun yazdı:

Cevabınız için teşekkür ederim.
Elimizde scirocco mercek ve far-beyin girişi dönüştürücü soket de mevcut.
Teknik bilgimiz olmadığı için hangi mercek tipi daha üstün olur ve daha iyi performans alırız karar veremiyoruz :unsure2: 

Elinizdeki malzemelerin resmini paylaşırsanız daha somut fikir beyan edebiliriz.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

scirocco farı yanılmıyorsam gördüğüm valeo idi yeni tip valeo bi-xenon mercek var.Minik valoe gen6 d1s balast vardı. ve yeni makyajlıda d3s vardı.

Mercek montaj yeri dediğim gibi müsait ise parçaları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Performans açısından sonuçta sökülen araç belli,marka belli ve en önemlisi oem.Mercek reflektörüne bakmanız yeterli islenme yoksa yanıga dönmediyse şu anki oem mercekte olsa yan sanyi mercekte olsa,halojen ampul aydınlatmasından en az yüzde 70 daha iyi aydınlatma olacak.Montaj düzgün ve far ayarınıda düzğün yapınca sorun olmaz.

Farklı parçalara yönelmek sizin kararınız olur.İlanlar bölümüne bakmanız yeterli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kürşat Coşkun
2 saat önce, Sırrı Polat yazdı:

Elinizdeki malzemelerin resmini paylaşırsanız daha somut fikir beyan edebiliriz.

Yarın gün içerisinde fotoğrafları edinip eklemeye çalışacağım. Önerdiğiniz bir ürün olursa link paylaşabilirseniz fiyat açısından değerlendiririm. :)

Yorum bağlantısı
Kürşat Coşkun
4 saat önce, Sırrı Polat yazdı:

Elimdeki Scirocco mercekler ve kablolar bunlar.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

Yorum bağlantısı
Sırrı Polat
On 16.12.2016 at 21:57, Kürşat Coşkun yazdı:

Elimdeki Scirocco mercekler ve kablolar bunlar.

Eski tip valeo bi-xenon mercek , d1s ampül uyumlu , d2s olmayabilir , boyutları biraz sıkıntı çıkarabilir , özellikle yan taraftaki selenoid motoru montaj sırasında zorluk çıkarabilir , bence yeni tip hella yada hella intemo (her ikisi de d1s,d2s,d3s uyumludur) tavsiye ederim boyutları daha uygun , sellektörü daha hızlı ve ışık toplaması daha homojendir. soketler ise  çok önemli değil , alacağınız balasta uyar ise işinize yarar , maalesef balastların soketleri standart değil , bu durumda aslında elinizde çok da malzeme var sayılmaz :rolleyes: uygun fiyatlı d1s set alabilirsiniz , ilanlar kısmında uygun fiyatlı mevcut

YENİ TİP HELLA

IMG_6829.JPG

HELLA İNTEMO

IMG_7004.JPG

IMG_7027.JPG

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Eski tip valeo imiş.Öyle görünüyorki İlk versiyon model farmış.Benim incelediğimdeki modelde yeni tip Valeo bi-xenon vardı.

Mercek boyu hem sıkıntı olur hem orijinal merceğin yerine sığmama sıkıntısı oluşur.Bu durumda Hella bi-xenon şart.Öncelikle ilk tespit orijinal merceğin montaj alanı olmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kürşat Coşkun
On 16.12.2016 at 22:40, Sırrı Polat yazdı:

Eski tip valeo bi-xenon mercek , d1s ampül uyumlu , d2s olmayabilir , boyutları biraz sıkıntı çıkarabilir , özellikle yan taraftaki selenoid motoru montaj sırasında zorluk çıkarabilir , bence yeni tip hella yada hella intemo (her ikisi de d1s,d2s,d3s uyumludur) tavsiye ederim boyutları daha uygun , sellektörü daha hızlı ve ışık toplaması daha homojendir. soketler ise  çok önemli değil , alacağınız balasta uyar ise işinize yarar , maalesef balastların soketleri standart değil , bu durumda aslında elinizde çok da malzeme var sayılmaz :rolleyes: uygun fiyatlı d1s set alabilirsiniz , ilanlar kısmında uygun fiyatlı mevcut

YENİ TİP HELLA

HELLA İNTEMO

Elinizdeki  yeni tip hella yada hella intemo ürünlerin mercek çapları kaç inç acaba?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

sizdeki valeo bi-xenon merceklerde benim bildiğim en büyük çapa sahip.Yeni tip Hella bu valeodan 2 yada 3mm daha küçük çapta olur.Yeni tip valeo ve intemo yeni tip Hella dan tam 2mm degil ama daha küçük.

Oem bi-xenonlarda inç olarak takılmayın.Kafa karışıklığı oluşturur.

Direkt tavsiyem montaj açısından yeni tip Hella bi-xenon olur.Diğerleri çok emin olmasamda yapıları geregi öne doğru çıkıntı yani önceki merceğin ön kısım ölçülerine göre uzun kalabilir ve size sıkıntı yapabilir.Uğraşırım diyorsan İntemo :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...