Fatih Özbaş1679652583 18 Kasım 2010 Paylaş 18 Kasım 2010 araçtan araca bu durum değişiyor aslında. Ama led sayısı az olduğu zamanda öyleydi diyorsanız o zaman başka bir durum söz konusudur.Birde şu var onuda açıklıyım. Gecikme devreleri örneğin 30 saniye 12volt tutuyor. sonra 10 saniye içerisinde sönüyor fakat logaritmik olarak düşüyor. yani 3 saniye 9volt veriyor, 3 saniye 7 volt oluyor, 3 saniye 5 volt en son saniye içerisinde birden kısılarak düşüyor. Biraz düz mantık anlatmaya çalıştım.Bunun sakıncası ne derseniz. Normal eski ampullerimiz 4 volt bile verseniz yanarlar. Ama kullandığımız ledlerde durum değişiyor. kullanılan ürüne ledin yapısına göre örneğin 8 voltta hiç yanmayabilir bile. Bunu şuradan biliyorum. Şç aydınlatmamı ledli yaparken arka aydınlatmalarda önce bir tarafı yapmış bir süre böyle kullanmıştım. Sağda led, solda eski tip ampul takılıydı. iç aydınlatma sönüp yanarken ledli olan her zaman geç yanar ve daha çabuk sönerdi. Eğer bu voltaj düşüm eğrisi ne kadar uzun olursa bu farkta bu kadar açılacaktır. En güzeli w5w dipsiz bir ampulu idareten ledlerin girişine bağlayın. Bu şekilde ne var ne yok görebilirsiniz. led sönerken o bir süre daha yanıyorsa zaten anlattığımdır. çok daha çabuk sönerse devre ile ilgilidir.peki Ahmet Bey, yeri gelmişken sorayım. benim arabada da sizden daha önce almış olduğum dolphin ledler var bir de tavan lambasına bağlı çalışan şerit ledler. 2 yıldır kullanıyordum hiç sorun yoktu fakat son 2 aydır ayda 2-3 defa kapıları açınca hiç yanmıyor tekrar kilitleyip açınca sanki resetleniyor da yeniden yanıyor gibi görevini yapmaya başlıyor ama çok sık yapmıyor bunu. benim korkum bu durumun giderek çoğalması. bende erken sönme falan yok normal zamanında sönüyor. yavaş yavaş sönüyor hepsi de... Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 19 Kasım 2010 Paylaş 19 Kasım 2010 modul kolayda ise soketini bi çıkarıp takın. Sanki bir temazsızlık sorunu gibi. Yanmadığı zamanlarda kilitleyip açıncaya kadar hiç yanmıyormu diğer kapılar açılsa bile? Yorum bağlantısı
Özgür Yıldız 19 Kasım 2010 Paylaş 19 Kasım 2010 dediğim gibi size bir adet taş direnç gerekliilginize çok teşekkürler, yarın bi deneyim orjinal ampülü yerine takınca sorun çözülürse bi taş direnç bağlarım artık Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 20 Kasım 2010 Paylaş 20 Kasım 2010 modul kolayda ise soketini bi çıkarıp takın. Sanki bir temazsızlık sorunu gibi. Yanmadığı zamanlarda kilitleyip açıncaya kadar hiç yanmıyormu diğer kapılar açılsa bile?açıkçası modülün nerede olduğunu bilmiyorum... yanmadığı zamanlarda bazen kapıyı açınca pat diye hepsi de aniden yanıyor, eğer hiç yanmazsa kapıları kilitleyip tekrar açınca yanmaya başlıyor. dediğim gibi ayda 1-2 defa düzenli olarak yapıyor bunu anlamadım gitti... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Kasım 2010 Paylaş 26 Kasım 2010 (düzenlendi) vw nin elektrik aksamını bende çözemedim bendede şöle saçmalık var aracı farlar açıkken çalıştırıyoruz sonra sellektör yapınca sağ far gidiyor ama baslat ve ampullerin yerini değiştirdiğim halde sonra sis farı da aynı o şekil farlar açıkken sisleri yakıyorum sol taraf yanmıyor arıza ışığı yakıyor sonra bi iki kere aç kapa yapınca yanıyor balast ve ampulleri değiştirdim gene aynı taraf yapıyor saçma bir elektronik aksamı var ve bunu xenonda yapıyor sarı ampulleri takınca yapmıyor role sorunu gibi geldi bana.rolenin destekledigi akım sınırlanmışsa yapabilir diye düşünüyorum.sarı ampul ile diger ampulün watt oranları farklımı? 26 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Kasım 2010 Paylaş 26 Kasım 2010 (düzenlendi) benim mondinin 12 saniye galiba o ucunu, tavan lambası hariç dügmeyi hiç çevirmiyorum.40 gibi led baglı ve ledler paralel monteli en kısa sürede dügmeyi açıp deneyecegim.arka tavan lambasındada 28 civarı led baglı bunlarda paralel led monteli dügmesi hep kapalı ön arkayıda açıp en kısa sürede dügmeyi açıp deneyecegim.12sn.yelik uca ön arka alt ayak ve koltuk altı aydınlatma ve submarine olarak baglı olan 3 lede bagladım.yaptıgım ledler tek led tek direnç olarak baglı.heralde toplamda 60 ledi bulur.tavan lambası hariç,burda yazılan hiç bir sorunu yaşamadım.dışardan kapıyı aç butonuna basınca yanıyor ışıklar ve kapıyı açıp kapattıktan 12 saniye sürüyodur bunu ölçmedim hiç .işlevini kesiyor.led devresi haricinde başka eleman baglı degil.aslada kızarık yanma sorunuda olmadı.artı direk geliyor eksiden kesiyor voltajı.bu yöntem çok saglıklı.çok hoşuma gidiyor bazen 1 kaç defa açıp kapatıyorum. çalışmalarım burdahttp://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=3688&st=20 26 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts