Aytekin Karahan 7 Ekim 2010 Paylaş 7 Ekim 2010 Aracım astra h seat leonlarda ve mercedeslerin yeni kasalarındaki gibi aracı belli bir açı ile döndürdüğümde belli bir süreliğine sis farını yanar hale getirebilirmiyim Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Ekim 2010 Paylaş 8 Ekim 2010 Aracım astra h seat leonlarda ve mercedeslerin yeni kasalarındaki gibi aracı belli bir açı ile döndürdüğümde belli bir süreliğine sis farını yanar hale getirebilirmiyimFabrikada ayarlanması gereken donanım ve yazılım gerektiriyor o özellik. Sonradan yapılması ise çok zor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Ekim 2010 Paylaş 8 Ekim 2010 Sinyalden tetik alan bir zaman rolesi ile basitçe bir şeyler yapılabilir... Yorum bağlantısı
Aytekin Karahan 11 Ekim 2010 Yazar Paylaş 11 Ekim 2010 cevaplar için teşekkür ederim..sinyal verdiğimiz zaman yanabilir ancak ...diğer türlü yazılım olmadan birşey yapamıyoruz anladığım kadarıyla peki direksiyonun dönüş hareketinden birşeyler yapılabilirmi...mesela direksiyon atıyorum, % 25 açı ile döndükten sonra sis farının biri yansa tavan lambası gibi gecikmeli olarak sönse olabilirmi böyle bişey Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 11 Ekim 2010 Paylaş 11 Ekim 2010 olmaya olur, ama cok da anlamli olmaz. cunku bu durumda araci bir yere park ederkende her manevrada yanip yanip sonecektir sisler. oysa afl sistemlerde direksiyonun donusune gore farin kendide direksiyona gore belli bir aciya kadar donuyor. olacaksa bu olmali, olmayacaksa en guzeli sinyalden tetik alan sis faridir bence... Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 11 Ekim 2010 Paylaş 11 Ekim 2010 (düzenlendi) Direk olarak sinyale baglanırsa olmaz.O zaman araç sollarken de yanar.Ben şu yazılım işini zamanım olsa da az daha geliştirsem bunu yapacam da zamanım yok.Modelli arabalarda benım bildigim yazılım şöyle:"30km hızın altında araç sağa veya sola sinyal verirse o tarafın sis lambasını yak.Sinyali kapatınca sisi söndür.Dörtlüler yanıkken ise sağ ve sol sisi yakma."Burda işin sinyal kısmını çözüyorum fakat şu 30 km hız olayını devreye hissettirmem için dijital hız göstergesi falan yapmam gerekli.Sonra bu ikisini birleştirmem falan gerekli ki şu an bu beni kasıyor ama kafaya koydum ugraşcam.Dolaysıyla devrede 3 giriş 2 çıkış var.Ve mantıklı olan da bana göre bu.Girişlerden biri aracın hızını devreye yolluyor.Diger giriş sağ sinyal ve sol sinyal girişleri.Çıkışlar ise sislere gidiyor.Hız ise 0-30km arası olcak.Zaten 30kmnin altında araç sollanamıcagına göre verilen sinyal mutlaka dönüş sinyalidirHatta araç park halindeyken sağ veya sol sinyalin biride o an yanıkken sislerin yanmaması için de "hız 0 iken sinyal verince sisi yakma "diye yazılım yapılabilir.Böylece park halinde sağ sinyal açıkken sağ sis yanmaz.Yanarsa öbürü yanmadıgı için uzaktan patlamış yada bozulmuş görüntüsü verir.Hızı işin içine karıştırmazsak zaman rölesiyle bile bu işi yapmak mümkün.Fakat sollamalarda yanması hoş degil.Dörtlüleri açınca falan yancak vs.Öbür türlü direksiyon yada tekerlek bölgesine sensör yapılacak vs bir sürü iş. 11 Ekim 2010 tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 14 Ekim 2010 Paylaş 14 Ekim 2010 (düzenlendi) Arkadaşlar aklıma gelmişken ben de sorayım yeni konu açmadan. 2009model yeni kasa 4x4 octavia scout araçta bu özellik var mıdır? (passatlarda var) aracı bilgisayara bağlatsak açılabilir mi? yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.NOT: araç babamın aracı ve alındığından bu yana sis farları hiç yakılmadı, bir defa bile mp3 dinlenmedi vs... sadece sürülüyor en azından sis farları o işe yarasın, ayrıca havada sis de olsa pek yakma alışkanlığı yok 14 Ekim 2010 tarihinde Fatih tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ekim 2010 Paylaş 14 Ekim 2010 (düzenlendi) Bence vardır.Bi soruştursana servislere.Tabi VW T5 gündüz farı meselesine dönerse mevzu şaşmam.Nede olsa servisleri aynı 14 Ekim 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 14 Ekim 2010 Paylaş 14 Ekim 2010 Bence vardır.Bi soruştursana servislere.Tabi VW T5 gündüz farı meselesine dönerse mevzu şaşmam.Nede olsa servisleri aynı yok aynı değil, bunun servisi daha kötü Yorum bağlantısı
Mertol Kip 14 Ekim 2010 Paylaş 14 Ekim 2010 Direk olarak sinyale baglanırsa olmaz.O zaman araç sollarken de yanar.Ben şu yazılım işini zamanım olsa da az daha geliştirsem bunu yapacam da zamanım yok.Modelli arabalarda benım bildigim yazılım şöyle:"30km hızın altında araç sağa veya sola sinyal verirse o tarafın sis lambasını yak.Sinyali kapatınca sisi söndür.Dörtlüler yanıkken ise sağ ve sol sisi yakma."Burda işin sinyal kısmını çözüyorum fakat şu 30 km hız olayını devreye hissettirmem için dijital hız göstergesi falan yapmam gerekli.Sonra bu ikisini birleştirmem falan gerekli ki şu an bu beni kasıyor ama kafaya koydum ugraşcam.Dolaysıyla devrede 3 giriş 2 çıkış var.Ve mantıklı olan da bana göre bu.Girişlerden biri aracın hızını devreye yolluyor.Diger giriş sağ sinyal ve sol sinyal girişleri.Çıkışlar ise sislere gidiyor.Hız ise 0-30km arası olcak.Zaten 30kmnin altında araç sollanamıcagına göre verilen sinyal mutlaka dönüş sinyalidirHatta araç park halindeyken sağ veya sol sinyalin biride o an yanıkken sislerin yanmaması için de "hız 0 iken sinyal verince sisi yakma "diye yazılım yapılabilir.Böylece park halinde sağ sinyal açıkken sağ sis yanmaz.Yanarsa öbürü yanmadıgı için uzaktan patlamış yada bozulmuş görüntüsü verir.Hızı işin içine karıştırmazsak zaman rölesiyle bile bu işi yapmak mümkün.Fakat sollamalarda yanması hoş degil.Dörtlüleri açınca falan yancak vs.Öbür türlü direksiyon yada tekerlek bölgesine sensör yapılacak vs bir sürü iş.Onun için CANBus tan veri okuman yeterli. Ama GEM in de gerekli mesajları broadcast etmesi lazım. ESP li tüm araçlarda direksiyon açısını ölçen bir alet zaten var. Hız verisi de aynı şekilde zaten CANbus tan akıyor. Kısacası sana öncelikle bir CANbus okuyucusu lazım. Ki yeni nesil tüm microişlemcide CAN girişi zaten mevcut. 8 ile 12 dolar arasında fiyatları var. Hadi transceiver de kullanacaksın diyelim, onunda fiyatı 65 Cent falan. Kalanı sürücü mosfetlerine ve yazılıma bakar. Ancak yukarıda da dediğim gibi CAN dan verinin akıyor olması lazım.Benim farların orjinali servo yükseklik ayar motoruna sahipti. AFL li farları takınca step motor geldi. onları çalıştırmak için bir devre yaptım. Ama Mondeo da zaten benim aradığım sinyaller aktığı için sorun olmadı. Astra da falanda vardır muhtemelen ama araştırmak lazım. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 21 Ekim 2010 Paylaş 21 Ekim 2010 Arkadaşlar o özellik için bugün servise gittim octavia nın bu kasasında olmadığını söylediler fakat inanmıyorum. bana özellik var da uğraşmak istemediler gibi geliyor. başka bir usta da o özellik varsa vardır kapalı olamaz sonradan açılamaz eğer olsaydı direk çalışırdı dedi. arkadaşım aracını götürüp açtırmış dediğimde de bu kasada yok dediler anlamadım gitti. siz ne diyorsunuz? bizim araçta var mıdır bu özellik? nasıl anlarız? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Ekim 2010 Paylaş 22 Ekim 2010 Arkadaşlar o özellik için bugün servise gittim octavia nın bu kasasında olmadığını söylediler fakat inanmıyorum. bana özellik var da uğraşmak istemediler gibi geliyor. başka bir usta da o özellik varsa vardır kapalı olamaz sonradan açılamaz eğer olsaydı direk çalışırdı dedi. arkadaşım aracını götürüp açtırmış dediğimde de bu kasada yok dediler anlamadım gitti. siz ne diyorsunuz? bizim araçta var mıdır bu özellik? nasıl anlarız?Farın markası ve ürün kodu nedir ? Hella Octavia için halojen ve xenon üretmiş ancak hiç birisi AFL değil. Var olsaydı kılavuzunda yazar ya da çalışırdı bence de Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 22 Ekim 2010 Paylaş 22 Ekim 2010 Farın markası ve ürün kodu nedir ? Hella Octavia için halojen ve xenon üretmiş ancak hiç birisi AFL değil. Var olsaydı kılavuzunda yazar ya da çalışırdı bence de sis farının markasını ve ürün kodunu nereden anlayabiliriz? AFL için nasıl bir donanıma ihtiyaç oluyor?araç bu: Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Ekim 2010 Paylaş 22 Ekim 2010 sis farının markasını ve ürün kodunu nereden anlayabiliriz? AFL için nasıl bir donanıma ihtiyaç oluyor?araç bu:Ben normal farlarda AFL 'ye bakmıştım yanlış anlamışım. Siste böyle bir özellik ayrıca varsa kodla falan anlaşılmaz. Aracın yaptığı şey beyin vasıtasıyla atıyorum hız 50'den düşük ve direksiyon açısı 20 dereceden fazla ise o yöndeki sis farını yak gibi bir şeydir. Bence bu özellik varsa zaten aktif durumda olurdu ve satılırken de bu kılavuzunda ya da araç donanımında listelenirdi. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 22 Ekim 2010 Paylaş 22 Ekim 2010 Ben normal farlarda AFL 'ye bakmıştım yanlış anlamışım. Siste böyle bir özellik ayrıca varsa kodla falan anlaşılmaz. Aracın yaptığı şey beyin vasıtasıyla atıyorum hız 50'den düşük ve direksiyon açısı 20 dereceden fazla ise o yöndeki sis farını yak gibi bir şeydir. Bence bu özellik varsa zaten aktif durumda olurdu ve satılırken de bu kılavuzunda ya da araç donanımında listelenirdi.önceden ben de öyle düşünüyordum Selçuk Bey fakat ta ki bu forumda bir arkadaşın passatını servise götürüp özelliği açtırana kadar. onun aracında varmış mesela. peki neden onunki de aktif değildi?önceden ben de öyle düşünüyordum Selçuk Bey fakat ta ki bu forumda bir arkadaşın passatını servise götürüp özelliği açtırana kadar. onun aracında varmış mesela. peki neden onunki de aktif değildi?http://www.geceucusu.com/VW-Passat-B6-sis-...e305-t3345.htmlmesela bu konudaki passatcı arkadaş özelliği açtırın diyor... bizim araç da 2009 model ve passat donanımına sahip. sis farları ise orjinal... kafam karıştı... acaba var mı bu özellik? Yorum bağlantısı
Deniz Kadıoğlu 24 Ekim 2010 Paylaş 24 Ekim 2010 (düzenlendi) Üstad octavia bora'nın dengidir, passat'ın değil, o yüzden senin araçta bu özellik olmayabilir. Passat'ta sonradan aktif ediliyor olmasının ise yazılımsal sebepleri vardır, altyapısı hazırdır ancak o özelliği o arabanın donanım paketinden ötürü aktif etmemişlerdir. bahsi geçen Passat trendline donanımına sahip ve konunun ilk mesajını okursanız görürsünüz ki Passat'ta ilk alındığında sis farı yokmuş, sis farını nerden taktırırım diye sormuş, comfortline'larda sis farı varsa bu özellik comfort'lardan itibaren sunuluyordur. Her donanım paketi için ayrı ayrı beyin üretilmez, dolayısıyla bu özelliğin trendline'da da altyapısı olacaktır ancak özellik aktif olmayacaktır. 24 Ekim 2010 tarihinde Deniz Kad?o?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 24 Ekim 2010 Paylaş 24 Ekim 2010 Üstad octavia bora'nın dengidir, passat'ın değil, o yüzden senin araçta bu özellik olmayabilir. Passat'ta sonradan aktif ediliyor olmasının ise yazılımsal sebepleri vardır, altyapısı hazırdır ancak o özelliği o arabanın donanım paketinden ötürü aktif etmemişlerdir. bahsi geçen Passat trendline donanımına sahip ve konunun ilk mesajını okursanız görürsünüz ki Passat'ta ilk alındığında sis farı yokmuş, sis farını nerden taktırırım diye sormuş, comfortline'larda sis farı varsa bu özellik comfort'lardan itibaren sunuluyordur. Her donanım paketi için ayrı ayrı beyin üretilmez, dolayısıyla bu özelliğin trendline'da da altyapısı olacaktır ancak özellik aktif olmayacaktır.yalnız arkadaşım şöyle bir durum var. senin bora dengi dediğin octavia A4. benim bahsettiğim ise passat dengi olan octavia scout2 4Motion 2.0TDI. evet octavia A4lerde böyle bir beyin ve böyle bir özellik sözkonusu değil fakat octavianın bu kasasında mevcut olduğundan eminim. mesela aracın açtırdığım bazı özellikleri:15km/h nin üzerine çıkınca otomatik kilitlenen kapılar2. alarm sireninin seçilmesi ve kumandaya basılınca çıkan bip bip sesicamlar açıkken araç park halindeyken yağmur yağdığı zaman tüm camların otomatik kapatılmasıemniyet kemeri sürekli ikazının durdurulmasıcamlara su püskürttükten sonra sileceklerin 10 saniye sonra tekrar çalışıp son bir kez camı temizlemesiyağmur sensörü açıkken geri vitese taktığımızda arka camın temizlenmesiUzun farları yakınca H3 sis farlarının otomatik sönmesi, uzunları söndürünce tekrar yanmasıFollowing home süresinin 40saniyeye çıkarılması vs... yani bu kadar özelliği ben açtırdıysam herhalde diğer comfort paketlerini de tanımlayabiliriz diye düşünüyorum. Bu işin üzerinde duracağım ve gerekirse VAG com cihazını alıp kendim yapacağım ve videoları burada paylaşacağım Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 31 Aralık 2010 Paylaş 31 Aralık 2010 Az önce kırmızı ışıkta reno marka modelli bi araç durdu.Sağa sinyal vermeye başlayınca ön sağ sis yandı.Fakat burda araç kırmızı ışıkta beklerken sis lambasının birinin yanması bence kötü gösteriyordu aracı.Döndükten sonra da sinyali kapatmasıyla sis lambası söndü.Tetikleme direk sinyalden alınmış.Geçen hafta gördügüm bi seat leonda ise direksiyonu sağa çevirince sinyal vermeden bile yanıyordu sağ sis.Bence olması gereken bu olmalı.Renodaki sistemi begenmedim.Çok amatörce olmuş.Aynısını yapmak çok zor degil.Işıkta beklerken sinyal açıkken sis lambasının tekinin yanması benı tatmin etmez. Yorum bağlantısı
Can Ertekin 31 Aralık 2010 Paylaş 31 Aralık 2010 Az önce kırmızı ışıkta reno marka modelli bi araç durdu.Sağa sinyal vermeye başlayınca ön sağ sis yandı.Fakat burda araç kırmızı ışıkta beklerken sis lambasının birinin yanması bence kötü gösteriyordu aracı.Döndükten sonra da sinyali kapatmasıyla sis lambası söndü.Tetikleme direk sinyalden alınmış.Geçen hafta gördügüm bi seat leonda ise direksiyonu sağa çevirince sinyal vermeden bile yanıyordu sağ sis.Bence olması gereken bu olmalı.Renodaki sistemi begenmedim.Çok amatörce olmuş.Aynısını yapmak çok zor degil.Işıkta beklerken sinyal açıkken sis lambasının tekinin yanması benı tatmin etmez.o renault un yaptığı bi aydınlatma sistemi değil zira renault larda orjinal dönüş ışıkları o şekilde çalışmıyor direksiyonu çevirdiğiniz yöne far kendini bir miktar çeviriyor (örnek CLIO III Bi-Xenon). adam onu muhtemelen kendisi bir elektrikçide yaptırmış veya bi kit alıp taktırmıştır bencede hiç hoş durmuyo, bende farklı model ve markalarda bu uygulamayı sıkça görüyorum. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 31 Aralık 2010 Paylaş 31 Aralık 2010 (düzenlendi) geçenlerde arkamdan bir golf 6 döndü sola doğru dönerken sis yandı ve direksiyonu toplayınca yavaş yavaş kısılarak söndü. merak ettiğim şey şu: acaba sislere xenon atsak kısılarak sönme olayı nasıl olur? Mustafa kardeş biliyor bu aralar kısılarak sönme işine baya bir taktım edit: sislere xenona karşıyım 31 Aralık 2010 tarihinde Fatih tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 arkadaşlar bu işi baya bir araştırdım ve servisin kesinlikle olmaz dediği "sis farlarının dönüş farı olarak kullanılması" özelliğini aktif ettim. direksiyonu sağa çevirince sağ sis farı yanıyor sola çevirince sağ taraf kısılara sönüyor ve ışığı sola aktarıyor. bence çok güzel bir özellik, çok hoşuma gitti... VAG COM VCDS fonksiyonu ile biraz kurcalayınca yapılıyor. ayrıca araca sis farları üzerinden hafif kısık seviyede gündüz farı özelliğini de kodladım. videoları ve görüntüleri bir ara müsait olduğumda paylaşırım. hepinize iyi günler... Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 8 Aralık 2011 Paylaş 8 Aralık 2011 arkadaşlar bu işi baya bir araştırdım ve servisin kesinlikle olmaz dediği "sis farlarının dönüş farı olarak kullanılması" özelliğini aktif ettim. direksiyonu sağa çevirince sağ sis farı yanıyor sola çevirince sağ taraf kısılara sönüyor ve ışığı sola aktarıyor. bence çok güzel bir özellik, çok hoşuma gitti... VAG COM VCDS fonksiyonu ile biraz kurcalayınca yapılıyor. ayrıca araca sis farları üzerinden hafif kısık seviyede gündüz farı özelliğini de kodladım. videoları ve görüntüleri bir ara müsait olduğumda paylaşırım. hepinize iyi günler...Bunu Golf 4 mi yaptın? Eğer öyleyse üreticiler cidden tüketicileri kandırıyor gibi durum var, yıllar önce var olan, araçda hali hazırda bulunan teknolojileri daha sonradan aktif edip özellik gibi sunuyorlar ya da üst segmentde aktif halde oluyor çok acımasızca bir aldatmaca.Tebrikler Fatih kardeş çalışmalarından dolayı seni kutluyor burda paylaştığın için teşekkür ediyorum. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 arkadaşlar bu işi baya bir araştırdım ve servisin kesinlikle olmaz dediği "sis farlarının dönüş farı olarak kullanılması" özelliğini aktif ettim. direksiyonu sağa çevirince sağ sis farı yanıyor sola çevirince sağ taraf kısılara sönüyor ve ışığı sola aktarıyor. bence çok güzel bir özellik, çok hoşuma gitti... VAG COM VCDS fonksiyonu ile biraz kurcalayınca yapılıyor. ayrıca araca sis farları üzerinden hafif kısık seviyede gündüz farı özelliğini de kodladım. videoları ve görüntüleri bir ara müsait olduğumda paylaşırım. hepinize iyi günler...Bravo! Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 9 Aralık 2011 Paylaş 9 Aralık 2011 yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar.@Musa kardeşim golf4te yapmadım. skoda octavia scout aracımda yaptım. zira 6 ay önce servise gittiğimde yok öyle bir şey demişlerdi ben de bir arkadaşımın yaptığını söyleyince yalan söylemiş o sana diyerekten dalga geçmişlerdi.+ dediğin doğru bir çok özellik bir çok araçta var, üretici firma yeni yeni araçlar üretmek yerine özellikleri kapatıp veya açıp gönderiyor maliyeti azaltmak için.ek olarak da golf4te de bazı özellikleri açtım:-kapılar kilitlenirken ve açılırken ötme sesi (dıt dıt)-15km/h nin üzerine çıkınca kapıların otomatik kilitlenip motoru durdurunca açılması-4 camın kumanda ile otomatik kapanması (her ECU da desteklenmiyor sanırım araç 1.8 4x4 olduğu için)-göstergede emniyet kemeri ikazını açtım vs. vs...ayrıca motor yağ pompası basınç ayarından benzin pompası rölesine kadar tüm ayarları kontrol edip değiştirebiliyorsunuz veya golf4 için hafızalı koltukarlı tanıtarak geri viteste yan aynanın aşağı inmesini sağlıyorsunuz fakat hafızalı koltuk donanımı olmadığı için çalışmadı... Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 15 Aralık 2011 Paylaş 15 Aralık 2011 Tebrikler Fatih, şimdi servise gidip o yapan arkadaşa çamur atanların gözüne sokmak lazım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts