İçeriğe Yönlendir

Fiat Doblo 2 (2010-) Mercekli xenon uygulaması

Murat Türkcan

Recommended Posts

Murat Türkcan

Yeni aldığım Doblo araç için mercekli xenon uygulaması yapmak istiyorum.Bu konuyla ilgili tüm bilgilere açığım.Hangi parçaları almam lazım.Yardımlar için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583

Hocamın dediği gibi,yerinizde olsam orj. servisten 0 far alıp o farları yedeğe koyup şu anda kullanmakta olduğunuz ki onlar temiz ise cizik felan yok ise onları mercek için Şlker emal e gönderip keyfinize bakmaktır.E tabi mali açıdan biraz yüksek ama sonuç için ve ilerisi için herzaman en iyi garantili yol..Merek takıldıktan sonra far da olağan ki çok az ihtimal hatalar lker Bey in garantisinde olmuş olur.

Farlar çok güzeş bence çok yakışır.H7 ve H3 uzun kısa çift projektör mü yoksa H4 + gündüz farı mı?

post-3235-1287425764_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
H7 ve H3 uzun kısa çift projektör mü yoksa H4 + gündüz farı mı?

Toptan D1S + gündüz farı daha iyi değilmi. Mercek kısaların olduğu kısma monte edilir. Gündüz farı zaten uzunların bulunduğu kısımda. O olduğu yerde kalır. D1S uzun farın işini zaten görecektir ama istenirse uzunlara geçiş yapıldığında mercek ışığına ekstra olarak aracın kendi uzunları da kullanılabilir. Ki bence uzunlarıın merceğin uzunlarına ekstra olarak yakılması hiç iyi olmuyor. Bu sefer merceğin havası bozuluyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Toptan D1S + gündüz farı daha iyi değilmi. Mercek kısaların olduğu kısma monte edilir. Gündüz farı zaten uzunların bulunduğu kısımda. O olduğu yerde kalır. D1S uzun farın işini zaten görecektir ama istenirse uzunlara geçiş yapıldığında mercek ışığına ekstra olarak aracın kendi uzunları da kullanılabilir. Ki bence uzunlarıın merceğin uzunlarına ekstra olarak yakılması hiç iyi olmuyor. Bu sefer merceğin havası bozuluyor.

ii de hocm madem uzun projektörü bozuluor yani ampülü H4 değil bi-xenon mercek takılarak aynı zamanda uzunlara da bence çok güzel bi aydınlatma olur..Uzunlarda haavadan ziyade uzunları vede göz alması önemli değil mi? Valla bende olsa bide H3 olsa çok ii olurdu..Tabikide bu zevk meselesi yine ben uzunlarımla kimseye hava atmam heralde :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Havası bozuluyor derken cakas atma manasında atılan havayı kastetmedim. Yani bi-xenon'un pek manası kalmıyor. Mercekte uzunları yakınca zaten yeterli bir ışık oluyor. Ekstradan aracın kendi uzunlarının yanması bence çokta gerekli değil. Bu benim düşüncem tabi.

Yorum bağlantısı
Murat Türkcan

Gündüz farı uzunların içerisinde ben sadece kısaları mercekli xenon yaptırsam işimi çözer burdaki tek problem aracın uygulama yapılacağı dönemde farsız naparım.

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Gündüz farı uzunların içerisinde ben sadece kısaları mercekli xenon yaptırsam işimi çözer burdaki tek problem aracın uygulama yapılacağı dönemde farsız naparım.

ya bi hafta farsız kalcaksınız yada çıkma far alcaksınız yada 0 far alcaksınız..Orj serviste bu farların çift 700-800 lira felandır.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Aracı işlem sırasında kullanmasam da olur derseniz o zaman skıntı olmaz. Ancak araç illa lazım derseniz mecbur çıkma yada sıfır far almanız gerek.

İşte sizin aracın mercekli fara sahip olanı. Ama bu arkadaşın yaptığı biraz daha amatörce bişey olmuş Merceği bizim araçlarda kullandığımız kaliteli merceklerden değil. Kit olarak satılan merceklerden ve bunlarında kalitesi vasat derecede. Zaten görüntülerde de pek hoş durmamış.

post-3506-1287477404_thumb.jpg

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Türkcan
Aracı işlem sırasında kullanmasam da olur derseniz o zaman skıntı olmaz. Ancak araç illa lazım derseniz mecbur çıkma yada sıfır far almanız gerek.

Şşte sizin aracın mercekli fara sahip olanı. Ama bu arkadaşın yaptığı biraz daha amatörce bişey olmuş Merceği bizim araçlarda kullandığımız kaliteli merceklerden değil. Kit olarak satılan merceklerden ve bunlarında kalitesi vasat derecede. Zaten görüntülerde de pek hoş durmamış.

Ben farsız gezerim bir hafta :))

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Murat profilinde araç bilgin yanlış onu düzeltir misin ?

Uzun far aynen kalsın sadece kısa fara bi-xenon mercek uygulaması gayet güzel olur. Belki ileride sislerin yanına led'li gündüz farı olarak bişeyler ayarlanabilir. Kendin yapacaksan yedek farların üzerinde çalışman her zaman garantili olur tabi fiyatları uçuk değilse.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Ben farsız gezerim bir hafta :)

Tavsiye etmem. Sonra aracı satarken bu araç önden kazalıydı bir hafta çarpık gezdi derlerse hiç şaşırmayın. :)

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tavsiye etmem. Sonra aracı satarken bu araç önden kazalıydı bir hafta çarpık gezdi derlerse hiç şaşırmayın. :)

Gıcır gıcır arabalara nasıl kıyıyorlar hiç anlamıyorum.. :)

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Biz kıyarız.Burası GeceUçuşu..Herşey mübah :)

hem buna kıyma denmez,Şekil ve renk veriyoz sadece :flowers:

Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584
Biz kıyarız.Burası GeceUçuşu..Herşey mübah :flowers:

servet abiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii senin hondaya ne zaman mercek takıyorsun??çalışmalarını özledim :)

Yorum bağlantısı
Misafir
servet abiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii senin hondaya ne zaman mercek takıyorsun??çalışmalarını özledim :)

Vakit bulunca yapacağım.Olursa deli bişe olacak.Sürpriz :flowers:

Yorum bağlantısı
Misafir
Gıcır gıcır arabalara nasıl kıyıyorlar hiç anlamıyorum.. :p

Metrol daha yeni jeton düştü :flowers: Sen sütten çıkmış ak kaşıksınya :) Hafızayı zorlayınca vakti zamanında seninde yaptıklarını hatırladım bir an :moil:

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
Biz kıyarız.Burası GeceUçuşu..Herşey mübah :)

:flowers:

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Süleyman Yıldırım

arkadaşlar merhaba siteye yeni üye oldum çok faydalı bilgiller mevcut ellerinize saglık.

öncelikle sırayla aklımdakilerini sorayım

1 mercek markalarında fark varmıdır (bosh valeo hella) hangisi ve hangi modeli iyidir?

2-ampul neyi tavsiye edersiniz (arkamdan gelip sellektör yapan audileri deli etmek istiyorum :) )

3- montaj sırasında nelere dikkat etmeliyim kendim zaten oto elektrikçiyim

4- merceği alıp topladıktan sonra normal ds xenon ampulu ve ballast ile taksam nasıl olur ?

5-bi xenonda ballast ne tavsiye edersiniz ?

biraz çok uzun oldu ama kafaya koydum bu işi yapacagım :) yardımlarınız bekliyorum

saygılar...

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Süleyman bey merhaba hoş geldiniz :flowers:

1- Araç marka modeller arasında nasıl farklılıklar varsa mercek marka modellerinde de farklılıklar + lar - ler var.

- Bosch un selektörü biraz yavaştır ama uzun mesafeyi aydınlatmada etkilidir.

- Hella nın selektörü hızlıdır uzun mesafede Bosch kadar etkili değildir.

- Valeo , Hella ve Bosch kadar etkili bir mercek değildir , montajı kolaydır ama D1S ve D2S ampul kullanılabilir , ampul tutucusu üzerindedir ayrıca gerekmez.

2- Audi v.b araçlar gibi farlar kapalı konumda iken etkili selektör yapmak için Gen5 balast ve D1S ampul kullanmalısınız.

3- Mercek montajındaki en büyük sıkıntı far camının açılmasıdır bazı far camları açılmaz bu yüzden keserek açmak gerekir.Daha sonra halojen ampul ile reflektörden alınan referansları mercekte yakalayarak sabitlemektir.Ayrıntılar forum konularında mevcut.

4- Orjinale yakın ve sorunsuz doğru aydınlatma için D serisi OEM xenon kit kullanılmalıdır.

5- Marka önemli değil Gen5 olması yeterli :good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süleyman Yıldırım

yorum için teşekkürle mahmut bey :)

1-siz ne kullanıyorsunuz,benin için önemli olan önümdekine sellektörde etkili bir iz bırakmak ve yolu apaydınlık bir şekilde görebilmek..

2-bu d1s gen5 balast hangi araç ve modelinde çıkar.magane II araçlarından çıkan ampulleri ve balastları kullansam audiler kadar etkili olurmu?

3- far acma işi benim için çocuk oyuncagı :) meslegim geregi kafama takılan şey mercegin etrafının açık olup ışıgı oralardan kaçırması ?

birde böyle bir ilan var reklam gibi olmasın aradım konuştum kendisyle ama insan oglu nihayetinde güvenemiyorum tanıyan ve alışveriş yapmış kimse varmıdır bide mahmut bey bana şu arabanın mercegini balastını ampulunu önerirmisiniz

http://alfa.sahibinden.com/

teşekkürler.

yok araç gt degil üye olmaya ugrasırken silinip duruyordu ilk basta alfa romeo vardı boş kalmasın diye gt yazdım kim kaybetmiş biz bbulalım gtyi:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...