İçeriğe Yönlendir

Fiat Doblo 2 (2010-) Mercekli xenon uygulaması

Murat Türkcan

Recommended Posts

Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

Mercedes-benz A-B sınıf , Range Rover , Tiguan mercek kapakları Hella uyumludur ve merceği olabildiğince kapatır . Işık sızmalarının en aza indirmek için far içi karartılmalı ...

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Semih Güngören
  Mahmut Akbulut yazdı:

Mercedes-benz A sınıf , Range Rover , Tiguan mercek kapakları Hella uyumludur ve merceği olabildiğince kapatır . Işık sızmalarının en aza indirmek için far içi karartılmalı ...

tiguan mercekleri de şimşek efekti selektör yapar mı mahmut abıcım

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Soğuk sellektörde şimşek efekti daha çok D1S ampul+Gen5 balastla gerçekleşir . Sıcak sellektörde Hella diğer merceklere oranla daha hızlı tepki verir .

Tiguan Hella mercek kullanıyor ama ampul D2S yani farlar kapalı iken soğuk sellektörde şimşek efekti senin istediğin şekilde gerçekleşmez ...

Oem ampul ve balast ile Hella mercekte farlar açıkken istediğin sonuç olur.

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
  Taner Eviş yazdı:

Motor ve selenoid dedikleri aynı şey

Selenoid dediğimiz işin teknik ismi

Motor ise vatandaşın dediği.

Kablo dönüştürücusuyle ampulu ve balasti kullanabilirsiniz

kardeşim affına sığınarak düzeltme yapıyorum, çokbilmişlik olarak anlama lütfen...

motor ve selenoid aynı şey değildir. tamamen farklı mekanizmalardır. ikisinin teknik açıklaması şu an aklımda yok fakat motorlu merceklerde perde selenoide göre daha yavaş hareket ederken, selenoidde çok daha hızlı hareket etmektedir.

motorun bozulma olasılığı yüksekken selenoidin çok daha azdır...

motorda + ve - voltajlar belliyken selenoidde farketmez, akım geldiği sürece selenoid çekili kalır...

yanlışım varsa düzeltin bildiklerim bunlar...

iyi günler...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih Güngören

Zkw mercek var tavsiye edermisiniz taslar parlak camlarda hatasiz fiyat mukemmel .. .. selenoid ve motor devre yok bende yandi harbi karisti ama istedigim uzere anladigim birsey var ustten bakinca icinde diyot goruniyor simsek icin almam gereken o galiba onu anlamis gibi yapiyorum

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

E36 mı ? E46 mı ?

Semih Güngören yazdı:
Zkw mercek var tavsiye edermisiniz taslar parlak camlarda hatasiz fiyat mukemmel .. .. selenoid ve motor devre yok bende yandi harbi karisti ama istedigim uzere anladigim birsey var ustten bakinca icinde diyot goruniyor simsek icin almam gereken o galiba onu anlamis gibi yapiyorum
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Bak hella bi xenon modellerinden birisini al model fark etmez hella şimşek gibi sellektör atar.Paran varsa oem d1s gen5 balast ampul takımı al bosch ya da hella fark etmez.Param yok şu an için dersen kablo dönüştürücü ve 2 tane d2s ampul almalısın.Bi xenon d1s d2s uyumlu hella mercek alırsan zaten selenoid motoru altında gelir sorun olmaz.Sıkıntı sadece şurada yaşarsın.Gündüz farların yanmıyorken sellektör yapmak istersen ampullerin hemen ısınamayacağından sellektörün etkisiz kalır onun haricinde sorun yaşamazsın.

ihtiyaç listen

http://www.geceucusu.com/topic/1490-mercek-montajinda-kullanilan-malzeme-ve-araclar/

xenon bi xenon farkı

http://www.geceucusu.com/topic/2412-xenon-bi-xenon-far-nedir-nelerden-oluur/

xenon ampul seçimi

http://www.geceucusu.com/topic/2446-4300k-6000k-8000k-hangisi-daha-iyi/

mercek montaji için

http://www.geceucusu.com/topic/1875-mercek-fara-monte-edilirken-nasil-ayarlanir/

mercekler hakkında bilgi

http://www.geceucusu.com/topic/970-mercek-tipleri-resimleri-ve-teknik-ozellikleri/

Yorum bağlantısı
Semih Güngören

Zkw 2012 yaziyor model 5.20 idi galiba birde bursada bosch mercek 100 liraya cift bulmus bi arkadas selonoid kablolari var diyor çizik yokmuş

Zkw 2012 yaziyor model 5.20 idi galiba birde bursada bosch mercek 100 liraya cift bulmus bi arkadas selonoid kablolari var diyor çizik yokmuş

Yorum bağlantısı
Semih Güngören

Arşivden süper linkler ama bende bu tecrübe ve bu malzemeler yok denecek kadar az biz bildiğin kara düzen daldık konuya karıştırdım da karıştırdım :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Eğer şimşek gibi bir etki istiyorsan hella mercek seçmelisin.

Ben far taslarını kesmek için metal testerenin kesici kısmını elimle keserek kullanmıştım.

Matkap fırın ya da ısı tabancası saç kurutma makinası

işini görür.

Yorum bağlantısı
Semih Güngören

Fırın kırmızı sıvı conta Spatula maket bıçağı sprey boya Zımpara var bende yapacam koydum kafaya .. farın birini açtım karartma uyguladım olacak olacak ..

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Sık dişini mercekleri oturturken dikkat et birkerede en iyisini yap düz olsun.

Yorum bağlantısı
Semih Güngören
(düzenlendi)

Bugün bu farları buldum Mercedes ait .. far ayakları ayakları komple kırılmış tamiri imkansız 300 lira değer biçti ampulleri yok mercekler sağlam üzerinde beyinlerde var farların .. Satıcı adam beyinler sağlam ampuller patlak o yüzden söküldü dedi fakat soğuk bir esnaftı nasıl test edebilirim sağlamlığını çifte 300 istiyor tek eksik ampul farda fakat beyinler saglam mi aklimdaki soru

post-7914-0-83097300-1423072347_thumb.jp

tarihinde Semih Güngören tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
taner eviş
  Fatih Özbaş yazdı:

kardeşim affına sığınarak düzeltme yapıyorum, çokbilmişlik olarak anlama lütfen...

motor ve selenoid aynı şey değildir. tamamen farklı mekanizmalardır. ikisinin teknik açıklaması şu an aklımda yok fakat motorlu merceklerde perde selenoide göre daha yavaş hareket ederken, selenoidde çok daha hızlı hareket etmektedir.

motorun bozulma olasılığı yüksekken selenoidin çok daha azdır...

motorda + ve - voltajlar belliyken selenoidde farketmez, akım geldiği sürece selenoid çekili kalır...

yanlışım varsa düzeltin bildiklerim bunlar...

iyi günler...

Her zaman bilgi bilgidir .

Düzeltme için teşekkürler.

Biz de öğreniyoruz sayenizde :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay
  Semih Güngören yazdı:

Bugün bu farları buldum Mercedes ait .. far ayakları ayakları komple kırılmış tamiri imkansız 300 lira değer biçti ampulleri yok mercekler sağlam üzerinde beyinlerde var farların .. Satıcı adam beyinler sağlam ampuller patlak o yüzden söküldü dedi fakat soğuk bir esnaftı nasıl test edebilirim sağlamlığını çifte 300 istiyor tek eksik ampul farda fakat beyinler saglam mi aklimdaki soru

bunlar merco farı ve bunlar bosch mercek olması lazım.Yanında birtane ampul olacak ayrıca xenon beyinlerine elektrik vermen gerek biraz zor işin kabloları varsa kolay ama.ayrıca ampul patlak diye koskoca farı değiştirmezler.

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
  Semih Güngören yazdı:

far niye alıyosun ki kardeşim 1 takım yeni hella bi xenon mercek alsana...

Yorum bağlantısı
Semih Güngören
  Fatih Özbaş yazdı:

far niye alıyosun ki kardeşim 1 takım yeni hella bi xenon mercek alsana...

Mercek lazım ve merceklere şapka da uzerınde var ustelık balastlarda farların uzerınde mevcut yanı bır tek ampul almam gerekıyordu kendı farlarıma geçirmek için .. bıraz once elektrıkcı bı abımızden rıca ettim denedık balastlar göz kırpıyor ve elektrık verdıkten sonra 20 sn kadar gec yanıyor farlar o yuzden

yenı tip hella mercek arıyorum ds2 buldum d1s de ayarladım gıbı sız hangısını onerırsınız

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

yeni nesil hella bi xenon mercek d1S ten başkasına bakmayın. ampul tutucuları üzerinde olsun.

Yorum bağlantısı
Semih Güngören
  Fatih Özbaş yazdı:

yeni nesil hella bi xenon mercek d1S ten başkasına bakmayın. ampul tutucuları üzerinde olsun.

d2s mercekler daha çok satışta ampul tutucusu mu var bide allahımm eyyvvaahh bilmememden kaynaklı olarak malzeme lısteme hep yenı bır eksık eklenıyor :) sızlerın sayesınde yapacagım artık guvenıyorum kendıme ve sızın tecrubelerınızden verecegınız bılgılere

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
(düzenlendi)

D1S ve D2S lerin hepsinin de ampul çentikleri ve odakları aynıdır yani 2 ampulle de rahatlıkla kullanabilirsiniz. aradaki fark yeni hella ve eski hella olmasıdır. bir tanesinin iç reflektörü mat iken diğeri parlak kromdur daha iyi aydınlatma sağlar. ben ikisinden de kullandım, memnun kaldım, yalnız daha da yeni hellalarda kesilme çizgileri daha düz ve kısa o da sadece görsellik açısından güzel oluyor, hella nın d1s modelinin en yenisini almanızı tavsiye ederim... arkası telli değil de ampul tutuculu olan. sadece ampul tutucuları çifti 100TL falan ama mercekle birlikte ikisini 200e alırsınız... dikkat edin merceğiniz islenmemiş, kararmamış olsun.

bulduğunuz merceklerin linklerini atın yorum yapalım. kolay gelsin.

ek olarak da doblonun farları baya geniş arka taraf da sıkıntı olmayacaksa, reflektörünüz sağlamsa neden FX-R mercek düşünmüyorsunuz... onlar efsanedir, benim çok isteyip de yapamadığım mercektir, bu konuda Mahmut Akbulut arkadaşımız daha bilgili o size yardımcı olur...

forumdan da Erkan dı sanırım onda hazırda vardı FX mercekler onunla iletişime geçebilirsiniz.

tarihinde Fatih Özbaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Semih Güngören

ben istıyorum kı guzel olsun ama maliyet bütçesi kısıtlı ne kadar düşük olursa o kadar iyi benım için ama masraf bir değilki hiç hesapladığım gibi olmadı ha bire yenisi ekleniyor listeme :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Semih ben satıyorum tutucu çifti 30 tl merak etme :) okadar pahalı değiller.

Ayırca forumda 2 kişi satıyor.Malzemelerını alacağın yerede sor ellerinde varsa ucuza kapatmaya bak.

Yorum bağlantısı
Semih Güngören

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-xenon-mercek-bosch-bi-xenon-110663615/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-bosch-bi-xenon-mercek-d1s-d2s-ampul-uyumlu-81792772/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-xenon-mercek-hella-bi-xenon-d2s-d1s-113764349/detay/

galiba merceklerı bu arkadastan alıcam '' ılker kemal '' bu üç mercek arasında fark nedır 2 adet bosch var fıyatlar farklı ama bılemedım bu merceklerde tutucu ıhtıyacı olacak mı hangısını daha kolay baglayabılırım ve ıyıdır malum butce asırı kısıtlı sımsek selektor ve aydınlatma cızgısındekı netlık verecegınız bılgıler ıcın hadı kolay gelsın :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...