İçeriğe Yönlendir

Fiat Doblo 2 (2010-) Mercekli xenon uygulaması

Murat Türkcan

Recommended Posts

Semih Güngören

istedığım olayı bu merceklerde veya bu arkadasın ılanlarında bulup yazabılırsenız sevınırım :soshelp:

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

son merceği seçersen bir tutucuya ihtiyacın yok ama ilk merceği seçersen ufak bir tadilat yapman gerekecek o da merceğin arkasındaki tutucuyu çıkartıcaksın onun yerine oraya pul koyup tutturacaksın. Ama flash gibi patlama efektini sadece helladan elde edersin.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Güle güle kullan.

Aynı kişiden diğer ihtiyacın olan parçaları sorabilirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oktay Toker

Şimşek sellektörü için masrafı arttıran balastın versiyonu en önemli unsur olduğunu atlamayınız.Mercek ikinci plandaki önemli bir unsur olarak kalıyor

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Kasım Ural

SELAMLAR 

daha önce iki aracımada mercek vs. uyguladım fakat bu aracımın far içi kareye yakın olduğu için yuvarlak klasik mercek değilde 

audi q5 tarzı kare mercek uygulamak istiyorum fakat merceklerden türkiyede bulamadım.

önerive yardımlarınızı bekliyorum

ww2.thumb.png.83117bd1aa240cb2a3f753aad2ss1.thumb.png.1c775344aa639ec886483364da

Yorum bağlantısı
Kasım Ural

14 saat önce, Coşku Arşiray yazdı:

bu tip mercekleri ebay de yada aliexpress te satıyorlar.

hmm nasıl yapsak ki bi kaç çıkmacı gezeyim bakalım

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Oktay Toker
(düzenlendi)

Ankara'dan bir arkadaşımızın 2013 Doblo aracı için sıfır far alınarak,Hella bi-xenon mercek,Bosch Gen5 balast,Philips D1s xenon takımı,Uzun hüzme kısmına Mercedes afl farda kullanılan Bosch servo sistem bi-xenon merceğin perde yapısını uzuna sabitleyerek,H7 ampule uyumlu sabitleme yapılıp montajı yapıldı.Bmw fardan çıkan orijinal Angel ve şapka takımı,Mercedes serisi araç farlarında kullanılan sinyal reflektörüne crea 5000k 3535 serisi çoklu akım desteği olan ledler ile gündüz farı ve sinyalde amber 3535 1/3 watt led kullanarak seguentel tarz yanış işlevini yapacak devre tasarımı yapılıp,far içi çerçevede krom tabanıda yarı siyah şekilde görselleyerek Rabbimin izni ile tamamen kullanıcı arkadaşımızın her parçaya bütün çalışmöalarımda olduğu gibi onayı alınarak toplandı,montajı yapıldı.

Farda 3 ayrı marka mevcut.All patentli Mako ve kutudada magnet marelli yazıyordu.Farın birini açmak biraz zor oldu lakin digerini açmak yan sanyi farlardan bile kolay oldu.Tek noktadan kastırınca cam birden yerinden silikonu bırakıp çıkıverdi.

Bu araçta arıza ışık metodu gündüz farı ampulü olarak sanırım biraz daha farklı işlenmiş.Diğer yeni araçlara uyguladığım modul bunda işlemedi.Yeniden uyarlama yapmam gerekiyor.Şu an sağ farda sorun yokken her şeyi ile aynı olan sol far yapısında arıza ışığı alakalı sorun var.Sonucu bilahire yazacağım.

0088.jpg

0090.jpg

0320.jpg

0340.jpg

0622.jpg

0623.jpg

0629.jpg

0631.jpg

0632.jpg

0633.jpg

0634.jpg

0638.jpg

0639.jpg

0642.jpg

0644.jpg

0645.jpg

0646.jpg

0647.jpg

0648.jpg

0649.jpg

0650.jpg

0651.jpg

0652.jpg

0653.jpg

0655.jpg

0659.jpg

0663.jpg

0670.jpg

0673.jpg

0674.jpg

0675.jpg

0676.jpg

0677.jpg

Video.Gündüz farı ışığını aza indirip çekim yapamadım,Sonra arkadaşımız bilahire çekerim yollarım dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=NU9eZVlXd9k

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...