Fatih Özbaş1679652583 28 Ekim 2010 Paylaş 28 Ekim 2010 Arkadaşlar herkese merhaba. umarın bu konu daha önce açılmamıştı. forumda konu kirliliği yaratmak istemem. Soracağım şu:Aracımda Hella Bixenon mercekler ve H1 Uzun Ampuller mevcut. Şu an için kısalar (xenonlar) açıkken de aynı mercedes BMWlerdeki gibi selektör yaptığımızda uzunlar da yanıyor fakat xenonun yanında H1 beyaz ampullerim sarı duruyor. Bugün kafama takıldı ve kararsız kaldım. Uzunlara röle takıp kısalar açıkken iptal olsunlar mı? Yoksa tüm orjinal bixenonlar birlikte yanıyor diyip kendimi teselli edeyim mi? Sizin de değerli fikirlerinizi almak istiyorum. Yorum yapan, yapmayan herkese sonsuz teşekkürler. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 28 Ekim 2010 Paylaş 28 Ekim 2010 Sellektör yapınca mercekler yanarken diğer ampül yanmasın. Mercekler sönükken sadece diğer ampül yansın. Böyle olursa çok güzel olur. Ben-xenon'un yanında yanan fardan hiç hazetmiyorum. Bmw bile beni anlamıyor. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 29 Ekim 2010 Paylaş 29 Ekim 2010 Arkadaşlar herkese merhaba. umarın bu konu daha önce açılmamıştı. forumda konu kirliliği yaratmak istemem. Soracağım şu:Aracımda Hella Bixenon mercekler ve H1 Uzun Ampuller mevcut. Şu an için kısalar (xenonlar) açıkken de aynı mercedes BMWlerdeki gibi selektör yaptığımızda uzunlar da yanıyor fakat xenonun yanında H1 beyaz ampullerim sarı duruyor. Bugün kafama takıldı ve kararsız kaldım. Uzunlara röle takıp kısalar açıkken iptal olsunlar mı? Yoksa tüm orjinal bixenonlar birlikte yanıyor diyip kendimi teselli edeyim mi? Sizin de değerli fikirlerinizi almak istiyorum. Yorum yapan, yapmayan herkese sonsuz teşekkürler. huseyin hoca xenon un yaninda sarinin yanmasini hic sevmiyo onun baya bi farkina vardim ama sole bi durum var; sen uzunlarini yakinca zaten farlarini kimse goremeyecek goz aldigi icin ama sari ve beyaz in uzunlarinin aydinlatmasi ve goz almasi kadar sadece xenonlari goz almasi aydinlatmasa arasinda cok fark var.uzunlarda onemli olan aydinlatma ve goz alma dikkat cekmektir benim onerim..keske bende de bi homojen ayrica ampul olaydi..ama mesela H1 homojene guzel bi ampul alabilrsin beyaza yakin bi renk tavsiyemdir.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Ekim 2010 Paylaş 29 Ekim 2010 Bu soruya tek cevap vermek oldukça zor. Çünkü kullandığın merceğin uzun performansına bağlı bir şey. Sıkça kullanılan eski hella bi-xenon performansı günümüz merceklerine oranla çok da iyi değil. Uzunları ne sıklıkta kullandığına bağlı. Bir gece halojen uzunları iptal edip sadece bixenon uzunlarını kullanarak test yap. Sonuçtan memnun isen dediğin değişikliği yapabilirsin.Yeni bi-xenon farlarda artık halojen uzun göremiyoruz çünkü optik desenleri yeterli seviyeye ulaşmış durumda. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 29 Ekim 2010 Yazar Paylaş 29 Ekim 2010 Bu soruya tek cevap vermek oldukça zor. Çünkü kullandığın merceğin uzun performansına bağlı bir şey. Sıkça kullanılan eski hella bi-xenon performansı günümüz merceklerine oranla çok da iyi değil. Uzunları ne sıklıkta kullandığına bağlı. Bir gece halojen uzunları iptal edip sadece bixenon uzunlarını kullanarak test yap. Sonuçtan memnun isen dediğin değişikliği yapabilirsin.Yeni bi-xenon farlarda artık halojen uzun göremiyoruz çünkü optik desenleri yeterli seviyeye ulaşmış durumda.valla ben de sevmiyorum sarı uzunları o yüzden beyaz ampul taktım ama o bile xenonun yanında sarı gibi duruyor. merceklerim yeni kasa E serisi mercedes in kullandığı hella marka bixenon mercekler. içleri parlak krom. sizce bu merceklerin uzun performansı nasıldır? optik desenleri yeterli seviyeye ulaşmış mıdır? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Ekim 2010 Paylaş 29 Ekim 2010 Yeni nesil ise yeterli olacaktır. Ama bunu kendi gözünle test edip görmelisin. Kişiye göre algılar değişir. Bana soracak olursan "rengini sevmiyorum" diye aydınlatma performansından asla vazgeçmem. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 29 Ekim 2010 Paylaş 29 Ekim 2010 Sellektör yapınca mercekler yanarken diğer ampül yanmasın. Mercekler sönükken sadece diğer ampül yansın. Böyle olursa çok güzel olur. Ben-xenon'un yanında yanan fardan hiç hazetmiyorum. Bmw bile beni anlamıyor. Bence sizde H4 sistemden bi-xenona geçtiğinizden dolayı, zaten halojen uzun yakma şansınız olmadığından bir savunma mekanizması oluşmuş durumda. Halojen uzunun ışık deseni ile bi-xenonun ışık deseni çok farklıdır. bi-xenon uzunları açtığınızda dahi tüm yolu aydınlatırken, halojen uzun ışığı tek bir noktada toplayarak küçük bir noktada güçlü bir aydınlatma sağlar. Bu sayede çok uzun mesafeleri aydınlatabilir. Hatta ben virajlı yollarda yol boş olsa bile uzunları açamıyorum. Çünkü tabelalardan gözüme yansıyan ışık gözümü kamaştırıyor. Bence, ikisinin bir arada kullanılması her zaman daha iyidir. Zaten kısa süreli selektörde, halojen tam parlaklığına ulaşmadığından çok belli olmaz. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 29 Ekim 2010 Yazar Paylaş 29 Ekim 2010 Bence sizde H4 sistemden bi-xenona geçtiğinizden dolayı, zaten halojen uzun yakma şansınız olmadığından bir savunma mekanizması oluşmuş durumda. Halojen uzunun ışık deseni ile bi-xenonun ışık deseni çok farklıdır. bi-xenon uzunları açtığınızda dahi tüm yolu aydınlatırken, halojen uzun ışığı tek bir noktada toplayarak küçük bir noktada güçlü bir aydınlatma sağlar. Bu sayede çok uzun mesafeleri aydınlatabilir. Hatta ben virajlı yollarda yol boş olsa bile uzunları açamıyorum. Çünkü tabelalardan gözüme yansıyan ışık gözümü kamaştırıyor. Bence, ikisinin bir arada kullanılması her zaman daha iyidir. Zaten kısa süreli selektörde, halojen tam parlaklığına ulaşmadığından çok belli olmaz.ama gene de bixenondan daha yavaş yanıp söndüğü için görüntüyü bozuyor... Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 30 Ekim 2010 Paylaş 30 Ekim 2010 görüntüyü bozuyor...Ben zaten sadece aydınlatma performansı açısından söyledim. Benim için aydınlatmadaki ilk amaç performanstır. Gösterişin benim için bir anlamı yok. Ayrıca çözümü çok basit bir problem, bir tane 87-87a röle kullanarak rahatlıkla bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 30 Ekim 2010 Paylaş 30 Ekim 2010 (düzenlendi) Eğer kullanılan mercek uzunlara geçildiğinde kişiye yeterli bir performans sağlıyorsa aynı zamanda uzunlarda tekrar halojen ampül yakmaya gerek yok.Şahsen kullandığım aracın uzunları gayet yeterli. Ayrıca farlarım açıkken sol şeritte sellektör yaptığımda, bi-xenon sistemin karşı tarafa yoldan çekilmesinin ne denli gerekli olduğuna dair verdiği işarette beni çok mutlu ediyor. Diyelim ki ne yapıp ne edip farlarıma uzunlarda yanacak şekilde ekstradan bir halojen ampül taktım. (yeter ki isteyim yapılması zor bişey değil) O zaman ortaya ne çıkacak. Hem sol şeritte sellektör yaptığımda farlarımın bi-xenon olmasından sebep diğer arabalardan farklı olduğumu hissettiğim o tatlı duygunun derecesi azalacak, hem uzunlarımın deseni bozulacak, hemde farlarıma ekstra halojen ampül uygulamasına yaptığım masraf boşa yapılan bir harcama olacak.Bunlar şu an içinde bulunduğum durum itibari ile benim izlenimlerim. Olması gereken budur diye bir şey söylemiyorum. Ama dedim ya durum bu... 1 Kasım 2010 tarihinde H tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 31 Ekim 2010 Yazar Paylaş 31 Ekim 2010 Eğer kullanılan mercek uzunlara geçildiğinde kişiye yeterli bir performans sağlıyorsa aynı zamanda uzunlarda tekrar halojen ampül yakmaya gerek yok.Şahsen kullandığım aracın uzunları gayet yeterli. Ayrıca farlarım açıkken sol şeritte sellektör yaptığımda, bi-xenon sistemin karşı tarafa yoldan çekilmesinin ne denli gerekli olduğuna dair verdiği işarette beni çok mutlu ediyor. Diyelim ki ne yapıp ne edip farlarıma uzunlarda yanacak şekilde ekstradan bir halojen ampül taktım. (yeter ki isteyim yapılması zor bişey değil) O zaman ortaya ne çıkacak. Hem sol şeritte sellektör yaptığımda farlarımın bi-xenon olmasından sebep diğer arabalardan farklı olduğumu hissettiğim o tatlı duygunun derecesi azalacakme azalacak, hem uzunlarımın deseni bozulacak, hemde farıma ekstra halojen ampül uygulamasına yaptığım masraf boşa yapılan bir harcama olacak.Bunlar şu an içinde bulunduğum durum itibari ile benim izlenimlerim. Olması gereken budur diye bir şey söylemiyorum. Ama dedim ya durum bu...kesinlikle katılıyorum Hüseyin Bey. zaten benim araya röle koymamın sebebi de bu olay zaten, halojen uzunlar işin ahengini bozuyor. mesela H4 farlı bir araca bixenon mercek taktığımızda uzun kesilme çizgizi dümdüz olurken benimkinde yuvarlak oluyor... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ekim 2010 Paylaş 31 Ekim 2010 Böyle bir konuda, Selçuk konuşunca söyleyecek bir şey kalmıyor Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 31 Ekim 2010 Yazar Paylaş 31 Ekim 2010 Böyle bir konuda, Selçuk konuşunca söyleyecek bir şey kalmıyor evet aynen öyle Yorum bağlantısı
Tahir ARIT 2 Kasım 2010 Paylaş 2 Kasım 2010 (düzenlendi) Benim araçtada bixenon var, benimkide uzun halojenler ile birlikte çalışıyor. Fakat gece sellektör yaptıgımda bixenon mercegin ışıgından ve verdiği parlama tepkimesinden halojen uzunlar belli olmuyor gözükmüyor bile 2 Kasım 2010 tarihinde Tahir Ar?t tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Altuğ 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Sellektör yapınca mercekler yanarken diğer ampül yanmasın. Mercekler sönükken sadece diğer ampül yansın. Böyle olursa çok güzel olur. Ben-xenon'un yanında yanan fardan hiç hazetmiyorum. Bmw bile beni anlamıyor. neredeyse 1 sene oldu ancak hala farlarıma dokunmadım, çıkma çift gözlü far bulamadığımdan da kaynaklı biraz bu..1) bahsi geçen sistemi nasıl çözeriz? benim de aracım H4, çift gözlü far alıp bi-xenon mercek montajı yanına halojen uzun düşünüyorum, eğer yukarıda Hüseyin Bey'in söylediği sistem mümkünse.2) bir de hazır yazmışken sorayım, h4 te bildiğimiz gibi uzunları yakınca kısalar sönüyor. bunu nasıl engelleriz? selektör yaparken kısalar sönmüyor ama direkt uzunları açınca kısalar sönüyor ne akla hizmetse.Farlarım kapalı iken uzunları açınca sistem çalışmayacak, ama selektör çalışacak,farlarım açık iken uzunları açınca kısa+uzun yanacak, selektör de yine kısa+uzun çalışacak.Çözümü nedir? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Kısalar sönükken, selektör yapınca halojen uzunlar yansın... Bu ok.. Yapılır, çoğu arabanın orjinalinde de böyledir.. Kısalar yanıkken selektör yapınca uzun halojenler yanmasın istiyorsanız, devreye ters role koymak lazım. Bu role kısalar yanınca, halojen uzunların devresini kesmeli..Role uzun halojen ampul tesisatının bir hattına bağlanır, tetiği kısa elektriğinden alır, tetiği alan role devreyi keser... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 http://www.geceucusu.com/H4ve39de-uzunlari...nmesi-t946.html Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Bence boşa uğraşıyorsunuz.. Bırakın xenonla birlikte yansın bu ampuller.. Gözünüze batıyorsa xenon renginde ampul takın, zaten bixenon merceğin yanında pek bi önemi olmayacak... Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 fctr'de okumustum.;yeni yeni araba kullanmaya baslayan kardes biraz hiz yapip yanindaki abisine donerek, "bu benim cok hosuma gitti, ayni bilgisayar oyunundaki gibi" der. abiden kisa ve net cevap, "evet, ama bunda sadece tek canin var"trafikte uyuzluk, zitlik, saka, hirs yahut sinirlenme yaralanma yahut ölüm getirir.! birilerinin yanlisina lutfen yanlisla cevap vermeyelim. o yanlisi yapan birgun en yakininiz dahi olabilir... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Aralık 2010 Paylaş 5 Aralık 2010 trafikte uyuzluk, zitlik, saka, hirs yahut sinirlenme yaralanma yahut ölüm getirir.! birilerinin yanlisina lutfen yanlisla cevap vermeyelim. o yanlisi yapan birgun en yakininiz dahi olabilir... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 fctr'de okumustum.;yeni yeni araba kullanmaya baslayan kardes biraz hiz yapip yanindaki abisine donerek, "bu benim cok hosuma gitti, ayni bilgisayar oyunundaki gibi" der. abiden kisa ve net cevap, "evet, ama bunda sadece tek canin var"trafikte uyuzluk, zitlik, saka, hirs yahut sinirlenme yaralanma yahut ölüm getirir.! birilerinin yanlisina lutfen yanlisla cevap vermeyelim. o yanlisi yapan birgun en yakininiz dahi olabilir...bütün kalbimle katılıyorum. Yorum bağlantısı
Emre Keten 10 Aralık 2010 Paylaş 10 Aralık 2010 (düzenlendi) haklısınız mesela bunun önemini bugün anladım 2 araba gidiyoruz önde arkadaşım arkada ben beni bir pejo solladı ortamıza geçti arkadaşı sollıyacaktı oda hızlandı ortadaki araç sellektörü açtı bıraktı öyle uyuzluk olsun diye bende yaktım uzunları bi-xenon artı uzunlaradada xenon var reflektörde resmen kör oldu ama yeni yaptığım farlarda dediğim sistem olucak sadece bi-xenon farlar uzun reflektör boş kalıcak. ileride belki uzun merceği takarımİyide sayın Bektaş Burada hata sizin arkadaşta değilmi öncelikle En nefret ettiğim şey göre göre uzunları kapatmadan karşınızdan gelen sürücü ile normal normal giderken siz sollamaya çıkınca hızlanıp siz vaz geçince yavaşlayan sonra tekrar sollayayım dediğinizde tekrar hızlanarak yol vermeyen sürücü Kusura bakmayında yanlışı ilk sizin arkadaş ateşlemiş 10 Aralık 2010 tarihinde Emre Keten tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts