Enes Yoldaş 31 Ekim 2010 Paylaş 31 Ekim 2010 Arkadaşlar, aracımı yıkadıktan sonra farkettim de sağ sis farın da buhar oluşmuş. Sizce neden olmuş olabilir bunu nasıl düzeltebilirim? cevabınız için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Kasım 2010 Paylaş 1 Kasım 2010 su sızmıştır içine başka açıklama yapılabilirmi bilmiyorum.cam ile kasasını birleştiren civata yada tırnak gevşemiş olabilir. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Kasım 2010 Paylaş 1 Kasım 2010 Yıkamadan sonra buğu oluşması normal bir durumdur. Kendi kendine yok olduysa sorun yok demektir.http://www.geceucusu.com/Farlar-neden-bugulanir--t2677.html Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 1 Kasım 2010 Paylaş 1 Kasım 2010 benzer bir durum benimde basıma gelmişti 6-7 ay sorunu çözemyince değiştirmiştim..neler etmedim ki..delik açtım tüm delikleri kapattım olmadı..en güzeli değişim olacaktır..kolay gelsin.. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 1 Kasım 2010 Paylaş 1 Kasım 2010 (düzenlendi) Bence bunun iki sebebi olabilir.1- Farlar yan sanayi kalitesiz ürün olduğu için2- Montajda yapılan bir hata.Bu tür parçalar orjinali pahalı olduğu için yan sanayi olarak kullanılıyor. Ama ne olursa olsun özellikle aydınlatma konusunda yan sanayi ürünler kişinin beklediği performası sergileyemiyor.Sislerinizin fotosu varmı? 1 Kasım 2010 tarihinde H tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 1 Kasım 2010 Paylaş 1 Kasım 2010 Sayın Dostlar ,Daha öncede bahsettiğim gibi 10 gün kadar önce bir ton para verip Bi-Xenon far grubu satın aldım. 3 gün önceki yağmurlarda sabah işe geldiğimde her 2 farın köşelerinde buğulanma belirdi. Satıcı ile irtibata geçtim ve değişim yada iade edebileceğimi söyledi. Ancak yanlış anlamadıysam eğer buğu kendiliğinden gidiyorsa bu normal bir durum şeklinde bilgi verilmiş ( Bende kendiliğinden gidiyor ) . Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz. ?? Daha önceki aracımda 7 sene kullanmama rağmen buğu vs olmuyordu ve far ayarı için gittiğim ustayı aradım onun söylediğide olmaması gerektiği yönünde ...Tşk. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Kasım 2010 Paylaş 2 Kasım 2010 Kendiliğinden gidiyorsa hava sirkülasyonu düzgün çalışıyordur, ellemeyin. Buğulanma durumu araca ve farın dizaynına göre değişir. Farın şekli bile herşeyi değiştirebiliyor. Farı üreten firmanın ısı dağılımını ne kadar iyi tasarladığına, ne kadar gerçek hayatta test ettiğine bağlı birşey."Olmaması gerekir" diye bir şey söylenemez, aracın içinde de camlarda buğu olmaması gerekir o zaman. İç ve dış ısı farkının yüksek olduğu yerde buğu olur. Önemli olan şey nasıl bir sirkülasyon ile nemin ve ısının dengeleneceğidir. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 2 Kasım 2010 Paylaş 2 Kasım 2010 Kendiliğinden gidiyorsa hava sirkülasyonu düzgün çalışıyordur, ellemeyin. Buğulanma durumu araca ve farın dizaynına göre değişir. Farın şekli bile herşeyi değiştirebiliyor. Farı üreten firmanın ısı dağılımını ne kadar iyi tasarladığına, ne kadar gerçek hayatta test ettiğine bağlı birşey."Olmaması gerekir" diye bir şey söylenemez, aracın içinde de camlarda buğu olmaması gerekir o zaman. Şç ve dış ısı farkının yüksek olduğu yerde buğu olur. Önemli olan şey nasıl bir sirkülasyon ile nemin ve ısının dengeleneceğidir.Zamanla farın içinde leke oluşacak.. Doğrumu ?? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Kasım 2010 Paylaş 2 Kasım 2010 Oluşucaktır ama dibinden bakmadığın sürece dikkat bile çekeceğini sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 2 Kasım 2010 Paylaş 2 Kasım 2010 Oluşucaktır ama dibinden bakmadığın sürece dikkat bile çekeceğini sanmıyorum.tşk. Yorum bağlantısı
Enes Yoldaş 11 Kasım 2010 Yazar Paylaş 11 Kasım 2010 (düzenlendi) Yıkamadan sonra buğu oluşması normal bir durumdur. Kendi kendine yok olduysa sorun yok demektir.http://www.geceucusu.com/Farlar-neden-bugulanir--t2677.htmlSelçuk Bey, yıkadıktan 1-2 gün sonra tekrar kontrol ettim hala buğulanma geçmemişti.Bence bunun iki sebebi olabilir.1- Farlar yan sanayi kalitesiz ürün olduğu için2- Montajda yapılan bir hata.Bu tür parçalar orjinali pahalı olduğu için yan sanayi olarak kullanılıyor. Ama ne olursa olsun özellikle aydınlatma konusunda yan sanayi ürünler kişinin beklediği performası sergileyemiyor.Sislerinizin fotosu varmı?Hüseyin Bey, 1- Farlar yansanayi maalesef..2- Montajını kendi toyota servisinde yaptırmıştım. Hata da olabilir... Aydınlatma ise gayet başarılı. :)Buyrun resim;Ayrıca arkadaşlar kendi yöntemlerim ile bu buğu' yu gideremez miyim? Aslında servise götürmek istiyorum ama serviste sislerin montajını yaptırdıktan sonra faturada ek olarak şunu belirtmişlerdi, " Sis farı ve sis düğmesi ile ilgili oluşacak arızalardan, servisimiz sorumlu değildir." Ne dersiniz ? 11 Kasım 2010 tarihinde Enes Yolda? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 Kendi yöntemlerinle buğuyu engelleyebilmenin bir sürü yolu var, hangisinde tutturacağın belli değil. Buğunun dışarı atılacağı sirkülasyon kanalı (ya da kanalları) olması lazım farın arkasında, açık olduğundan emin ol. Sis farları toz-su-çamura daha çok maruz kalabilirler.Farın içeriye su sızdırıyor olabilir, bu su kolayca buharlaşamaz. Farları sök, kapağını açık tutup buhar yok olduktan sonra birleşme yerlerini ve kablo-vs girişlerini silikonla. Yine yıkayarak buğu olup olmadığını kontrol et.Far içeri su sızdırmıyorsa , havalandırma kanalları açıksa olay çok bilinmeyenli denklem haline gelmiş demektir. Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 1 Ekim 2014 Paylaş 1 Ekim 2014 Merhabalar, bu eski konu üzerinden devam etmek istedim. Ben de aracı yıkarken farım 1 kez buhar yaptı sonra o kadar yağmura rağmen hiç buharlanma olmadı. silikon takviyesi yapmama gerek var mı ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 4 Ekim 2014 Paylaş 4 Ekim 2014 Merhabalar, bu eski konu üzerinden devam etmek istedim. Ben de aracı yıkarken farım 1 kez buhar yaptı sonra o kadar yağmura rağmen hiç buharlanma olmadı. silikon takviyesi yapmama gerek var mı ?Hayır. Oluşan buhar doğal bir durum, yokolması da herşeyin yolunda olduğunu gösteriyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts