Kamil Önal 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 dijital olan tempramın iç tum işıklandırmasını led yapıcagım ilk olarak kadrandan başladım iç kısımında olan yeşil filmleri cıkardım ve ciltcilerde satılan beyaz plastik aldım ve yesil olan filmlerin boyutlarında aynı şekilde kestim piyasada renk degişimi yapanların renk patlaması vardı gördügüm kadari ile onlar filmleri cıkarıp tekrar film yapmıyorlar bende biraz kalın ve koyu secmişim galiba birazdaha saydam olanıylada deniyecegim burdaki resimlerde araca monte edilmemiş şekilde ve en üst dijital folyede eskisi yenisini aldım ama işler bitsin yapıştıracagım sökmeden önce hararet sorunu ve tüm kapıları acık gösteriyordu dijital gösterge de köndansatörleri degiştirdim bu sorunlarda cözüldü 10 mikrofarat 63 volt ---- 2 adet 100 mikrofarat 25 volt ---- 2 adet 1 mikrofarat 63 volt ---- 1 adet 1000 mikrofarat 16 volt ---- 1 adet 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 (düzenlendi) elinize sağlık.gayet güzel olmuş. çocuk yorganını bari kirletmeseydin be üstad. dikkatli bakılırsa altlarda parlamalar mevcut bunlar normal.led ışığı direk vuruyor.bizim araçlardaki kadran pleksi ile aydınlatmaya çalışılıyor ve sayıların renkleri boya ile yapılmış.bu nedenle sizdeki gibi renk kağıdı olmaz.bu kağıt sadece lcd ekranlı göstergeler için şarttır.istediğiniz renk koyup beyaz ledle aydınlatın her seferinde güzel görünür.bu kağıt ve lcdnin yapısında bulunan yalıtım kağıdı ışığı kıracak şekilde tasarlanmıştır.sizin kullandığınız saglıklı olmaz ama iş görür.sahne aydınlatmalarında kullanılan fonomen miydi neydi öyle bir ismi var.o kağıtlardan bulun farkı göreceksiniz.epeyce yüksek bir ısıya kadar renk değişimi yapmıyor bu kağıtlar.burda çalışmam var.resimler kötü ama anlaşılıyor.http://www.geceucusu.com/index.php?showtop...amp;#entry32076 3 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Sigara içerek kendimize ve çevremize ciddizarar veriyoruz.. Nasıl bırakacağız bunu.. Çalışma çok güzel... Şlk fırsatta araç üstünde de görelim... Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Güzel çalışma olmuş. Emeklerinize sağlık. Değmiş doğrusu.. Yorum bağlantısı
Kamil Önal 4 Aralık 2010 Yazar Paylaş 4 Aralık 2010 (düzenlendi) elinize sağlık.gayet güzel olmuş. çocuk yorganını bari kirletmeseydin be üstad. dikkatli bakılırsa altlarda parlamalar mevcut bunlar normal.led ışığı direk vuruyor.bizim araçlardaki kadran pleksi ile aydınlatmaya çalışılıyor ve sayıların renkleri boya ile yapılmış.bu nedenle sizdeki gibi renk kağıdı olmaz.bu kağıt sadece lcd ekranlı göstergeler için şarttır.istediğiniz renk koyup beyaz ledle aydınlatın her seferinde güzel görünür.bu kağıt ve lcdnin yapısında bulunan yalıtım kağıdı ışığı kıracak şekilde tasarlanmıştır.sizin kullandığınız saglıklı olmaz ama iş görür.sahne aydınlatmalarında kullanılan fonomen miydi neydi öyle bir ismi var.o kağıtlardan bulun farkı göreceksiniz.epeyce yüksek bir ısıya kadar renk değişimi yapmıyor bu kağıtlar.burda çalışmam var.resimler kötü ama anlaşılıyor.http://www.geceucusu.com/index.php?showtop...amp;#entry32076mavilerde film yok beyazlarda var ve beyazlarda patlama yok ugrasıyorum hala ama orjinelindede patlamalar var 4 Aralık 2010 tarihinde Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 (düzenlendi) mavilerde film yok beyazlarda var ve beyazlarda patlama yok ugrasıyorum hala ama orjinelindede patlamalar varparlamalar önlemenin yolu ledleri yan yerleştirmekle önlenir.fakat buda fazla led demektir.yada smd led kullanacaksınız bu yarı yarıya azltır.ama parlama olur.normal led ile aydınlatma yapılacak yer arasında en az 1cm boşluk lazımki direk gelen ışığı absort edebilsin.smd ledde bu yarım santime iniyor.lcd monitörlerde böyle yapılmış.led direkt ışığını vermeyecek verirse parlama oluyor.kullandığınız smd ledli ampul küçük tipte buda ışığın genişleme olasılığını azaltıyor.smd 5050 olursa çok daha iyi olur.şuda olabilir.kullandığınız ledli ampulü biraz daha geride kalacak şekilde yerleştirebilirseniz.iç ayna tasarımını kullanabilirsiniz ve parlama daha az görünür hatta görünmeyebilirde. 6 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 şuda olabilir.kullandığınız ledli ampulü biraz daha geride kalacak şekilde yerleştirebilirseniz.iç ayna tasarımını kullanabilirsiniz ve parlama daha az görünür hatta görünmeyebilirde.Hep buna dikkat etmişimdir.. ledler biraz geriye monte edildiğinde tane tane görüntüsü kayboluyor.. Bazı uygulamalarda da, plaketin tersine led taktığım olmuştur.. Aynayı kullanmak için Yorum bağlantısı
Misafir 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 (düzenlendi) Böylemi (nostalji yapalım ) 6 Aralık 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 (düzenlendi) iç yansıtıcıyı kullanmak diye buna derim ben.süper uyğulama olmuş. 6 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 Böylemi (nostalji yapalım )Aynen böyle Ama ben olsam.. Şeridi yapıştırdığım yeri krom yada siyaha boyardım.. şeridi göstermezdim... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Aralık 2010 Paylaş 7 Aralık 2010 Aynen böyle Ama ben olsam.. Şeridi yapıştırdığım yeri krom yada siyaha boyardım.. şeridi göstermezdim...acemiliğine ver emmi.olacak o kadar Yorum bağlantısı
Misafir 7 Aralık 2010 Paylaş 7 Aralık 2010 Yani.Hatırlamıyormusun ne kazık sorular soruyordum çömezken Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Aralık 2010 Paylaş 7 Aralık 2010 Yani.Hatırlamıyormusun ne kazık sorular soruyordum çömezken Kim çömez.. sen mi.. Eminim ki, çocukken ağladığında, sussun diye elektrik veriyorlardı sana Sen bunların içinde doğmuşsun.. başka izahı yok yaptıklarının.. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Aralık 2010 Paylaş 8 Aralık 2010 (düzenlendi) Kim çömez.. sen mi.. Eminim ki, çocukken ağladığında, sussun diye elektrik veriyorlardı sana Sen bunların içinde doğmuşsun.. başka izahı yok yaptıklarının.. 8 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kamil Önal 6 Mart 2011 Yazar Paylaş 6 Mart 2011 tüm ısıklarını degiştirdim beyaz ve mavinin uyumu güzel oldu acıklamalı anlatım yapıcagım Yorum bağlantısı
Kamil Önal 17 Mart 2011 Yazar Paylaş 17 Mart 2011 tüm ısıklarını degiştirdim beyaz ve mavinin uyumu güzel oldu acıklamalı anlatım yapıcaSelam ben bu foruma yeni katılıyorum ve çok güzel bir yer diye katıldım. Arkadaşım çok güzel olmuş bende dijital göstergemi söktüm tamirini yaptım ve beaz ledle donattım. Yalnız klima ve kontrol kollarına gelince onu başaramadım nasıl yaptığını açıklarmısın rica etsem bende klima göstergesini mavi beyaz yapmak istiyorum. Ampullerini nerden bulacaz o küçüklükte renkli ampul varmı bilmiyorum en kısa zamanda yardımcı olursan sevinirim saygılar ELEKTŞRONŞK MAZEMESŞ SATAN YERLERDE KÜCÜK LEDLER VAR DŞJŞTALŞ led yapman icin + - bul ledlere direc baglıyarak tak kollar saten led ama yesil o kücük ledlerle bire bir uyuyorkolu sökmek için kolun tırnak kısmını sök icinde mil var cektinmi dagılıyor eyer sokemesen yaz Yorum bağlantısı
sun_ray2050 22 Mayıs 2011 Paylaş 22 Mayıs 2011 tüm ısıklarını degiştirdim beyaz ve mavinin uyumu güzel oldu acıklamalı anlatım yapıcagım great job Kamil i want know how can you convert Steering Column Switch light to blue is this column have LED or what?thanks Yorum bağlantısı
Ahmet Köse 6 Temmuz 2015 Paylaş 6 Temmuz 2015 Tempramın Gösterge ışıklarını beyaz yapmak istiyorum nasıl ve nereden başlamalıyım? Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 2010 senesinde yapan arkadaş ilk olarak kadrandan başladım demiş, bence siz de kadranı dağıtmakla işe başlayabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 Led aydınlatmayı hazır led ürünlemi yoksa elde dizayn ilemi yapma aşamasında öncelikli karar sonrasında ledlerin temini ile beraber konudaki resimler eşliğinde işlemlerinizi yapabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Gökhan Uyral 2 21 Mayıs 2016 Paylaş 21 Mayıs 2016 Kullandigin mavi led ler hakkinda bilgi verebilirmisniz saygilar Yorum bağlantısı
Recommended Posts