İçeriğe Yönlendir

Fiat Tempra dijital kadran led yapımı

Kamil Önal

Recommended Posts

Kamil Önal

dijital olan tempramın iç tum işıklandırmasını led yapıcagım ilk olarak kadrandan başladım iç kısımında olan yeşil filmleri cıkardım ve ciltcilerde satılan beyaz plastik aldım ve yesil olan filmlerin boyutlarında aynı şekilde kestim piyasada renk degişimi yapanların renk patlaması vardı gördügüm kadari ile onlar filmleri cıkarıp tekrar film yapmıyorlar bende biraz kalın ve koyu secmişim galiba birazdaha saydam olanıylada deniyecegim burdaki resimlerde araca monte edilmemiş şekilde ve en üst dijital folyede eskisi yenisini aldım ama işler bitsin yapıştıracagım sökmeden önce hararet sorunu ve tüm kapıları acık gösteriyordu dijital gösterge de köndansatörleri degiştirdim bu sorunlarda cözüldü

10 mikrofarat 63 volt ---- 2 adet

100 mikrofarat 25 volt ---- 2 adet

1 mikrofarat 63 volt ---- 1 adet

1000 mikrofarat 16 volt ---- 1 adet

post-4422-1291409303_thumb.jpg

post-4422-1291409329_thumb.jpg

post-4422-1291409354_thumb.jpg

post-4422-1291409384_thumb.jpg

post-4422-1291409441_thumb.jpg

post-4422-1291410113_thumb.jpg

post-4422-1291410146_thumb.jpg

post-4422-1291410166_thumb.jpg

post-4422-1291482249_thumb.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

elinize sağlık.gayet güzel olmuş. :) çocuk yorganını bari kirletmeseydin be üstad. :p

dikkatli bakılırsa altlarda parlamalar mevcut bunlar normal.led ışığı direk vuruyor.

bizim araçlardaki kadran pleksi ile aydınlatmaya çalışılıyor ve sayıların renkleri boya ile yapılmış.bu nedenle sizdeki gibi renk kağıdı olmaz.bu kağıt sadece lcd ekranlı göstergeler için şarttır.istediğiniz renk koyup beyaz ledle aydınlatın her seferinde güzel görünür.bu kağıt ve lcdnin yapısında bulunan yalıtım kağıdı ışığı kıracak şekilde tasarlanmıştır.sizin kullandığınız saglıklı olmaz ama iş görür.sahne aydınlatmalarında kullanılan fonomen miydi neydi öyle bir ismi var.o kağıtlardan bulun farkı göreceksiniz.epeyce yüksek bir ısıya kadar renk değişimi yapmıyor bu kağıtlar.

burda çalışmam var.resimler kötü ama anlaşılıyor.

http://www.geceucusu.com/index.php?showtop...amp;#entry32076

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sigara içerek kendimize ve çevremize ciddizarar veriyoruz.. Nasıl bırakacağız bunu.. :)

Çalışma çok güzel... Şlk fırsatta araç üstünde de görelim...

Yorum bağlantısı
Kamil Önal
(düzenlendi)
elinize sağlık.gayet güzel olmuş. :) çocuk yorganını bari kirletmeseydin be üstad. :p

dikkatli bakılırsa altlarda parlamalar mevcut bunlar normal.led ışığı direk vuruyor.

bizim araçlardaki kadran pleksi ile aydınlatmaya çalışılıyor ve sayıların renkleri boya ile yapılmış.bu nedenle sizdeki gibi renk kağıdı olmaz.bu kağıt sadece lcd ekranlı göstergeler için şarttır.istediğiniz renk koyup beyaz ledle aydınlatın her seferinde güzel görünür.bu kağıt ve lcdnin yapısında bulunan yalıtım kağıdı ışığı kıracak şekilde tasarlanmıştır.sizin kullandığınız saglıklı olmaz ama iş görür.sahne aydınlatmalarında kullanılan fonomen miydi neydi öyle bir ismi var.o kağıtlardan bulun farkı göreceksiniz.epeyce yüksek bir ısıya kadar renk değişimi yapmıyor bu kağıtlar.

burda çalışmam var.resimler kötü ama anlaşılıyor.

http://www.geceucusu.com/index.php?showtop...amp;#entry32076

mavilerde film yok beyazlarda var ve beyazlarda patlama yok ugrasıyorum hala ama orjinelindede patlamalar var

tarihinde Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
mavilerde film yok beyazlarda var ve beyazlarda patlama yok ugrasıyorum hala ama orjinelindede patlamalar var

parlamalar önlemenin yolu ledleri yan yerleştirmekle önlenir.fakat buda fazla led demektir.yada smd led kullanacaksınız bu yarı yarıya azltır.ama parlama olur.normal led ile aydınlatma yapılacak yer arasında en az 1cm boşluk lazımki direk gelen ışığı absort edebilsin.smd ledde bu yarım santime iniyor.lcd monitörlerde böyle yapılmış.led direkt ışığını vermeyecek verirse parlama oluyor.kullandığınız smd ledli ampul küçük tipte buda ışığın genişleme olasılığını azaltıyor.smd 5050 olursa çok daha iyi olur.

şuda olabilir.kullandığınız ledli ampulü biraz daha geride kalacak şekilde yerleştirebilirseniz.iç ayna tasarımını kullanabilirsiniz ve parlama daha az görünür hatta görünmeyebilirde.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
şuda olabilir.kullandığınız ledli ampulü biraz daha geride kalacak şekilde yerleştirebilirseniz.iç ayna tasarımını kullanabilirsiniz ve parlama daha az görünür hatta görünmeyebilirde.

Hep buna dikkat etmişimdir.. ledler biraz geriye monte edildiğinde tane tane görüntüsü kayboluyor..

Bazı uygulamalarda da, plaketin tersine led taktığım olmuştur.. Aynayı kullanmak için ;)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

iç yansıtıcıyı kullanmak diye buna derim ben.süper uyğulama olmuş. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Böylemi :D (nostalji yapalım )

Aynen böyle :rolleyes:

Ama ben olsam.. Şeridi yapıştırdığım yeri krom yada siyaha boyardım.. şeridi göstermezdim...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Aynen böyle :D

Ama ben olsam.. Şeridi yapıştırdığım yeri krom yada siyaha boyardım.. şeridi göstermezdim...

acemiliğine ver emmi.olacak o kadar :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yani.Hatırlamıyormusun ne kazık sorular soruyordum çömezken :)

Kim çömez.. sen mi..

Eminim ki, çocukken ağladığında, sussun diye elektrik veriyorlardı sana :D

Sen bunların içinde doğmuşsun.. başka izahı yok yaptıklarının.. :D

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
Kim çömez.. sen mi..

Eminim ki, çocukken ağladığında, sussun diye elektrik veriyorlardı sana :)

Sen bunların içinde doğmuşsun.. başka izahı yok yaptıklarının.. :D

:D:D

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Kamil Önal

tüm ısıklarını degiştirdim beyaz ve mavinin uyumu güzel oldu acıklamalı anlatım yapıcagım

p1000081j.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kamil Önal
tüm ısıklarını degiştirdim beyaz ve mavinin uyumu güzel oldu acıklamalı anlatım yapıca

Selam ben bu foruma yeni katılıyorum ve çok güzel bir yer diye katıldım. Arkadaşım çok güzel olmuş bende dijital göstergemi söktüm tamirini yaptım ve beaz ledle donattım. Yalnız klima ve kontrol kollarına gelince onu başaramadım nasıl yaptığını açıklarmısın rica etsem bende klima göstergesini mavi beyaz yapmak istiyorum. Ampullerini nerden bulacaz o küçüklükte renkli ampul varmı bilmiyorum en kısa zamanda yardımcı olursan sevinirim saygılar

ELEKTŞRONŞK MAZEMESŞ SATAN YERLERDE KÜCÜK LEDLER VAR DŞJŞTALŞ led yapman icin + - bul ledlere direc baglıyarak tak kollar saten led ama yesil o kücük ledlerle bire bir uyuyor

kolu sökmek için kolun tırnak kısmını sök icinde mil var cektinmi dagılıyor eyer sokemesen yaz

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
sun_ray2050
tüm ısıklarını degiştirdim beyaz ve mavinin uyumu güzel oldu acıklamalı anlatım yapıcagım

p1000081j.jpg

great job Kamil :flowers:

i want know how can you convert Steering Column Switch light to blue

is this column have LED or what?

thanks

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Fatih Özbaş1679652583

2010 senesinde yapan arkadaş ilk olarak kadrandan başladım demiş, bence siz de kadranı dağıtmakla işe başlayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Led aydınlatmayı hazır led ürünlemi yoksa elde dizayn ilemi yapma aşamasında öncelikli karar sonrasında ledlerin temini ile beraber konudaki resimler eşliğinde işlemlerinizi yapabilirsiniz. :good1:

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...