İçeriğe Yönlendir

H4 Uzun Kısa Far Sorunu

Işık Yavuz

Recommended Posts

Işık Yavuz

Selam arabamın sağ ön farı kısalarda sorunsuz çalışıyor ancak uzunları yaktığımda sağ taraf tamamen sönüyor ,farın soketleri ve ampulunu kontrol ettim ,her hangi bir sorun yok.

Neden yapar daha önceden H4 far ile ilgili bu tarz bir sorun başına gelen varmı?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Fatih Karaca
Selam arabamın sağ ön farı kısalarda sorunsuz çalışıyor ancak uzunları yaktığımda sağ taraf tamamen sönüyor ,farın soketleri ve ampulunu kontrol ettim ,her hangi bir sorun yok.

Neden yapar daha önceden H4 far ile ilgili bu tarz bir sorun başına gelen varmı?

Teşekkürler.

Ampulü kontrol ettiniz mi? H4 farlarda uzun ve kısa aynı ampuldür. Bir ampulde iki flaman bulunur. Kısa sorunsuz yansa da uzun far yanmayabilir. Ampulü değiştirip denemenizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

O kadar dandikmi bu araç :angry2: Normalde uzun için 2, kısa için 2 sigorta kullanılır.Sağ sol ayrıdır.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Işık Yavuz

Tekrar merhabalar faı ile neredeyse akraba oldum uzerındekı H4 ampul saglam zıra her flaman da sol farda yanıyor ılgınc olan ıse bu sorunun baslangıcı olan hadıse su sekılde gelıstı: sıcak bır temmuz aksamında ıs arkadasımın dugunune gıderken korna merasımı sırasında kornanın anıden susması ve SID ekranında sag on far algılanmadı yazısı cıktı ,sonrakı hafta bı oto elektrıkcıye gıttım kornanın yandıgını soyledı mercedes kornası dıye cın malı ıkı korna taktı ve kornalar calısmadı sıgorta kutusunu kontrol ettı ve aaa bunun sıgortasıda atmıs dedı o gunden sonra bır daha sag uzun farım hıc yanmadı daha da kotusu selektor yapınca sag kısa da sonuyor ampullerı yer degıstırdım sorun yok kabloları kontrol ettım oradan da cıkmadı kablodan kastım duy a baglanan konnektor vb. malzemeler ohm metre ıle gelen akımı olcmeye calıstım hıc bı sey anlamadım bı tuhaflık var oto elektrıkcıde sıgorta ve ampul dedı kurcalarken sag kısada kopmle gıttı sonra farı sokerek tum konnektorlerı yenıden cıkar tak yaparak duzelttım.Bu arada xwnon ısınden hıc anlamadan bır ara aksesuarcının bırı kanıma gırdı xenon yapalım dıye 200 tl gıbı bı fıyat verdı tamam tak dedım SID ekranda farlar algılanmadı gıbı bı yazı cıktı tabı benım km gostergesınde de kocaman kırmızı bı ucgen ıcınde unlem ısaretı ıle beraber o gunden sonra vaz gectım xenon olayından lakın su uzun da yansa ıyı olacak"Bu arada aksesuarcı xenon sıstemı satabılmek ıcın turlu yol denedı buna balastların ucun kondanstor takmak da dahıl ama fayda etmedı"

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

anlasilan iyi bir oto elektrikcisine denk gelmemissiniz. :D size yapabilecegim en kolay tavsiye, diger farin uzun kablosundan paralel bir kablo cekip yanmayan farin uzununa baglamaniz. her ne kadar amator bir is olacaksa da, en azindan bir baska is bilmez elektrikci ile arabanin baska taraflarini bozmazsiniz. :)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

role sorunuda olabilir.sağ ve sol için role ayrı kullanılıyor.

muhammed üstada katılıyorum.iyi bir elektrikci bulmanız şart heleki saab tan anlayan bulmanız gerekiyor.diğer fardan kabloda çekilse arıza kodu yanacaktır.geçici çözüm olur.benim mondide öyle yapmışlar. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...