Fatih Özbaş1679652583 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Arkadaşlar iç kapı kolları aydınlatmasının tamamlanmasından sonra submarine light altyapı çalışmalarına başladım. il olarak hepsiburada.com dan almış olduğum sahte mavi alarm ledinin yanıp sönen ledini çıkarıp kendi yapmış olduğum dar açılı mavi ledi 1000K ohm direnç ile sürerek yuvanın içine yerleştirdim. şimdi sırada tavan lambasının sökülmesi, kendi yapmış olduğum ledin tavan lambası içine yerleştirilmesi ve son olarak da park lambasının sigortasından +12V çekip tavan lambasına kadar götürülmesi var... Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. Fikirlerinizi bekliyorum... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 (düzenlendi) led yuvasını iyi yapmışsın ama led çok dışarda.led yuvasının ucunun 1mm içerde kalana kadar ledi içeri it.bu şekilde ışık saga sola yaıyılır vede görünüm kötü olur.tavan lambasını delerken ışığın vuracağı yere göre derecelendirmeyi unutma.sonrasında silikonlarsın.led yuvasının içinde ledi derecelendirmek zor olur. 16 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 16 Aralık 2010 Yazar Paylaş 16 Aralık 2010 led yuvasını iyi yapmışsın ama led çok dışarda.led yuvasının ucunun 1mm içerde kalana kadar ledi içeri it.bu şekilde ışık saga sola yaıyılır vede görünüm kötü olur.ben de içeri gömeyim mi diyecektim... isabet oldu çok teşekkür ederim hızlı yorum için bir de tavan lambasının resmini çektim neresini deleceğimi bilmiyorum onu da paintten falan işaretleyip gösterebilir misiniz rica etsem? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 dün senin kapı kolu sayfanda orjinal sub ledli resim vardı.onda hazır yer var.vites üzerine gelecek şekilde istiyorsan,ledi bir şekilde voltaj vererek yak.elinle tut ona göre yer tespiti yap.benim ezbere işaretlemem doğru olmaz. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 16 Aralık 2010 Yazar Paylaş 16 Aralık 2010 dün senin kapı kolu sayfanda orjinal sub ledli resim vardı.onda hazır yer var.vites üzerine gelecek şekilde istiyorsan,ledi bir şekilde voltaj vererek yak.elinle tut ona göre yer tespiti yap.benim ezbere işaretlemem doğru olmaz.peki üstadım, vites üzerine mi gelmesi makbuldür? yoksa teyibin oralara mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Ledi kesinlikle gömmelisin, ledin kendisini görmemelisin.. Şşine yarayacak yerleri aydınlatsın, teyp, vites kolu civarıan düşsün ışığı.. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 1 Ocak 2011 Yazar Paylaş 1 Ocak 2011 hala gelmedi mi ürün gelmedi abi gelse koyucam fotoları ingiltereden gelmesi 5 gün sürdü ama 1 haftadır PTT getirmiyor istanbuldan Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 3 Ocak 2011 Yazar Paylaş 3 Ocak 2011 (düzenlendi) STAGE 2 Arkadaşlar ben aracın orjinal tavan lambasını delmekten vazgeçtim ve ebay üzerinden, ingiltereden VW passat W6 modelinin orjinal tavan lambasını getirttim. Bu lambanın golf IV e birebir uyduğunu biliyordum kısmet 2011 yılınaymış 2011 in ilk projesi ile tekrar karşınızdayım Yapılanlar:Eski orjinal tavan lambasının sökülmesi.Yeni gelen lambanın dişi soketine orjinal erkek soketimizin takılması.Yeni gelen lambanın sarı W5W ampullerinin beyaz ledli olanlarla değiştirilmesi.Yeni submarine tesisatımız için kapı kolu döşemesinin sökülerek tek kablo çekilmesi.Gösterge ayar düğmesinin soketinden sökülerek paralel alınmak suretiyle hazırlanması.Yeni gelen orjinal dişi soketimizden ledler için gösterge ışıkları ayar çarkından (dimmer sanırım) + kablosunun (gri kablo) çekilmesi (klasik tesisat çekme) sanırım kaderim bu Bu uygulamayı yaparken benden yardımlarını, bilgi birikimini, araştırmalarını ve desteklerini esirgemeyen UĞUR EYİLİK arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum.Uygulama resimleri: 3 Ocak 2011 tarihinde Fatih tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 Güzel, o ampul keşke sıcak beyaz olsaymış. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 Fatih fren disklerinin orayı ne zaman ledliycen Güzel oldu ama bi ara lpg göstergesinin oralarıda bi düzeltiver Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 Güzel olmuş eline sağlık. Konsola vurmuş resmini de müsait bir zamanda bekliyorum Benim arabaya da çok istiyorum ama tavan lambasını tavanın orta kısmına koymuşlar ön kısmı boş Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 3 Ocak 2011 Yazar Paylaş 3 Ocak 2011 Fatih fren disklerinin orayı ne zaman ledliycen :DGüzel oldu ama bi ara lpg göstergesinin oralarıda bi düzeltiver abi henüz elimde silikonlu ledim yok silikonsuz ledi disklerin etrafına dönersek problem çıkarır :)LPG göstergesini halledicem zamanım yok fazla bu aralar ayrıca fren diskleri çok iyi hatırlattın boş kalmasın Güzel olmuş eline sağlık. Konsola vurmuş resmini de müsait bir zamanda bekliyorum :)Benim arabaya da çok istiyorum ama tavan lambasını tavanın orta kısmına koymuşlar ön kısmı boş hava kararınca gece resimlerini de ekleyeceğim arkadaşım. tavan lambasının orta kısmına yeterli açıyı vererek ön konsolun aydınlatılmasını sağlayabilirsin. (mesela direk aşağı değil de biraz daha ileri baktırabilirsin ledi) Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 3 Ocak 2011 Yazar Paylaş 3 Ocak 2011 birkaç gece resmi ekliyorum arkadaşlar. makinenin ayarından dolayı kırmızı renkler pek belli olmadı sönük kaldı ama şimdilik idare eder. ileride zifiri karanlıkta başka resimler eklerim. son resim de benden bonus olsun Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 hjayırlı olsun.gayet iyi olmuş .diğer ışıklar yanmazken yanıyormu bu?kırmızılık var ama diğer ışıklar yutmuş gibi. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 3 Ocak 2011 Yazar Paylaş 3 Ocak 2011 hjayırlı olsun.gayet iyi olmuş .diğer ışıklar yanmazken yanıyormu bu?kırmızılık var ama diğer ışıklar yutmuş gibi.teşekkür ederim üstadım parklarla yanıyor, parklarla sönüyor... Yorum bağlantısı
Uğur Eylik1679652571 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 bekledığım çalışma hayırlı olsun çok güzel olmuş...arabayı kullanırken falan çok daha keyıflıdır emınım bıldığım kısımlarda her zaman elımden gelen yardımı yaparım bu arada araba baya bı ışıklı olmuş sanırım yakında ekstra bı akü falanda bağlamak zorunda kalacaksın hayırlı olsun tekrardan Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 3 Ocak 2011 Yazar Paylaş 3 Ocak 2011 o lazer gibi olan şey kontağa bağlanıyor diye biliyorum yanlışım mı var yoksa?kontağa değil gösterge ışığı kısma soketinin gri renkli kablosuna bağlanıyor (göstergeleri kıstığında ledlerin de kısılması için) kontağın +12 sine de bağlanır fakat anahtarı çevirince yanar stop edince söner. gece gündüz yanar yani bu şekilde sadece gösterge ışıkları yanınca yanıyor...bekledığım çalışma hayırlı olsun çok güzel olmuş...arabayı kullanırken falan çok daha keyıflıdır emınım bıldığım kısımlarda her zaman elımden gelen yardımı yaparım bu arada araba baya bı ışıklı olmuş sanırım yakında ekstra bı akü falanda bağlamak zorunda kalacaksın hayırlı olsun tekrardan eğer led değil de taktıklarım halojen ampul olsaydı akü yetmeyecekti fakat led olduğundan kurtarıyoruz Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 Çok güzel olmuş.Aracında double dyne teyp mi var.Ona benzettim sanki Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 4 Ocak 2011 Yazar Paylaş 4 Ocak 2011 Çok güzel olmuş.Aracında double dyne teyp mi var.Ona benzettim sankiteşekkür ederim Mustafa. ewt double. Yorum bağlantısı
Recommended Posts