İçeriğe Yönlendir

VW Golf 4 (1997-2004) Kapı cebi aydınlatması

Fatih Özbaş1679652583

Recommended Posts

Fatih Özbaş1679652583

Arkadaşlar bu aralar kafayı led ile bozdum ve son aydınlatma işlerimi de tamamladım. Şu an aracın iç aydınlatmasında hiç halojen ampul kalmadı ve tamamı led oldu. Daha önceden altyapısını oluşturduğum kapı cepleri kablolarına ledlerimizi döşedik ve elim değmişken de arka kapılara da kapı altı ışığı yapayım dedim. ön kapılar hazır olduğu için fazla uğraştırmadı fakat arka kapılar için yapılan işlemler:

kapı döşemelerinin tamamen sökülmesi

emniyet kemeri sargısının hemen yanından kapı körüğünün sökülmesi ve aracın orjinal soketi yanından ekstra kablo çekilmesi

çekilen kablonun içeriden dışarıya alınması için kapı döşemesinin arkasındaki demirin sökülmesi ve yeni kablomuzun dışarı alınması

tüm civataların bağlanması

kablomuzun sabitlenmesi ve ledimizin bağlanıp yakılarak denenmesi

Arka kapılarda aracın orjinal tesisatı olmamasından dolayı kablo çekme işi zaman aldı ama hallettim...

işte resimler:

post-3331-1293638038_thumb.jpg

post-3331-1293638053_thumb.jpg

post-3331-1293638066_thumb.jpg

post-3331-1293638081_thumb.jpg

post-3331-1293638098_thumb.jpg

post-3331-1293638112_thumb.jpg

post-3331-1293638128_thumb.jpg

post-3331-1293638142_thumb.jpg

post-3331-1293638161_thumb.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

ellerine sağlık.iyi iş çıkmış ortaya.gayet güzel. :good1:

arka koltuk altı ledleri çok açıkta olmuş muhakkak zarar görecektir.onu biraz daha alta yerleştir.kapı cebindeki kare gölge ledin kartının gölgesimi?öyle ise beyaza boya bence.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
ellerine sağlık.iyi iş çıkmış ortaya.gayet güzel. :good1:

arka koltuk altı ledleri çok açıkta olmuş muhakkak zarar görecektir.onu biraz daha alta yerleştir.kapı cebindeki kare gölge ledin kartının gölgesimi?öyle ise beyaza boya bence.

teşekkür ederim üstadım. cevaplıyorum :)

arka koltuk ledlerini arkaya alamamamın sebebi metal aksam ön tarafta arka taraf ise kumaş ve altı boş, led kendini bırakıyor. arka tarafı 1.5 yıldır böyle kullanıyorum bir sorun olmadı maşallah :) ama benim de aklımda onları daha alta almak. kapı cebindeki kare ise JBL sticker i :shok:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Son fotoda arkalardan reklam kokusumu galiyor ne. :good1:

Çok güzel olmuş emeklerinize sağlık..

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
Son fotoda arkalardan reklam kokusumu galiyor ne. :good1:

Çok güzel olmuş emeklerinize sağlık..

ewt biraz reklam olmuş farkında değilim :) reklamın iyisi kötüsü olmaz :) teşekkür ederim yorumlarınız için Hüseyin Bey.

Yorum bağlantısı

Fatih senin için led manyağı oldu desek :good1: Şyi işler çıkarıyorsun ama bu kadar vakiti nerden buluyorsun? Şşler kesatmı :)

Son olarak çakma 4 motion'mu,orjinalmi ?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Fatih senin için led manyağı oldu desek :) Şyi işler çıkarıyorsun ama bu kadar vakiti nerden buluyorsun? Şşler kesatmı :shok:

Son olarak çakma 4 motion'mu,orjinalmi ?

yahu hazır ledi takmak ne kadar zaman alacakki?ama tesisat için cidden iyi uğraşmış ve çok temiz iş çıkarmış eline sağlık. :good1: dolmuşcu işi olmamış. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
yahu hazır ledi takmak ne kadar zaman alacakki?

Öyle deme...

Kapı yüzünü sökmek o kadar çok zoruma gidiyor ki... Bi söksem, kapı başı 3 mod yapacağım.. (Kapı kolu, kapı açık uyarısı, zemin aydınlatması)

Bu sebeple,

Adam sökmüş yapmış takmış... Büyük iş..

Yorum bağlantısı

Zaten tesisatı dert.Kangoo'nun şoför koltuğu içine masaj aleti yerleştirmiştim.Kumandası kapı üzerinde olacak şekilde tesisatı çektim,Kapını tesisat soketinde yer bulup hattı çekmek yarım günüm almıştı.Kapıyı menteşelerinden sökmüştüm en son.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

hakkını verdim zaten fatih üstadın. :good1: işin zor kısmı zaten tesisat.ledleri takmak kolay.

Zaten tesisatı dert.Kangoo'nun şoför koltuğu içine masaj aleti yerleştirmiştim.Kumandası kapı üzerinde olacak şekilde tesisatı çektim,Kapını tesisat soketinde yer bulup hattı çekmek yarım günüm almıştı.Kapıyı menteşelerinden sökmüştüm en son.
hele uzun yollara çıkmandan belliydi.hazırdan makina ile masaj falan haaa.:):)
Yorum bağlantısı
Uğur Eylik1679652571

çok güzel olmuş elıne sağlık.arka ayaklık aydınlatması bıraz ortada kalmış sankı.bu arada araç çakma değıl sanırım.kımse kolay kolay ön far yıkamalı tampon takmaz :good1: orjınal olanlarıda gtı ve 4motıon..zaten octavıada scout :) bı 4x4 merakı var :)

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. evet dediğiniz gibi bu aralar led manyağı olduk. şu an için H1 uzunlar haricinde aracımda halojen ampul yok. ya xenon ya da her yer led oldu :) araç orjinal 4motion. 4x4 merakım var sürmek çok keyifli oluyor artık önden çekiş arabalar bir garip geliyor :) uğur arkadaşımızın dediği gibi diğer araç da babamın onun da önden çekiş octavia vardı o da benden heveslendi 4x4 scout aldı onun da bagaj aydınlatmasını elden geçirdik. bu aralar dediğiniz gibi işler zayıf ben de dükkanda boş boş oturmak yerine bunlarla uğraşıyorum :D işlerin iyi olduğu zamanlar da inanın dayanamıyorum pazar günleri dükkana arabayı getirip yapıyorum :)ayrıca dediğiniz gibi altyapıyı oluşturduktan sonra ledlerin montajı falan kolay. o işi de şöyle bir sıralama ile yapıyorum. ilk olarak malzemeleri almadan önce araçta kablo çekilmesi gereken yerlere tesisat çekiyorum sonra öylece bırakıyorum. ertesi gün ledlerle ilgili lehimlemeleri vs... yapıyorum ve en son deneyip montaj yapıyorum. dediğiniz gibi tesisat çekmek baya bir uğraştırıyor. hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim...

çok güzel olmuş elıne sağlık.arka ayaklık aydınlatması bıraz ortada kalmış sankı.bu arada araç çakma değıl sanırım.kımse kolay kolay ön far yıkamalı tampon takmaz :) orjınal olanlarıda gtı ve 4motıon..zaten octavıada scout :) bı 4x4 merakı var :)
hadi golf ü tampondan tanıdın da octavianın scout olduğunu nasıl anladın merak ettim doğrusu :D
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
hadi golf ü tampondan tanıdın da octavianın scout olduğunu nasıl anladın merak ettim doğrusu :)

Onu da aynı yerinden.. :)

Yorum bağlantısı
Uğur Eylik1679652571
Onu da aynı yerinden.. :)

aynen öyle :) dığer konuda bagajı açık fotoğrafından tampon bellı edıyor :)

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
aynen öyle :) dığer konuda bagajı açık fotoğrafından tampon bellı edıyor :)

fotoğraflarda tampon çıkmadı diye hatırlıyorum da o yüzden sordum durun bakayım :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Oldukça başarılı bir çalışma olmuş.Tebrikler.

Kapı döşemelerini tek tek söküp kablo çekip ledlemenin ne kadar zor oldugunu çok iyi bilirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Güzel arabaymış, güle güle kullanın.. Allah esirgesin..

Yorum bağlantısı
Murat Şen

adam calısıyor abi :) maşallah kardeş on numara

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
adam calısıyor abi :) maşallah kardeş on numara

saol kardeşim Allaha razı olsun. daha iyilerini senden bekliyoruz artık :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...