Erkan Kahya 22 Aralık 2010 Paylaş 22 Aralık 2010 Aracıma xenon kit uyguladıktan sonra bir mercek merakıdır aldı gitti. Şlk önce bi-xenon bir mercek kullanıp bu zevkten mahrum kalmak istemedim, ancak reflektörün boyutlarından malesefki merceğin sığmayacağı anlaşıldı. Tabiki ben yine duramadım bixenon olmazsa bende normalini takarım dedim ve işe koyuldum.Kullanılan malzemeler-Valeo d2s mercek-Sista siyah ve rtv silikon-C serisi mercek çerçeveleri-Isıya dayanıklı boyaŞlk olarak çerçeveler merceğe büyük geldiği için spot lambanın dış kısmından bu metal parçaları hazırladım.En çok uğraştıranda farları açmak oldu Far desenini işaretledimReflektörü uygun ölçüde kesip içlerini siyaha boyadımSonra merceği yerleştirip vida ve rtv silikonla sabitledimFarı tekrar eski formuna getirip siyah silikon ile kapattım.Bunlarda gece görüntüleri 3 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Aralık 2010 Paylaş 22 Aralık 2010 eline sağlık iyi günlerde kullan.gayet güzel çalışma olmuş.sonuçta iyi görünüyor.ama son resimdeki karanlık yerde çektiğin far resmi kısa mesafede kesiliyor gibi?yoksa resimdenmi öyle görünüyor. Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 23 Aralık 2010 Paylaş 23 Aralık 2010 her sey güzel ancak reflektörü keske ısıya dayanıklı boya ile boyasaydınız..bir muddet sonra o boya ısıdan dolayı atacak ayrıca krom kalsa sanki daha hoş olacakmış 1 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Aralık 2010 Paylaş 23 Aralık 2010 Şlk sefere göre başarılı olmuşsun. Genelde 2-3 far patlatılır biri yeri diğeri göğü aydınlatır ve sonuca ulaşılır.Sende bunlar yok.Nacizane tavsiyem sağı biraz daha yukarı kaldırıp çizgiyi hizalaman. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 23 Aralık 2010 Yazar Paylaş 23 Aralık 2010 Yorumlarınız için teşekkür ederim. Evet boya ısıya dayanıklı. Şçini siyaha boyamak zorunda kaldım çünkü merceği sabitlemede kullandığım silikon kırmızı kırmızı sırıtacaktı reflektörden. Ayrıca vidalarda çok belli olacaktı. Mercek kapağı küçük olduğu için üst köşeden yinede görünüyor ama siyah boya dikkati dağıtıyor.Mercekler Valeo d2s normal mercek. Bixenon sığmayacağı için bunu kullanmak zorunda kaldım.Elimde h7 xenon kit olduğu için onu kullandım. Yinede kesilme çizgileri güzel oldu. d2s ampul kullansam belki daha güzel olabilirŞlk sefere göre başarılı olmuşsun. Genelde 2-3 far patlatılır biri yeri diğeri göğü aydınlatır ve sonuca ulaşılır.Sende bunlar yok.Nacizane tavsiyem sağı biraz daha yukarı kaldırıp çizgiyi hizalaman.Sağolun Servet bey. Tam olarak bir far ayarı yapmadım. Eskisine göre ayarlamaya çalıştım. Aşağıda kalmış olabilirler doğrudur. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Aralık 2010 Paylaş 23 Aralık 2010 Çok başarılı buldum. Ufak tefek görüntüsel değişiklikler daha iyi olabilirdi yapmadan önce buraya yazsaydın keşke. Örneğin, uzun far reflektörünün altını da siyaha boyaman hatta ön çerçeveyi de boyaman sonucunda daha güzel bir görüntü elde edilebilirdi. Onlar da sonraki revizyona kalsın. Sol merceğinde odaklama sorunu var, sanki ampul düzgün oturmamış gibi ortada koskocaman bir ışık topu var yere vuran ışıkta da belli oluyor zaten. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 23 Aralık 2010 Yazar Paylaş 23 Aralık 2010 eline sağlık iyi günlerde kullan.gayet güzel çalışma olmuş.sonuçta iyi görünüyor.ama son resimdeki karanlık yerde çektiğin far resmi kısa mesafede kesiliyor gibi?yoksa resimdenmi öyle görünüyor.Egimli yer olduğundan olabilir belki Oktay abi. Biraz daha yükseltirim şimdi farları.-10 gün önce fala başladım yapmaya. Tamamını bitirip öyle koymak istedim. Sizlere danışıp uzun reflektörünün altını boyasam daha güzel olabilirmiş. Ama dış çerçevesini özellikle boyamadım sonra çok siyah duruyor. Evet odaklama sorunu az biraz da olsa olabilir içindeki ampul h7. Şimdi gündüz resimlerinide çekeyim koyarım onlarıda. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Aralık 2010 Paylaş 23 Aralık 2010 Çok başarılı bir çalışma... Şlk seferde masa başında bunu başarmış olmanız takdire şayan.. Tebrik ediyorum, güle güle kullanın.. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 23 Aralık 2010 Yazar Paylaş 23 Aralık 2010 Çok başarılı bir çalışma... Şlk seferde masa başında bunu başarmış olmanız takdire şayan.. Tebrik ediyorum, güle güle kullanın..Sağolun..Gündüz fotoğrafları 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 23 Aralık 2010 Paylaş 23 Aralık 2010 tekrar eline sağlık. iyice bakınca merceğin arkası belli oluyor. kırmızı kötü görünüyor. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 Sağolun..Gündüz fotoğraflarıhayırlı olsun kardeşim maşallah güzel olmuş. güle güle kullan. hangi marka mercek kullandın? ampul tipi nedir? Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 elinize sağlık güzel çalışma olmuş. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 15 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2011 (düzenlendi) Arkadaşlar merhaba. Bi-xenon çalışmamı sonunda tamamladım, gerçektende bi-xenon keyfi başkaymış. Bunun yanında 2. bir projektör kullandım ki bu projektörle aydınlatma açısının iyice genişleyeceğini düşünüyorum. Ayrıca bu projektör için washer mod uygulamasıda yaptım. Park ampullerini yeri iptal olduğu için turuncu ledlerle kaş uygulamasıda yaptım.Kullanılan malzemeler:-Yeni tip hella bi-xenon projektör-TSX projektör-C serisi mercek kapakları-10 adet turuncu renli led-Denso d4 balast ve 4300k ampul-Ztech h7 kit ve 8000k ampul-Boya,silikon vs...Şki projektörde aktifkenWasher modlu TSX7812 kullanmıştım ama nedense arabaya takınca çalışmadı. Onu çıkarıp direnç sürdüm inşallah ledler patlamaz. 15 Mayıs 2011 tarihinde Erkan K. tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Anıl Gülbek 15 Mayıs 2011 Paylaş 15 Mayıs 2011 Erkan çalışmanız çok başarılı olmuş. Tebrikler iyi günlerde kullanın. Acaba aldığınız ürünlerin maliyetini kalem kalem yazabilirmisniz ben hala araştırıyorumda.Birde tsx projectör dediğiniz uzunlara takdığınız projejktör halojen ampül için midir?Yeni tip hella da kullandığınız ampül ikinci el mi? Resimleri varmı ? sanki lümen olarak düşük geldi bana koly gelsin Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Mayıs 2011 Paylaş 15 Mayıs 2011 Güzel olmuş, ikinci projektör neden ? Kısa için kullanacağını yazmışsın ama fotoğraflarda öyle görünmüyor, bir de bu şekilde kullanım doğru olmaz. Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz 15 Mayıs 2011 Paylaş 15 Mayıs 2011 Boyayı nerden aldınız acaba ben Bursada bauhouse ta göremedim onu bununla far içini komple boyasak tutar mı acaba ? Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 15 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2011 Boyayı nerden aldınız acaba ben Bursada bauhouse ta göremedim onu bununla far içini komple boyasak tutar mı acaba ?Yapı marketlerin çoğunda vardır, ben praktikerden almıştım. Far çanağını ve çerçevesini bununla boyadım.Güzel olmuş, ikinci projektör neden ? Kısa için kullanacağını yazmışsın ama fotoğraflarda öyle görünmüyor, bir de bu şekilde kullanım doğru olmaz.Teşekkürler. Kısa için kullanacağım ama daha bağlantısını yapmadım, aküden güç alıp farklı bir düğmeyle çalıştıracağım. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mayıs 2011 Paylaş 15 Mayıs 2011 Şki mercekte aynı anda yanarsa öndeki ışık deseni ve aydınlatması çok düzensiz olacaktır. Keşke 4 adet mercekte bi xenon olup, her biri içeriden ayrı yanacak şekilde tanzim edilip, bir mercek çiftinde 3000k, diğerinde 4300k kullansaydınız. Şklim modlu ilk sistem olurdu aracınızda. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 15 Mayıs 2011 Paylaş 15 Mayıs 2011 d2s 3000k varmı servet abi ?Bektaş var gibi ... http://cgi.ebay.com/ebaymotors/3000K-YELLO...sQ5fAccessories Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 15 Mayıs 2011 Paylaş 15 Mayıs 2011 Güzel olmuş, ikinci projektör neden ? Kısa için kullanacağını yazmışsın ama fotoğraflarda öyle görünmüyor, bir de bu şekilde kullanım doğru olmaz.+1Şki mercekte aynı anda yanarsa öndeki ışık deseni ve aydınlatması çok düzensiz olacaktır. Keşke 4 adet mercekte bi xenon olup, her biri içeriden ayrı yanacak şekilde tanzim edilip, bir mercek çiftinde 3000k, diğerinde 4300k kullansaydınız. Şklim modlu ilk sistem olurdu aracınızda.+1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Mayıs 2011 Paylaş 16 Mayıs 2011 Elinize sağlık. Turuncu ledleri yanlara ve aşagıya dogru yapsaydınız daha güzel dururdu sanırım. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 16 Mayıs 2011 Paylaş 16 Mayıs 2011 maşallah güzel olmuş güle güle kullanın. turuncu ledler yerine sinyal bölmesine çift duylu turuncu led/halojen ampul de takılabilirdi aslında... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Mayıs 2011 Paylaş 16 Mayıs 2011 maşallah güzel olmuş güle güle kullanın. turuncu ledler yerine sinyal bölmesine çift duylu turuncu led/halojen ampul de takılabilirdi aslında...Bende ledli yaptım.Yav led daha şık oluyor sen niye led yapmadın hala şaşırıyorum. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 16 Mayıs 2011 Paylaş 16 Mayıs 2011 Çalışma çok güzel olmuş. Ne kadar zamanınızı aldı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts