Mehmet Gökçeoğlu 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Kesinlikle sığar, ben sığdırdım ama farın arka kısmını kesmeniz gerekiyor Yorum bağlantısı
Onur Dikel 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Arka kısım kesilecek sanırım evet hocam. Deli gibi proje üretiyırum kafamdan Yorum bağlantısı
Mehmet Gökçeoğlu 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Ben uyku uyuyamadım düşünürken biliyorum o durumları 1 Yorum bağlantısı
Onur Dikel 7 Nisan 2014 Paylaş 7 Nisan 2014 Farlarım evde yatıyor, peki uzunlar için ne önerirsiniz? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Nisan 2014 Paylaş 8 Nisan 2014 Farlarım evde yatıyor, peki uzunlar için ne önerirsiniz?Bi-xenon takacağın için uzunların çok da bir önemi kalmıyor Yorum bağlantısı
Onur Dikel 8 Nisan 2014 Paylaş 8 Nisan 2014 Bi-xenon takacağın için uzunların çok da bir önemi kalmıyor Orası öyle Selçuk abi de hani ne yapılabilir. Ayrıca farlarımın resimlerdeki gibidir. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Nisan 2014 Paylaş 10 Nisan 2014 Gündüz farın var, kısaya güzel bir mercek montajı yaparsan başka bişey yapmana gerek kalmaz. Uzunlar olduğu gibi dursun. 1 Yorum bağlantısı
Onur Dikel 10 Nisan 2014 Paylaş 10 Nisan 2014 Anladım abi. Bi-xenon mercek seçmeliyim değil mi?Saygılar Yorum bağlantısı
Onur Dikel 7 Temmuz 2014 Paylaş 7 Temmuz 2014 Merhabalar saygı değer forum üyeleri,Uzun aradan sonra aracıma Dayline marka aftermarket farlarımı taktırdım. Mercekli olması dolayısı ile H1 6000k Xenon kitimi de taktırdım. Fakat ilk açılıştan sonra ampüllerin ikisinde de titreme olduğunu farkettim. Ayrıca ampül rengi yeşil gibi yanıyordu. Şimdi sizlere sorum şu;1. Ampül titremesi neden yapar? Çözüm için ne önerirsiniz? (Balast değişimi / ampül değişimi / set değişimi)2. Ampül renginden memnun değilim. Bu bağlamda set değişimi yapmam hem iş gücü hem de maliyet açısından karlı mı olacaktır?Saygılar Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 7 Temmuz 2014 Paylaş 7 Temmuz 2014 titreme varsa farların bağlantı yerlerini kontrol edin.Gevşek ya da dayanıksız malzemeden dolayı olabilir.Boşlukları doldurup sallantıyı kesmeye çalışın.Değilse sorun merceğin bağlantısından yapabilir.Bu durumda farların açılması merceğin kontrol edilmesi gerekebilir.Xenonlarınız yan sanayi malı ise üründe hasar üretim hatası olabilir.Yeni bir set ile denemenizi öneririm.Paranız varsa daha iyi bir set ile değiştiriniz.Önerim hasarlı arabalardan çıkartılan orjinal oem dediğimiz xenon kitleridir.Aracı alırken 2bin 3 bin tl ekstra istedikleri parçaları internette 300 600 tl arasında bulmak mümkün. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Temmuz 2014 Paylaş 8 Temmuz 2014 Merhabalar saygı değer forum üyeleri,Uzun aradan sonra aracıma Dayline marka aftermarket farlarımı taktırdım. Mercekli olması dolayısı ile H1 6000k Xenon kitimi de taktırdım. Fakat ilk açılıştan sonra ampüllerin ikisinde de titreme olduğunu farkettim. Ayrıca ampül rengi yeşil gibi yanıyordu. Şimdi sizlere sorum şu;1. Ampül titremesi neden yapar? Çözüm için ne önerirsiniz? (Balast değişimi / ampül değişimi / set değişimi)2. Ampül renginden memnun değilim. Bu bağlamda set değişimi yapmam hem iş gücü hem de maliyet açısından karlı mı olacaktır?Saygılar Ampul değil farın tası tıtriyor. Gökhan'ın dediği gibi bağlantı yerleriyle falan çok uğraşmanız lazım, kalitesiz bu farda da işiniz çok zor. Yaptığın modifikasyon baştan sona ziyan zaten. Sırf görüntüsü için aldığın farlarda halojen merceğe xenon kit takmışsın. Bunların hiçbirinden düzgün verim alamazsın. 6000K'nın yeşil yanması çok tuhaf, mavimsi olması lazım, garantiden değiştirtmende yarar var. 1 Yorum bağlantısı
Onur Dikel 8 Temmuz 2014 Paylaş 8 Temmuz 2014 Ampul değil farın tası tıtriyor. Gökhan'ın dediği gibi bağlantı yerleriyle falan çok uğraşmanız lazım, kalitesiz bu farda da işiniz çok zor. Yaptığın modifikasyon baştan sona ziyan zaten. Sırf görüntüsü için aldığın farlarda halojen merceğe xenon kit takmışsın. Bunların hiçbirinden düzgün verim alamazsın. 6000K'nın yeşil yanması çok tuhaf, mavimsi olması lazım, garantiden değiştirtmende yarar var.Abi kontak açıkken araç durduğu yerde titriyor. Yani titreme değil de hani ampül içindeki gazın oynaşması gibi bir şekil yansıyor yola. Aracımın camları parabolik olduğu için böyle bir far almak zorundaydım, kısmetse yakında bi-xenon işine gireceğim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Temmuz 2014 Paylaş 9 Temmuz 2014 Abi kontak açıkken araç durduğu yerde titriyor. Yani titreme değil de hani ampül içindeki gazın oynaşması gibi bir şekil yansıyor yola. Aracımın camları parabolik olduğu için böyle bir far almak zorundaydım, kısmetse yakında bi-xenon işine gireceğim.Ampulde sorun var demek ki, şimdi daha iyi anlaşıldı. Mercek montajı yapacaksan sıkıntı yok Yorum bağlantısı
Onur Dikel 9 Temmuz 2014 Paylaş 9 Temmuz 2014 Ampulde sorun var demek ki, şimdi daha iyi anlaşıldı. Mercek montajı yapacaksan sıkıntı yok Yapacağız abi kısmetse, çeviri yapıp paramı biriktirmeye başladım Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Temmuz 2014 Paylaş 27 Temmuz 2014 Çin malı kitlerdeki titreme genel olarak balast ile işlğili bir hata.Ampulden bazen yapabiliyor fakat balast bu titremeyi yaptıran tek unsur diyebilirim.Başka mbir şey ile uğraşmayın tavsiyem oem kite dönmeniz. Yorum bağlantısı
Onur Dikel 28 Temmuz 2014 Paylaş 28 Temmuz 2014 Oktay hocam cevap icin tesekkur ederim. Oem kite donecegim en kisa zamanda. Parcalari toparliyorum yavas yavas hocam Yorum bağlantısı
Onur Üstünsoy 15 Nisan 2015 Paylaş 15 Nisan 2015 Aracıma xenon kit uyguladıktan sonra bir mercek merakıdır aldı gitti. Şlk önce bi-xenon bir mercek kullanıp bu zevkten mahrum kalmak istemedim, ancak reflektörün boyutlarından malesefki merceğin sığmayacağı anlaşıldı. Tabiki ben yine duramadım bixenon olmazsa bende normalini takarım dedim ve işe koyuldum.Kullanılan malzemeler-Valeo d2s mercek-Sista siyah ve rtv silikon-C serisi mercek çerçeveleri-Isıya dayanıklı boyaŞlk olarak çerçeveler merceğe büyük geldiği için spot lambanın dış kısmından bu metal parçaları hazırladım.En çok uğraştıranda farları açmak oldu Far desenini işaretledimReflektörü uygun ölçüde kesip içlerini siyaha boyadımSonra merceği yerleştirip vida ve rtv silikonla sabitledimFarı tekrar eski formuna getirip siyah silikon ile kapattım.Bunlarda gece görüntüleri meraba bu işlemi kesmeden yapamıyoruz mu ? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Nisan 2015 Paylaş 16 Nisan 2015 meraba bu işlemi kesmeden yapamıyoruz mu ?OEM mercek montajlarında far kesilip biçilerek uygulama yapılır . Çin malı basit merceklerde dediğiniz olur ama bırakın aydınlatmayı verilen paraya bile değmediği için yorum dahi yapmıyoruz ... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts