İçeriğe Yönlendir

Fiat Doblo 1 (2000-2010) led stop

Ali Kırdar

Recommended Posts

Ali Kırdar

Arkadaşlar öncelikle herkeze merhabalar.. arabamın fren ampülünün patlaması ile başladı serüvenimiz, osram diadem serisi çift duylu ampül bulamayıp led işine başlamaya karar verdik.... yardım ve önerilerinizi bekliyorum... ilk başta farları açamadım sonra vaz geçmiştim bugün arkadaşların gazıyla tekrar deneyerek 115mm inox taş aldım 1mm kalınlıkta onunla gözümü karartıp ne olursa olsun dedim ve kesmeye başladım.. sonuç başarılı sanırım bundan sonrası çorap söküğü gibi gelmesi lazım..dediğim gibi öneri ve yardımlarınızı bekliyorum şimdiden herkezze teşekkürler...

post-874-1295725953_thumb.jpg

post-874-1295725991_thumb.jpg

post-874-1295726063_thumb.jpg

post-874-1295726103_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Kırdar

ben bu dört bacaklı ledleri merak ediyorum aslında onlar ve bağlantısı hakkında bilgi almak istiyorum.. bu ledlerin renkleri mevcut mu? mesela bağlantıyı nasıl yapcam elektronik bilgim fazla yok , forumda fren ve park lambası için bi devre görmüştüm mesela öylebi devreyi nasıl yapacağım..

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

tam led yapısına uyğun stop.,ilk tavsiyem recep yazıcı üstadımın megan için yaptığı çalışmadaki gibi tasarım.inceleyin.birde ampullerin yerine direkmen power led çalışması.park için 1 watt.stop ve geri vites falan için 3 watt power led çalışması olacak.ledler için linkler forumda mevcut.kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Ali Kırdar

forumda siyah tabanlı doğan stobu gördüm ledlerin etrafına aliminyum boru yapıştırmış bende onun gibi birşey planlıyorum ama şu an elimde led ayarlıyave plaket olmadığı için boru çapınıda mıyorum bu hafta sonu bursaya malzeme almaya gidicem inşallah bulurum kırmızı flux led sarı flux led beyaz flux led alacam ama kaçartane alacam kaç ohm direnç alamacam başka malzemelerde lazım forumda 7812 ile fren ve park yapılmasını gördüm basit birşeye benziyor bi devre falan olsa ona göre malzeme alsam. çünkü 120km yol gidecem küçük bir kasabadayım bu malzemeleri asla burda bulamam gitmişmen hepsini almam lazım.yardımlarınızı bekliyorom teşekkürler..

post-874-1295943704_thumb.jpg

post-874-1295943717_thumb.jpg

post-874-1295943758_thumb.jpg

post-874-1295943789_thumb.jpg

post-874-1295943816_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

üstadım.aliminyum boruyu sanayide rahatca bulursun hele bursada bulamaman mümkün değil.ledleri ise yine bulursun orada bulamazsan forumda linkler mevcut.online satış olarak alabilirsin.devre olarakta bu linklerde bulursun.7812 sağlıklı olmaz.onu düşünme bile.7810 product şemasını googledan indir transistör destekli olarak uyğula yada recep üstadımın lm317li şeması var sayfasında onu kullan.seçenek çok.ledleri tek direnç tek led olarakta yapabilirsin seri olarakta yapabilirsin.benim tavsiyem tek led tek direnç yapman olur yer fazlasıyla mevcut. :D

sinyal ledini turuncu al sarı alma bence. :)

boru çok zahmetli olur düşüncesindeyim.bence hazır satılan ledli uzun aydnlatmalar var.onların güzel yansıtıcılı olanları var.bunu düşün derim.borudan daha iyi olur bence.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Kırdar

son halleri biraz daha işleri var bu arada camlarını seffaf düz cam yapamıyorum belki ilerleyen bir zamanda inş..d

post-874-1299060212_thumb.jpg

post-874-1299060241_thumb.jpg

post-874-1299060266_thumb.jpg

post-874-1299060618_thumb.jpg

post-874-1299060638_thumb.jpg

post-874-1299060658_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Kırdar
  Bektaş Talay yazdı:
neden yapamıyorsunuz ? çok işi yok onun yapabilecek yerler var yada plexiyi ısıtp şekil verilebilir evde.(ısı tabancası ile)bu arada neden flux led kullandınız? mantar led ile daha çok led döşeyebilirdiniz.güzel olmuş beğendim :)
maliyet artacak hemde uğraşacak vaktim yok, ilerleyen zamanda yaparız bu camlar artık kolay sökülürr..forumda genellikle flux led kullanmış bende ondan dolayı flux led kullandımm..
  Ali Kırdar yazdı:
son halleri biraz daha işleri var bu arada camlarını seffaf düz cam yapamıyorum belki ilerleyen bir zamanda inş...dd
  Ali Kırdar yazdı:
maliyet artacak hemde uğraşacak vaktim yok, ilerleyen zamanda yaparız bu camlar artık kolay sökülürr..forumda genellikle flux led kullanmış bende ondan dolayı flux led kullandımm..
..

post-874-1299143157_thumb.jpg

post-874-1299143188_thumb.jpg

post-874-1299143207_thumb.jpg

post-874-1299143358_thumb.jpg

post-874-1299143376_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çok güzel görünüyor...

Geri vites lambası yetersiz kalacaktır...

Elinize sağlık..

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Ledlerin üzerine koydugunuz küçük parça görüntü açısından baya estetik durmuş, siyah değilde gride olabilir o parçalar(nasıl duracagını denemek lazım)

Yorum bağlantısı
Ali Kırdar
  Mehmet Özyürek yazdı:
Çok güzel görünüyor... Geri vites lambası yetersiz kalacaktır... Elinize sağlık..
evet biraz yetersiz gibi duruyor olsun bizde idare edecez artık..xDüstlerine boru geçirmek için boşluk bırakarak yaptm 28 tane aldı.
  Uğur Kamil yazdı:
Ledlerin üzerine koydugunuz küçük parça görüntü açısından baya estetik durmuş, siyah değilde gride olabilir o parçalar(nasıl duracagını denemek lazım)
aga bu şekilde olduu sanki biraz uzun gibime geldi ama genede hoş durdu..xD
  Ali Kırdar yazdı:
evet biraz yetersiz gibi duruyor olsun bizde idare edecez artık..xDüstlerine boru geçirmek için boşluk bırakarak yaptm 28 tane aldı.aga bu şekilde olduu sanki biraz uzun gibime geldi ama genede hoş durdu..xD
fotoların yenisini yakında koyucamm

post-874-1299174972_thumb.jpg

post-874-1299174992_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Stop lambasına koydugunda çektigin resimi daha net olarak geçersen nasıl görüntügü konusunda daha sağlıklı yorum yapabiliriz :)

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Güzel görünüyor. Kolay gelsin devamı için.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Ufuk Karadağ

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Konuyu yanliş yere açtı isem özür dilerim hepinizden. Sitenize yeni kayit olmamin çaylakliğina veriniz.

Ben ilk olarak arka stop geri vites lambasinin oldugu yeri komple baştan aşagı led döşemeyi düşünüyorum. Ve arka stop camlarini ise bem beyaz yapmayi. İlk olarak ledleri araştirdim led tabela isi ile ugrasanlardan onlar bana bu işte 4 bacakli bi led kullanacagimi söylediler icinde fazla led varmiş onlarin. Sizlerden ricam bana bu konuda yardimci olabilir misiniz. Hangi ledi kullanabilirim Nereden temin edebilirim. Ve arka stoplari beyaz olacak sekilde nasil ayarlayabilirim. Tüm sitelere baktim ama kimse beyaz doblo stopu satmiyor. Bana yardimci olursaniz cok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Size bahsedilen led Super flux led'dir..

Bir çok yerde bulursunuz...

16764-flux-led-4-pin-1.jpg

Yorum bağlantısı
Ufuk Karadağ

Ledlerden buldum. Onlar yakinda geliyor. En büyük sorunumuz arka stopların komple beyaz olanini bulamayişimiz. Onuda bulursak bu çalişmaya 1 hafta içinde baslar ve hemen bitirebiliriz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bence stobu bulamazsın...

Pilexi glastan yaptırmalı veya yapmalısın...

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Beyazdan kastın nedir? Doblolarda bir ara orjinal mako olarak spor stop vardı sanırım artık bulunmuyor bunumu kasdediyorsnuz yoksa seffaf mı demek istiyorsunuz?

Araç kaç model?

Seffaf istiyorsan bence hiç gerek yok yansayi bir stop al sizin araçların stopları zaten düz camlı,ledler belli olur, eski araçlar gibi parabolilk stop camı yok doblolarda bu yüzden güzel ve orjinal durur.

Cam yaptırmak istesen uçuk kaçık fiyatlar isteyebilirler 250-300 gibi seçim senin

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Yan sanayi stop alın.Camı kırmadan yapıştırılmış yerinden diremel ile iyice yedirerek açın.Sonra şu ucuz yollu 10 lu 15 li el fenerleri var ledli onlardan alın iç yansıtıcıları çok iyi ve büyüklükleri stop bölümlerini doldurur ve maket bıçagı yada diremeli en hızlı ayarında yerine uygun kesin.İçinede bu flux ledleri döşeyin ve camıda en iyi şekilde tekrar oturtup siyah silikon ile kapatın.Orjinale yakın görünüm ve oldukca yeterli ışık şiddeti yakalarsınız.Yada Uğur Kamil arkadaşımızın yaptıgı gibi bir çalışma ile değişik bir stop elde edersiniz.

Yorum bağlantısı
Ufuk Karadağ
  Mehmet Özyürek yazdı:

Bence stobu bulamazsın...

Pilexi glastan yaptırmalı veya yapmalısın...

Nerede nasil ve ne sekilde yapar yada yaptirabilirim ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...