İçeriğe Yönlendir

24 voltluk araçlara 12V şerit led kullanabilir miyiz ?

Metin Dönmez

Recommended Posts

Metin Dönmez

Arkadaşlar benim oto aksesuar akü vs satışı üzerine dükkanım var.Müşterilerimize silikonlu şerit ledlerden 30 cm 50 cm kesip kesip satıyoruz.Bazen 24v araca sahip kamyoncular filanda geliyor.24 V şerit led hem az bulunuyor hemde pahalı.

12 voltluk şerit ledleri 24 v luk araçlarda çalıştırabilmemiz için ne yapmamız lazım.

1-Buradan öğrendiğim kadarı ile 7812 isimli bir parça ile bu mümkün olabilecek.Mümkünmüdür doğru anlamışmıyım.

2-Eğer mümkünse montajda neye dikkat etmeliyim.

3- Bu 7812 parça kaç para civarında satılıyor.

4-7812 parçayı nasıl bağlayacağız.

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
Arkadaşlar benim oto aksesuar akü vs satışı üzerine dükkanım var.Müşterilerimize silikonlu şerit ledlerden 30 cm 50 cm kesip kesip satıyoruz.Bazen 24v araca sahip kamyoncular filanda geliyor.24 V şerit led hem az bulunuyor hemde pahalı.

12 voltluk şerit ledleri 24 v luk araçlarda çalıştırabilmemiz için ne yapmamız lazım.

1-Buradan öğrendiğim kadarı ile 7812 isimli bir parça ile bu mümkün olabilecek.Mümkünmüdür doğru anlamışmıyım.

7812 'yi şeridin boyuna göre bağlarsınız yada bağlayamazsınız. Uzun olursa çok akım çeker ve 7812 'yi soğutucu ile soğutmak gerekir aksi halde yanar. Yani 7812 pek kullanışlı olmayayaktır. Siz en iyisi 24V müşterilerinize seri bağlantı önerin. Yani müşteriniz sizden 20 cm LED isterse siz 2 tane 20 cm önerin. Bu iki şerit LEDi seri bağlayıp kullansın. Hem daha fazla işık olur. :D

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

7812 olmaz direk yanar.7812 giriş besleme voltajı 18 19 volt civarıdır.lm317 li bir devre yapısıyla yapılabilir.fakjat gerek yok.çünki kamyonlarda otobüslerde oto teyp ve benzeri cihazlar için 12volt beslemesi standard çekilidir.bunu bu araçları kullananlar bilir.bu tür bir reğülatör isteyen olursa lm317 li devre önerin yada siz yaptırıp satın.yada recep üstadımın dediği gibi seri bağlasınlar.ama çokta sağlıklı olmaz.akım değerleri çok farklı.araç içindeki sabit 12volt beslemesini tavsiye ediniz.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
(düzenlendi)

7812 ile sürersen 7812'den duman çıktıgını görebilirsin.Oktay abinin dedigi gibi 20 Volt üstüne gelmez 7812

Anahtarlamalı sweetch mode yapman lazım.Onun da maliyeti biraz fazla.

7812 tanesi 25 kuruş burda.Anahtarlamalı sweetch mode'un malzemeleri ise kutusuyla birlikte 5TL'ye falan denk geliyor.Sonra da bu malzemeleri alıp lehimlemen lazım ki baskı devre olmazsa lehimli yüzeyde kablolar yıgılır zamanını çok alır.Acemiysen çok zor yaparsın Bu nedenle onuda başkasına yaptırman lazım.Bi de ona işçilik versen maliyet artar.O da senı kurtarır mı kurtarmaz mı bilemem.Beni bile zor kurtarıyor.

Çünkü kar yapman için onun da parasını alman lazım kamyoncudan.Kamyoncu eger kamyona 5-6 metre led takacaksa işte o an anahtarlamalı beslemeyle sorunsuz çalışır.

Lm317'nin giriş voltajı 7812'den yüksek ve 1,5ampere kadar dayanıyor yazıyor datahshette.Onu da kullanabilirsin.Ayrıca datashetteki şemasında potansiyometre var.O potansiyometreyi kaldırıp oraya öyle bi direnç koycaksınki 12voltta sabitlicek.

Ama bana göre en iyi çözüm 24v led bulup takmak.24v led pahalı diyorsun ama işin içine bu devrelerde girerse aynı hesaba gelir nerdeyse.

tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

12volt şerit leddeki drençleri en az 820ohm degeriyle değiştirirseniz elinizde 24 volt şerit led olur.en kısa yol bu.ama izoleli olanlara çözüm. yazdıklarımlıza olan türden.

Yorum bağlantısı
Metin Dönmez
(düzenlendi)

Hızlı ve doyurucu yanıtlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Teybe gelen 12 v. tan kablo çekmek bazen zor oluyor bazısıda tek aküyü bitirir diye yaptırmak istemiyor.

En iyisi pahalıda olsa 24 v bulunduralım.

tarihinde Metin D tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Hızlı ve doyurucu yanıtlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Teybe gelen 12 v. tan kablo çekmek bazen zor oluyor bazısıda tek aküyü bitirir diye yaptırmak istemiyor.

En iyisi pahalıda olsa 24 v bulunduralım.

niye bitirecekki onu anlamadım.anahtar bağlamadanmı takıyorlarki?çok yersiz bahneler bence.ama doğru ürün bulundurmak en iyi çözümdür. :D

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

7812'nin metal kılıf olanları kullanılırsa 24volt input giriş yapılabilir.pik voltaj girişi 36volt olarak verilmiş faka çok iyi bir soğutucu şart.yinede stabil çalışma voltajı 18 volt.normal plastik kılıflardada pik voltajı 36 olarak verilmiş ve dev gibi soğutucu lazım.giriş voltajından 2 küsür amper güç çekişi oluyor.buda yanması için yeterli,ömrü kısa oluyor.stabil çalışma voltajı 18 volt.

24voltu 12volta düşüren tümleşik stk tipinde reğülatörler mevcut fakat 10dolar ile 20 küsür dolar arasında ampere göre değişiyor.24 volt için ya şerit üzerindeki dirençler minumum 820ohm olarak değiştirilecek yada 24volt için yapılmış hazırlar alınacak.diğer türlü her işlem maliyeti çok çok etkiliyor.

Yorum bağlantısı
Metin Dönmez

Şlk çıkan takograf cihazları 12 v.ile çalıştığından ve 24 saat akım çektiğinden çift akülü araçların bir aküsünü çabucak bitiriyordu.Daha sonra Oktay beyin bahsettiği 24 v 12 volta düşüren cihazlar kullanılmaya başlandı.O zamandan kalan bir kanaate göre çift akülü araçlarda tek aküye bağlanan herşey tek aküyü bitirir diye bir kanı oluştu.Dolayısıyla müşteri 24v aracın tek aküsünden hiç bir besleme yapmak istemiyor.Ne kadar anlatsanda müşteri inanmıyor.

Oktay bey sizin dediğiniz gibi 7812 nin metal kılıf olanını kullansak ve soğutucu olarak aracın metal aksamına bir yere cıvatalasak olurmu acaba.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

verdiğim linkteki yer ile temasa geçin fatih bey ile görüşün selamımı söyleyin.size çok yardımcı olacaktır.hem parça konusunda hem şema konusunda.yanılmıyorsam onlarda hazır düzenek vardı yeni hatırladım.

http://elektro-port.com/devre.html

Yorum bağlantısı
Onur Aktaş

Kardeş biz 24 v şerit led ithal ettik. ihtiyaç olduğunu görüp bunu getirdik. istersen yollayabiliriz. 5 metre 55 lira satış fiyatımız.

e-mail: ledgisa@gmail.com

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

onur üstadım bu iletinizi ilanlar bölümünde paylaşırsanız.daha verimli olur.konu led bulmak konusunda değilde daha çok voltaj konusunda dönüştürücü için ara birim bulma konusunda.

Yorum bağlantısı
Onur Aktaş
onur üstadım bu iletinizi ilanlar bölümünde paylaşırsanız.daha verimli olur.konu led bulmak konusunda değilde daha çok voltaj konusunda dönüştürücü için ara birim bulma konusunda.

hatırlatma için teşekkür ederim kardeş. öyle yaparım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
(düzenlendi)

Sweetch mode regulatörle bu iş çok az ısınma ile oluyor.Fakat malzemeler biraz pahalı ve her yerde bulunamıyor.Resimdeki sogutucuyu kullandıgımda ise devre kutusunun yüksekligi az oldugu için kutu kapanmıyor vs.O nedenle ince sogutuculardan kullanıyorum.

Giriş voltajı 40 volt bile olsa çıkışı 12volt verebiliyor.2,5Amperde sogutucu çok az ısınıyor.

Mosfet destegi ile 8ampere kadar yük çekebildigi söylenir ama onu şimdilik denemedim denicem hafta içi

dsc01752p.jpg

tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Gldr

7812 normalde 1 ampere kadar dayanır.olur ama bi kaç modifikasyon gerekli 7812 35volta kadar dayanır orada sorun olmaz.

normalde 5 metre şerit led 2-2,5amper akım çekiyor

ben bu devreyi kullanıyorum.kendi çizimim.

2njyd.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

24 volt ile 12 voltluk şerit ledi yakmak için

2'li seriler halinde bağlayın...

24vh.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Zafer Özkan

isterseniz size basit ve ısı sorunu yaşamayacağınız 12 V tam regüleli bir step down devresi çizebilirim. hatta isterseniz bu devreyi 12v çakmaklık giriş kafası olan ufak ürünler var usb çıkışı olan onlara bile monte edip satış yapabilirsiniz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...