Misafir 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 2010 yılı'nda nerede ise Yüz Karası olacaktım. 2011 Yılını şimdiden garanti altına alayım dedim ve işe koyuldum Aracımda çift reflektör far kullanılıyor ve kısa uzun hüzme aydınlatması gayet iyi. Ama kaşıntı tutunca tek çarenin mercekten geçtiğini hepimiz biliyoruz Şlk iş olarak tampon söküldü ve farların demontesi gerçekleşti. Farların cam silikonu kolay sökülen tip, ancak farın büyük ebatta olması sökme işlemini zorlaştırıyor. Bu sebep ile büyük bir fırında ısıtılıp sökülmesi farın az deforme olması demek. Kısa far reflektörü'nün olduğu yere Koito marka mercek koyacaktım ama Bi-xenon'un tadını bildiğim için kısa mercek yerine Bi-xenon mercek monte ettirdim. 10 gün hasta yatıp ayaklanınca dağ kadar iş biriktiğinden mercek takılması ve kapak uydurulması işini Şlker'e yüklemiştim Şlker mercekleri takarken bende gündüz farı montajı, hasarlı olan tampon onarımı v.s. işlerle uğraştım. Ayrıca araçta ateşleme kesilme arızasıda bu arada giderilmiş oldu. Aracın Artı beslemesi sigortalar üzerinden dolanıp ampüllere direk geliyor. Eksi hattı Far kolundan geçiyor. Dolayısı ile sistem saçma çalışmasın diye ve far kolu zorlanmaması için uzun ve kısa için 12 volt 40 Amper röle ve ilave tesisat kullanıldım. Araçta tüm foruma aykırı gelebilecek bir işlemde yaptım. Düşündümki '' Nasıl olsa Bi-xenon kullanıyorum.Bi-xenon demek uzundada xenon ampül demek niye mevcut halojen uzunlarıda xenon yapmıyorum'' Nihayetinde uzun ne zaman lazım...Boş yolda.. Aracın farları kapalı iken selektörde uzun ve kısa beraber yanıyor (orjinali böyle) Bende selektöre dayanıklı ve selektör anında senkronize çalışabilcek, çok hızlı ampül ısıtacak Koito marka 4 adet balast kullandım. Farlar yanık iken anlık selektörde Bi-xenon hali hazırda çalışır vaziyette olduğundan uzun xenon ampülü ısınmasını beklemem gerek kalmıyor. Yol şartları müsait olunca uzunlara geçtiğimde Bi-xenon yeterince aydınlatıyor ve 1-2 saniye sonra mevcut uzun xenonlarıda ısındığından tatminkar ışık elde ediyorum. Bi-xenonda Philips 85123 ( 5000k ), Uzun hüzmede 5000k H1 xenon kullandım. Gündüz farı, ( 5000k ) her birimi toplam 5 watt olan tipte elektronik sürücü destekli tip hazır sistem olarak kullanıldı. Park ampülleri GE marka sarı tip kullanıldı. Tampon söküldü Farların sökülme aşaması Kafada saç kalmamış.Senin neyine daha far sökmek !!! Farın içinde nem önleyici...Harika düşünce Güpegündüz Farı Montajı Balast izalasyonu Şerrefsiz silicon.1 haftadır elimden çıkmadı Farın altında balast için yer ayarlandı Balastların montajı.Aralarında plastik izole var.Gövdeleri birbirine temas edipte sapıtmasın. Sarı Park Ampülü Aracın orjinal ampül soketi.Sokete ilave pin takarak direk far rölesine geçme yaptım. Montajımız bitti. Yakın plan Philips 85123 Gece resimleri, gündüz resimleri yakında burada..... Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 Güzel olmuş...Gece ve gündüz yanarkenki resimlerinide en kısa zmanda görürüz inş. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 Çok başarılı olmuş. Farlar kapalıyken selektör hızı nasıl? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 Üstadım ellerinize sağlık.işçilik ve sonuç çok güzel.Şyi günlerde kullanmanı diliyorum.Hondanın ön görünüş çok değişmiş.Araç ön görünümünde mercek acayip fark yaratıyor Yorum bağlantısı
Misafir 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 Güzel olmuş...Gece ve gündüz yanarkenki resimlerinide en kısa zmanda görürüz inş.Bir iki güne kadar çekeceğim.Çok başarılı olmuş. Farlar kapalıyken selektör hızı nasıl?Teşekkür ederim. Far kapalı iken ilk selektör ve ardından gelen ikinci selektör zayıf. Nihayetinde Gen 5 balast kullanmadım. Ancak, 4 adet xenon ampülün ilk kalkınma ışık şiddeti düşük olsada toplamda yeterli.Üstadım ellerinize sağlık.işçilik ve sonuç çok güzel.Şyi günlerde kullanmanı diliyorum.Hondanın ön görünüş çok değişmiş.Araç ön görünümünde mercek acayip fark yaratıyorOktay bu güne kadar gördüğüm tüm yuvarlak reflektörlü farlara mercek yakışıyor. Hep dua ederdim ''Allah'ım bana ne zaman yuvarlek farlı araç nasip edeceksin'' diye... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 (düzenlendi) Araçlarda yuvarlak tasarımı pek sevmem ama yuvarlak farlara bayılıyorum.Aracın her şeyi değişiyor sanki. 8 Şubat 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Şen 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 vay vay vay .. neler olmş böyle.. elalem 35. merceğini taktı bizde hala tık yok montaj gene harika olmş . far desenini görünce iş tamamdır .. uzunlar halojen kalmalıydı herşeye ragmen. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 Çok güzel olmuş. Mercek nedir acaba?Teşekkür ederim..Hella..elalem 35. merceğini taktı bizde hala tık yok uzunlar halojen kalmalıydı herşeye ragmen.Naparsın çalış seninde olur Bazıları gibi desenli camlı ve xenon takılı gezmekten iyidirUzunlardaki xenonun kimseye zararı olmaz. Kör değilimki uzunlar açık gezeyim, uzunda hiç ampül kullanmasamda Bi-xenon uzunum yine yeter Yorum bağlantısı
Murat Şen 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 (düzenlendi) Bazıları gibi desenli camlı ve xenon takılı gezmekten iyidircok kalbimi kırdın bak hem göz almıyor onlar far ayarları en aşşa da (not: amele tesellisi ) 8 Şubat 2011 tarihinde Murat ?. tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 cok kalbimi kırdın bak hem göz almıyor onlar far ayarları en aşşa da (not: amele tesellisi ) Arabayı 6 aylığına yolla merceğin olsun. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 neden olmasın Uyyyyy citroenide çok severim. Yorum bağlantısı
Murat Şen 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 bak hemde berlingonun fullü ama 6 aylıgına verirsem her tarafında led isterim abi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 bak hemde berlingonun fullü ama 6 aylıgına verirsem her tarafında led isterim abi Düşündüğün şeye bak boşuna 6 ay demiyoruz. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 (düzenlendi) benm anlamadığım neden bir farda 2 ballast? çok güzel olmuş 85123 gördüm 5500 k mı ampuller?Uzun far ampulü yerine xenon ampul kullanılmış. hemen yolliyim aracı nerdesiniz Ankara 4 saatmi sürüyor. Sabah kahvaltıya gel işte. 8 Şubat 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Şen 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 (düzenlendi) evet samsun ankara 4 saat abi atlar geliriz artık hem lehim yapmayı da öğreniriz 8 Şubat 2011 tarihinde Murat ?. tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 (düzenlendi) evet samsun ankara 4 saat abi atlar geliriz artık hem lehim yapmayı da öğreniriz Pışşşıkkk o olmaz işte.6 ay kalırsın burda yemezler. 8 Şubat 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 (düzenlendi) abi 6 ay orda kalsam okuldan atarlar Laf duyacağız biz msn kullanmalım senle. 8 Şubat 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 Maşallah çok hoş olmuş. Uzun yada kısa farketmez hertürlü yolda kazasız belasız Şnşallah.Bu arada silikon elden çıkmazsa abdestte olmaz. Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 guzel olmuş abi güle güle kullan Yorum bağlantısı
Misafir 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 Maşallah çok hoş olmuş. Uzun yada kısa farketmez hertürlü yolda kazasız belasız Şnşallah.Bu arada silikon elden çıkmazsa abdestte olmaz. Yok ben araştırdım. Şşleri gereği bu tip sorunları oluşuyorsa abdest geçerli..Şaka değil hakikaten. Ama en eftal olanı tam temiz olması tabiki.guzel olmuş abi güle güle kullan Teşekkürler Halil kardeşim. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 Yok ben araştırdım. Şşleri gereği bu tip sorunları oluşuyorsa abdest geçerli..Şaka değil hakikaten. Ama en eftal olanı tam temiz olması tabiki.Teşekkürler Halil kardeşim.Evet mesleki zorunluklukta durum farklı. Ama mümkün mertebe dikkat etmek en eftalı. Sizinde dediğiniz gibi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts