İçeriğe Yönlendir

Ani Frenlemede Dörtlülerin Yanması

Fatih Özbaş1679652583

Recommended Posts

Semih Tunca

Bu röleyi aracıma nasıl bağlayacağım, şema karışık geldi analmadım.. :terle:http://www.elo.com.t...for-flasoru.pdf

Evet bu röle yeni çıkmış mehmet abi geçen gün gördüm ama montaj resimleri görünmüyordu

49a ani fren rölesinde sinyallerden bir tarafıydı burada nasıl acaba sinyal kolu çıkışı gözüküyor L R de sinyaller .

forumda daha önce bahsi geçmişti aradım ama bulamadım adına konfor rölesi demişler yeni bir başlıkmı açsak acaba " sinyalin 4 kere yanması"

yada "konfor rölesi" diye

http://www.elo.com.tr/gecikmeli-far-yakma-rolesi-yeni-2

böyle birşeyde var

Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara

ELO ya çok teşekkür ederim... kendi çabalarımızla projelerle burda paylaşarak yapmaya çalıştığımız düşündüğümüz herşeyi yapıyorlar...

ilgilerinden dolayı teşekkürü borç bilirim...

konfor rölesini daha önce BMW si olan fatih isminde arkadaş yapmaya çalışıyordu galiba...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Evet bu röle yeni çıkmış mehmet abi geçen gün gördüm ama montaj resimleri görünmüyordu

49a ani fren rölesinde sinyallerden bir tarafıydı burada nasıl acaba sinyal kolu çıkışı gözüküyor L R de sinyaller .

forumda daha önce bahsi geçmişti aradım ama bulamadım adına konfor rölesi demişler yeni bir başlıkmı açsak acaba " sinyalin 4 kere yanması"

yada "konfor rölesi" diye

Benim role bugün gelir... Hafta sonu takarım heralde... Fotoğraflar videolar yeni konu açarız...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih Tunca

Benim role bugün gelir... Hafta sonu takarım heralde... Fotoğraflar videolar yeni konu açarız...

abi hızlısın valla bende bugün ani fren rölesinin son montajı için hazırlık yaptım ama işim çıkınca başka bir günü kaldı

Evet yeni konu açmak lazım adı "kısa sinyal" gibi birşey olsun

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

Fren ikaz rölesinin hemen hemen iki katı büyüklüğünde. Şeffaf yapmışlar dışını. İçerisinde elektronik kart ve 2 mini röle mevcut. 12F675 Pic entegre ile programlanmış.

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Neler oluyor burada? :)

ELO'yu ve sizleri tebrik ediyorum. Sonraki aşama; dönülen tarafın sis farını, köşe aydınlatması olarak yakan sistemin montajı olabilir. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

Neler oluyor burada? :)

ELO'yu ve sizleri tebrik ediyorum. Sonraki aşama; dönülen tarafın sis farını, köşe aydınlatması olarak yakan sistemin montajı olabilir. :)

onu geçenlerde bir arkadaş Rover aracına yapmıştı sanırım...

Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara
(düzenlendi)

evet o benim... sinyal verince o sis aktif oluyor...

Mustafa bağseven arkadaşımız yeni bir devre yapıp tek kutu halinde montaj yapmıştım...

bu konu linki:

http://www.geceucusu...7937#entry47937

bu ilk hali:

buda son hali:

tarihinde Ali Fatih Kara tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim konfor rölem geldi.. Röle çok şık, içimden, ortalık bir yere koymak geliyor :D O kadar sevdim roleyi..

Tabi yanında bir çok da hediye göndermişler... :wub:

konfor-flasor.png

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

abi konfor rölesinin özelliği otoban sinyali özelliği mi? tam anlayamadım. bir de ücreti nedir? ayrıca hediye olarak ne göndermişler?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Evet Fatih.. Otoban sinyali dediğimiz olay, bir kez dokunuyorsun, 4 kez sinyal verip susuyor...

20 lira..

Paketin içinden, 2013 takvim, 2013 ürün katoloğu, Bir not defteri, 1 adet kalem, 2 adet toz bezi çıktı..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Evet Fatih.. Otoban sinyali dediğimiz olay, bir kez dokunuyorsun, 4 kez sinyal verip susuyor...

20 lira..

Paketin içinden, 2013 takvim, 2013 ürün katoloğu, Bir not defteri, 1 adet kalem, 2 adet toz bezi çıktı..

Buna ne gerek var ki ben kendim de dokunarak yapıyorum :p (yakında forumdan kovulacam) :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Buna ne gerek var ki ben kendim de dokunarak yapıyorum :p (yakında forumdan kovulacam) :)

Senin iznin falan yok mu, Git gez sen :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Mehmet abi bu arkadaş kimseden para almadı mı, yoksa sonrasında işler değişti mi? :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İlk isteyen 5-6 kişiden almadı, sonrasında fren rolesi için 26 lira aldı...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

İlk isteyen 5-6 kişiden almadı, sonrasında fren rolesi için 26 lira aldı...

Mavi parça mı 26 lira?

Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara

abiler üstadlar konfor rölesini takan varmı bana biraz karışık geldi de... orj. röleyi çıkartıp bunu takmıyoruz dimi

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Bu arada bu ani fren ikaz rölesine 3.fren için çakar devresini takmak biraz daha zor olacak.Çünkü röle çıkışına direk çakar devresı baglandıgında dörtlüler yakıldıgında da çakar devresi devreye girmiş olacak.Dörtlüler yakıldıgında ön hattan bu rölenin bacaklarına elektrik akıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

bende elodan biraz röle isteyecem çok güzel ürünleri var...

Katoloğu var bende.. katalog da iste.. harika ürünleri var..

abiler üstadlar konfor rölesini takan varmı bana biraz karışık geldi de... orj. röleyi çıkartıp bunu takmıyoruz dimi

Kesinlikle mevcut role çıkarılmayacak... Bağlantısı şu şekilde olacak.. Hafta sonu benim fırsatım olamadı.. Bu hafta sonuna kaldı..

Konfor flaşörü ayak bağlantısı :

4: Eksi

2: Sol sinyal ampül hattı

5: Sağ sinyal ampül hattı

8: Sinyal kolu orta uç ( orjinal flaşör çıkış ucu )

6: Flaşör 12 volt. ( orijinal flaşör besleme ile paralel )

(Tereciden aldım bilgiyi, burada sattım :D )

Mavi parça mı 26 lira?

Evet..

Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara
(düzenlendi)

abiler üstadlar ben bu konfor flaşörü beceremedim yada bozdum :)

şimdi bu diyagramlara göre ;

post-6092-0-94736100-1355181469.jpg

8 nolu pine ortak uç gelecek yani açık yeşil kahve.

toprak (şasi) 4 nolu pin siyah kablo...

sağ sinyal hattı yeşilbeyaz 5 nolu pin

sol sinyal yeşil kırmızı 2 nolu pin

+12 V besleme hattı açık yeşilpembe mi yoksa düz yeşil mi gelecek?

buda rölenin ki;

post-6092-0-43545800-1355181482.jpg

birde hazır burda yazıyorken 2004 e kadar olan çoğu arabaların otodata programı var bende isteyen olursa cd yapıp gönderebilirim

post-6092-0-10697100-1355182009.jpg

buda programdan resim

post-6092-0-93221100-1355182508.jpg

tarihinde Ali Fatih Kara tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Sorunun cevabını araç üzerinde ölçü alaeti ile ölçümler sonucunda bulabilmen lazım.Renk kodlarına göre biraz zor sanırım.

Genelde tek yeşil sabit voltaj dır ama değişebiliyor.Yeşil ve sonraki renk her ne ise onlara swichleme sonrası voltaj hattı olabilir.

Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584

abiler üstadlar ben bu konfor flaşörü beceremedim yada bozdum :)

şimdi bu diyagramlara göre ;

post-6092-0-94736100-1355181469.jpg

8 nolu pine ortak uç gelecek yani açık yeşil kahve.

toprak (şasi) 4 nolu pin siyah kablo...

sağ sinyal hattı yeşilbeyaz 5 nolu pin

sol sinyal yeşil kırmızı 2 nolu pin

+12 V besleme hattı açık yeşilpembe mi yoksa düz yeşil mi gelecek?

buda rölenin ki;

post-6092-0-43545800-1355181482.jpg

birde hazır burda yazıyorken 2004 e kadar olan çoğu arabaların otodata programı var bende isteyen olursa cd yapıp gönderebilirim

post-6092-0-10697100-1355182009.jpg

buda programdan resim

post-6092-0-93221100-1355182508.jpg

ben alabilirim.. :blush:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu röleyi ben takamadım...

Niye diye bi sorun :D

Kendim sökmeye çalıştım oraları, vidaları söktüm ama tırnaklıydı, tırnakların yerini bilmediğim için zorlamak istemedim... Elektrikçiye gideyim dedim.. 2 defa elektrikçiye gittim.. İşi yoğundu hep sonra gel dedi..

Servise gideceğim galiba... En temizi bu görünüyor...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...