Ali Fatih Kara 11 Aralık 2012 Paylaş 11 Aralık 2012 (düzenlendi) ben alabilirim.. normalinde forumlarda program paylaşımı yasak ama müsade ederseniz sorun olmaz derseniz buraya linki ni koyayım kısa süreliğinebu hafta sonu tekrar deneyeceğim ama önce bi ölçü aleti almam gerek... o gün bağlamaya çalışırken sinirden fırlatınca azcık dağıldı linki de ekleyim uygunsuz bulursanız siliniz lütfen üstadlar 13 Aralık 2012 tarihinde Selçuk Keleş tarafından düzenlendi Link silindi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Aralık 2012 Paylaş 11 Aralık 2012 Bide indirebilseydik.. Doğrulama kodunu giremiyorum..Yapabildim... çok zormuş... Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara 11 Aralık 2012 Paylaş 11 Aralık 2012 (düzenlendi) burdan clik here to begin download a tıklayıpgelen resmi düzeltip download yapıyoruzindirme bitince kurulumu yapıyoruz... kurulum bitince kurulum yaptığımız dosyanın içinde crack dosyasını kopyalayıpprogramın içinde ki aynı isimli .exe dosyasının yerine yapıştırıyoruz...hayırlı olsun güle güle kullanın... 11 Aralık 2012 tarihinde Ali Fatih Kara tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara 12 Aralık 2012 Paylaş 12 Aralık 2012 ben linux da windows emilatörü ile çalıştırıyorum kullandığım sürüm ubuntu 12.10 Yorum bağlantısı
Ferit Osmanoğlu 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 Ali fatih Bey,Eklediğiniz şemayı verdiğiniz programın içinde bulamadım. Bu şemanın okunaklı haline nasıl ulaşabilirim? Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 ferit bey;eklediğim şema benim arabanın (rover 25) in service manuel'inden ekleme resim... isterseniz büyük resim olarak atabilirim ama sizin araçtaki renk kodları kablo diyagramı uyuşmaz muhtemelen...benim linkini paylaştığım programda kablo diyagramı yok ama araç üzerindeki bir çok parçanın omaj değerini, arıza kodlarını vs. bulabilirsiniz... Yorum bağlantısı
Ferit Osmanoğlu 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 ferit bey;eklediğim şema benim arabanın (rover 25) in service manuel'inden ekleme resim... isterseniz büyük resim olarak atabilirim ama sizin araçtaki renk kodları kablo diyagramı uyuşmaz muhtemelen...benim linkini paylaştığım programda kablo diyagramı yok ama araç üzerindeki bir çok parçanın omaj değerini, arıza kodlarını vs. bulabilirsiniz...Konfor röle bağlantısında sorun yaşamışsınız, şemayı incelersem belki yardımcı olabilirim diye düşünmüştüm ama şema okunaklı değil. Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 (düzenlendi) Konfor röle bağlantısında sorun yaşamışsınız, şemayı incelersem belki yardımcı olabilirim diye düşünmüştüm ama şema okunaklı değil.ferit bey;kusura bakmayın bi yanlış anlaşılma oldu... bu foruma büyük resim eklenemiyor galiba yada ben bulamadım o yüzden harici bir link verdim orj boyutu burdan ulaşabilirsiniz...http://c1212.hizliresim.com/14/f/gvpu2.jpgteşekkür ederim ilginiz için...hatta direk burda da çıktı 13 Aralık 2012 tarihinde Ali Fatih Kara tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ferit Osmanoğlu 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Bence bu şekilde çalışması lazım. 31'i şemada işaretlemedim, en yakın şaseye bağlayabilir siniz.Uploaded with ImageShack.us Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 aynen öyle bağlamıştım ama olmamıştı... tekrar deneyeceğim ilk fırsatta bakalım neler olacak...teşekkürler ilginiz için Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 14 Aralık 2012 Yazar Paylaş 14 Aralık 2012 Arkadaşlar ben de nihayet montajı yapabildim. şu ana kadar elimle yaptığım denemelerde sinyaller yanıyor fakat henüz frene basarak deneme yapma fırsatım olmadı ama alet çok güzel çalışıyor maşallah.bu arada ben arkada sürekli 12V buldum fakat kontagı kapatınca akım kesilmiyor yani sürekli aktif halde. kontağı kapatınca elektrik kesilen kablo bir türlü bulamadım ve ben de sürekli 12V ye bağladım. sizce orada bağlı kalması sıkıntı olur mu? inşallah olmaz yoksa yandık önden sigorta panelinden +çekicem artık ne yapayım... bu tesisat çekme işi de ölüm ya Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 bende ki de sürekli 12V beslemede kalıyor sorun olacağını sanmıyorum... çünkü sürekli akım çeken birşey değil... içinde ki entegre ne kadar akım çekebilir ki sadece denetim yapmak için... Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 15 Aralık 2012 Yazar Paylaş 15 Aralık 2012 ben dün akşam ELO Elektronikten Erdal Bey'le görüştüm ve kendisi de bana şunu söyledi:teorik olarak sürekli 12V kalmasının hiç bir zararı olmaz fakat devre PIC ile çalıştığı için kontağı kapattığımızda resetlenip tekrar açılıyor. sizin aracınızda bu olmayacak sürekli çalışır vaziyette olacak dedi. bundan dolayı nadiren kilitlenme yapabilir. yapacağını pek sanmıyorum ama eğer yaparsa +kablosunun yanına ufak bir anahtar da koyabilirsiniz ona basınca resetlenir düzelir dedi. aradan yarım saat geçti ve sağolsun tekrar aradı, benim devremin +kablosuna bağlamak için ufak bir sigortalı kablo göndereceğini eğer bir sorun olursa sigortayı çıkarıp takınca düzeleceğini söyledi. 2 gündür kullanıyorum maşallah hiç bir sorun yok. Ayrıca Erdal Bey kablonun yanında hediye de göndereceğinden bahsetti.Firmayı arayıp görevli bayan arkadaşa not bıraktıktan 1 saat kadar sonra bana geri dönüş yapıldı ve müşteri memnuniyetim %100 sağlandı.Rölenin çalışmasına gelince: yokuş aşağı veya yokuş yukarı kesinlikle bir problem veya gereksiz yere çalışma yok. o kadar stabil çalışıyor ki orjinal ekipmandan farksız diyebilirim. fren sertliğini ayarlayabilmek için üzerindeki tuşa bastığınızda kaçıncı seviyedeyse o kadar sinyaller yanıyor. mesela 3ten 4e aldınız 4defa sinyal veriyor. tekrar bastığınızda 1.kademeye geçerken tek sinyal veriyor.Yaptıkları için tüm ELO ekibine ve ayrıca Erdal Bey'e teşekkürlerimi sunuyor, herkese tavsiye ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum... 2 Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 15 Aralık 2012 Yazar Paylaş 15 Aralık 2012 ek olarak şunu söyleyim, benim aracımda merkezi ampul denetleme sistemi yok, yani ampul patladığında arıza lambası yakmıyor o nedenle röle çalışırken benim araçta göstergedeki sinyal lambalarıyla beraber tüm sinyaller (ön - arka) yanıyor fakat röleyi arıza lamba sistemi olan bir araca taktığımızda sadece bağladığımız arka sinyaller yanıyor, göstergeden yanmıyor. bunun bir çaresini bilen var mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 Dün biz Servet ile birlikteydik.. yolda test ettik sorunsuz çalışıyor... Fren lambasından tetikleyerek sadece frene basılı olduğu sürece çalışır hale getirmeyi düşünüyoruz... 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 Ani fren rölesine elektronik devre ve yazılım destekli modifiye yaptım.Haftaya konyadayım .Babamın aracında deneyecegim.Konuyu takip edin... Yorum bağlantısı
Yusuf Güneş 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 rolenin montajını yapmak icin 4 pinli role soketi nerden bulabilirim bilgisi olan varmı ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 Dörp pinli bulamazsınız, beş pinli bulursunuz, pinin birini kullanmazsınız.. Yorum bağlantısı
Yusuf Güneş 17 Aralık 2012 Paylaş 17 Aralık 2012 Dörp pinli bulamazsınız, beş pinli bulursunuz, pinin birini kullanmazsınız..peki ya 5 li pini bulabileceğim bir yer bulundugum civardaki hiçbir elektrikçide yok malesef Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 17 Aralık 2012 Paylaş 17 Aralık 2012 Normal elektrikçilerde olmaz, oto elektrikçilerine bakın. Yahut internetten "5 pin röle soketi" olarak arayın. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Aralık 2012 Paylaş 17 Aralık 2012 Ben Nevşehir'de ilk girdiğim oto nalburdan bulmuştum... 1.5 lira Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Aralık 2012 Paylaş 20 Aralık 2012 peki ya 5 li pini bulabileceğim bir yer bulundugum civardaki hiçbir elektrikçide yok malesef Sanayideki parçacılar. Yorum bağlantısı
Yusuf Güneş 29 Aralık 2012 Paylaş 29 Aralık 2012 (düzenlendi) sonunda role soketini temin edebildim ve rolenin montajını tamamladım elektriği fren lambalarından aldım roleyide stop lambasının arkasında bir yere sabitledim ilk baslarda cok hassastı fakat 3. kademeye aldıgımda sorun ortadan kalktı su an kusursuz bir sekilde calışıyor 29 Aralık 2012 tarihinde Yusuf Güneş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Aralık 2012 Paylaş 30 Aralık 2012 Güzel düşünmüşsünüz ama fren tesisatına çok yük binmiş olacak.. Sigorta atabilir.. Ben öne taktım, 1. kademe güzel oldu.. Demekki arabaların arkası daha çok oynuyor.. yada bilmiyorum.. 1 iyi geliyor bana.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts