Mehmet Ozyurek 27 Mart 2013 Paylaş 27 Mart 2013 Bana yine ani fren ikaz rölesi lazım olacak... Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Bana yine ani fren ikaz rölesi lazım olacak... Hayırdır abi öncekine ne oldu? Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 28 Mart 2013 Yazar Paylaş 28 Mart 2013 belki bir arkadaşına alacaktır Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Belki alacağın araçta oem vardır I ıh.. sanmam Hayırdır abi öncekine ne oldu?belki bir arkadaşına alacaktır Arabayı sattım arkadaşlar... Yaptığım şeyleri sökmek de hoşuma gitmiyor, bu sebeple elleşmedim hiç.. güzel özellik.. kalsın o araçta.. Yorum bağlantısı
Celaleddin Tozluoğlu 6 Nisan 2013 Paylaş 6 Nisan 2013 Arkadaşlar hayırlı geceler. Benim nacizane atölyede düşünürken şöyle birşey aklıma tabi birazda adaptif fren lambasından esinlendim ama neyse olay aşağıdaki şemada gösterdiğim gibi... (Görsellerin orantıları biraz bozuk idare edersiniz )Frene bastığımızda lambalarımız normal olarak yanacak. Ama acil fren yaptığımızda 49B den gelen flaş (12V+) mini rölenin 85 nolu bobinini çekecek-bırakacak buda dörtlülerimizin değilde fren lambamızın önce düz yanması acile geçince yanıp sönmesi demek olacak. Bu konu hususunda görüş ve önerilerinize açığım Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Olabilir tabiki, mantıklı. Röle biraz daha hızlı tetiklese de, frenleri led ampül ile değiştirsek tadından yenmezdi aslında. Yorum bağlantısı
Celaleddin Tozluoğlu 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Olabilir tabiki, mantıklı. Röle biraz daha hızlı tetiklese de, frenleri led ampül ile değiştirsek tadından yenmezdi aslında. Evet güzel olur ama benim araçta çift duy ampul var led biraz uğraştırır Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Led sorun değil, piyasada hazır modüller satılıyor, gerekirse ve yapmaya vakit yoksa alınıp takılır. Sorun tetik hızı... Yorum bağlantısı
Semih Tunca 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 benim aklımda da şöyle bir fikir var elo röleyi ilk tetikleyici olarak kullanıp sürücü olarak çakar devresi kullanılabilir Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 8 Nisan 2013 Paylaş 8 Nisan 2013 Çakar devresi nasıl çalışıyor bilmiyorum. Eğer tetiklendiği anda çalışması söz konusuysa, bu durumda 10. tetikten sonra bir müddet daha çakmaya devam edecektir. Yok eğer enerji geldiği sürece çakıyorsa, bu durumda her tetik boşluğunda çakma kesintileri olacaktır, hoş durmayabilir. Alıp denemek lazım... Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 Standart çakar devresiyle olmaz.Olur da çok uğraştırır.Elo rölesi çektigi anda çakar devresine sürekli olarak elektrik gelmeli.Ama elonun rölesi bir çekiyor bir bırakıyor.Bu nedenle beslemeli bir devre gerekli veya kondansatörlerle takviye yapmak gerekli vs vs.Bir de işin zor tarafı standart çakar devresiyle yapılırsa yumuşak frende led veya ampülün sabit yanması gerekli.Onun için de harici bir röle daha gerekli vs uzar gider.Benım açtıgım diğer konuda çakar devresine ek yazılım yapıp hazırladıgım bir modül var.Şu an 74 vosvosda bile gayet randumanlı çalışıyor ama ben pek ani fren yapmıyorum aracımda. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Çakar devresi ile çeşitli çalışmalarımız oldu ama ani fren rolesi ile tetiklemek mantıklı.. denenebilir.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Yada sinyaller çakar gibi yansa Sen yaparsın bunu Servet.. Gözlerinde bu ışığı gördüm, Bana da gönderirsin 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Yada sinyaller çakar gibi yansa Sen yaparsın bunu Servet.. Gözlerinde bu ışığı gördüm, Bana da gönderirsin Burnuma doğal gaz kokusu geldi 1 Yorum bağlantısı
Celaleddin Tozluoğlu 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Fikirin ağababası bu, tebrik ederim Servet abi teşekkür ederim. Yada sinyaller çakar gibi yansa Sen yaparsın bunu Servet.. Gözlerinde bu ışığı gördüm, Bana da gönderirsin Ani Fren İkaz rölesinin genetik yapısını oynasa Servet abi ; G kuvvetinde flaşörlemese de direklese tetik almış oluruz.Güzel bir devreyle de çakar sistem yapar değil mi Mehmet abi Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2013 Paylaş 15 Nisan 2013 Burnuma doğal gaz kokusu geldi Üst mesajda ayyuka çıktı koku, tüm forumu sardı, patlayacağız Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Nisan 2013 Paylaş 16 Nisan 2013 Ani Fren İkaz rölesinin genetik yapısını oynasa Servet abi ; G kuvvetinde flaşörlemese de direklese tetik almış oluruz.Güzel bir devreyle de çakar sistem yapar değil mi Mehmet abi Yapar o yapar Yorum bağlantısı
Oktay Toker 17 Nisan 2013 Paylaş 17 Nisan 2013 (düzenlendi) Servet ustam yapamaz ise kimse yapamaz. 22 Nisan 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Elo ile görüştüm... Ani fren ikaz rölesinin yazılımı ile diledikleri gibi oynayabiliyorlar.. Tabi oynarlar sonuçta onlar yaptı bunu.. Orjinali 330 mili saniye yanıp, 330 mili saniye sönüyordu ve tetiklendiğinde 10 kez yanıyordu... Ben yanıp sönme süresini 250 mili saniye yanık kalacak, 250 mili saniye sönecek şekilde yapmalarını istedim ve toplamda 14 kez yansın istedim.. Bu şekilde 7 saniye boyunda dörtlü yakacak... Bu şekilde hazırlayıp gönderecekler.. Bu değerli insanları tanıdığım için çok mutluyum.. Teşekkür ediyorum... Buna göre.. Eğer bu role ile belirli bir süre başka bir cihazı tetiklemek isterseniz tetiklemek istediğiniz süreyi elo'ya söylersek onu da yapabilirler.. 2 Yorum bağlantısı
Semih Tunca 11 Temmuz 2013 Paylaş 11 Temmuz 2013 Elo bu işe cidden emek sarfediyor. ve çok ilgililer. mehmet abi sen elo yu hatırlatınca sitesine bir ziyaret ettim birkac yeni röle daha cıkarmişlar ugurlama karşilama rölesi diğeride led flasor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Temmuz 2013 Paylaş 12 Temmuz 2013 Elo bu işe cidden emek sarfediyor. ve çok ilgililer. mehmet abi sen elo yu hatırlatınca sitesine bir ziyaret ettim birkac yeni röle daha cıkarmişlar ugurlama karşilama rölesi diğeride led flasorUğurlama karşılama... Hımm... Hemen bakıyorum... Yorum bağlantısı
Recommended Posts