İçeriğe Yönlendir

Ani Frenlemede Dörtlülerin Yanması

Fatih Özbaş1679652583

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Bana yine ani fren ikaz rölesi lazım olacak... :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Belki alacağın araçta oem vardır ;)

I ıh.. sanmam :)

Hayırdır abi öncekine ne oldu?

belki bir arkadaşına alacaktır :)

Arabayı sattım arkadaşlar... Yaptığım şeyleri sökmek de hoşuma gitmiyor, bu sebeple elleşmedim hiç.. güzel özellik.. kalsın o araçta..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Celaleddin Tozluoğlu

Arkadaşlar hayırlı geceler. Benim nacizane atölyede düşünürken şöyle birşey aklıma tabi birazda adaptif fren lambasından esinlendim ama neyse olay aşağıdaki şemada gösterdiğim gibi... (Görsellerin orantıları biraz bozuk idare edersiniz )

Frene bastığımızda lambalarımız normal olarak yanacak. Ama acil fren yaptığımızda 49B den gelen flaş (12V+) mini rölenin 85 nolu bobinini çekecek-bırakacak buda dörtlülerimizin değilde fren lambamızın önce düz yanması acile geçince yanıp sönmesi demek olacak. Bu konu hususunda görüş ve önerilerinize açığım :)

post-6562-0-75020000-1365289055_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

Olabilir tabiki, mantıklı. Röle biraz daha hızlı tetiklese de, frenleri led ampül ile değiştirsek tadından yenmezdi aslında. :)

Yorum bağlantısı
Celaleddin Tozluoğlu
Olabilir tabiki, mantıklı. Röle biraz daha hızlı tetiklese de, frenleri led ampül ile değiştirsek tadından yenmezdi aslında. :)

Evet güzel olur ama benim araçta çift duy ampul var led biraz uğraştırır :)

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

Led sorun değil, piyasada hazır modüller satılıyor, gerekirse ve yapmaya vakit yoksa alınıp takılır. Sorun tetik hızı...

Yorum bağlantısı
Semih Tunca

benim aklımda da şöyle bir fikir var elo röleyi ilk tetikleyici olarak kullanıp sürücü olarak çakar devresi kullanılabilir

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

Çakar devresi nasıl çalışıyor bilmiyorum. Eğer tetiklendiği anda çalışması söz konusuysa, bu durumda 10. tetikten sonra bir müddet daha çakmaya devam edecektir. Yok eğer enerji geldiği sürece çakıyorsa, bu durumda her tetik boşluğunda çakma kesintileri olacaktır, hoş durmayabilir. Alıp denemek lazım... :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Standart çakar devresiyle olmaz.Olur da çok uğraştırır.Elo rölesi çektigi anda çakar devresine sürekli olarak elektrik gelmeli.Ama elonun rölesi bir çekiyor bir bırakıyor.Bu nedenle beslemeli bir devre gerekli veya kondansatörlerle takviye yapmak gerekli vs vs.

Bir de işin zor tarafı standart çakar devresiyle yapılırsa yumuşak frende led veya ampülün sabit yanması gerekli.Onun için de harici bir röle daha gerekli vs uzar gider.

Benım açtıgım diğer konuda çakar devresine ek yazılım yapıp hazırladıgım bir modül var.Şu an 74 vosvosda bile gayet randumanlı çalışıyor ama ben pek ani fren yapmıyorum aracımda.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çakar devresi ile çeşitli çalışmalarımız oldu ama ani fren rolesi ile tetiklemek mantıklı.. denenebilir..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yada sinyaller çakar gibi yansa :)

Sen yaparsın bunu Servet.. Gözlerinde bu ışığı gördüm, Bana da gönderirsin :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
Yada sinyaller çakar gibi yansa :) Sen yaparsın bunu Servet.. Gözlerinde bu ışığı gördüm, Bana da gönderirsin :D

Burnuma doğal gaz kokusu geldi :lol:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celaleddin Tozluoğlu
Fikirin ağababası bu, tebrik ederim :bravo:

Servet abi teşekkür ederim. :)

Yada sinyaller çakar gibi yansa :) Sen yaparsın bunu Servet.. Gözlerinde bu ışığı gördüm, Bana da gönderirsin :D

Ani Fren İkaz rölesinin genetik yapısını oynasa Servet abi ; G kuvvetinde flaşörlemese de direklese tetik almış oluruz.Güzel bir devreyle de çakar sistem yapar değil mi Mehmet abi ;)

Yorum bağlantısı

Burnuma doğal gaz kokusu geldi :lol:

Üst mesajda ayyuka çıktı koku, tüm forumu sardı, patlayacağız :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ani Fren İkaz rölesinin genetik yapısını oynasa Servet abi ; G kuvvetinde flaşörlemese de direklese tetik almış oluruz.Güzel bir devreyle de çakar sistem yapar değil mi Mehmet abi ;)

Yapar o yapar :D

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Servet ustam yapamaz ise kimse yapamaz. :biggrin:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Elo ile görüştüm... :exc1:

Ani fren ikaz rölesinin yazılımı ile diledikleri gibi oynayabiliyorlar..

Tabi oynarlar sonuçta onlar yaptı bunu.. ;)

Orjinali 330 mili saniye yanıp, 330 mili saniye sönüyordu ve tetiklendiğinde 10 kez yanıyordu...

Ben yanıp sönme süresini 250 mili saniye yanık kalacak, 250 mili saniye sönecek şekilde yapmalarını istedim ve toplamda 14 kez yansın istedim.. Bu şekilde 7 saniye boyunda dörtlü yakacak...

Bu şekilde hazırlayıp gönderecekler..

Bu değerli insanları tanıdığım için çok mutluyum.. Teşekkür ediyorum...

Buna göre..

Eğer bu role ile belirli bir süre başka bir cihazı tetiklemek isterseniz tetiklemek istediğiniz süreyi elo'ya söylersek onu da yapabilirler..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Semih Tunca

Elo bu işe cidden emek sarfediyor. ve çok ilgililer. mehmet abi sen elo yu hatırlatınca sitesine bir ziyaret ettim birkac yeni röle daha cıkarmişlar ugurlama karşilama rölesi diğeride led flasor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Elo bu işe cidden emek sarfediyor. ve çok ilgililer. mehmet abi sen elo yu hatırlatınca sitesine bir ziyaret ettim birkac yeni röle daha cıkarmişlar ugurlama karşilama rölesi diğeride led flasor

Uğurlama karşılama... Hımm... Hemen bakıyorum...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...