İçeriğe Yönlendir

Ani Frenlemede Dörtlülerin Yanması

Fatih Özbaş1679652583

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Böyle tuhaflıklara ilgi duymadığım için ne mutluyum :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Böyle tuhaflıklara ilgi duymadığım için ne mutluyum :)

İlgi duysan ve yapsan. Daha çok mutlu olacaksın...

Bu arada.. foruma tapatalk istiyoruz. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

İlgi duysan ve yapsan. Daha çok mutlu olacaksın...

Bu arada.. foruma tapatalk istiyoruz. :)

++++Birmilyon :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Rölem geldi. Yarın takarım inşallah.

Arabanın her tarafı röle oldu :) Bir röle panosu yaptır bari :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arabanın her tarafı röle oldu :) Bir röle panosu yaptır bari :)

İnanır mısım evim de öyle. Her yerden role sesi geliyor. :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Celaleddin Tozluoğlu

Mehmet abi benim şemadaki gibi yapmışınız ama hızını iyi ayarlamışsınız. Elinize sağlık... :yes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Teşekkür ederim . Çok güzel oldu. Umduğumdan da kolaydı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ani fren ikaz ve changeover rölelerinin birlikte kullanılması durumunda uyulacak bağlantı şeması..

ow8s.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Cem Arı
(düzenlendi)

Orjinali 330 mili saniye yanıp, 330 mili saniye sönüyordu ve tetiklendiğinde 10 kez yanıyordu...

Ben yanıp sönme süresini 250 mili saniye yanık kalacak, 250 mili saniye sönecek şekilde yapmalarını istedim ve toplamda 14 kez yansın istedim.. Bu şekilde 7 saniye boyunda dörtlü yakacak...

Bu şekilde hazırlayıp gönderecekler..

Selamlar,

Öncelikle konuyu hortlattığım için özür dilerim. Baştan sona okudum ve olumlu görüşlerinize istinaden Elo'nun rölesinden ben de koyacağım. Uygulamayı yapan arkadaşların eklediği videoları izledim. Dörtlüler normal hızda yanıp sönüyor. Bu sisteme sahip olan araçlardaki sistem çok daha hızlı yanıp sönerek, amacına uygun şekilde dikkat çekmeyi sağlıyor.

Mehmet hocam, sorum şu: Sinyallerim led değil. Halojen ampullerle daha kısa aralıklarla yanıp sönme konusundaki görüşünüz nedir? Eğer, "uygun" derseniz, 250 milisaniye yanık kalacak, 250 milisaniye sönecek şekilde yapmaları için kimle görüşebilirim?

Bir de, son mesajdan bu yana herhangi bir yenilik varsa ve "bunu değil de, şu sistemi kullan" diyeceğiniz bir konu var mıdır?

Edit: Elo'dan Ferit Bey ile görüştüm ve talebimi (250 milisaniye) ilettim. Çok ilgilendi ve yapabileceklerini söyledi. Çok teşekkür ediyorum kendisine.

tarihinde Cem Arı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Cem bey merhaba.

250 Milisaniye kullanacaksanız mutlaka sinyalleri lede çevirin.

Halojende de işini yapacak ama ledde mükemmel olacak.

Yorum bağlantısı
Cem Arı

Hocam siparişimi 250 milisn. şeklinde verdim. Montaj sonrası sonuca göre, dediğiniz gibi lede geçebilirim. Teşekkürler cevabınız için.

Yorum bağlantısı
Deniz Taran

Rolenin frekansını 250ms'ye çekitirip montaj sonrası video paylaşabilecek birileri var mı ? Yanıp sönme hızını merak ediyorum

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Elo'nun ani fren çıkışına ilave ile sağ,sol ve orta fren ledlerini hızlı bir şekılde çaktıracak yazılımlı devre tasarladım.

Panik frende hem dörtlüler hem de fren ledleri yanıyor.Olay bundan ibaret.

Mercedes'de de şu şekilde yanıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

@mustafa mercedesten hiç bişi anlaşılmıyor. bence daha düzgün bi mercedes videosu bulalım, onunla benimkini arka arkaya oynayıp karşılaştıralım...

@mehmet abi Mahmutun dediği gibi Eloyu sinyallerden kesmedim, sinyalleri çaktırdığı sürece frenleri de daha hızlı yakacak bir devre hazırlayıp fren ampulleri girişine bağladık. şansımıza tüm ampuller bagajın solunda ayrılıyordu, tam ayrılma noktasına bağladık.

Elo devreye girdiği zaman mustafanın modülü bizim fren müşüründen gelen elektriği keserek kendizi fren ledlerini hızlı yakıp söndürüyor...

Emekleri için Mustafa Bağseven arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum... saolsun beni kırmadı o kadar uğraştı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

işte bu yaa... Mustafa lavinyayı getirsin de iki arabayı yan yana koyup yapalım, ikisi de VW nasılolsa :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...