Misafir 22 Şubat 2011 Paylaş 22 Şubat 2011 dedigin sey basit Abi. bir vibrasyon role ve bir kapi musuru benzeri tetikleyiciyle yapilir bu islem topu topu. ancak farkli bir sorun var istedigin seyde. mesela rampada seyir halindeyken trafik yogunlugundan yahut isiktan dolayi durman gerekti. tabi haliyle freni koklemen lazim durus pozisyonunda. e bu sefer de yanar senin dortluler ve arkandaki adam yanlis anlar seni. en guzeli Servet Abi'nin soyledi ama..., amasi asagida. dedigin sey basit birseye benzemiyor be Abi. normal hidrolik boru hattina T ile basinc sensoru takmaktan bahsediyorsun degil mi? eger anladigim dogruysa, bu boruya kesilen yerlerden dis acilacak zannimca, yapistirma yontemi o basinci karsilayabilir mi? ve de bunu her gece ucucusu yapabilir mi? hatta bizleri birak, bir tamirci bu islemi yapmayi goze alabilir mi? bana kalirsa absli bir arabada su benim yahut Mustafa'nin linkini verdigimiz urun gayet rahat bir sekilde calisir gibime geliyor. cunku bu urun anladigim kadariyla evet, G kuvvetine gore calisiyor. ve Ayhan bu urunun islak yahut buzlu zeminde G kuvveti olusmayacagi icin dogru calismayacagini soyluyor. ancak absli bir aracta bu tip bir durumda abs devreye girdigi icin arabayi soforun dahi rahatlikla farkedecegi sekilde titretmeye basliyor abs. bu da bence bu urunun calismasina yetecek cekmeyi olusturacatir. denemek lazim...Muhammed fren sistemlerinde kesinlikle dişti klavuzdu gibi işlemler hiç bir zaman uygulanmadı ve uygulanmazda. Eğer daha önceleri söktüysen yada sökük olanı gördüysen çelik fren borusunun ağzında çelik yüssük ve yataklama topuzları var. Bunlarıda sabitleyen sıkma yöntemli bilezikler mevcut. Orjinal sistem ile aynı şeliklde yapılacak olan ek yeri en az orijinali kadar sağlam ve güvenli olur. Zannımca senin anlatmak istediğin: öyle bişey yapki üniversal olsun, güvenli olsun... Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 22 Şubat 2011 Paylaş 22 Şubat 2011 Şşin kolayına kaçıp 3. fren lambasına röle takarak frene her bastıgımızda yanıp sönmesi saglansa arkadakinin dikkatini çekmek için yeterli olmazmı??Şllede sinyallermi yanıcak? Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 22 Şubat 2011 Paylaş 22 Şubat 2011 O dedigin şey olmaz.Dedigin şeyi kendi aracımda denedim.3. fren lambasını led yaptım.Frene basınca çakmasını sağladım.Babamı araca bindirip kendimde başka bir araca bindim.Takip ettim.Bulundugum yerde trafik lambalarının oldugu eğimli yerler var.Işıkta beklerken vites boşta ve ayagın da frende olması gerekiyor.Şşte o sırada anladımki arkadakinin gözünü mahvediyor. Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 22 Şubat 2011 Paylaş 22 Şubat 2011 Muhammed fren sistemlerinde kesinlikle dişti klavuzdu gibi işlemler hiç bir zaman uygulanmadı ve uygulanmazda. Eğer daha önceleri söktüysen yada sökük olanı gördüysen çelik fren borusunun ağzında çelik yüssük ve yataklama topuzları var. Bunlarıda sabitleyen sıkma yöntemli bilezikler mevcut. Orjinal sistem ile aynı şeliklde yapılacak olan ek yeri en az orijinali kadar sağlam ve güvenli olur. Zannımca senin anlatmak istediğin: öyle bişey yapki üniversal olsun, güvenli olsun...aynen Abi. hic sokmedim de gormedim de fren borusu ama anlattiklarindan yola cikarak ne oldugunu tahmin edebiliyorum. ve senin yapacagin seyin de bir o kadar guvenli olacagini zaten basindan biliyorum. ama iste herkesin yiyecegi bir yogurt degil seninkisi. sen tikveslinin kaymakli tava yogurdundan bahsediyorsun. bizse soyle orta halli, mesela sek-danone turu bir yogurt olsun istiyoruz. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2011 Paylaş 22 Şubat 2011 Neyse Adana mangal toplantısında karşılıklı yoğurtları yeriz Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 22 Şubat 2011 Paylaş 22 Şubat 2011 Arkadaşlar mustafanın göndermiş olduğu adaptive brake lights adaptörü için üretici firmaya mail attım ve az önce cevap geldi. bir powerpoint sunusu ile aleti tanıtmışlar. aletin çalışma mantığı hoşuma gitti fakat tam olarak aracın neresine takılıyor anlayamadım. önümüzdek ay borçlarımı bitirince bu aletten ben de almayı düşünüyorum aşama aşama sonuçları buraya yazacağım. ayrıca powerpoint sunusunu ekledim oradan da inceleyebilirsiniz. Nereye takıldığı ve nasıl bağlandığı hakkında fikri olan var mı?NOT: 45$ a satıyoruz diye de belirtmişler bence fiyatına göre mantıklı çünkü her araçta olması gereken bir özellik.o sitedeki urunle powerpoint sunusundaki urun ayni degil ama. ustelik o sitedeki urun icin 51 Euro yazmislar, emin misin ayni urun icin fiyat aldigina? racimex'in B480-V yahut F modeli icin yani. powerpoint sunusundaki urun benim linkini verdigim famitshu urunuyle birebir ayni. satan biri olarak da alibaba.com'da Hindistan uzerinden birini buldum ama henuz bir cevap gelmedi urun fiyati ile ilgili bana. senin gorustugun yerle tekrar gorusup, nasil satin alabilecegimizi ogrenmen ve buradan bizlere bildirmen mumkun ise, ben onumuzdeki ayi beklemem. urunun baglanti semasi ise alttaki dosya.Adaptive_Brake_Lights.pdf Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 22 Şubat 2011 Paylaş 22 Şubat 2011 Servet buluştuğumuzda ayrıntılı bu konuyu konuşuruz, hatta icraat bile yapabiliriz Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 22 Şubat 2011 Yazar Paylaş 22 Şubat 2011 şimdi sorduğum soruya kesin bir cevap yok mu arkadaşlar? herkes ihtimaller üzerine konuşuyor... Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 22 Şubat 2011 Paylaş 22 Şubat 2011 mesele absden veri almaksa bu konuda uzman bir oto elektrikcisi abs tetiklerini bularak basit bir duzenek ile bu isi yapabilir. bu somut cevap.ancak sen arinin deligini copledin. oyle guzel bir konu attin ki ortaya, biz abs ile kalmayip kademeli bir sistemin pesine dustuk hep beraber. ancak abs cok riskli bir konu ve de oradan yapilacak bir sistem cok da profesyonel olmaz. cunku cogu kez abs devreye girmeksizin kisa mesafe araliklarinda ani frene ihtiyac duyariz sehir icinde. bu durumda da abs tetikli yaptigimiz is birseye yaramaz. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 22 Şubat 2011 Paylaş 22 Şubat 2011 mesele absden veri almaksa bu konuda uzman bir oto elektrikcisi abs tetiklerini bularak basit bir duzenek ile bu isi yapabilir. bu somut cevap.ancak sen arinin deligini copledin. oyle guzel bir konu attin ki ortaya, biz abs ile kalmayip kademeli bir sistemin pesine dustuk hep beraber. ancak abs cok riskli bir konu ve de oradan yapilacak bir sistem cok da profesyonel olmaz. cunku cogu kez abs devreye girmeksizin kisa mesafe araliklarinda ani frene ihtiyac duyariz sehir icinde. bu durumda da abs tetikli yaptigimiz is birseye yaramaz.aynen katılıyorum, yukarda bir yere yazmıştım, 2.5 senede 3 veya 4 defa abs devreye girdi. ben basit birşey istiyorum, onuda Servetle yapacağız inşallah Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 22 Şubat 2011 Paylaş 22 Şubat 2011 Arkadaşlar mustafanın göndermiş olduğu adaptive brake lights adaptörü için üretici firmaya mail attım ve az önce cevap geldi. bir powerpoint sunusu ile aleti tanıtmışlar. aletin çalışma mantığı hoşuma gitti fakat tam olarak aracın neresine takılıyor anlayamadım. önümüzdek ay borçlarımı bitirince bu aletten ben de almayı düşünüyorum aşama aşama sonuçları buraya yazacağım. ayrıca powerpoint sunusunu ekledim oradan da inceleyebilirsiniz. Nereye takıldığı ve nasıl bağlandığı hakkında fikri olan var mı?NOT: 45$ a satıyoruz diye de belirtmişler bence fiyatına göre mantıklı çünkü her araçta olması gereken bir özellik.Kargosuyla birlikte kaç liraya gelir bu ürün? Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2011 Paylaş 22 Şubat 2011 aynen katılıyorum, yukarda bir yere yazmıştım, 2.5 senede 3 veya 4 defa abs devreye girdi. ben basit birşey istiyorum, onuda Servetle yapacağız inşallah Abi yakınlarında tanıdığın frenci bul gerisi 2 saatlik iş. Yoksa Gebze'de frenci Ömer var. Delidir bize göredir Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 23 Şubat 2011 Yazar Paylaş 23 Şubat 2011 ben bu 45 dolarlık adaptive brake light aparatını deneyeceğim... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Şubat 2011 Paylaş 23 Şubat 2011 ben bu 45 dolarlık adaptive brake light aparatını deneyeceğim...Gönüllü arıyorduk Yorum bağlantısı
Misafir 23 Şubat 2011 Paylaş 23 Şubat 2011 (düzenlendi) Forumun birinci kuralı : Konu açan uygulamakla mükelleftir. Fatih kural çiğnemezAcep ciddiye alan olurmu ? Olur... 23 Şubat 2011 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 23 Şubat 2011 Paylaş 23 Şubat 2011 Abi yakınlarında tanıdığın frenci bul gerisi 2 saatlik iş. Yoksa Gebze'de frenci Ömer var. Delidir bize göredir abim Gebzedeki ustaya gideriz, herkesten öncede bu sistemi yaparız ayrıca arkadaki 3. stopun sağı solu boş her iki tarafada şerid led alsak kırmızı veya sarı,hiç dörtlülerle uğraşmadan direk bunlaramı bağlasak Yorum bağlantısı
Misafir 23 Şubat 2011 Paylaş 23 Şubat 2011 abim Gebzedeki ustaya gideriz, herkesten öncede bu sistemi yaparız ayrıca arkadaki 3. stopun sağı solu boş her iki tarafada şerid led alsak kırmızı veya sarı,hiç dörtlülerle uğraşmadan direk bunlaramı bağlasak Abi aracın kaç model ? alt yapıyı hazırlıyayım o zaman.Haftaya halledelim bi mani çıkmaz ise . Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 23 Şubat 2011 Paylaş 23 Şubat 2011 Servet 2005 abim Cuma günü ziyarete gelebiliriz haberin olsun, ledi kırmızımı alayım ne dersin. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Şubat 2011 Paylaş 23 Şubat 2011 Servet abim Cuma günü ziyarete gelebiliriz haberin olsun, ledi kırmızımı alayım ne dersin.Çıkmadan ara kesinlikle. Dışarıda serviste olursam sıkıntı çıkmasın.Kırmızı al ledi.. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 23 Şubat 2011 Paylaş 23 Şubat 2011 (düzenlendi) tamam abim, şimdi aklımdayken ledi alıp geleyim Mustafa Limanda gelecek büyük ihtimal.ledin takılacağı kısım. 23 Şubat 2011 tarihinde Lokman Ceritlio?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 23 Şubat 2011 Yazar Paylaş 23 Şubat 2011 ledi kurbağaya mı takacaksınız? Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 23 Şubat 2011 Paylaş 23 Şubat 2011 tamam abim, şimdi aklımdayken ledi alıp geleyim Mustafa Limanda gelecek büyük ihtimal.ledin takılacağı kısım.Lokman abi oraya öle birşey takma bozma orjinalliğini ... ortadaki fren lambası yanıp sönsün güzel olmaz bence o şekilde ... tabi gene sen bilirsin ... Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 23 Şubat 2011 Yazar Paylaş 23 Şubat 2011 tamamdır kurbağa gitmiş resim gelmiş. bence de oraya ekstra led yapmak yerine yapılabiliyorsa 3.fren lambasının ani frenlerde yanıp sönmesini sağlayabilmek en mantıklısı olur. o zaman çok orjinal bişi olur... Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 23 Şubat 2011 Paylaş 23 Şubat 2011 Lokman abi oraya öle birşey takma bozma orjinalliğini ... ortadaki fren lambası yanıp sönsün güzel olmaz bence o şekilde ... tabi gene sen bilirsin ...Anıl sadce fikir bizimki, 3.stopa hiç dokunmuyacaz zaten sağ ve soluna düşünmüştüm. biraz öncede led aldım geldim, ancak spoileri o kısmı müsait değil gibi tamamdır kurbağa gitmiş resim gelmiş. bence de oraya ekstra led yapmak yerine yapılabiliyorsa 3.fren lambasının ani frenlerde yanıp sönmesini sağlayabilmek en mantıklısı olur. o zaman çok orjinal bişi olur...Fatih ervet bir görsün bakalım ne diyecek, 3. stopa bağlamakta güzel fikir. normalde stoplarla yanacak, ani durumlardada diğer stoplar yanarken bu yanıp sönecek, olabilirmi, olabilr heralde. Yorum bağlantısı
Recommended Posts