İçeriğe Yönlendir

Ani Frenlemede Dörtlülerin Yanması

Fatih Özbaş1679652583

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

30 derece eğimi yollarda göremeyiz ki Mustafa, maksimum iniş çıkışlar 10 derece falan olur..

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Ya ben tahmini olarak söyledim.röle şu an yanımda degil.Belki 30 dereceden daha az da olabilir.Akşama koyacagım videoda anlarsınız zaten

Kısaca şunu da ekleyim.Röleyi zemine paralel olarak elime alıyorum.Sağ avucumun içine koyup elimi çok hızlı bi şekilde ileri itip hızlı bi şekilde geri çektiğimde röle çekmiyor.Röleyi isteyen varsa söylesin gönderirim.

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

firmaya ben de mail attım. 1 adet röle istediğimi yazdım fakat 3 gündür cevap gelmedi. sizlere kaç günde dönüş oldu acaba?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bence en güzeli araçta ortalık bir yere sabitleyip, görebileceğimiz bir yer ampul bağlayarak test etmek.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

Arkadaşlar cevap geldi, adres aldılar. montajı yapınca ben de sonuçlarını bildiririm. herkese iyi çalışmalar.

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

Arkadaşlar benim ürün geldi haftaya araca takıp sonucunu paylaşırım. iyi günler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arkadaşlar.. araç içinde görebileceğiniz bir yere lamba takıp deneyin..

Yorum bağlantısı
Semih Tunca

Benim rölede geldi evdeki hazırlık tamam müsait bir zamanda takarım artık .Yaklaşık 28-30 derece eğimde 1 kademede tetikleme başlıyor 30 . derece hiç azımsanacak bir eğim değil aşagıdaki üçgende daha iyi anlaşılıyor

post-6253-0-37301900-1352503656.jpg

post-6253-0-93582100-1352503686.jpg

Yorum bağlantısı
Onur Koç

Ben ürünün montajını yaptım fakat arabanın frende ciğerini sökmeme rağmen 4 lüler yanmadı.Röleyi elimde eydiğimde ise 4 lüler devreye girdi.Aracta uygun yer bulamıyorum.Rölenin 45 dereceden fazla eğimle durması gerek.Neredeyse tepetaklak olucak şekilde çünkü ani frende tepetaklak şekli alması lazım yoksa asla 4lüler girmiyor devreye...İyi günler.

Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara

üstadlar bende aldım ürünü firma gerçekten çok ilgili bu konuda teşekkür ediyorum firmaya...

araçımda dün denedim tavan aydınlatmasından aldım elektriği röle üzerine pir parça şerit led ile koltuk kenarına düz bir şekilde sıkıştırdım. Sonuç gayet başarılı çalışıyor. en kısa zaman da video ile de ayrıntılı anlatım yapabilirim...

1. kademe çok hassas oluyor frene az fazla yüklenince devreye giriyor

2. kademe çok daha iyi eğer güzel bir şekilde montaj yaparsanız istediğiniz sonuçları rahatlıkla alabilirsiniz...

not: elde sallama ile olmuyor :) evde arabadaki gibi G kuvveti uygulayamazsınız ivmeniz çok farklı

Yorum bağlantısı
Onur Koç

Şimdi aşağıdan aracın başından geldim.Montaj bitmişti.Röleyi abim bir şekilde ayarladı.Sert fren yapınca artık 4 lüler yanıyor.Video eklicem.(1 saat içinde)Firmaya ne kadar teşekkür etsem azdır.

Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara

valla süper ama ben bunu f1 çakar ile entegre edip sis farlarının olduğu yere yapmayı düşünüyorum... biter bitmez paylaşım yapılacaktır...

hayırlı olsun allah kullandırmak nasip etmesin...

Yorum bağlantısı
Onur Koç

Aklımda yapıcağım birçok uygulama var.Fakat okuldan sınavlardan vakit bulamıyorum.Bunu çok istediğimden birde hafta sonuna yakın zamanda rölenin gelmesi beni teşvik etti.Güzel olduğunu düşünüyorum.3 fren lambasınıda tetiklesem mi diye düşünüyorum.Mustafa Bey ayna soruma cevap verirse çok mutlu olucam.İyi günler.

Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara

üstad dışardan bir göz ile bakarak söylüyorum apaçi şahinler gibi olur...

eğer öyle yapmayı düşünüyorsan zaten bu röleye gerek yok al bi sinyal rölesi direk bağla stoplara yanıp sönsün :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şimdi bu röleyi o firmadan nasıl istiyorsunuz, kaça alıyorsunuz, bana söyleyin hele.. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven
(düzenlendi)

Ben ürünün montajını yaptım fakat arabanın frende ciğerini sökmeme rağmen 4 lüler yanmadı.Röleyi elimde eydiğimde ise 4 lüler devreye girdi.Aracta uygun yer bulamıyorum.Rölenin 45 dereceden fazla eğimle durması gerek.Neredeyse tepetaklak olucak şekilde çünkü ani frende tepetaklak şekli alması lazım yoksa asla 4lüler girmiyor devreye...İyi günler.

Lastiklerin anasını ağlattın deneyecem diye degil mi :)

Bu röle yere paralelken çalışmıyor.Yere paralelken çalıştırabilen kaç kişi var bu sitede el kaldırsın!

Ayna sorusuna cevap vermeyi unuttum.Kusura bakma.

Adaptif geri vites aynasını aylar önce Konyada ilk olarak sorunsuz olarak vw transportera yaptım.Geri vitese takınca sağ arka iniyordu.Videosunu o zamanlar koyamadım.Sonrasında araç sahibi aracını sattı ekleyemedim.

Video tam istedigim gibi olmuş.Siz aracınızı eğimli yolda denediniz mi?Özellikle söylüyorum bendeki röleyi azıcık aşagı yukarı çevirince röle çekip bırakıyor.Mümkünse çok eğimli bir yolda aracınızı dener misiniz?

3.fren lambasını direk çıkışa baglarsan aynı sinyal gibi yanıp söner.3.fren lambası ve stoplar (ledliyse eger)aşagıdaki videodaki gibi çok hızlı bir şekilde yanıp sönmeli..Mercedes bu sistemi ilk olarak fren lambalarında denedi.

Fatih şu röleden istedigim sinyali adam gibi bi alıyım senın fren lambasını aşagıdaki gibi yapalım.

.

tarihinde Mustafa Bağseven tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Koç

Aracımızı koyduğumuz yer yani garajımız eğimli bir yerde yukarı ve aşağı bayır orada birçok kez denedim.Sert basarsam 4lüler yanıyor fakat kendiliğinden hiç aktif olmadı veya yumuşak frenlerde.Ben üründen istediğimden fazla verim aldım.Mustafa Bey bence röleyi arac üzerinde test edin.Ben direk öyle yaptım.Adaptif geri vites aynası bizim aracada şart diye düşünüyorum.Yanaşırken kaldırımları göremiyorum aynadan ve bunuda bir - olarak nitelendiriyorum.Nasıl yaptınız bahsetme şansınız var mi?Uzaktan kumanda ile katlanır ayna kontrolü bu işlemde aslında şart bizim aynayı kapatıyım diye kırmışlardı.En azından kendiliğinden kapanır kimse oynamaz ama aynayı çok fazla kesip biçmek lazım elimde kalır büyük ihtimal :D projelerinizi çok beğeniyorum.Aklımda birçok sistem var fakat vakit pek fazla bulamıyorum.İyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Onur Koç

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.Kullandığınız röle soketini nereden temin ettiniz bende onunla uygularsam daha iyi olur diye düşünüyorum.Çitf taraflı bant yerine kullandığınız aparattan bende alıcam.Daha sağlıklı olsun.İyi günler.

Yorum bağlantısı
Ferit Osmanoğlu

Teşekkür ederim. Soket otoelektrikçilerde sebil gibi, 1-2 liralık bişey. Aparatı ise bir alüminyum parçadan pense ile şekil vererek yaptım, tabi vidalar için delik vs. Soket için nette arama yaparsanız

birçok yerde çıkıyor.

http://www.turkticaret.net/Firma/286486/ttaf.elektronik.sanayi.ve.ticaretltdsti/5.pin.role.soket

http://www.yildirimelektronik.com/EN/Genel/Magaza_yeni.aspx?F6E10F8892433CFFAC8287D72AD903BE0F315F23E9F77857

http://ma-er.com/06-role-soketleri.html

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...