İçeriğe Yönlendir

Ani Frenlemede Dörtlülerin Yanması

Fatih Özbaş1679652583

Recommended Posts

Ali Fatih Kara

Sensör, eğime göre mi, G kuvvetine göremi çalışıyor ? Nokta atışlı cevap verebilecek ?

abi firma ile tlfda görüştüm... kendi projemi anlattım... ilgilenen bey in dediği : zaten rölenin içinde bi G sensörü var ama biz bu sensörün tek bir yönünü tetikleme için kullandık. başka türlü takarsanız diğer çıkışlar kapalı olduğu için çalışmayacaktır. bu nedenle röle üzerinde ok işareti araç önüne bakacak şekilde olacak dedi...

Yorum bağlantısı
Semih Tunca

Sensör, eğime göre mi, G kuvvetine göremi çalışıyor ? Nokta atışlı cevap verebilecek ?

Servet abi g şiddetine göre çalışıyor ama eğim artıkça uygulanması gereken kuvvet azalacağından daha düşük g'de tetikliyor

Yorum bağlantısı

Pekala. Aracın önünde olmasının sakıncası yok, montajın kolaylığı var demektir. Nihayetinde içinde kalibrasyonda olduğuna göre...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Deneyeceğiz canım.. Az sabret... Hatta aracın içine takabilirim...

Yorum bağlantısı
Semih Tunca

Ben araç içi ön hazırlığı tamamladım ama hava kararınca röleyi sabitleme işlemim sonraya kaldı bu arada

rölenin hangi eğimlerde çalıştığını ölçtük sonuçlar yaklaşık olarak şöyle

1. kademe : 26 derece

2. kademe : 31 derece

3, kademe : 36 derece

4 kademe : 40 derece

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Rölenin çalışma mantığında eğimin görevi yok. honda crv aracımda akünün yanına monte ettim ve 4. kademede çalışacak şekilde kalibre ettim. Malum yüksek ve yumuşak süspansionu var. Çok güzel çalışıyor ve sert duruşa göre çalışma mantığı oem araçlar ile aynı. Bu kadarınıda bekliyordum .

Dün akşam İş yerimin üst katından aşağı inerken denedim ve daha 1. kademede yanmadı. Rampayı 1. viteste duran araçlar çıkamıyor.

Eğim sadece sistemi sapıttırıyor. hiç bir araç sert frenle 40 derece diklenmez, takla moduna girer :) Ha çok dik rampa inerken ani frende çaılşamsı çok daha güvenli olur, dik yerde duruş mesafeside uzuyor

Yorum bağlantısı
Semih Tunca

Aynen Servet abi g şiddetiyle çalışıyor bu değerleri sadece eğer bir inişte yanarsa eğim tahmininde bulumak için yaptık

Yorum bağlantısı

Aynen Servet abi g şiddetiyle çalışıyor bu değerleri sadece eğer bir inişte yanarsa eğim tahmininde bulumak için yaptık

Monte edince video çek. Aracın yandan ne kadar eğim yaptığını görelim. Bende çekeceğim hafta sonu. Hangi kademede nasıl çalışıyor görelim

Yorum bağlantısı

konu başındaki linki tıkla, gönderiyorlar. Harici fren lambası kullanacaksan olur. Öteki türlü frenlerin icabında çakması için devre gerek

Yorum bağlantısı
Ali Fatih Kara

Bende istiyorum bundan Servet abi nereden alıcaz ? ama ben bunu stoplara çakar takviye ederek yapmak istiyorum ? olmazmı

hocam bende çakar devre ile arka sis farlarını tetiklemek istiyorum... şimdilik flaşör olarak çalışıyor ama ilerde bir tane f1 çakar devre alıp arka sis farlarını led yapıp bu röle ile f1 çakar devreyi besleyip ordan da sisleri çaktırcam...

belki fikir verebilir diye yazmak istedim... kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bugün hava yağmıyordu.. Yapayım şu işi dedim...

Önce kabloları ölçtüm ve hazırladım..

Roleyi çift taraflı bant ile şasiye sabitledim.. +12'yi direk aküden verdim.. Şasiyi de yine aküden aldım.. +12 hattına 10 amper bir sigorta koyuverdim, ne olur ne olmaz dedim..

Tesisatı güzelce borulardan geçirdim ve döşedim.. Roleyi 1. kademeye aldım.. Benim arabam ok gibi durur, Servet'inki gibi 4. kademeye almaya gerek yok, beşik gibi sannamaz bizimki :p

Far soketinden sinyal uçlarını tespit edip, direk paralel bağlayıverdim.. Güzelce de izole ettim..

Çok güzel çalışıyor, çok profosyonel bir iş oldu..

Normal durma pozisyonlarının hiç birinde devreye girmedi.. Yüksek hızlarda veya yavaş hızlarda ani yavaşlamak ve durmak gerektiğinde devreye giriyor..

Sinyal yanıkken devreye girmiyor..

Devreye girdiği anda sinyal verirseniz devreden çıkıyor...

img2481mz.jpg

img2482j.jpg

img2483pc.jpg

img2492001.jpg

Elo Otomotiv'e çok teşekkür ediyorum, ücretsiz göndermiş olmaları apayrı bir incelik ama, böyle bir ürünü düşünüp yapmak yada temin etmek ciddi bir başarıdır..

Yıllarca bunu nasıl yaparız diye düşündük, esp beyninden tetik almayı bile düşünmüştük :D

Teşekkürler Elo..

Mondeo MK3

Ferit Bey, izninizi almadan videonuzu Ford Club da kullandım, müsaadeniz olmaz ise silebilirim.. teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Burada da mı varsın ya... çekiştiriyordum ne güzel :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bir mail aldım... :)

İyi akşamlar Servet Bey,

Rölenizi kazasız ve iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

Ancak 4. Kademede en iyi sonucu aldığınıza göre ya çok sert fren yaptığınızda devreye girmesini istediniz veya montaj sırasında rölenin yere tam paralel olmasına dikkat etmediniz.

Memnun kalmış olmanız beni çok mutlu etti.

Çekeceğiniz videoyu geceucusu.com da yayınlayacak olmanız ayrıca beni sevindirdi.

Çünkü fırsat buldukça ziyaret ettiğim geceucusu.com da Ani Fren İkaz Rölesi elinde evin içinde koşarak test eden sonrada “tırt çıktı çalışmıyor” diyen arkadaşlarımız görsünler. :)

Hayırlı günler dilerim.

Erdal Acar

Erdal bey haklı arkadaşlar. Bir sistemi olması gereken koşulda test etmeden yorum yapmamak gerek. Ayrıca gördüğünüz gibi ELO firması da konuyu takip etmekte.

Şimdi de Crv'nin fotoları, Ürün aracın önünde, sigorta paneline yakın

6LSNrl.jpg

P2xNWl.jpg

l4qLbl.jpg

k0hlJl.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şimdi de Crv'nin fotoları, Ürün aracın önünde, sigorta paneline yakın

k0hlJl.jpg

Arkadaşın arabası büyük ya, 15 amper sigorta koymuş :D

Şimdi bu role üstüne şu yorumu yapmak istiyorum....

İyi sürücü bu roleyi çalıştırmaz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

İyi sürücü bu roleyi çalıştırmaz :)

Bende ilave yapayım ;

İyi sürücü zırt pırt esp'yi de çalıştırmaz :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İyi sürücü zırt pırt esp'yi de çalıştırmaz :)

Esp candır, çalışıp çalışmadığını ara sıra denemek lazım :D

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hım güzel çalışmalar.

Ancak ben ani fren yaptığımda kendim dörtlü yakmayı tercih ediyorum. :)

Yorum bağlantısı

Hım güzel çalışmalar.

Ancak ben ani fren yaptığımda kendim dörtlü yakmayı tercih ediyorum. :)

Üşengerçlikten takmıyorum'un tükçesimi ?

Yorum bağlantısı
Ferit Osmanoğlu

Bugün hava yağmıyordu.. Yapayım şu işi dedim...

Önce kabloları ölçtüm ve hazırladım..

Roleyi çift taraflı bant ile şasiye sabitledim.. +12'yi direk aküden verdim.. Şasiyi de yine aküden aldım.. +12 hattına 10 amper bir sigorta koyuverdim, ne olur ne olmaz dedim..

Tesisatı güzelce borulardan geçirdim ve döşedim.. Roleyi 1. kademeye aldım.. Benim arabam ok gibi durur, Servet'inki gibi 4. kademeye almaya gerek yok, beşik gibi sannamaz bizimki :p

Far soketinden sinyal uçlarını tespit edip, direk paralel bağlayıverdim.. Güzelce de izole ettim..

Çok güzel çalışıyor, çok profosyonel bir iş oldu..

Normal durma pozisyonlarının hiç birinde devreye girmedi.. Yüksek hızlarda veya yavaş hızlarda ani yavaşlamak ve durmak gerektiğinde devreye giriyor..

Sinyal yanıkken devreye girmiyor..

Devreye girdiği anda sinyal verirseniz devreden çıkıyor...

img2481mz.jpg

img2482j.jpg

img2483pc.jpg

img2492001.jpg

Elo Otomotiv'e çok teşekkür ediyorum, ücretsiz göndermiş olmaları apayrı bir incelik ama, böyle bir ürünü düşünüp yapmak yada temin etmek ciddi bir başarıdır..

Yıllarca bunu nasıl yaparız diye düşündük, esp beyninden tetik almayı bile düşünmüştük :D

Teşekkürler Elo..

Ferit Bey, izninizi almadan videonuzu Ford Club da kullandım, müsaadeniz olmaz ise silebilirim.. teşekkürler..

Rica ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...