Koray Tek 6 Mart 2011 Paylaş 6 Mart 2011 Belkide 2011 de yaptığım en güzel proje olabilir.Uzun zamandır xenon takmayı düşünüyorduk fakat farlarımız mercekli olmadığı için ışık yoldan çok karşıda sürücüleri ve apartmanların satılık yada kiralık daire yazılarını göstereceği için pek sıcak bakmıyorduk.Taaa ki bu sitede farlara mercek montajı olduğunu öğrenene kadar.Pazartesi mercekleri sipariş verdim.Salı günü geldi.Mercekleride Şlker Kemal Beyden aldım.Sağolsun kargoda problem olmasın diye öyle sarmışki paketi açarken sıkıldım.Aslında, mercek montajını deniyelim sonucu görelim, eğer bir sorun olmazsada xenon takalım diye düşündük babamla artık duruma göre yakında xenonlancaz..Şşlemlere perşembe başladık ve en son cumartesi akşam 21.00de farın ön camını kapatıp projeyi sonlandırdık.Aslında far camı çizgisiz yani düz olsa daha iyi olurda böylede bir fazla kesilme,kırılma yok.Evde eski 3 tane far vardı bir tanesinde kesme antremanı yapıp diğer ikisiniz düzgünce kestim.Mercekleri yapıştırıp.En sonda fazla deseni olmayan uzunlarda kullandığımız far camından aldım.Elektriklerinide h4 soketi kesmeden gelen kablolardan kısaları yakan uçlardan aldım.Artık istediğim gibi uzunları açınca kısalar sönüyor.H4 soketide bantladım, kesmedim.Hafta içinde dijital ayar cihazı olan oto elektirikçiye gidip, güzel bir ayar yaptıracağım.Biraz kendim denedim ama hassas olmuyor.Aslında xenon mantajını şuan yapmadım bu sayfaya açmasamıydım acaba bu konuyu ? Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 6 Mart 2011 Paylaş 6 Mart 2011 Eğer o duvardaki resim merçek uygulanmış haliyse ayarlarında ciddi prorgram var acilen düzeltilmeli... Yorum bağlantısı
Koray Tek 6 Mart 2011 Yazar Paylaş 6 Mart 2011 O farları montajdan sonra ilk taktığımdaki görüntü biraz ayarladım ama dijital cihazdaki gibi olmuyor.Hafta içinde boş bir günde yaptırınca resmini çeker eklerim. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 6 Mart 2011 Paylaş 6 Mart 2011 Güzel bir çalışma. Umarım daha da geliştirilir. O zaman çok daha güzel olur. Bu şekilde pek birşey farkedemezsiniz şeffaf cam ile olması gereken performansı alabilirsiniz. Ne tür mercek kullanıldı ve markası nedir? Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 6 Mart 2011 Paylaş 6 Mart 2011 Mercek markası A.L. Yeni fiat bravo ve Peugeot 307 araçlarından çıkıyor,ampül tipi h1. Yorum bağlantısı
Koray Tek 7 Mart 2011 Yazar Paylaş 7 Mart 2011 Teşekkürler Şlker Bey, ben aceleden yazmayı unutmuşum.Gece deneme sürüşüne çıktığımdan foruma bakmaya zaman kalmadı. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 7 Mart 2011 Paylaş 7 Mart 2011 hayırlı olsun güzel çalışma. güle güle kullanın fakat bence düz cam (desensiz) kestirilmeli ve H1 kit takılmalı. o zaman daha güzel olur. Yorum bağlantısı
Koray Tek 7 Mart 2011 Yazar Paylaş 7 Mart 2011 Evet bizde düz desensiz cam arayışındayız.En yakın zamanda xenonlanacağız. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Mart 2011 Paylaş 7 Mart 2011 Bir renoya yapılabilecek en gerekli modifiye yapılmış.. Mevcut farları çok güçlü ve ışığı da bir o kadar dağınıktır.. Uzun ve kısa aynı anda yanarken ve sadece kısalar ile çekilmiş duvar fotoğrafı, yorumlar için gereklidir.. Çok şık görünüyor.. Güle güle kullanın... Yorum bağlantısı
Hilmi Doğan1679652596 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 Arkadaşlar merhabalar.Aranıza sonunda katılabıldim.Aracım 1992 model sw renault toros.Araca mercekli xenon projesi planlıyorum ancak bazı problemlerım var.Sizlerden bu problemler hakkında yardım bekliyorum.1-Aracımın far camları bombeli ve camı çizgi çizgi odaklanmalı.Mercekli xenon far için bu tırtıkların kaldırılması gerek diye biliyorum.Bütün gezdigim parcacılar tırtıksız far camı bulamadılar.Arastırmalarım sonucu pleksiglas dan yapılması gerekdigini ögrendim.Yapan bi yerde buldum ancak fiyatları benım butcemı asıyor cunkı unıversıtede ogrencıyım.Pleksiyi camın ustune koyup sıcak hava tabancası ıle ısıta ısıta far camının bombeli seklini veririm diye dusunuyorum buna ne dersiniz?2-far camını cıkartıp yerıne duz pleksiglass koysam nasıl durur(e30 farı gibi)3-mercek kapaklarına ve far yansıtıcının ıcıne olmak uzere toplam 6 adet angel park ampulu de yerleştirmeyi planlıyorum.yanı kısa farlar(dışdakı) mercek kapaklarına ve buyuk 2 adet ve uzun farlara 2 adet angel dusunuyorum ancak mercek kapakları boyutunda angel halka varmı satılıyormu bunu bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 Konu açmadan önce forum kurallarına azami riayet edilse daha makbul olacak,yani forumun ilk kuralı olan gerçek ad ve soyad kullanarak üye olmak gibi... Yorum bağlantısı
İsmail Ayaz1679652578 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 Pleksiglastan daha önce uno için yapmıştık free from cam ama gayet zor bir iş. Siz de gerekli malzemeleriniz ve el beceriniz varsa yapabilirsiniz.Angel konusu size kalmış. Ben sevmiyorum ama mercek sonrası park iptal olacaksa yerine park için angel güzel olabilir Yorum bağlantısı
Hilmi Doğan1679652596 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 Konu açmadan önce forum kurallarına azami riayet edilse daha makbul olacak,yani forumun ilk kuralı olan gerçek ad ve soyad kullanarak üye olmak gibi... Gercekden bilgim yokdu affedin özür dilerim adım;Hilmi DoğanPleksiglastan daha önce uno için yapmıştık free from cam ama gayet zor bir iş. Siz de gerekli malzemeleriniz ve el beceriniz varsa yapabilirsiniz.Angel konusu size kalmış. Ben sevmiyorum ama mercek sonrası park iptal olacaksa yerine park için angel güzel olabilirel becerim var ancak tercübe veya bilgim yok sadece tek dusuncam su yonde;düz pleksi levhayı far camının üstüne koyuarım.ısıtır ısıtır yumusadıkca asagı ıner cama yapısır dıyorum.cama en basda wax surerım cama yapısmaz pleksi seklini alır dıyorum ama ovallıgı veremezsem dumduz pleksıyı yapıstırsam nasıl durur? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 (düzenlendi) Estağfirullah Hilmi bey.Size daha sağlıklı yorum yapabilmemiz için farlarınızın değişik açılardan ve motor bölümünden resimlerini ekleyebilirmisiniz?Far mercek montajı için uygun olmayabilir reflektörden arkaya doğru taşabilir... 5 Şubat 2012 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez1679652587 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 Bence pleksi düz bir şekilde yapılsa daha iyi olur.En azından daha kolay olur. Yorum bağlantısı
İsmail Ayaz1679652578 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 Bence pleksi düz bir şekilde yapılsa daha iyi olur.En azından daha kolay olur.Tahminimce far çok dar mercek koyacak yer var mıdır resim görmek lazım Yorum bağlantısı
Misafir 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 Bence yapma. Zaten muayeneden geçme şansımız yok biz mercekli far kullanıcılarının. Sen yaptın diyelim, bütcem yok diyorsun, mecbur yedek farda almak zorunda olacaksın muayene için. İyi hesap yap derim Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 5 Şubat 2012 Paylaş 5 Şubat 2012 Bence yapma. Zaten muayeneden geçme şansımız yok biz mercekli far kullanıcılarının. Sen yaptın diyelim, bütcem yok diyorsun, mecbur yedek farda almak zorunda olacaksın muayene için. İyi hesap yap derimbence de yapma Hilmi.! ama şunu da bil ki, sen öğrencisin henüz duyguların daha ağır basıyor senin, bizse tüccarız, bizde de hesap-kitap daha ağır basmakta. ayrıca, pleksi ne şekilde yapılırsa yapılsın, uzun vadede kolay deforme olacaktır. çünkü orjinal far camlarında vernik türü özel kimyasal işlemler mevcuttur, yıpranmayı azamiye indirmek için. ama sen bunları yapamayacağın için yapacağın yeni cam daha hızlı solacak, çizilecek yahut matlaşacaktır. bunu çeşitli kimyasallarla temizleme imkanın elbette olacaktır ama nereye kadar? Üstelik Servet Abim'in de dediği gibi bundan böyle muayene sorunu çıktı bir de karşımıza. bütün bu olumsuzluklara rağmen halen yapmayı kafaya koydum diyorsan, mercek montajı+far yıkama+otomatik seviye sensörü yapmayı da göze almalısın. Yorum bağlantısı
Hilmi Doğan1679652596 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 (düzenlendi) şimdi abiler 25 tl ye 4 adet sıfır komple farı veriyorlar burda.onları alıp onlara mercek yapıcam cunkı suankı farlarım fabrıkasının koydugu hella marka sıfır giib far onları bozmucam.muayene sıkıntısını bu sekılde hallederımfarları monte ettıgım yerin arkasında 34cm bosluk var.hemde bu bosluk kapalı kutu .vakdi zamanında o kutuyu kesip içine elektrıklı blowoff cihazı yerleştrimişdimki bu ciazın boyutu gercek turbo salyangozu kadar. yani demek istedigim ;farların arkasında mercegin uzantısı için yeterli alan var.sizlere bugun aksam ayetişdirebilirsem fotografda verebilirimuzun farlar için ne yapıcam o konuda kararsızım.onların camı kısalar gibi olmazsa görsellik bozulacak.kısa gibi yaparsam odaklanma bozulacak.önerilerinizi bekliyorumayrıca oto boyacılarının kullandıgı vernigin en ince olanını kullansam 1-2 kat pleksiye sıksam solmayı korumazmı? 6 Şubat 2012 tarihinde ramazantc tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 (düzenlendi) Sanayide far-stop tamiri yapan yer bulabilirsen far camlarını onlara yaptırabilirsin,farın arkası müsait merceğin dışarıda kalan kısmını iyi izole edersen sıkıntı olmaz.Uzun farda odak sorunu olmaz,uzun kısa farların ayrı olduğu için uzunların ayarını düzgün yaparsın.Far camları bir çok kimyasal işlemden sonra bizim kullandığımız hale geliyor,siz sadece vernik kullanarak bu sorunu aşamazsınız.Resim eklerseniz arkadaşlar belki başka fikirlerde verebilir... 6 Şubat 2012 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Araz 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Kaplumbağa bi-xenon dönüşümü diye bir konu vardı oradaki arkadaşta eski vosvos kaplumbağada yuvarlak fara mercek montajı yapmıştı sana fikir verir bence incele derim http://www.geceucusu.com/topic/4794-vw-kaplumbaga-bi-xenon-donusumu/ Yorum bağlantısı
Hilmi Doğan1679652596 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 Abiler merhabalar.farlardaki kir ve toz için özür dilerim normalde temızlerdım ancak temızleyecek bez bulamadım kusura bakmayınKaplumbağa bi-xenon dönüşümü diye bir konu vardı oradaki arkadaşta eski vosvos kaplumbağada yuvarlak fara mercek montajı yapmıştı sana fikir verir bence incele derim http://www.geceucusu...xenon-donusumu/golf 1 far camı torosa uyarsa cok ısıme gelır yarın sanayıye bı gıdıp vw parcacıdan ısteyım olceyım tuttu tuttu tutmadı? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 şimdi abiler 25 tl ye 4 adet sıfır komple farı veriyorlar burda.onları alıp onlara mercek yapıcam cunkı suankı farlarım fabrıkasının koydugu hella marka sıfır giib far onları bozmucam.muayene sıkıntısını bu sekılde hallederımfarları monte ettıgım yerin arkasında 34cm bosluk var.hemde bu bosluk kapalı kutu .vakdi zamanında o kutuyu kesip içine elektrıklı blowoff cihazı yerleştrimişdimki bu ciazın boyutu gercek turbo salyangozu kadar. yani demek istedigim ;farların arkasında mercegin uzantısı için yeterli alan var.sizlere bugun aksam ayetişdirebilirsem fotografda verebilirimuzun farlar için ne yapıcam o konuda kararsızım.onların camı kısalar gibi olmazsa görsellik bozulacak.kısa gibi yaparsam odaklanma bozulacak.önerilerinizi bekliyorumayrıca oto boyacılarının kullandıgı vernigin en ince olanını kullansam 1-2 kat pleksiye sıksam solmayı korumazmı?Farların arkasında boş yer olabilir ama far reflektörleri derin değil. Montaj derinliği çok az, camıydı çerçevesiydi izolasyonuydu bir sürü uğraşman gerekecek, elde edeceğin sonuca değmeyebilir.Bence buraya, minibüslerde kullanılan hella/farba H7 mercekli projektörlerden tak tek seferde bitsin.Farba'nın ledli H7 kısa projektörleri de vardı, katalog şu adreste : http://www.farba.com...rt-urunler.htmlHem kısa hem de uzun projektörlerden çift yaparsın, mercekli olduğundan istersen kısaya xenon da koyarsın. Yorum bağlantısı
Hilmi Doğan1679652596 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 Şu an en buyuk problemın desensiz ön cam bulabilmek.Bu gidişle gidip ev camcısına duz cam kesdirticem Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 Şu an en buyuk problemın desensiz ön cam bulabilmek.Bu gidişle gidip ev camcısına duz cam kesdirticem Uğraştığına değmeyecek. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Fotoğraflarında kırmzı görünen metal kısma bu projektörleri çok rahatlıkla tutturursun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts