İçeriğe Yönlendir

Renault Kangoo Renk değiştiren Gösterge, Scan Gauge, Submarine

Misafir

Recommended Posts

Misafir

Aracın orjinal göstergesi turuncu led. Bizde kuraldır. Yeni gelenin hemen kadran ledleri değişir. Beyaz led kullanırız. Hazır bu aralar boş vaktim var diye devire endeksli gösterge yapayım dedim. Bu işlemin geçen hafta yaptım ve işlemin sonlarına doğru herzamanki telaşım ve aceleciliğim komple gösterge panelinin yanması ile son buldu. Neyseki çıkma gösterge alıp şimdilik sade olarak kullanıyorum.Muhtemelen önümüzdeki hafta içi sistemi tamamen bitiririm.

Aracımda yol bilgisayarı yok. Olmuş iken yol bilgisayarımda olsun diyarek E-Bay kanalı üzerinden yol bilgisayarı getirdim. Bayağı kapsamlı bilgiler alıyorum (anlık yakıt, turbo basınç, emiş hava ısısı, su ısısı v.s. )

Gösterge

post-5-0-04798700-1358074950_thumb.jpg

post-5-0-52128200-1358074961_thumb.jpg

post-5-0-31017400-1358074973_thumb.jpg

post-5-0-01106700-1358074982_thumb.jpg

post-5-0-72349600-1358074993_thumb.jpg

post-5-0-54299400-1358075001_thumb.jpg

Scan Gauge

post-5-0-62693300-1358075024_thumb.jpg

post-5-0-50639000-1358075032_thumb.jpg

post-5-0-40340000-1358075041_thumb.jpg

post-5-0-60817500-1358075056_thumb.jpg

post-5-0-47263200-1358075066_thumb.jpg

post-5-0-49842000-1358075077_thumb.jpg

post-5-0-64244200-1358075091_thumb.jpg

post-5-0-40578800-1358075102_thumb.jpg

Submarin

post-5-0-08071400-1358075122_thumb.jpg

post-5-0-98637700-1358075135_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Maşallah maşallah.

Yol bilgisayarı uğraştırdı mı? Ne kadara mal oldu?

Edit: Araç kaç model?

Gösterge kaça geldi?

tarihinde H tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
Maşallah maşallah.

Yol bilgisayarı uğraştırdı mı? Ne kadara mal oldu?

Edit: Araç kaç model?

Gösterge kaça geldi?

Yol bilgisayarı tak çalıştır tip. Sadece ufak kalibrasyonlar yapacaksın (depo hacmi, motor hacmi v.s. ) 300 tl civarı

Araç 2009 model ( 230.000 km )

Gösterge yenisi 1500 tl çıkması 350 tl

Çok güzel olmuş. Her yiğidin harcı olan bir çalışma değil.

Sağ olasın Turgut. Tamamlayınca video ile sunum yapacağım

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

Abi muhteşem olmuş bayıldım çalışmana ya. maşallah. güle güle kullan. özellikle yol bilgisayarı işi çok iyi olmuş fakat bilgisayar verileri nereden nasıl okuyor? hangi kablolara giriş yaptın?

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Abi muhteşem olmuş bayıldım çalışmana ya. maşallah. güle güle kullan. özellikle yol bilgisayarı işi çok iyi olmuş fakat bilgisayar verileri nereden nasıl okuyor? hangi kablolara giriş yaptın?

Tam adını bilmiyorum, aracı bilgisayara baglarken bi söket kullanılıyor ya(chip yaparken veya servise gidip arıza tespiti vs yapılırken) işte o sökete takıyorsun...

Servet abi güzel bi uygulama olmuş ;)

Yorum bağlantısı
Misafir
Ellerine sağlık farklı olmak böyle birşey sana imreniyorum valla ;)

Estağfurullah.

servet abi hayırlı olsun hakketden dediğim gibi bulunmaz hint kumaşı gibi gece uçuşu cevherimizsin.;)

youtubede görüp duruyordum en sonunda türk eli deymiş bir çalışma buldum çok hoş olmuş abi.. peki bu işlem için rgb ledmi kullandın? yoksa pcll mi?

yol bilgisayarıda hoş olmuş :)

Standart RGB 5050 smd led, her led için sürücü ( sürücü ise frekans-gerilim çevirici )

Sol tarafta sigorta paneli yanında ODB ' soketinden bilgi alıyorum. Ha bu zımbırtının Laptop ile takibini yapan yazılımda var. Sağ olsun Coşku Arşıray kardeşim kulağıma kar suyu kaçırmıştı :p

Tam adını bilmiyorum, aracı bilgisayara baglarken bi söket kullanılıyor ya(chip yaparken veya servise gidip arıza tespiti vs yapılırken) işte o sökete takıyorsun...

Servet abi güzel bi uygulama olmuş ;)

Teşekkürler Uğur

Güzel olmuş Güle güle kullan hocam

Bende cimaksıma beyaz led düşünüyorum :p

Tırt cımaks için Lokman abi ile planımız var..Bekle......

Çıkma göstergenin km.sine bir işlem yapıldı mı.

Çıkma gösterge kilometre bilgisini ana beyinden alıyor. Kilometre aynı ( Ne iş planınmı var )

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Servet ellerine kollarına sağlık abim, harika emekler bunlar. yakında bu araba konuşurda :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Servet.. yakmadan yap şu göstergeyi... Bu bir..

Yol bilgisyarı için bir yeri kesmek lazım diyeceğim ama.. Arabalarının ömrü çok kısa.. 2-3 yılda değiştiriyorsun galiba..

Yorum bağlantısı
Adem Türkmenoğlu

Tırt cımaks için Lokman abi ile planımız var..Bekle......

Tır mırt ama çok güzel sökülüp takılıyor. Herşeyde yakışıyor. Değil mi Lokman abi?

Heyecanla bekliyorum bakalım bir sonraki mod ne olacak. Haber verirseniz tornavida tutmaya gelirim.

Hani çapıt falan bağlamak için değil :)

Yorum bağlantısı
Misafir
Heyecanla bekliyorum bakalım bir sonraki mod ne olacak. Haber verirseniz tornavida tutmaya gelirim.

Hani çapıt falan bağlamak için değil :)

Ağanın ev işinin bitmesini bekliyeceğiz. Ondan sonra çapıt bağlamak için gelirsin :)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Benımde yaptırmayı çok istedigim bi işlem ama söz konusu gösterge olunca babam işlem yaptırmama izin vermedigi için yaptıramıyorum, küçük bi ihtimal ama eğer göstergedeki ledler'den biri keserse o zaman onu bahane ettirip bu işlemi yaptırıcam...

Dijital ekranı olan göstergelerin içini açmayı pek önermiyorlar, herhangi bi sorun çıktımı Servet abi?

Sadece devir ve hız göstergesinemi işlem yaptın yoksa diğer ışıklara bi işlem ypıldımı?

Yorum bağlantısı
Misafir
Benımde yaptırmayı çok istedigim bi işlem ama söz konusu gösterge olunca babam işlem yaptırmama izin vermedigi için yaptıramıyorum, küçük bi ihtimal ama eğer göstergedeki ledler'den biri keserse o zaman onu bahane ettirip bu işlemi yaptırıcam...

Dijital ekranı olan göstergelerin içini açmayı pek önermiyorlar, herhangi bi sorun çıktımı Servet abi?

Sadece devir ve hız göstergesinemi işlem yaptın yoksa diğer ışıklara bi işlem ypıldımı?

Benim gösterge cofladı ama kişisel hatamdan dolayı, acele ettim.

Sadece devir kısmında işlem yaptım.Gelene kadar tamalamış olurum inşallah.Canlı canlı görürsün.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Çıkma gösterge kilometre bilgisini ana beyinden alıyor. Kilometre aynı ( Ne iş planınmı var )

Yani hangi kangonun göstergesini takarsan tak, araba kaçtaysa yeni takılan gösterge de o km. çıkıyor öylemi?

Abi pompa konuşmaya başladı zaten :) Ötüyor bu aralar :) Dağılacak galiba..

230.000'e gelmiş dahamı ötmesin. :)

Yorum bağlantısı
Misafir
Yani hangi kangonun göstergesini takarsan tak, araba kaçtaysa yeni takılan gösterge de o km. çıkıyor öylemi?

230.000'e gelmiş dahamı ötmesin. :)

Daha önce araçlardan birinin beyni zortladı diğer aracınkini taktık (kumandanın içinide transfer ettik.) kilometre taşındı. Servise sormuştum neresi kayıt altına alıyor diye .Beyin demişti .Geçen günde canlı yaşadım.Normalde taktığım 60.k küsürlerde bi gösterge.

230.k erken yahu :) Daha 500.000 leri görecektik :)

Yorum bağlantısı
Misafir
Fransız bu. Japon olsaydı 500.000 leri görebilirdiniz. :)

Evet :) 1997 model Mazda 2200 ticariyi bile 600.000km kullanmıştım.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bu gün tekrar göstergeye daldım. Tabiki bir önceki acele dalış nedeni ile göstergenin uçmasından dersimide almış durumdayım.

Şöyle bir hatırlarsak devir saatinden aldığım komutlara göre sistemi tasarlamıştım. Ancak bu gün tam test yaptığımda servo motorunun olması gereken çalışma şekli beni hüsrana uğrattı. Sağlıklı frekans bilgileri gelmediğinden tüm işlemleri iptal edecektimki aklıma grank sensörü geldi.

Devir okumak için grank sensörü yada enjektörlerden birisi ziyadesi ile işimi görüyordu. Hatta uçlarından ikazlar alıp test ettiğimde tam istediğim sonuçları aldım.

Ancak fikir fırtınasında kaldığımdan işlemden vaz geçtim. düşündümki ''Turbo basıncına göre yakıt tüketimi artıp azalıyor, skala beni bu şeklide uyarsın'' dedim ve map sensöründen çıkan gerilimin alt ve tepe noktalarına göre sürücüyü terkar yazdım.

Görsel olarak video çekimleri yaptım ancak video yüklemede sıkıntı var. Yarın sorunu çözüp hatta yüksek kalitede çekerek sunumu tamamlayacağım.

((FCTR' den direk kopyala-yapıştır yaptım :) )) Aynı konum diğer sitedede var..

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

ellerine sağlık Servet, güzel olduğuna eminim, videoyu bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Videoyu niye yükleyemedin Servet..

Çözünürlüğü yüksek ise Lokman abi harika bir dönüştürücü program biliyor :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...