İçeriğe Yönlendir

Renault Kangoo Renk değiştiren Gösterge, Scan Gauge, Submarine

Misafir

Recommended Posts

Anil Berke Kavraal
(düzenlendi)

benim çektiğim araç dururken olan video...

vDIiOapmjU4 bu şekilde eklemeyormuydum burada ?

tarihinde An?l Berke Kavraal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Bende bu şekilde ekliyeyim.

Anıl teşekkür ederim .Makinan bayağı kalite çekiyor :blush:

Şlk sistem böyleydi

Şimdi ise böyle. Devir ve tork grafiğine göre çalışıyor

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
Bende bu şekilde ekliyeyim.

Anıl teşekkür ederim .Makinan bayağı kalite çekiyor :blush:

Şlk sistem böyleydi

Şimdi ise böyle. Devir ve tork grafiğine göre çalışıyor

rica ederim abi ne zaman istersen çekerim :) ben istediğin zaman gelirim abi yanına banada yapalım :p:D

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Hala tam anlamıyla istenen şekilde çalışmıyor gibi geldi bana.

Servet abi şu şekilde ayarlamanın bi yolu yokmu?

2000 devire kadar mavi, sonra 5000 devirre kadar yeşil ondan sonrada kırmızı. Hız göstergesindede 50 kmye kadar mavi, 100 kmye kadar yeşil ondan sonra kırmızı...

veya

devir ve hız göstergesi birlikte renk değiştirsin...

Yorum bağlantısı
Misafir
Hala tam anlamıyla istenen şekilde çalışmıyor gibi geldi bana.

Servet abi şu şekilde ayarlamanın bi yolu yokmu?

2000 devire kadar mavi, sonra 5000 devirre kadar yeşil ondan sonrada kırmızı. Hız göstergesindede 50 kmye kadar mavi, 100 kmye kadar yeşil ondan sonra kırmızı...

veya

devir ve hız göstergesi birlikte renk değiştirsin...

Geleyim kullan sonra yorumunu düzeltirsin..

Servet abi ,

Van kedisi gibi olmuş:)

Kedileri severim :)

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Şartlar elverdiğince sakin kullanıp çekim yaptım. Ve yine kamera sapıtıp focus hatası verdi. Delirtecek beni. ( Tuzla-Çayırova güzergahı )

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Can Ertekin

Şimdi söyleyeceklerimi lütfen yanlış anlamayın yaptıklarınıza bayıldım çok güzel bir çalışma olmuş yalnız bu tür bilgilendirme amaçlı göstergeler (ör: anlık yakıt göstergesi veya soğutma sistemi arızalı olan bir araçta sürekli hararet göstergesi kontrol etmek) kullanıcıların sürekli takip etmek istediği, zaman zaman gözlerini ondan ayırmadığı göstergelerdir. Bunun ise trafik ortamında ne kadar ilgi dağıtıcı bir etken olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım. Böyle bir sitede (Trafikte aydınlatma konusunda bu kadar ciddi davranan bir sitede) bu konuya değinmenin yerinde olacağını düşündüm ama gerçekten çok güzel olmuş... Bu arada otomobil üreticilerinin renk değiştiren göstergeler yapmamalarının tek sebebi budur, ilgi dağıtmaması...

Yorum bağlantısı
Misafir

Neden yanlış anlıyayımki ? Tenkit üslubunca olunca herdaim yapıcı sonuçlara gebedir.

Bana kalırsa yol kenarlarındaki veya şehir merkezlerindeki hareketli reklam tabelaları daha çok risk teşkil ediyor.

Anlık gözün ışığı algılaması herhangi bir tehlikeye mahal vermez. Type R aracın gaza köklenince yerinden çıkacakmış gibi tırmaman devir sıkalası bundan daha tehlikeli. Devir delileri için :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Şartlar elverdiğince sakin kullanıp çekim yaptım. Ve yine kamera sapıtıp focus hatası verdi. Delirtecek beni. ( Tuzla-Çayırova güzergahı )

Video çok güzel... Bir ara senin naylon uçacaktı :)

Göstergen güzel çalışıyor..

Yakıt tüketiminin düşeceği kanatindeyim..

Şllaki eleştiri yapmam gerekirse...

Maviyi gereksiz gördüm... Kırmızı çok işlevsel..

Kameran da, direksiyon simidine veya airbag kapağına odaklıyor gibi..

Yorum bağlantısı
Can Ertekin
Bana kalırsa yol kenarlarındaki veya şehir merkezlerindeki hareketli reklam tabelaları daha çok risk teşkil ediyor.

Anlık gözün ışığı algılaması herhangi bir tehlikeye mahal vermez. Type R aracın gaza köklenince yerinden çıkacakmış gibi tırmaman devir sıkalası bundan daha tehlikeli. Devir delileri için :)

evet haklısınız o yol kenarındaki levhalarda insanın ilgisini çeker ama bi düşünün önünüzde sürekli olarak acaba rengi ne oldu diye düşündüğünüz bir gösterge var, gaza bastım kırmızı oldumu çektim maviye döndümü vs..vs.. bunu anlatmak istemiştim sadece tabiki tercih sizin :)

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
Maviyi gereksiz gördüm... Kırmızı çok işlevsel..

Banada mavi gereksiz geldide sökmeye üşeniyorum :)

evet haklısınız o yol kenarındaki levhalarda insanın ilgisini çeker ama bi düşünün önünüzde sürekli olarak acaba rengi ne oldu diye düşündüğünüz bir gösterge var, gaza bastım kırmızı oldumu çektim maviye döndümü vs..vs.. bunu anlatmak istemiştim sadece tabiki tercih sizin :D

Aslında yola bakmanız durumunda dahi aşırı olmayan parlaklıkta olduğundan sanki sinyal ledi yanıyormuş gibi dikkat çekiyor. Aşırı parlak olsa işler karışır zaten. Ayrıca ;

Can kardeşim bu forumda hoşuma giden ne biliyormusun, yapanı, yapmaya niyetleneni ve 3. şahısları kendinden önce düşünmek :)

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
evet haklısınız o yol kenarındaki levhalarda insanın ilgisini çeker ama bi düşünün önünüzde sürekli olarak acaba rengi ne oldu diye düşündüğünüz bir gösterge var, gaza bastım kırmızı oldumu çektim maviye döndümü vs..vs.. bunu anlatmak istemiştim sadece tabiki tercih sizin :)

Zamanla alışılır ve sıradanlaşır...

Tempralarda Yeşil ve kırmızı tüketim ışıkları vardı...

Bir çok arabada anlık yakıt tüketimi var.. Şşin kötüsü de bunlara bakmanız gerekiyor..

Servet'in sistemdeki güzellik şu ki.. Bunu bakmadan da görebilirsiniz..

Ben destekliyorum.. Güzel olduğu kanatindeyim.. Göstergem el verse ben de yapar veya yaptırırdım..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Gayet güzel bir uygulama oldu. Devir göstergesi devamlı sürücü ile iletişim içinde. Bence çok güzel. :)

Yorum bağlantısı
Can Ertekin
Can kardeşim bu forumda hoşuma giden ne biliyormusun, yapanı, yapmaya niyetleneni ve 3. şahısları kendinden önce düşünmek :)

:) o kısmı iyiymiş

ben sadece gördüğümü yaşadığım tecrübeler ile birleştirip söyledim. otomobillerin içi tasarlanırken otomobil devleri her zaman için aşırılıktan kaçarlar bunun sebebini biliyoruz zaten ayrıca tempradaki yanan ışıklar bildiğim kadarıyla minicik 2 farklı ışıktı eco ve power diye onunla bunun arasında uçurumlar var bundan bir kaç sene önce o renk değiştiren göstergeler yüzünden yanındakine göstergeyi göstermeye çalışan bir arkadaş e5 te beni yoldan çıkardı indikten sonrada özür dileyip durumu anlattılar birlikte güldük devam ettik benim yerimde başka biri olabilirdi bariyere de girebilirdi.. neyse anlatmakla olmaz ama umarım yaşanmazda :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Sistemin yapılışının 5.gününde dikkatimden çıkmaya başladı :)

Bir karadeniz turuna bakar bu iş... Alışırsın...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Renk neye göre değişiyor, devir dışında başka kriter de mi var ?

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
Renk neye göre değişiyor, devir dışında başka kriter de mi var ?

benim bildiğim kadarıyla artık devire göre çalışmıyor zaten..

hah buldum Servet abinin yazdığını...

''Turbo basıncına göre yakıt tüketimi artıp azalıyor, skala beni bu şeklide uyarsın'' dedim ve map sensöründen çıkan gerilimin alt ve tepe noktalarına göre sürücüyü terkar yazdım."

Yorum bağlantısı
Misafir

Evet. Anıl yazmış,sakin kullanımda devire göre, agresif kullanımda turbo basıncına göre.

Cihazın belirgin faydası, ortalama 3.8 litre yakıt tüketerek gezmem. Kımızıyı görmediğim sürece mükemmel ekonomi sağlıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...