İçeriğe Yönlendir

Citroen DS4 aracıma bi-xenon uygulaması

Uğurata Dursun

Recommended Posts

Aydın Akın
On 03.06.2017 at 00:25, Hazar Erulusoy yazdı:

Hafta içi mercek kapaklarına önce pasta cila yapacağım olmazsa boyayacağım.

Benim mercek kapakları değil pasta cila, dokunmayla rengini koyverdi. Pasta cila yapsam acaba ne hale girerdi. Ben mecburen boyayacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy
36 dakika önce, Oktay Toker yazdı:

Eline sağlık.Çizgiler gayet iyi.Farları biraz daha  bantların az altına dogru hizaya getirirsen iyi olur.

Teşekkür ederim. O gün şerit metre evde kalmıştı. Lazer metre ile yapmaya çalıştım. Birde üstüne hesap hatası yaptım normalde farlar yukarıdaydı lakin ben 7 yi 70 cm alınca oruç kafası aşağıda kaldı. Arabayı 7m geri alabildim o yüzden 7 cm indirmem gerekiyordu. En güzelide ampuller far kasasına hiçbir şekilde değmiyor. @Oktay Toker

Mercek kapağının parlak kısmını bende boyayacağım. Ama piyano siyahı olan arka kısmını pasta ile düzeltmeye çalışacağım olmaz zımpara boya yapacak birşey yok. 

@Aydın Akın 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

O kapaklara neden boyama işlemi düşünüyorsun ki?Çokmu bozuk krom kısmı.

Tas kısımın topuz başlarına geçen kısımlarına özellikle uzun olan ayar vidası topuz başına silikonlama ile desekleme yapmanı tavsiye ederim.Titreme yapabiliyor.

Aydın o farlardaki krom yapı çok hassas.C4 farı kromu biraz dah iyi olsada yinede bazı kısımları çok hassas diyebilrim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akın
4 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Aydın o farlardaki krom yapı çok hassas.C4 farı kromu biraz dah iyi olsada yinede bazı kısımları çok hassas diyebilrim.

En ufak bir temasta saliverdi kendini. Bilseydim elimi surmezdim kapaklara :)

Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy
4 saat önce, Oktay Toker yazdı:

O kapaklara neden boyama işlemi düşünüyorsun ki?Çokmu bozuk krom kısmı.

Tas kısımın topuz başlarına geçen kısımlarına özellikle uzun olan ayar vidası topuz başına silikonlama ile desekleme yapmanı tavsiye ederim.Titreme yapabiliyor.

Krom kısımlarında bazı yerlerde açılmalar var. Bİrde kapağın siyah kısmını gri mi yapsam diye düşündüm. Farda hiç siyak detay yok çünkü.

Aynen titreme sol farda oldu.Ama geçici sıcak silikon eridi ondan mı oldu yoksa ayaktan mı mercekleri sabitleyince tekrar kontrol edeceğim. Silikon olarak sıcak silikon mu? Hangisini kullanayım? Bİrde ortadaki topuzun girdiği ayağın tırnağı her farda da çıkartırken kırıldı. Bunu kırmadan çıkaran var mı merak ediyorum doğrusu?  

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Sista şeffaf akvaryum silikonu yada aynı kalitede başka marka olabilir çözüm olur.Sıcak silikondan uzak durunuz.

Topuzdaki tırnak kırılması olabilir sıkıntılı bir işlem.1 defa yaşadım,hurda fardan söküp yeniledim.

Krom rengi hiç bir şekilde elde edilemesede boyama kararı sizin tabiki Gümüş grı olabilir yada Araç renginede boyanabilir.

Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy
3 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Sista şeffaf akvaryum silikonu yada aynı kalitede başka marka olabilir çözüm olur.Sıcak silikondan uzak durunuz.

Topuzdaki tırnak kırılması olabilir sıkıntılı bir işlem.1 defa yaşadım,hurda fardan söküp yeniledim.

Krom rengi hiç bir şekilde elde edilemesede boyama kararı sizin tabiki Gümüş grı olabilir yada Araç renginede boyanabilir.

Topuzlarda ki tırnaklar kırık ama gayet iyi şekilde geçiyor topuz ve tutuyor, çıkarkende zor çıkıyor. O şekilde taksam sıkıntı olur mu acaba ? Boyama işlemi yapmayacağım. Orjinal şekilde takacağım. Azıcık çizik vesaireler de nazarlık olsun. 

Farları tamamen toparladım. Kabloların reglajını bitirdim. Balastları farın arka kapağına montajladım. Sadece araç üzerinde son ayarı yapılacak ve farlar silikonlanarak kapatılacak. Kablo ve tesisat hazırlandı. Uçları çakıldı. Sistem şuanda tak çalıştır vaziyette görevine hazır durumda. Buyrunuz bitmiş hali. 

DSC_0010.JPG

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Eline sağlık.Bence şapka bu hali ile gayet ideal.Topuz için tavsiyem önceki mesajda yazdığım gibi silikonlaman yönünde olur.Sağlam olmasına saglamda araç rolantide iken sarsıntı nedeniyle titremeye yol açmasın diye önlemini almak olacaktır.en azından onuda yaptım dersin.Karar senin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hazar Erulusoy

Bir güncel çekeyim.

Herşey bitti. Bir aydır son ayarı yapıp far camını kapatmak kaldı. Vakşt bu vakit dedim aliden su geçirmeyen konnektörlerden sipariş ettim. Sıcaklarda hiç birşey yapılmıyor. Ama far camlarını temizledim plastx'i matkap ve polisaj süngeri ile bir kat geçtim baya frk ettim araç üstündeyken polisaj makinası ile bir turda pasta ve plastx geçeceğim. Kapatmadan önce son bir temizlik yapacağım teöizlik için ne önerirsiniz. İPA(izopropi alkol) düşünüyorum ucucu olacağı için hem iz bırakmaz hemde buğu yapmaz. Fiirlerinizi bekliyorum. 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Camın iç kısmına çok ellemeni tavsiye etmem.İslenme varsa ucuz kolanyalı mendil ile hafiften ovalayarak islenmeyi alın sonra hafif nemli mikrofiber ile üzerinden gidin ve son olarak kuru Mikrofiber bez ile çok bastırmadan silinmesi ve ışığa tutarak izler en aza inene kadar silmek yeterli olur.Derine girince iç kısım aşırı çizilme ve ışık kırılmasına yolaçacak sevilerde şeffaflık kaybına yolaçabilen hatalara sebep olabilir.

İzopropil alkol de uçmadan önce zarar verecek kadar zamanı olacaktır.Bu alkol düşük derecelide olsa sonuçta şeffalık kaybı olmaması gereken bir parçaya sürmek bence sıkıntı.Onun için ıslak mendil bence fazlası ile kafidir derim.

Karar sizin.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy

Uzun zamandır sıcaklardan dolayı farlara bakasım dahi gelmiyordu. Zaten ayar yemizlik ve silikon işi kalmıştı. Ama aklımı kurcalayan sorunun yanıtını almak için cesareti geçtiğimiz günlerde buldum ve dedim ki olduda ampül bozuldu bir çıkarayım şunu dedim ve acı tablo ortaya çıktı. Ampül far kasasındaki delikten çıkmıyordu.
Sıvadım kolları ve biraz araştırma ölçme biçme ile 80 lik pimas diresekle işi çözdüm. Farın arkasını kestim. Sağ farda biraz hoyrat davrammışım ama solda daha iyi olacak. Pimas dirseği kestim siyaha boyadım. Gerekli yere oturttum sıcak silikonla geçici olarak sabitledim yarın sunfix ile nihai sabitleme açıklıkların yanması akabinde zımpara boya ile bitireceğim.
4385e8eb5c3185d52d6e3ceb9c14cf8e.jpga1862ca7faeb0cfe21af3931492b9adf.jpg9e48f0f74cc7d47170be97ee753f1939.jpg3046e2b0d4161a1e0aab07dddf995420.jpg259616f0270be0a65f094affab360709.jpg7f78129128daf3a857bafea7d04295f4.jpg

Xperia Z3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy

Bugün diğer farıda tamamladım. Ayrıca Ali'den aldığın su geçirmez konnektörlerin montajına başladım.c8419a1fa7a93cd7a0f1b5d52e507777.jpg252f523dfeaf9c7023c7e12fb86076da.jpg33d8c1d98153edc65a4f0c481507fa85.jpg7f34b6969db834e03815a73e82c6ea78.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy

Kapak genişletme bitti. Sun fix ile yapıştırdım. Üstüne ısıya dayanıklı boyasını yaptım. Ayrıca kablolamayı da bitirdim. Tak çalıştır durumunda. Yarın vakit olursa ayarlarını yapacağım.da7812fa0106a98d114c24ab49d4bff4.jpgb686d793f9ab11da18fc26ad6c4b4e02.jpga833b99f25aa40f0f350b8ad20b20e87.jpg46910c19d11a311b8434b62c5c2d358a.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy

Aslinda önceden bir duvar fotosu paylaştım ama o zaman yanlış ayar yapmıştım. Birde sıcak silikonlama ile geçici tutturmuştum. Şimdi mercekler sabitlendi. İnce ayar yapıp silikonla kapatma aşaması kaldı.

Az kaldı aksilik olmazsa Allah'ın izniyle nihai halinde paylaşacağım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

O aşamalrı biliyorum.Çalışmanın Son safhalarında senden ileti geldiğinde cidden heyecan yaptığımı söylemeliyim.Lakin Acele etme.Şimdiye kadar son derece emin şekilde hallettin,ilerledin içine sine sine sabır ile sonuç almak gibisi yoktur.:good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy

Evet geriye dönüp baktığımda ilk geceucusuna üye olmam siz ustalara danışmam derken bir sene geçti. Zaten bu projeyi stres atmak ve kendimi iyi hissetmek adına boş zamanlarda sindire sindire yapmayı tercih ettim. Umarım montaj bittiğinde uzun süreli kullanımda değişik mevsim ve yol şartlarında beni üzmez.

Bu arada sizi heyecanlardırmakta beni çok mutlu etti demek ki var bir cevher bende... Teşekkür ederim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy

Duvar fotoğrafları. Yorumlarınızı bekliyorum şuan ayar yapıyorum.4be017ada129ad5172deceb0cf093dbd.jpgc3919031b8eef8e62f7ce76d7416b390.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy

Akşama mercek şapkalarını yapıştırıp. Temizliğini yapıp yarın silikonlayıp salı günü montajını tamamlamayı düşünüyorum. Allah nasip ederse.

Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy

Mercek şapkalarını yapıştırdım. Ama işin son virajında bir adet ampul sizlere ömür oldu galiba. Yarın deneyeceğim ama çalışmayacak büyük ihtimalle. Artık uygun yollu bir adet osram d1s bulmam lazım. Forma duyurulur.2cafa4c65ebb0f46a2d7101decf7ac07.jpgc2e9bf4eb981bc8335d0c250f0fec137.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Kahverengi çubuktaki yeri diyorsan ondan bir şey olmaz.Kendini sıkıntıya düşürmene gerkecek bir kusur değil.

Ampul camında kırık yoksa ki resimden pek belli olmasada sanırım cam saglam diyeceğim o dip kısmı resim gölgesi ise, kullanabilirsin.:good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy

Evet sadece kahverengi kısım. Yazdıktan sonra araştırdım seramik koruyucuymuş. Boşuna endişe etmişim. Camında birşey yok.

Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy

Bugün itibariyle farları toparladım ve silikonladım. Yarına kadar kurumasını bekleyeceğim. Yarın Allah'ın izniyle montajını yapıp uzun süreli teste başlayacağım. Umarım hatalar ile karşılaşmamam. Tek korkum sağ mercek şapkasının düşmesi solu kontrol ederken elimde kaldı sağ farı kapatmıştım o arda umarım yol şartlarında düşmez tekrar açmak çok zor gelir... Buyrunuz final fotoları.d698295ecbf66cd0c3c1cff0d71979ad.jpg4be6aa20f65a44f6edb727df60d31122.jpg3b937ae7f41d485bc9bed4284e1674bd.jpga98ff82435bbcfc48e8f44600298e16e.jpg6e9928634b875b84455a948cf96194af.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...