Sırrı Polat 19 Nisan 2017 Paylaş 19 Nisan 2017 röle kullanıyorsun zaten ilave diot koymaya ne gerek var Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 Kısa far kablosu ile balastı direk besleyeceğim. Diyotuda ters akım olmasın diye ekledim. Röleyi sadece uzunu çalıştırmak için kullanacağım. Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 26 dakika önce, Hazar Erulusoy yazdı: Kısa far kablosu ile balastı direk besleyeceğim. Diyotuda ters akım olmasın diye ekledim. Röleyi sadece uzunu çalıştırmak için kullanacağım. Mavi kabloyu 87 numaradan alıp mavi ok ile işaretli yere bağlarsan diyotlara gerek kalmaz bence , diyotsuz düz bağlarsan mercekleri değil balastı röle üstünden beslersin , mercek selenoidine direkt bağlayacağın uzun kablosu zaten bir röleden geliyor .Bence bu şekilde 1 sn de olsa sellektör hızı artabilir çünkü hem röle çakacak sonra perde inecek iki hareketli parça ard arda gecikme yaşatır mı bilemem ama en azından ileride diyot bozuldu vs ile uğraşmazsın aksi halde uzun + ile Kısa + arasına at bir amperli diyot gitsin , öyle de kullanırsın Bence... Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 Sırrı Bey son kısmı anlamadım. Uzun kısa arasına diyot atacağım. Rölesiz mi kullanacağım? Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 (düzenlendi) 39 dakika önce, Hazar Erulusoy yazdı: Sırrı Bey son kısmı anlamadım. Uzun kısa arasına diyot atacağım. Rölesiz mi kullanacağım? evet , amperli bi diyot , uzun + dan kısa + ya 20 Nisan 2017 tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 Şimdi, Sırrı Polat yazdı: evet , amperli bi diyot , uzun + dan kısa + ya Röle??? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 (düzenlendi) Bu araçta arıza ışığı kontrolü mevcut. 1.Diodlu yapı olmaz.uzun far artıdan kısa far artısına gelen diotlada olsa haricen artı kısa far artısında aşırı yük hatası ile arıza ışığı verdiriyor.Ayrıca bunun için uzunlardaki halojen amğul iptali şart.Aynı kabloya artı olarak balast akımı eklenir buda sigorta atması demektir.Ampul iptal edilirse bu defada arıza ışığı sellektörde değilde genelde uzunlara alınca oluşabiliyor lakin direkt sellektörde ben arıza ışığını aldım.Tecrübe ile sabittir. 2.Hazar ber sizinlede epeycede yazıştım anlatmaya çalıştım.Şema linkini verdim.diod bu aracın kontrol ünitesinden dolayı kullanamıyorsunuz.Şemadaki yapıdaki diod balasta gidecek olan voltajı direkt 1.5volt düşürür ve normalinde gerek yok neden ters akımı var diye düşünceniz oluştuda kendiniz şema uyguladınız? Ayrıca tek role üzerinden kısa far sabit alınıp,uzun far tetikle balasta verilirse kısa far kapanıp açılma nedeniyle sinyal verir şeklinde bir sellektör uygulamasına döünşür.Yani kısa far açıkken sellektör yaptığınızda uzuna geçişte role tetil süreci ile uzuna yanış süreci sonrası kısaya geçişte balast o aralıkta sönüp yeniden yanar.Sizin bu şemanızda hem bu olur hemde balasta gitmesi gereken 12 voltdirekt diod üzerinden en az 1,5 volt düşük voltaj olarak gider. Gündüz far yanmadan sellektör işlemi olmasın denirse kısa far ampul sopketine dipsiz 5watt ampul baglanır kullanılır yada tam tersi isteniyorsa Sıhhatli bir çalışma için ya buradaki şema uygulanacak yada altta eklediğim role her 2 far için ayrı ayrı uygulanacak. Yada illa siz kendiniz verilen şemalar yerine ben kendim uygulamalar yapıp sonuca ulaşmak tecrübe edinmek istiyorum deyip kendi şemalarınızla sonucada deneme yanılma ile gidebilirsiniz.Karar sizindir.Çözerseniz düzgün çalıştırırsanız sizden daha çok sevinirim. Klasik Şema bu. http://www.geceucusu.com/topic/5850-r%C3%B6le-nedir-nas%C4%B1l-ba%C4%9Flan%C4%B1r-r%C3%B6leyle-neler-yap%C4%B1l%C4%B1r/?page=2 http://www.geceucusu.com/topic/496-xenon-i%C3%A7in-r%C3%B6le-ve-direk-ak%C3%BC-ba%C4%9Flant%C4%B1s%C4%B1/ Her far için en sıhhatli ve bagımsız uygulama olarak bu yapılabilir.Her 2 role uygulamalarında arıza ışığı i,çin orijinal ampul soketine paralel olarak modul uygulanması şarttır.Bundan kaçış maalesef yok. 2004 audi A6 araçta başımıza geldi.Far soketi söküldü 10 dakika araç çalıştırıldı arıza ışığı falan olmadı.İçimiz rahattı.Sonra işlemler yapıldı kısa far soketinden sadece tetik için roleye baglantı oldu ve araç 5 dakika sonra arıza ışığı verdi.Haricen birde arıza modulü için sonradan uğraşıldı.Buda bana son ders oldu.Aracım arıza ışığı yakmıyopr deselerde ben üşenmeyip uygulamalarımı direkt yapıyorum başım ağrımıyor.Focus 3 arçata ve 3.5 son nesil araçtadada voltaj koruma sıkıntısı oldu yani balastın ilk çektiği akım kontrol ünitesinin kvoltajı kesmesine sebep oldu bu durum yenil araçlardada başıma geldiğini sonradan anladım ve sonrasındakilerede aynen tam roleli sistem uygulaması.C4 modeli içinde önceki sorunlar sonrası son 2 çalışmamada roleli tam arıza modullü uygulama sonrası sorun kalmadı.Didolu tetik vesaire VW serisinde,Citroen serisinde soruna artı sorunla uygulama anlamı taşıyor.Bu yapıdaki araçlardada aynen öyle oluyor. 20 Nisan 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sırrı Polat 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 (düzenlendi) Ben ilk mesajımda zaten bu Şema üzerindeki diyotun gerekliliğini sorguladım , gerek var mı diyerek , Öyleyse direkt diyot uygulayın dedim , Çünkü diyot uygulama bazı araçlarda sonuç veriyor sadece arıza ışığı yakıyor , yoksa diyotsuz röleli çözümün en sağlıklı çözüm olduğunu ben de düşünüyorum . 20 Nisan 2017 tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 @Oktay Toker abi zaten olur mu diye sordum. Kızmana gerek yok yahu Gerekli tüm malzeme hazır sadece geçen gün kendi aramızda arkadaşımla konuşurken acaba böyle olsa nasıl olur dedik oradan çıktı şema. Bizim formda ki klasik şemada H4 soket diyor biliyorsun ki bende H7 kısa H1 uzun bunları H4 söketteki uzun ve kısa kobloları olarak düşünerek haraket edeceğiz o zaman. Uzunlarda ampul söküp denediğimde arıza ışığı vermedi lakin devamlı yanmada yada kısa far aktif iken çalışmada arıza verir mi bilemeyeceğim. Sizin son paylaştığınız fotoğrafta ki 2 röleli sistem bir far için yani toplamada 2 farda 4 röle kullanılmış oluyor değil mi? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 (düzenlendi) Kızmak işim değildir.İçiniz rahat olsun. H4 soket ile uzun kısa yapıdaki soket yapısı ayrı diye çalışma mantığı farkı yoktur. Birinde 3 kablo gelir tek ampul çalışır diğerinde iki ampul çalışır hepsi bu.Şema mantığı ve çalışma prensibi aynıdır.Sırf H4 yazıyor diye bilahire farklı bir yapı olarak düşünüp şema aramak işi uzatmak yada kendinizce farklı bir yol uygulaması anlamına gelir.Bu kararlar sizindir tabiki.Lakin tavsiyeler üzerine ve yaşanmış deneyimlerin aktarılmasına rağmen diodlu veya kendinizce aynı yolda gitmekte sizin kararınızdır. Yazdığım gibi Her far için bu 2 roleli şema uygulanabilmektedir.Dierseniz akü baglantısı girişine bu uygulanır fazladan kablolar çekerek her 2 farıda çalıştırabilirsiniz.İşçilik size kalmıştır. 20 Nisan 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 (düzenlendi) Bizim standart şemayı uygulayacağım ve ona göre malzemeleri temin ettim. Ben sadece fikir olarak sordum illa ki o şekilde yapacağım diye birşey yok kaldı ki bu platformda zaten sorup öğrenmek benim gibi bir daha arayan içinde yol göstermek için. Bizim standart şemada + şaseye gitmesin diye birde kısa uzun çakışmasın diye diotlar kullanılıyor bunlara dokunmuyorum. 20 Nisan 2017 tarihinde Hazar Erulusoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 (düzenlendi) Hazar bey yol göstemerk için ben sonsuz cevaplar verebilirim bunda sıkıntı yok.İçiniz rahat olsun.Konuların içindeki yorumlar genel olarak yazmam gerekiyor ve sadece size ait çözüm yerine sizin gibi uygulama yapmaya çalışan arkadaşlarada yön vermelidir niyeti ile uzun ve detaylı aktarmaya çalışıyorum.Lakin önceki mesajımdada yazdım ve içeriginde diodlu uygulama bu farda olmuyor diye aktardım.Ona göre tavsiyemin diyotlu uygulama olmayacağınıda anlttıpım yazımda tavsiyemin bilahire yazarak bagımsız role uygulaması olduğunu aktardım.Klasik şema uygulamasını bir çok araçta zaten uygulanabilir isede sizin kendi şemanızın yerine oturmuş bir şema olduğunu anlatmaya çalışmıştım ve o linkleri vererek uğraşmayınız diye anlatmaya çalıştım ve siz hala tavsiyem olan role yerine bu şemaya yöneliyorsunuz.Ben kızarak yazmam bu konuyu her kes okuyor ve karar vermek için notlar alıyor.Bende buna göre doğru denemiş uygulamayı aktarmaya çalışıyorum.Kusurum var ise size kızıyor gibi görünmeme yol açan kelimeler var ise lütfen o şekilde algılamayınız. Sanırım anlatamadığım için hata benim uzun yazıp karışmış bir yazı gibi duruyor denilebilir lütfen kusuruma bakmayınız.Her şekilde anlatımlar mevcut ve sizde seçip uygulayacak arkadaşımızsınız. 20 Nisan 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 @Oktay Toker ustam ben seni anladım sen beni anlamamışsın ama sadece sorum şu ekteki şemayı (şema derken geceucusu.com'da paylaşılan seninde linkini verdiğin röleleli bağlantı yada şeması) uygulayacağım bu bağlantıda ki diyotlar yerlerinde dursun mu yoksa durmasın mı? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 Önceki sayfalarda şema üzerinden giderken siz askıya aldım sonra bakarız dediniz ve yazışma durdu. Sonra siz bir şema verdiniz ve ben şema konusunda detaylı şekilde izahat yapmaya çalıştım.Kızdıgımı düşündüznüz.Ben son yorumda özellikle tavsiyem bu bagımsız şema diye size yanıt verdim ve diodlu olan bir uygulama oolmayacağını anlatmaya özen gösterdim sizin şemanız yerine kalsik şemayı verdim ki başka okuyanlar kendilerince zora girmesinler ve dediğim gibi anlatmaya çalıştım diodlu uygulama bu araçata olmuyor dedim. Demekki ben hala anlaşılamamışım ve tek bir ayrı satırda tavsiyem diye yazdığım şemadan uzaklaşıp hala bana klasik şemadaki didoları sormaya devam ediyorsunuz. Sizin yapacağınız uygulama diodsuz olan bagımsız role uygulaması. Bu şemayada açıklama olarak ilave edeyim.Klasik şemadan mantıkta farkı yok.Diodlarla verilen tetik yerine bir role ilavesi ile direkt roleye tetik verilip bagımsız kısa ve uzun far role şeması oluyor. . Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 Oktay abi tüm saygımla söylüyorum biz senle anlaşamıyoruz. Ben ilk rölesiz diyotu sordum yok dedin az önceki röleli bağlantının şemasını verdin sonra malum az önceki yazdıklarımız şimdi de bana dediğin bu cift röleli sistem. Ben kendimi gayet net şekilde ifade ediyorum ama anlaşamıyoruz teşekkür ederim. Seninle her konuştuğum da kafam karışıyor. GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 (düzenlendi) Ben sizinle bir anlaşmaya varmak üzerine yazışmıyorum. Farlarda balastı çalıştırabilmeniz için yaşadığım sorunlara binaen dogru olan ve sorun yaşamayacağınız bir role sistemini anlatmaya çalışıyorum hepsi bu. Siz ilk olarak konuda h4 sistemdeki gibi tek bir diod ile işlemi yapabilirmiyim dediniz ben sorun olur roleli tertiabat gerekir dedim linki verdim.Siz role olursa şimdilik askıya alacağım dediniz ve yazışma bitti. Face ortamında yazıştık ve son olarak sizde roleli sistem için farlar kapalı iken sellektör için şart olduğunu kavradınız.Sonuç buydu yanlışım yoksa. Önceki günde kendinizce bir şema ile bana sordunuz.Bunun yerine her daim sorduğunuz gibi nasıl bir şema uygulayacağım diye sorabilirdiniz ve konu karışmamış olurdu çünki face ortamında diodlu şekilde bir uygulamanın hatalarını size anlatabildiğimi düşünüyordum.Bunuda anlatmamışım sanırım. Size diodlu yapının neden olmayacağını anlattım vesizin şemanız yerine klasik roleli bir şemanın zaten olduğunu uygulanabileceğini söyledim ve bunu konuyu takip edenlerin bu şemadan başka bir şemaya bakmasınlar upraşmasınlar diye belirtmem benim açımdan şart idi. Ayrı bir satır başı altında size bağımsız bir role uygulamasının yapılması için tavsiyem olur diyerek belirttim. Siz sordunuz ve kendinizce şunları yapabilirmiyim diye şema veya konu içerikli alıntı ile olurmu dediniz.Bende her sorunuza ait şekilde cevap vermeye çalıştım. Kafanızı karıştırdığım için özür diliyorum. 20 Nisan 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 20 Nisan 2017 Paylaş 20 Nisan 2017 Oktay Ustam özür dilenecek bir durum yok estağfurullah. Varsa hatam ben özür dilerim.Ben zaten diod lu ve rolesiz tesisattan vazgeçtim. Röleli olarakta paylaştığım şemayıda yapmıyorum. Eskiyi konuşmaya gerek yok sadece alttaki 3 soru?Bizim formda paylaşılan az öncede benim tekrar paylaştığım röleli tertibat olur mu olmaz mı? Olacaksa orada mı 2 adet 1N4007 diod olmalı mı?Yok bunlar olmaz son paylaştığınız 2 röleli sistem mı olur?Bu kadardı.D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 18 Mayıs 2017 Paylaş 18 Mayıs 2017 Bir güncel çekeyim. Elektrik tesisatı çok ilgilenme zamanı bulmasamda bitirebildim. Sigorta diyot ve roleyi bir kutu içerisine yerleştirdim. Arıza ışığını dipsiz ampül ile çözdüm. Bir ampül far kasasına değiyordu. Kasayı ısıtarak biraz yer açtım. Ama kesin sonuça araç üstü testlerde belli olacak. Far reflektör önünün boyanması elzem olduğunu bugün yapmış olduğum testte fark ettim Motip ısıya dayanıklı gri boya ile boyayacağım. Bir kaç fotoğraf. 2 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 26 Mayıs 2017 Paylaş 26 Mayıs 2017 Far tasında ki parlak olan bölgeleri yansıma sebebiyle kesilme çizgisini bozuyordu. Sırasıyla 800-1000-1200-2000-3000 zımpara üstüne 2 kat Motip ısıya dayanıklı gri boya ile boyadım. Bir gün sonra 250 derece ile boyanan yerleri tavladım. Elektrik tesisatıda bugün itibari ile bitti. Nasip olursa hafta başı araç üstü ayarlar ve kısa testleri yapacağım. Aşağıda röle, sigorta, diyot için kullandığım ve motor içinde duracak istediğimde sökebileceğim ve müdahale edebileceğim kutunun fotoğraflarıda var. Buyrunuz. 5 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 30 Mayıs 2017 Paylaş 30 Mayıs 2017 Bir farı tamamen toparladım. İçinde ki kablo bağlantısı vs hepsi tamam. Balastı da daha önceki çalışmalar gibi koydum. Yarında değerini halledip araç üstü testkere başlayacağım. 6 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 3 Haziran 2017 Paylaş 3 Haziran 2017 İlk deneme. Duvar fotoları yorumlarınızı bekliyorum. 2 Yorum bağlantısı
Aydın Akın 3 Haziran 2017 Paylaş 3 Haziran 2017 Eline sağlık. Teknik yorum yapamasam da beğendiğimi söylemeliyim. Ne güzel, yükseklik ayarı yapacak yer de bulmuşsun. Ben daha ağrıda öyle bir yer bulamadım Yalniz sendeki çizgiler ve aydinlatma benimkinden daha net ve iyi. Bendekilerde odagin çoğunu kapatıyor perde. Yani sanırımBelki de bana öyle geliyor bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 3 Haziran 2017 Paylaş 3 Haziran 2017 Vallahi gittim sabahtan AVM ye boş uygun bir yer buldum başladım çalışmaya.Biraz yaptım sonra geçici olarak sabitlemede kullandığım sıcak silikon kendini saldı kapak düştü [emoji23] bende kablo reglajı ve burada ki üstatlardan gelecek yorumlara göre devam etmek adına sonraya bıraktım. Hafta içi mercek kapaklarına önce pasta cila yapacağım olmazsa boyayacağım. Arıza ışığı için yaptığım t10 ampuller arkada kapağa değiyordu onları da biraz içeri çekeceğim. Akabinde tekrardan ayara geçeceğim ama yorumlar şart. Yorum bağlantısı
Recommended Posts