Oktay Toker 31 Temmuz 2017 Paylaş 31 Temmuz 2017 Mercek kapagını farlar açıkken yapmaman ilerde sıkıntı yaşamana sebep olabilecek gibi. 1 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 31 Temmuz 2017 Paylaş 31 Temmuz 2017 Açıkken derken Oktay Ustam yaptım silikonla kapatmadan önceyse kastın yaptım sun fix ile yapıştırdım lakin kapağın ve merceğin yapısı itibariyle tam öpmüyorlardı birbirini sunfix fazla konunca ise merceğe doğru taşıyordu. Bakalım artık yapacak birşey yok...Xperia Z3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 31 Temmuz 2017 Paylaş 31 Temmuz 2017 Camları silikonlamadan önce diye kastetmiştim. Sunfix için çok yorumum yok lakin bu yapıştırıcı ile hem mercek şapkası hem mercek montajı olan bir çalışma gelmişti, merceği çekince mercek elimde kalmıştı.O nedenle çok güvendiğim bir yapıştırıcı değil yada şöyle diyeyim rtv silikon gibi yüzeye tutunması ve sarsıntılara karşı esneklik olarak tutunabilen bir yapıştırıcı değil. Yinede her şekilde sorun yaşamadan yıllarca kullanabilmeni diliyorum.Emegin çok ve güzel çalışma oldu. 1 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 31 Temmuz 2017 Paylaş 31 Temmuz 2017 Temennilerin için teşekkür ederim Oktay Ustam. Mercekleri vidaladım sonra da sunfix ile yapıştırdım. Mercek şapkası sadece sunfix. Bakalım göreceğiz olmazsa silikon yapacağız. İnşallah geri dönüş olmaz.Xperia Z3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 1 Ağustos 2017 Paylaş 1 Ağustos 2017 Bütün yaptıklarımı derleyerek bir mesajda paylaşmayı düşünüyorum. Xperia Z3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 2 Ağustos 2017 Paylaş 2 Ağustos 2017 Penguen Eline,cebine sağlık.Hayırlı günlerde kullan.Görsellik ilede araca fark katmasıyla çalışma gayet iyi.Aydınlatması ise zaten parçalar ile malumdur. 1 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 4 Ağustos 2017 Paylaş 4 Ağustos 2017 Bir güncel çekeyim. Silikon nasıl sökülür bir solüsyonu var mı? Canım çok sıkıldı.Xperia Z3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Ağustos 2017 Paylaş 4 Ağustos 2017 (düzenlendi) Kötü durum olmuş.Can sıkıcı. Silikon hala iç kısmı kurumamıştır fazla zorlanmayabilirsin.Tornavida ile sıyıracaksın.Yada çelik olmayan bir bıçak bulup uç kısmını U şekline getirip yavaş yavaş sıyıracaksın.Çelik olanı bükünce kırılır. Açması degile bu eski silikonu camın kenarlarından temizlemesi sinir bozucu olur.Lakin çok temizlemeye çalışma ince bir katman kalabilir kasa tarafındaki oyuktaki silikonu iyice temizlemeye gayret etmen yeterli. 4 Ağustos 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 5 Ağustos 2017 Paylaş 5 Ağustos 2017 Oktay abi silikon ile değilde sunfix ile yapıştırdım. Diğeri düşmez ama bunu neyle yapıştıracağım silikon mercek şapkası arasından sızar diye düşünüyorum.Xperia Z3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Ağustos 2017 Paylaş 5 Ağustos 2017 (düzenlendi) Üstteki yorumu camı sökmek için yapmıştım.ŞApkayı sunfix ile yapıştırdığını yazmıştın.Diğerinede bence güvenme derim. Mercek şapkalarını ben sürekli silikonla yapıştırıyorum.Orijinal Hella mercek şapkalarını bile garanti olsun diye silikonlarım.Kenar kısımlara şapkanın da iç boşluk kısmını tahminen silikon kalınlığını uygularsan şakpa takılırken arkaya doğru silikonuda sürükler.Silikonu mercekte ön kısıma doğru çok sıkarsan taşma yapar.Yaparsada Silikon taze iken ıslak mendille şapkayı az geri çekip silersin. Yapamam diyorsanda bir şey diyemem. 5 Ağustos 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 5 Ağustos 2017 Paylaş 5 Ağustos 2017 Öğleden sonra yapı markete gittim. RTV silikon aldım. Ayrıca Bison Silikon sökücü aldım. Pazartesi farı tekrar açık mercek kapaığına rtv silikon tatbik edeceğim. Rtv sağlıklı olur değil mi yoksa Sista Siyah Akvaryum silikonuda var. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Ağustos 2017 Paylaş 5 Ağustos 2017 (düzenlendi) Rtv Silikon sökücü içinde tecrübeni aktarırsın. 5 Ağustos 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 5 Ağustos 2017 Paylaş 5 Ağustos 2017 Pazartesi akşam buradan gelişmeleri yazacağım. Bu arada Sista kırmızı rtv sıvı conta diye geçiyor ama yapıştırma özelliği var değil mi? Dökümanlarına baktım mukavetinden ve elastkiyetinden bahsediyor ama yapışma ile ilgili bir ibare göremedim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Ağustos 2017 Paylaş 5 Ağustos 2017 (düzenlendi) Neredeyse 4 yıldan fazla olacak kullandığım silikon türüdür.Yapışma yapmasa sıkıntılı olsa forumda sürekli üstüne basarak tavsiye etmem ve kullanmam.Mükemmel tutunma diye yazıyor ayrıca. http://www.hepsiburada.com/sista-177853-rtv-kirmizi-silikon-isiya-dayanikli-310-ml-kartus-p-HRSISTA177853?magaza=bantd%C3%BCnyas%C4%B1&wt_gl=cpc.nelk.6822.yapi-market-pla&gclid=CjwKCAjw2ZXMBRB2EiwA2HVD-AP6WS6434RqaOvgHeabli4Jp5XlJOTzNqhdKyJKUUGIn0YZSsZZkxoCMRgQAvD_BwE 5 Ağustos 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 5 Ağustos 2017 Paylaş 5 Ağustos 2017 Tamamdır. Ben kapak için kullanacağımdan küçük tüp olanı aldım. Sıkıntısız açabilirsem gerisi kolay. Teşekkür ederim Oktay Ustam. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Ağustos 2017 Paylaş 5 Ağustos 2017 (düzenlendi) İstersen wurth marka alabilirsin onun siyahıda varmış. 5 Ağustos 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 5 Ağustos 2017 Paylaş 5 Ağustos 2017 Sistayı almış bulundum. Başka bir markanın vardı ama solventsiz ibaresi görmediğim için almadım. Tavsiye için de ayrıca teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 7 Ağustos 2017 Paylaş 7 Ağustos 2017 Bugün farı tekrar açtım. Sabah 8 de başladım ancak 12 de açıldı. Farın silikon kanalının yarısı sizlere ömür. Bir ara vazgeçip çıkma far baktım. Açılmıyorrrrrr. Silikon kanal içinde farın altına girdiği için üst kısımdan silikonu çıkarmama rağmen far açılmadı. Far kenarlarını iyice ısıtıp araya spatul söküp ancak açtım. O arada olan oldu. Ama sıkıntı olmaz gibi.. Bu arada bu işlerle uğraşan herkes gidip Bison Silikon sökücü alsın resmen silikonu sakız gibi yapıyor. Özellikle far açıp Silikon temizlemeye birebir. Kendi orijinal far silikonunuda söküyor. Temizlik daha rahat oldu. Mercek şapkasını sista rtv kırmızı ile 5 dk da yapıştırdım. Bütün işçilik açmaya gitti. Buyrunuz fotolar.Xperia Z3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Ağustos 2017 Paylaş 7 Ağustos 2017 (düzenlendi) Silikon sökücü anladığım kadarıyla sıvı.Camı açmak iiçin o kadar uğraşı yerine Şırınga ile sık aralıklarla sıkmayı deneseydin diye düşündüm.Zor mu olur du? Yada ilk önce kenarları biraz tornavida ile ayırdıktan sonrada sıkılabilirdi yada dökülebilirdi galiba.Sadece tahmin yürütüyorum. Açtıktan sonra kanalı temizlemek için çokta gerekli olmayabilir bence.Lakin işlemi çabuklaştırdığı kesin olan durum tabiki. 7 Ağustos 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 7 Ağustos 2017 Paylaş 7 Ağustos 2017 Silikon sökücü anladığım kadarıyla sıvı.Camı açmak iiçin o kadar uğraşı yerine Şırınga ile sık aralıklarla sıkmayı deneseydin diye düşündüm.Zor mu olur du? Yada ilk önce kenarları biraz tornavida ile ayırdıktan sonrada sıkılabilirdi yada dökülebilirdi galiba.Sadece tahmin yürütüyorum. Açtıktan sonra kanalı temizlemek için çokta gerekli olmayabilir bence.Lakin işlemi çabuklaştırdığı kesin olan durum tabiki. Şırıngayı bende düşündüm lakin eczaneye gidecek durum yoktu o an. Sökücü oje gibi içinde fırçası var. Muhallebi kıvamında birşey. Zaten tornavida ile kastirip sökücüyü boca ettim sayılır. [emoji23]Xperia Z3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 9 Ağustos 2017 Paylaş 9 Ağustos 2017 Herkese selam dün farı toparlayıp silikonladım. Öğleden sonra montajını yapacağım. Umarım su almaz. Bu sefer biraz silikonda cimri davrandım.Xperia Z3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Ağustos 2017 Paylaş 9 Ağustos 2017 Eline sağlık.Silikon sökücü sonrası kanalı iyice kuruladıysan cimrilik çok sıkıntı yapmayabilir. 1 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 9 Ağustos 2017 Paylaş 9 Ağustos 2017 Oktay Ustam silikon öncesi kanalı kuruladım. Hatta alkol (İPA) ile temizledim. Sonra kurutup tatbik ettim. Şimdi de aracın üstüne taktım. Dünden yaptığım silikon bugünde otoparkta dışarda sıcaklık ve nem ile daha iyi kürleşir. Şİmdilik bitti umarım tekrar sök tak işine girişmem. Selamlar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts