İçeriğe Yönlendir

Renault Kangoo 2 (2008-) Arka Led Park - Fren Uygulama ( Ön gündüz farı led değişimi )

Misafir

Recommended Posts

Oktay Toker

Daha öncede cevabını verdiğimi hatırlıyorum. :good1:

Bu direnç metal kılıflı ise şasede bir yere monte etmelisin.

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Böyle turuncu elektrik motoru gibi bişey :) Şase olayı da sıkıntı şimdi yalan olacak gibi bu benim led sinyal işi :lazy2: O kadar ısınıyor mu bu alet

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Yalan olacak bir şeyi yok.Sen tavsiyelerime göre işşlem yaparsan sıkıntı olmayacaktır.Tek direnç ve bu Watt değerinde ısınır.Ampuldeki direnç değerindeki oluşan akım enerji oluyor,bunun yerine direnç takıldığı için hali ile rezistans oluyor.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Enes Alkaya
On 26.04.2013 at 15:51, Misafir yazdı:

Fatih'in Kangoo'sununda Gündüz farını, ( P21W ) bir röle ve bir kaç metre kablo ile yaptığımız işlem sonrası aktif hale getirdik

Iyfei2Hl.jpg

fotoğrafları neden göremiyorum acaba? görebilsem birşeyler danışacağım.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
9 saat önce, Enes Alkaya yazdı:

bide bu konuya yorum yapılmayalı neredeyse 2 yıl olmuş. daha yeni konulara mı geçsem acaba?

Gözden kaçmış olmalı Enes bey genelde aynı saat yada günde cevap alırsınız sorularınıza ...

Yorum bağlantısı
Enes Alkaya

Öncelikle yaşım 18. Gördüğüm kadarıyla hepiniz benden büyüksünüz ve burada çok yararlı paylaşımlar yaptığınızı gördüm. Merak ettiğim konuları da inceledim. ama aradığım şeyi bulamadım ve sormaya karar verdim. Bana sanırım en iyi yardımcı olabilecek kişi Servet abi.
Aracım 2011 Kangoo panpa ve geçen yıl aldım. daha önce kullandığım araçlar yeni olmadığı için istediğim parçasını kolayca söküp değiştiriyordum. şimdi aydınlatmayla ilgili değişiklikler yapmaya karar verdim ama takıldığım yerler oluyor. Öncelikle aracımla ilgili görseller paylaşayım.

20151228_192212.thumb.jpg.e41047fd196bc5

parklar

20151228_192049.thumb.jpg.ae6416fba1c35a

kısalar (aşırı bir görüntü oluşmuş ama kameradan sanırım)

(sağdaki geçici olarak taktığım mavi filtreli olanlardan)

20151228_192025.thumb.jpg.8e47d7cc0a95cf

normal stop lar ve alttaki adını bilmediğim ve en çok hoşuma giden lamba

20151228_193102.thumb.jpg.f441945a08cb1e

arkaya arabayı ilk aldımda elimde bulunan 3 çipli şerit led i bağladım çünkü arkadaki orjinal aydınlatma çalışmıyor

20151228_193114.thumb.jpg.6a4d0cf9030417

buda tavan aydınlatması deneme amaçlı aldım ve çok yetersiz zaten çok az bir fiyatı var

http://tr.aliexpress.com/item/10PCS-T10-LED-W5W-194-168-501-Car-Super-Inverted-Side-Wedge-Light-Bulbs-6-Colors/32242772231.html?detailNewVersion=2

yapmak istediğim 3 4 şey var sırayla sorayım ben size

ilk olarak ön park için lamba alayım dedim ve bunları sipariş verdim (alışverişlerimi hep bu mağaza dan alırım)

http://tr.aliexpress.com/item/4x-12-SMD-LED-COB-Chips-1156-BA15s-Car-Auto-RV-Trunk-Rear-Turn-Signal-Lights/32349563323.html

http://tr.aliexpress.com/item/2-x-BA9S-5-SMD-Pure-White-CANBUS-Error-Free-Interior-Car-H6W-5-LED-Light/32272302625.html?detailNewVersion=2

ilki geldi 12 v bağladığımda çok güzel ışık veriyor fakat öğrendim ki onu bu arabaya bağlayabilmek için böyle olması gerekiyormuş (bende gündüz farı çalışmıyor)

http://tr.aliexpress.com/item/Super-Bright-White-COB-LED-S25-1157-P21W-20W-ba15s-Auto-Car-Signal-reverse-rear-Turn/32227562760.html?ws_ab_test=searchweb201556_4,searchweb201644_2_79_78_77_82_80_62_81_61,searchweb201560_4

ben yenisini alarım ancak daha büyük bir problem var ben parkların soketine ulaşamıyorum. etrafı çok kapalı elim girmiyor ne alttan ne üstten ve açıkcası herhangibişeyi de sökmeye çekiniyorum. siz onu nasıl değiştiriyorsunuz? (sonunda sorumu sorabildim :lol:)

20151228_192224.jpg

20151228_192435.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Geldim :)

Enes sırayla gidelim

1: aldığın park ampüllerini bu arabada kullanamzsın. Ön ampüller PY21W kodunda olmalı. Bunlar P21W. Tırağı zorlarsan yuva bozulur aman takmaya çalışma

2: Sağ ve sol park ampüllerine tekerin oradaki davlumbazda bulunana kapakları açarak el yordamı ile ulaşacaksın. Duylar saat istikametinin tersi yönünde çevrilip çıkıyor. Kablosu uzundur tekerin oraya kadar ulaşır.

3: Doğru ampülü aldıktan sonra beni bir elektrikcinin yanında iken arıyorsun. Tarif ediyorum ve gündüz farını aktif hale getiriyorsun. Ancak, mutlaka her işlemi fotoğraflayıp buraya ayrıntılı yüklemen gerekecek. Yapmak isteyen diğer arkadaşlara klavuz olacaksın.

4: Gündüz farı için bu linkteki ürünü al, amber veya beyaz hangisini istersen ancak Beyaz daha güvenli olacaktır.

http://tr.aliexpress.com/item/1156-1157-P21W-P21-5W-PY21W-BA15S-BAY15D-BAU15S-80W-CREE-High-Power-Led-Car-Turn/32224655353.html?ws_ab_test=searchweb201556_2,searchweb201644_4_79_78_77_82_80_62_81_61,searchweb201560_8

Yorum bağlantısı
Enes Alkaya
17 saat önce, Misafir yazdı:

Geldim :)

Enes sırayla gidelim

1: aldığın park ampüllerini bu arabada kullanamzsın. Ön ampüller PY21W kodunda olmalı. Bunlar P21W. Tırağı zorlarsan yuva bozulur aman takmaya çalışma

2: Sağ ve sol park ampüllerine tekerin oradaki davlumbazda bulunana kapakları açarak el yordamı ile ulaşacaksın. Duylar saat istikametinin tersi yönünde çevrilip çıkıyor. Kablosu uzundur tekerin oraya kadar ulaşır.

3: Doğru ampülü aldıktan sonra beni bir elektrikcinin yanında iken arıyorsun. Tarif ediyorum ve gündüz farını aktif hale getiriyorsun. Ancak, mutlaka her işlemi fotoğraflayıp buraya ayrıntılı yüklemen gerekecek. Yapmak isteyen diğer arkadaşlara klavuz olacaksın.

4: Gündüz farı için bu linkteki ürünü al, amber veya beyaz hangisini istersen ancak Beyaz daha güvenli olacaktır.

http://tr.aliexpress.com/item/1156-1157-P21W-P21-5W-PY21W-BA15S-BAY15D-BAU15S-80W-CREE-High-Power-Led-Car-Turn/32224655353.html?ws_ab_test=searchweb201556_2,searchweb201644_4_79_78_77_82_80_62_81_61,searchweb201560_8

çok teşekkür ederim söylediklerinizi anladım ancak benim isteğim farklı. ben park ampullerinin beyaz olmasını istiyorum gündüz far modundaki gibi daha aydınlık çalışmasını istiyorum ancak gündüz farını aktif etmek istemiyorum. Yani sanırım park kablosundan paralel kablo çıkarıcam. bide bu ampulün daha uygun olanları yokmudur? (yoksa mecbur alırım.) çok şey istiyorsam kusura bakmayın lütfen ama tam istediğim gibi olursa aracı kullanırken alacağım haz daha fazla olur. yorumunuzu bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On 31 Aralık 2015 at 13:02, Mehmet Özyürek yazdı:

Yüz karası olarak yine Servet'i seçelim... :)

:)

Yorum bağlantısı
Kaan Kara1679652638

neden gündüz farını aktif etmek istemiyorsunuz? herkes daha sonradan yapmaya çalışırken böyle bir imkan varsa ben olsam değerlendirirdim 

Yorum bağlantısı
Enes Alkaya
4 saat önce, Kaan Kara yazdı:

neden gündüz farını aktif etmek istemiyorsunuz? herkes daha sonradan yapmaya çalışırken böyle bir imkan varsa ben olsam değerlendirirdim 

yanlış biliyorsam düzeltin, gündüz modu park modundan daha parlak ışık veriyor diye biliyorum. ve bu bilgiye dayanarak;

birinci sebebi gündüz farını aktif ettiğimde park lambalarını yaktığımda ışık daha sönük olacak. (şuanda da sönük yandığını biliyorum onu halledicem inşallah)

ikinci sebebi hava aydınlık iken ışık yakmak bana gereksiz geliyor ve ihtiyaç olduğunda zaten park ları yakıyorum.

üçüncü ve asıl sebebi gündüz lambasıyla park lambasının aynı olması. konumları farklı yerlerde olsaydı mutlaka aktif ederdim.

gündüz farı çoğu araçta farın etrafında bir yerde ve genelde led oluyor. kangoo da bu böyle değil. 

bunları değerlendirdiğinizde siz ne yapardınız?

Yorum bağlantısı
Enes Alkaya
17 dakika önce, Mahmut Akbulut yazdı:

Alt yapısı hazır bir daylight a Led ampul takarak kullanırdım...

Güzel bir seçenek.  :good1:

Servet abi yok ortalıkta işleri yoğun sanırım.

Yorum bağlantısı
Misafir
On 31.12.2015 at 13:02, Mehmet Özyürek yazdı:

Yüz karası olarak yine Servet'i seçelim... :)

On 31.12.2015 at 13:02, Mehmet Özyürek yazdı:

Sebep

On 02.01.2016 at 11:40, Selçuk Keleş yazdı:

:)

Gülme, yeni arayüze alışamadım, okumadığım son içeriğe gidemiyom kime diyom

On 03.01.2016 at 12:54, Enes Alkaya yazdı:

@Misafir abi ordamısın?  :rolleyes:

geldim

6 saat önce, Enes Alkaya yazdı:

Güzel bir seçenek.  :good1:

Servet abi yok ortalıkta işleri yoğun sanırım.

İşler evet yoğun :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
14 saat önce, Misafir yazdı:

Ocakbaşından beri gelemiyorsun ki :lol: foruma alışabilesin :fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
On ‎03‎.‎01‎.‎2016 at 21:58, Enes Alkaya yazdı:

yanlış biliyorsam düzeltin, gündüz modu park modundan daha parlak ışık veriyor diye biliyorum. ve bu bilgiye dayanarak;

birinci sebebi gündüz farını aktif ettiğimde park lambalarını yaktığımda ışık daha sönük olacak. (şuanda da sönük yandığını biliyorum onu halledicem inşallah)

ikinci sebebi hava aydınlık iken ışık yakmak bana gereksiz geliyor ve ihtiyaç olduğunda zaten park ları yakıyorum.

üçüncü ve asıl sebebi gündüz lambasıyla park lambasının aynı olması. konumları farklı yerlerde olsaydı mutlaka aktif ederdim.

gündüz farı çoğu araçta farın etrafında bir yerde ve genelde led oluyor. kangoo da bu böyle değil. 

bunları değerlendirdiğinizde siz ne yapardınız?

Gündüz farını aktif hale getirip kullanın, güvenlik açısından çok faydalı, sürüş esnasında sadece park lambalarını yakmak yasaktır, zaten bir faydası da olmuyor.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
15 saat önce, Misafir yazdı:

Sebep

Gülme, yeni arayüze alışamadım, okumadığım son içeriğe gidemiyom kime diyom

geldim

Soldaki yıldıza tıklamanız yeterli :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
59 dakika önce, Mahmut Akbulut yazdı:

Ocakbaşından beri gelemiyorsun ki :lol: foruma alışabilesin :fiuw:

Bi tablet mi hediye etsek acebaa ? :) 10" hem ocağı da körükler :)

Yorum bağlantısı
Enes Alkaya
Bir saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Gündüz farını aktif hale getirip kullanın, güvenlik açısından çok faydalı, sürüş esnasında sadece park lambalarını yakmak yasaktır, zaten bir faydası da olmuyor.

gündüz park lambasının kime ne zararı olabilir ki? o yasak karanlık ta geçerli olmasın? hem zaten ben parkları yaktığımda gündüz farı yanmış olacak (park ile aynı lamba). parkların faydası yoksa gündüz farının da faydası olmaz, kafam karıştı. böyle bir yasağın olduğunu bilmiyordum.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
23 saat önce, Enes Alkaya yazdı:

gündüz park lambasının kime ne zararı olabilir ki? o yasak karanlık ta geçerli olmasın? hem zaten ben parkları yaktığımda gündüz farı yanmış olacak (park ile aynı lamba). parkların faydası yoksa gündüz farının da faydası olmaz, kafam karıştı. böyle bir yasağın olduğunu bilmiyordum.

Ordaki gündüz farında çift telli ampul var. P21/5W. Parkı açınca 5W, gündüzü açınca 21W yanıyor. Aynı bazı araçlarda gördüğümüz frene basınca parlak yanan stop lambaları gibi.

http://www.youtube.com/watch?v=C2m2xgGeGbM

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.8182&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=karayollar%c4%b1%20trafik

YEDİNCİ BÖLÜM

Araçların Işıklandırılması ve Kullanılması Esasları

Araçların Işıklandırılması

Madde 126- Karayollarında trafiğe çıkan bütün araçların 1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelikte gösterildiği şekilde ışık donanımı bulundurmaları ve bunları geceleri veya sis, kar, şiddetli yağmur ve yeterli derecede aydınlatılmamış tünel gibi görüşün yetersiz olduğu yer, zaman ve hallerde yakmaları mecburidir.

1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelikte gösterilenler dışında, ışık ve yansıtıcı bulundurulması ve kullanılması yasaktır.

Araç Işıklarının Kullanılması

Madde 127- Araçların sürülmesi sırasında ışıklarının kullanılması bakımından mecburiyet ve yasaklar aşağıya çıkarılmıştır.

a) Uzağı gösteren ışıklar (uzun hüzmeli farlar);

1) Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkların yakılması mecburidir.

Ancak, sürücünün yeterli mesafeyi açık olarak görebildiği ve kendi aracının da yeterli uzaklıktan görülebileceği hallerde, uzağı gösteren ışıklar yerine yakını gösteren ışıklar kullanılabilir.

2) Karşı yönden gelen araç sürücülerinin ve karayolunu kullanan diğer kişilerin gözlerini kamaştıracak bütün hallerde, uzağı gösteren ışıkların yakılması yasaktır.

B) Yakını gösteren ışıklar (kısa hüzmeli farlar);

1) Karşılaşmalarda,

2) Aydınlatmanın yeterli olduğu kesimlerde,

3) Öndeki araç yakından izlenirken,

4) Uzağı gösteren ışıkların uyarma için kullanılması hali dışında, yanyana gelinceye kadar bir aracı geçerken,

5) Gündüzleri görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda. 

c) Kuyruk ışıklarının, (arka park lambası) seyir sırasında, uzağı veya yakını gösteren ışıklar veya sis ışıkları ile birlikte,

Kullanılması mecburidir.

d) Işıkların kullanılmasına ilişkin diğer esaslar;

1) Dönüş ışıklarının “geç” anlamında kullanılması,

2) Sadece park veya sis ışıkları  yakılarak araç sürülmesi,

3) Karşılaşmalarda ışıkların söndürülmesi,

4) 1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelikte gösterilen esaslara aykırı ışık takılması ve kullanılması,

5) Sis ışıklarının; sis, kar, şiddetli yağmur sebebiyle görüşün yetersiz olduğu haller dışında ve geceleri yakını ve uzağı gösteren ışıklarla aynı zamanda kullanılması,

6) 1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik esaslarına uygun olarak takılan ışıkların da amaç dışında ve gereksiz kullanılması,

Yasaktır.

Geçme sırasında ışıkla uyarma; uzağı ve yakını gösteren ışıkların çok kısa süre içinde sıra ile veya ikisinin birlikte aynı zamanda yakılmasıdır.

Sürücüler, geceleri, yakın ilerisi görülmeyen kavşak, dönemeç ve tepe üstlerine yaklaşırken, yakın ve uzağı gösteren ışıkları ardarda ve sıra ile yakarak gelişlerini haber vermek zorundadırlar.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
2 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Bi tablet mi hediye etsek acebaa ? :) 10" hem ocağı da körükler :)

Aman diyim abi :secret: en son aldığı HTC telefonun wifi antenini beğenmeyip değiştirmişti :lol:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...