Turgut Oturmaz 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar bildiğimiz gibi, çoğu farda mercek modifiyesinden sonra, mercek ve xenon ampul duyunun arkaya doğru çıkıntı oluşturmasından dolayı toz kapakları kapanmaz hale geliyor.Farın arkadan toz alması durumunda ise kısa süre, kirlenme/kararma vakaları ile karşılaşıyoruz. Bir şekilde farın arkasının hava/toz almayacak şekilde modifiye edilmesi gerekiyor. Bugüne kadar forumumuzda üzerinde pek durulmayan bu konu ile ilgili bir başlık açmanın uygun olacağını düşündüm.PVC borusu ile uzatma yaparak, farın orjinal kapaklarını kullanmaya devam ettiğim modifiyemin fotoğraflarını ekliyorum. Sizlerinde desteği sayesinde konu daha kapsamlı ve yol gösterici hale gelecektir. 4 Şubat 2012 tarihinde Turgut Oturmaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 4 Şubat 2012 Paylaş 4 Şubat 2012 Eline sağlık kardeşim,uygulamalı resim paylaşmak çok önemli,bazen bizlerin aklına gelen basit pratik çözümler başkaları için -vaybe bu neden benim aklıma gelmedi veya -hah tamam bu tam bana göre dedirtebiliyor.İşte siz tamda burada o kişi için birer yardım meleği veya ilham perisi haline gelebiliyorsunuz.En azından ben Gece Uçuşu ile ilk tanışmamda öyle hissetmiştim Yorum bağlantısı
Can Ayaslan 17 Ağustos 2013 Paylaş 17 Ağustos 2013 Fotoğrafları güncelleme imkanınız var mı acaba ? Yorum bağlantısı
Oğuz Uluerler 18 Haziran 2016 Paylaş 18 Haziran 2016 aynen fotoları güncelleyebilirseniz sevinirim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 19 Haziran 2016 Paylaş 19 Haziran 2016 (düzenlendi) Turgut'un ellerine sağlık.O resimleri açtırıp burada görünene kadar belki yardımcı olur düşüncesi ile aynı şekilde kapak yapımını uzun süredir yapmaya çalışıyorum.Çalışmasını yapamaya fırsat bulduğum bir kaç örnekleme ekleyeyim. Lakin orijinal kapagı her far modelinde kullanmak çok zor.Bundan dolayı Pvc boruların orijinal kapakalrı mevcut bunlarda kullanılabilir.Civic araçta bu şekilde kullanmıştım fakat kapak takılı iken resmetmemişim.Pvc lere biraz ısı ile şekil verdirmek zor değil.Fakat Bazı pvc ler 2 katlı yapılanda oluyor bunlarda ısı biraz daha zor ama sıkıntısız yapılabiliyor.Bu çalışmada ben ek yerlerini vidasız asla olmaz derim ve ilave silikon ile her yerine sürüp elimle düzelterek izole etmeyi tercih ediyorum.Silikon görüntüsünü sevmeyen olabilir ve İsteyen ısıtarakta birleştirebilir (Bu ısıtma işlemide far kapatıldıktan sonra yapılırsa ister istemez far içi bu çıkacak olan dumanı içine hapsedecek.Temizlik yapıldından anlamı kalmıyor.Far kapatılmadan yapılır ise ki buda ölçü almadan olmaz ve alınabilirse yapılabilir.)yada başka şekilde birleşimi yapabilir.Çözüm çeşitlemesi artabilir. Bu parça ekinde pvc yapıştırıcısı hiç denemedim.Deneyen olursa yazarsa iyi olacaktır. 19 Haziran 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 19 Haziran 2016 Paylaş 19 Haziran 2016 (düzenlendi) Konuya benimde katkım olsun. Kendi aracıma dönüşüm yaparken kapağı bu şekilde hallettim. Oktay hocamın yaptıklarından farkı şu, ben sonradan uzatılan kısmı sanki orjinal kapak gibi çıkarılabilir yaptım. Amacım şuydu; benim aracımda far arkası çok çok dar. Hatta sağ tarafa müdahale edebilmem için hava filtre kutusunu sökmem bile gerekebiliyor. O yüzden boru ile uzatıp sabitleyince ampul değiştirmek imkansız oluyordu. Ben de sonradan yaptığım uzatma parçasını kapak gibi sökülüp takılabilir şekilde yaptım. Ayrıca benim farda sadece uzatmak yetmiyordu. Aynı zamanda kapak kısmının çapını genişletmem gerekiyordu. Yoksa far ayarı yapılmıyordu. Neredeyse 1cm kadar çapı genişletmiş oldum böylece. 19 Haziran 2016 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 Harika bir işçilik her gün tekrardan burada yapılan işçiliklere hayran kalıyorum çok akılcı ve çok güzel bir çözüm olmuş ellerinize sağlık. Yorum bağlantısı
Emrah Sayar 13 Ocak 2017 Paylaş 13 Ocak 2017 Merhaba bende bu konudaki çalışmalardan esinlenerek yaptığım kapak modifiyesini paylaşmak istiyorum, belkide başkalarına fikir verebilir. Detaylı fotoğraf çekemedim ama nasıl yaptığımı tarif edebilirim. uygun çapta Siyah derlin alıp tornada işledikten sonra maket bıçağı ve ısı tabancası ile tırnakları açtım, biraz uğraştırdı ama orjinal bir görünüm kazndı 4 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Ocak 2017 Paylaş 13 Ocak 2017 (düzenlendi) Eline sağlık. Uzun işlem olmuş ve güzel olmuş.Aslında yükselmek yerine orta kısmı kesip yükseltseymişsin oda olurmuş.orijinal kapagın takıldığı o kısmı kesip araya normal uzatmayı yapıp uzatmaya orijinal bölümde yapılabilirdi.Ben bir kaç çalışmada o şekilde yaptım. Lakin içine sinmiş belli. Derlin dediğin normalde nasıl bir şey içi dolumu?Resim varsa ekleyebilirmisin? 14 Ocak 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Emrah Sayar 14 Ocak 2017 Paylaş 14 Ocak 2017 Teşekkürler. Bir önceki çalışmamda dediğiniz gibi bir kapak yapmıştım ama ampulün üstü kapağa değiyordu, sadece dışa doğru çıkıntı yok aynı zamanda ampul merkezden yukarıda duruyor dolayısıyla yükseklik ayarı yaparken kapağın tırnakları ampule baskı yapıyor du. Bende Çap olarak daha geniş olacak şekilde bu kapağı tasarladım Derlin sanayide kullanılan dolu bir malzeme istediğiniz çapta ve boyda kestirebiliyorsunuz, küçük çapta olan bir derlin resmi ekliyorum 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Ocak 2017 Paylaş 14 Ocak 2017 Tekrar eline saglık.Orijinal çalışma olması ayrı bir deger katıyor. Yorum bağlantısı
Hazar Erulusoy 16 Ocak 2017 Paylaş 16 Ocak 2017 O zaman bu derlin ile 3d yazıcıda farda yapılır. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Ocak 2017 Paylaş 16 Ocak 2017 (düzenlendi) 3 d yazıcıda hazır kalıp işleme olmuyor diye biliyorum.İplik tip hammadde ile yapılıyor.Yapılyorsa ne iyi.Hatta ıssıya dayanıklı hammeddeler var far kasasıda yapılır,mercek şapkasıda,hemde rengarenk.Sadece iç tesisat ve mercek takması kalır o kadar. Hazırlar için Cnc,lazer taban tarzı bişi lazım. 16 Ocak 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Saruhan 5 Şubat 2017 Paylaş 5 Şubat 2017 ustaların ellerine sağlık. çok zekice yaptıklarınız. Peki plastik kanalı plastik far kasasına montajlarken yapıştırıcı olarak ne kullanılması gerekir? sonuçta su ve belli miktarda hava almaması lazım ve sürekli titreşime de maruz kalacak Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Şubat 2017 Paylaş 20 Şubat 2017 Silikon bence tek çöüzm.Sista akvaryum silikon en ideali.Şimdi Mahmut Würt sanırım doğru yazdım onu yazar ve imkan olursa daha iyi olur. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts