Noyan Aktaş 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 (düzenlendi) Merhaba,2011 model astra h classic araç sahibiyim, aracıma sonradan eklediğim orjinal hella bi-xenon far ve d2s xenon kit var(6000k).benim düşüncem şu, acaba sisleri mercekli yapsam aydınlatma performansı fark eder mi xenon kit takmadan? xenon takarsamda 2500k ampullerle uygulayacağım sislere xenonu.bu arada sislerimde de nokya h3 2500k sarı ampuller var.internette baktığımda hali hazırda astra h için mercekli sis farı yok (vw golf mk4, bora vs için var)hali hazırda olan mercekli sisler benim aracıma uyar mı uyarsa hangisi uyar?yapmak istesem valeonun ve bosch un falan h3 mercekleri var bunları aracıma nasıl uygulayabilirim?bu uygulamayla ilgili detaylı bilgisi olan benimle paylaşırsa çok sevinirim.bana vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkürler... 16 Mart 2012 tarihinde Noyan Aktaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 Merhaba, foruma hoşgeldin. Mercekli bir fara geçtiğin zaman tam tersine aydınlatmada düşüş olacaktır. Sis farı normal koşullarda kullanılmak üzere tasarlanmadığından (kısa menzilli ışık dağılımı) aydınlatma etkisini artırman menzili artırmaz.Hazır bir ürün yoksa mevcut mercekli lambaları kolay uydurabileceğini sanmıyorum, komple takman gerekir ki o zaman da ayakları vs. uymaz.Mercekli olsa bile, sis farına xenon takmak siste aydınlatmaya pek fayda etmez. Yine karşıdan gelen sürücüyü rahatsız eder. Sadece psikolojik bir mutluluğu yaşamak için de böyle bir uygulama yapmak yanlış olur.Mevcut ampullerle devam etmeni öneririm. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 (düzenlendi) Noyan bey,aramıza hoşgeldiniz iyi forumlar dilerim Sis farlarına mercek uygulayabilmek için sis farının geriye doğru en az 16-17cm,genişlikte 8/10cm veya üzerinde ölçülere ihtiyaç var.Hazır satılan mercekli sislerin montaj ayaklarının ayarlanması ve sabitlenmesi kolay olmayacaktır,mutlaka bu işi bilen biri tarafından uygulama yapılmalı... 17 Mart 2012 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Noyan Aktaş 20 Mart 2012 Yazar Paylaş 20 Mart 2012 yardımlarınız için teşekkürler, pek sislere mercek takmam tüv de sıkıntı yaratır mı? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 yardımlarınız için teşekkürler, pek sislere mercek takmam tüv de sıkıntı yaratır mı?TÜV kontrolünde sislerde xenon yoksa pek dikkat etmiyorlar... Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 yardımlarınız için teşekkürler, pek sislere mercek takmam tüv de sıkıntı yaratır mı?"Onları süs olsun diye taktım, çalışmıyorlar" derseniz birşey yapamazlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 Benim eski mondeonun sisleri orjinalinden mercekli idi.. Bunu sorun edeceklerini sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 Aracıma jet motoru koyup süs diyeyim Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 21 Mart 2012 Paylaş 21 Mart 2012 Benim eski mondeonun sisleri orjinalinden mercekli idi..Bunu sorun edeceklerini sanmıyorum.Mehmet abi benim elantrada da sisler mercekli ve muayeneden geçen ay sorunsuz geçti (halojen ampul ile) Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 21 Mart 2012 Paylaş 21 Mart 2012 Araçların fabrika çıkış ekipmanlarında bir eksiklik veya kusur yoksa sorun da yok demektir.TÜV ün amaçlarından biride araca sonradan ilave edilen yani modifiye dediğimiz uydurmaların,trafikte tehlike arz edip etmediğinin kontrolüdür. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 21 Mart 2012 Paylaş 21 Mart 2012 Aracıma jet motoru koyup süs diyeyim Aşağıdakini koyarsanız sıkıntı olmaz. Diğerleri zaten sığmaz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts