Recep Yazıcı1679652586 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 F10 Kasa BMW lerde kullanılan Bi-Xenon ampulün marka ve modelini bilen varmı ??Tşk. Yorum bağlantısı
Mustafa Alpay Sönmeztürk 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 F10 Kasa BMW lerde kullanılan Bi-Xenon ampulün marka ve modelini bilen varmı ??Tşk.5000k 3800 lumen olduğunu biliyorum. Kesin emin olmamakla beraber ampul markasınında hella olduğunu duymuştum. Ancak çıkma bir F10 farında ampul ateşleyicileri osram marka. Ampul Osrammı hellamı veya philipsmi bilmiyorum. Hergün işyerinden eve giderken yolda en az 3-4 adet F10 ile karşılaşıyorum. Aydınlatmaları gerçekten çok hoşuma gidiyor. Bende bi bulabilirsem Philips 85122+ ları biraz daha eskittikten sonra onlardan bir çift satın alıcam. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 (düzenlendi) 5000k 3800 lumen olduğunu biliyorum. Kesin emin olmamakla beraber ampul markasınında hella olduğunu duymuştum. Ancak çıkma bir F10 farında ampul ateşleyicileri osram marka. Ampul Osrammı hellamı veya philipsmi bilmiyorum. Hergün işyerinden eve giderken yolda en az 3-4 adet F10 ile karşılaşıyorum. Aydınlatmaları gerçekten çok hoşuma gidiyor. Bende bi bulabilirsem Philips 85122+ ları biraz daha eskittikten sonra onlardan bir çift satın alıcam.O araçların aydınlatmalarının sizinkinden iyi olma ihtimali yok. Zaten projektörleriniz aynı. 35w sınıfında da 3400lm'lik 85122+'dan güçlü bir ampul yok. Sisteminizi bir gözden geçirin. Üstelik onlarda yanılmıyorsam, halojen uzunlar da yok.35w olarak alabileceğiniz daha güçlü tek ampul 3600lm'lik 3900K renginde Philips DL35. O da otomobil için üretilmiş değil.(Ama kullanılabilir) 16 Mart 2012 tarihinde Turgut Oturmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 16 Mart 2012 Yazar Paylaş 16 Mart 2012 Eğer ampul ile ilgili bir şey değilse ; bu aydınlatma performansı mercekle ilgili olsa gerek doğrumudur ?? Yorum bağlantısı
Mustafa Alpay Sönmeztürk 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 O araçların aydınlatmalarının sizinkinden iyi olma ihtimali yok. Zaten projektörleriniz aynı. 35w sınıfında da 3400lm'lik 85122+'dan güçlü bir ampul yok. Sisteminizi bir gözden geçirin. Üstelik onlarda yanılmıyorsam, halojen uzunlar da yok.35w olarak alabileceğiniz daha güçlü tek ampul 3600lm'lik 3900K renginde Philips DL35. O da otomobil için üretilmiş değil.(Ama kullanılabilir)Yok dostum benimkinden iyi demedim zaten. Sadece sanırım 5000 k olmasından dolayı daha beyazımsı bir rengi var. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 16 Mart 2012 Yazar Paylaş 16 Mart 2012 Bende almak niyetindeyim .. Ancak tam marka / model olsa daha iyi olacak. İlker arkadaşımız mutlak raslamıştır. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 Eğer ampul ile ilgili bir şey değilse ; bu aydınlatma performansı mercekle ilgili olsa gerek doğrumudur ??Yeni Hella'nın mahareti. Yok dostum benimkinden iyi demedim zaten. Sadece sanırım 5000 k olmasından dolayı daha beyazımsı bir rengi var.Sıkıntı yok o zaman. Işık beyazlaştıkça talelalar daha iyi parlar. Geriye kalan tüm hususlar eksi hanesinde yer alıyor. Bende almak niyetindeyim .. Ancak tam marka / model olsa daha iyi olacak. İlker arkadaşımız mutlak raslamıştır.Yeni tip Hella Bi-xenon. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 16 Mart 2012 Yazar Paylaş 16 Mart 2012 Yeni Hella'nın mahareti. Sıkıntı yok o zaman. Işık beyazlaştıkça talelalar daha iyi parlar. Geriye kalan tüm hususlar eksi hanesinde yer alıyor. Yeni tip Hella Bi-xenon. Şimdi benim araçta D1S var. Bu yeni tip dediğin uymazmı ? Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 Şimdi benim araçta D1S var. Bu yeni tip dediğin uymazmı ? Ampul uyar da, projektörün farınıza uyup uymayacağını bilmiyorum. Farınızdaki viraja göre dönüş mekanizması engel teşkil edebilir. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 16 Mart 2012 Yazar Paylaş 16 Mart 2012 (düzenlendi) CC değil. B6 benim aracım. Sadece ampul değiştirerek uyup uymayacağını merak etmiştim. Anladığım kadarıyla uymaz bendeki D1S .D1S ile D3S arasında fiziksel ve elektriksel olarak fark varmıdır. Direk replace etsek çalışırmı acaba ?? Bu sorunun cevabını merak eden bir çok arakdaşım var başka bir forumda 16 Mart 2012 tarihinde Recep Yazıcı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 CC değil. B6 benim aracım. Sadece ampul değiştirerek uyup uymayacağını merak etmiştim. Anladığım kadarıyla uymaz bendeki D1S .D1S ile D3S arasında fiziksel ve elektriksel olarak fark varmıdır. Direk replace etsek çalışırmı acaba ?? Bu sorunun cevabını merak eden bir çok arakdaşım var başka bir forumda D1S ile D3S arasında ufak bir çentik farkı var o aşılır, ama elektirksel ve soket farklılığıda bulunmakda, belki soket farklılığıda aşılır, fakat elektirksel fark var D1S ve D2S in lamba voltajı 85 Volt iken D3S ve D4S de durum 42 Volt civarıBu durumda birbirlerinin yerine kullanıldığında ya hiç çalışmayacak ya da kısa süre ballast ve ampül bozulacakdır.Eğer amaç daha beyaz yanması ise ise Osram D2S cool blue var 5000K fiyatı 120TL civarı sıfır olarak onu kullanabilirsinizD1S Cool Blue' lara ise fahiş fiyatlar isteniyor ikinici elde bile..http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/2211/Osram-D2S-Cool-Blue-Xenon-Ampul Yorum bağlantısı
İlker Kemal1679652572 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 Bmw 5 kasa (F 10) standart D1S Osram Xenarc ampül kullanır.D3S değil kesinlikle.D3S ampülleri Vw-Audi grubu kullanır sadece. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 D1S'yi, D3S ile değiştirmenin bir faydası yok zaten. İkisi de aynı ışığı veriyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 Eğer ampul ile ilgili bir şey değilse ; bu aydınlatma performansı mercekle ilgili olsa gerek doğrumudur ??+1Hella kataloğunda ampul D1S yazıyor.CC değil. B6 benim aracım. Sadece ampul değiştirerek uyup uymayacağını merak etmiştim. Anladığım kadarıyla uymaz bendeki D1S .D1S ile D3S arasında fiziksel ve elektriksel olarak fark varmıdır. Direk replace etsek çalışırmı acaba ?? Bu sorunun cevabını merak eden bir çok arakdaşım var başka bir forumda D3S, D1S'in çevreci versiyonu. Civa kullanılmadığı için balastı da farklı.5000k 3800 lumen olduğunu biliyorum. Kesin emin olmamakla beraber ampul markasınında hella olduğunu duymuştum. Ancak çıkma bir F10 farında ampul ateşleyicileri osram marka. Ampul Osrammı hellamı veya philipsmi bilmiyorum. Hergün işyerinden eve giderken yolda en az 3-4 adet F10 ile karşılaşıyorum. Aydınlatmaları gerçekten çok hoşuma gidiyor. Bende bi bulabilirsem Philips 85122+ ları biraz daha eskittikten sonra onlardan bir çift satın alıcam.O araçların aydınlatmalarının sizinkinden iyi olma ihtimali yok. Zaten projektörleriniz aynı. 35w sınıfında da 3400lm'lik 85122+'dan güçlü bir ampul yok. Sisteminizi bir gözden geçirin. Üstelik onlarda yanılmıyorsam, halojen uzunlar da yok.35w olarak alabileceğiniz daha güçlü tek ampul 3600lm'lik 3900K renginde Philips DL35. O da otomobil için üretilmiş değil.(Ama kullanılabilir)ECE normlarınan göre üretilen xenon ampuller 3200 lümeni geçemez. Kağıt üzerinde ya da webde gördüğünüz yüksek değerler %15 tolerans payı üzerine eklenerek şişirilmiş değerler oluyor. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 ECE normlarınan göre üretilen xenon ampuller 3200 lümeni geçemez. Kağıt üzerinde ya da webde gördüğünüz yüksek değerler %15 tolerans payı üzerine eklenerek şişirilmiş değerler oluyor.DL35'in öyle bir sıkıntısı yok. Zaten otomobiller için üretilmediğinden, ECE normları kendisini bağlamıyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 DL35'in öyle bir sıkıntısı yok. Zaten otomobiller için üretilmediğinden, ECE normları kendisini bağlamıyor. Deneysel amaçlı bir şeyi kullanmak da doğru değil zaten. Optiği uyar mı uymaz mı meçhul. Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 Deneysel amaçlı bir şeyi kullanmak da doğru değil zaten. Optiği uyar mı uymaz mı meçhul.DL35, DL50 ve DL50/740 Philips'in farklı D2S projektörlerde kullanmak üzere ürettiği D2S ampuller. Bunlar 3900K renginde üretiliyor. Philips olduğu için bizim kullandığımız D2S ampullere göre en ufak bir soket uyumsuzluğu veya optik uyumsuzluk mevcut değil.Zaten çok pahalı ve zor bulunan ampuller. DL35 35w altında 3600lm, DL50 50w altında 5100lm ışık veriyor. Ama benim anlamadığım tek nokta var: Bazıları DL50 için, 85122+'dan daha beyaz demiş.Ek olarak DL35/745'in ömrü 5000 saatmiş. Yani bizim ampullerden daha kaliteli ampuller. Yorum bağlantısı
Buğra Kızılcan 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 aklıma takılan soru şu.şimdi bmw'nin bi-xenon sistemine hayranım.2011 model x3 geldi arkadan yaptığı sellektörler karşısında arka sisleri açtım kapattım 2de bir sellektör yapmasın diye çünkü gerçekten çok göz alıyor hava kararınca.3.20d lerde de öyle.bu kadar etkili sellektörün üstüne çıkılabilir mi ek halojen ampulsüz ? Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 18 Mart 2012 Paylaş 18 Mart 2012 aklıma takılan soru şu.şimdi bmw'nin bi-xenon sistemine hayranım.2011 model x3 geldi arkadan yaptığı sellektörler karşısında arka sisleri açtım kapattım 2de bir sellektör yapmasın diye çünkü gerçekten çok göz alıyor hava kararınca.3.20d lerde de öyle.bu kadar etkili sellektörün üstüne çıkılabilir mi ek halojen ampulsüz ?Onda halojen ampul mü vardı? Yorum bağlantısı
Buğra Kızılcan 18 Mart 2012 Paylaş 18 Mart 2012 Yok sadece tek mercek ama sonradan bi-xenon mercek takanlar yani forumdaki arkadaşlar uzunlarıda kullanıyor ya bmwlerdeki kadar etkili oluyor mu ya da daha üstün performans mı veriyor ? Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 18 Mart 2012 Paylaş 18 Mart 2012 (düzenlendi) Yok sadece tek mercek ama sonradan bi-xenon mercek takanlar yani forumdaki arkadaşlar uzunlarıda kullanıyor ya bmwlerdeki kadar etkili oluyor mu ya da daha üstün performans mı veriyor ?Bizim yaptığımızın orjinalden daha kötü olma ihtimali mümkün mü? 18 Mart 2012 tarihinde Turgut Oturmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Alpay Sönmeztürk 18 Mart 2012 Paylaş 18 Mart 2012 Yok sadece tek mercek ama sonradan bi-xenon mercek takanlar yani forumdaki arkadaşlar uzunlarıda kullanıyor ya bmwlerdeki kadar etkili oluyor mu ya da daha üstün performans mı veriyor ?Sellektörde aynı performansı verir. Nedenine gelince bi-xenon sellektörlerin hızına ek halojen uzunların yetişememesi.Sellektör yapınca şimşek çakıyor ancak ek halojenlerin yanıp sönmesi bir oluyor. Yani tam performansta yanmıyor. Ama uzunları açıp gidince BMW nin stock sisteminden çok daha etkili, iyi bir performans verir ek halojenlerle beraber. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mart 2012 Paylaş 18 Mart 2012 bu kadar etkili sellektörün üstüne çıkılabilir mi ek halojen ampulsüz ?Bi xenon onlar, geçici körlük yapar Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 16 Ekim 2012 Paylaş 16 Ekim 2012 Aşağıda resimde görünen 5 serisi bmw'nin dışarda kalan mercekler bi-xenon tamam. Diğer mercek ne işe yarar?Araç; 2012 model 520d 170.000 liralık en boş modeli. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Ekim 2012 Paylaş 16 Ekim 2012 BMW üst segment modellerin uzun hüzmeli farlarında merceğe benzeyen bombeli camlardan kullanıyor.Belki ışığı daha yoğun şekilde yola aktarmak için belkide görüntüyü kurtarmak içindir.VolksWagen Toureg te uzun farda halojen mercek kullanıyor... 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts