İçeriğe Yönlendir

F1 Çakar Lamba Problemi

Hasan Calp

Recommended Posts

Hasan Calp

Öncelikle aracım 2005 model Caddy 'dir.

Piyasada satılan çakar lambalardan aldım ve iki devreli oldugu için devamlı yanan devreyi frene, çakar lambasını da arka sis lambasına bağladım. Fren lambasında sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Arka sis lambasına bağlı olan çakar devresi araba çalışmazken kontak açık konumdayken sorunsuz bir şekilde çakıyor. Fakat aracı çalıştırdığım zaman çakar devresinde ledlerin yanıp sönme aralığı karışıyor. Bir yanıyor bir yanmıyor, biraz bekledikten sonra tamamen sönüyor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

NOT: Çakar lamba açıkken beraberinde sis lambası da yanmaktadır.

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Öncelikle sizede merhaba,hoşgelmişsiniz... :fiuw:

Bu uygulamayı power ledlerle arka sis lambasına 2 yıl önce bende yapmıştım,ama ben bilinç bir kullanıcı olarak çok yoğun yağmur-kar veya sis varsa araç takip mesafesi görüş alanının dışındaysa açıp kullandım.

Fren lambalarına bağlanan ve gereksiz yere arkadaki sürücüleri rahatsız eden bu tür çalışmalara karşıyım,umarım trafikte sizinle karşılaşmam,bu bağlamda yardımcı olamadığım için kusuruma bakmayın...

Yorum bağlantısı
Hasan Calp

Öncelikle sizede merhaba,hoşgelmişsiniz... :fiuw:

Bu uygulamayı power ledlerle arka sis lambasına 2 yıl önce bende yapmıştım,ama ben bilinç bir kullanıcı olarak çok yoğun yağmur-kar veya sis varsa araç takip mesafesi görüş alanının dışındaysa açıp kullandım.

Fren lambalarına bağlanan ve gereksiz yere arkadaki sürücüleri rahatsız eden bu tür çalışmalara karşıyım,umarım trafikte sizinle karşılaşmam,bu bağlamda yardımcı olamadığım için kusuruma bakmayın...

Üstad bu lamba tamponun en altına bağlı ve yere bakıyor. istesemde arkadan geleni rahatsız edemem...

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
Mahmut bende 3. stopa takıcam fakat sistem şu; frene bastığında 5 kere yanıp sönüyor sonra uzun yanıyor bana mantıklı geldi göz almaz ama adamıda uyarır sence yanlışmı düşünüyorum rahatsız edermiyiz?

Led flash 3.stop kötü hava koşullarında çok işe yarıyor,bence uygulanmalı ama fren lambasına paralel yapmasan iyi olur.Neden?Sen zaten yüksek model bir araç kullanıyorsun fren lambalarının fark edilmeme durumu yok,bence bu paralel uygulamayı yapmadan önce birazda aracının estetiğini düşün :good1:

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

peki kardeşim VAG COM ile hangi kodlamayı yaparak bu özelliği aktif hale getiriyorsun? hemen yapalım :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Üstad bu lamba tamponun en altına bağlı ve yere bakıyor. istesemde arkadan geleni rahatsız edemem...

sen f1 çakari yaktiginda arka Sislerin arkadan geleni Rahatsiz etmiyor mu? Sislere degil direk aküden ayrı bir hat alarak bağlayın
Yorum bağlantısı
Hasan Calp

sen f1 çakari yaktiginda arka Sislerin arkadan geleni Rahatsiz etmiyor mu? Sislere degil direk aküden ayrı bir hat alarak bağlayın

Mustafa o konuda haklısın. Sis lambası arkadan geleni mutlaka rahatsız eder.

Dediğin gibi; sise değilde direk kablo ile bağlarsak benim bahsettiğim problem ortadan kalkar mı?

Sis ampülü iptal edilip sadece f1 bağlansa belki olabilir. Ama o zamanda araba arıza gösterip ceryanı kesebilir...

Bakalım bişiler yapıcaz artık...

Parlak fikirlere açığım yinede yardımlarınızı beklerim :) :) :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

ben geçen sene 106GTI'da ayarlanabilir shift light ışıgı göstergesinden tetikleme alacak şekılde ayarlamıştım bu sistemi.Gaza yüklenip shift light ışıgı yandıgı anda ledler çakmaya başlıyor devrin altına inince ledler sönüyordu.Harici olarak da ayrı bir butonla da devreye giriyordu Aslında en güzeli bu ama uygulaması biraz zor ve zaman alıyor.

Sen sislerden ekstra akım çektigin için arac hata veriyor olabilir.Direk aküden ayrı bir hat alarak baglamayı dene derim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

Sevgili Mustafa. defalarca seni aramama rağmen telefonundan ulaşamadım. mail de attım ama cevap da gelmedi. bir şey soracaktım sana gerek kalmadı. şimdi asıl sorumu soruyorum. sen bir ara bu ivme sensörü çalışması yapacaktın. onun sayesinde ani frenlemede 3.stop lambasını çaktıracaktık. onu ne yaptın?

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Fatih ben genelde her gün Mailleri kontrol ederim ama bi ara kişisel sorunlardan dolayı cevap yazmayı unutmuş olabilirim.kusura bakma.dün itibariyle ivme sensoru siparişi verdim ebaydan.ramazanda dediğin sisteme kafa yoracam.

Yorum bağlantısı
Sertaç Saka

peki kardeşim VAG COM ile hangi kodlamayı yaparak bu özelliği aktif hale getiriyorsun? hemen yapalım :)

Isterseniz bi arkadaşım vag-comdan açabilir

emergency brake light olarak geçiyor 2-3 saniye durmaksızın abs devreye girmişse otomatik 4leri yakıyor + kaza durumunda airbag patladığında anahatar tekrar takılıp starta getirelene kadar sönmüyor (ne yazıkki bunu tecrübe ettim)

Yorum bağlantısı
Hasan Calp

ben geçen sene 106GTI'da ayarlanabilir shift light ışıgı göstergesinden tetikleme alacak şekılde ayarlamıştım bu sistemi.Gaza yüklenip shift light ışıgı yandıgı anda ledler çakmaya başlıyor devrin altına inince ledler sönüyordu.Harici olarak da ayrı bir butonla da devreye giriyordu Aslında en güzeli bu ama uygulaması biraz zor ve zaman alıyor.

Sen sislerden ekstra akım çektigin için arac hata veriyor olabilir.Direk aküden ayrı bir hat alarak baglamayı dene derim

Teşekkür ederim. Çok sağolasın...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...